Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 19:08® troutkiller

acam> Já jedu za pul hodky taky!Též přeju všem co ještě nekalí co nejvíc zdraví a ulovku v příštím roce!

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 19:06® acam

troutkiller> Já už jsem úplně klidný :-D Za chvíli jedu slavit, takže tady všem přeji vše nejlepší a hodně rybářských i ostatních úspěchů v roce 2010 :-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:53® troutkiller

acam> Tak pro klid ve tvé duši já dělám pro české zastoupení jedné Americké F co vyrábí odpružení na Mountain bike.A to jak sám uznáš nemá s rybařinou nic společnýho:-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:50® dam
dam

PetrC> tak určitě nepojedu s jedním kouskem, budu muset diskuzi trochu posunout, děcka útočí:-D

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:50® troutkiller

PetrC> Tak ta věta nevidím rozdíl mezi TP a Zázvorkovou mně pobavila:-) Viděl si ten navi někdy rozebranej?Proč za něj na krámu chtěji dvakrát tolik?

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:50® PetrC

troutkiller> „Třeba taková sezona s wobama 13 plus prověří navi sakra dost“.

Dovolím si nesouhlasit, a to dost hlasitě! Možná u Rexe, či nějakého šimána za X/Y tisíc. Ale jinak ne. Věř mi.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:49® acam

troutkiller> Nepodezírám tě z toho, že bys byl živ z rybařiny a tvé poznatky o zmiňovaných produktech vnímám pozitivně (viz. přínos). Ale na druhou stranu musím říct, že určité formy propagace ve mně vyvolávají stavy podobné „blikajícímu oranžovému světélku“, asi jsem trochu paranoidní … :-D

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:46® PetrC

dam> nechci podceňovat poznatky a názory jiných, ale dám jen na svůj instinkt a selský rozum. A abych předešel pohromě v podobě poškozeného navijáku, volím buď výpravu s více pruty a navijáky, ale i tak se hlavně spoléhám na bytelné kousky s co nejjednodušší konstrukcí. A je jedno, jestli se jedná o smekací naviják nebo MP.

Osobně nevidím rozdíl mezi Stellou a TP. Oba to jsou navijáky shodné konstrukce, která má své klady i zápory.

Také provozuji už jen přívlač a velikostí používaných nástrah se v očích některých kolegů řadím do kategorie toho nejhrubšího zrna (samozřejmě ber tyto slova s nadsázkou). Ale ještě se mi nepodařilo vyrachtat jediný naviják, kromě jednoho šimána, které nevydrželo.

Určitě kluci vědí co tvrdí a nemají důvod si vymýšlet, či přehánět. Ale jak jsem psal, není problém se vybavit tak, aby se problém se spolehlivostí stal hudbou minulosti. Navíc bez nutnosti velkých investic jako je Stella apod.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:44® troutkiller

dam> Mužu mít dotaz jakéto skvosty se budou prodávat?Já ten stoh prutu budu taky muset probrat:-) Už mám tři adepty na prodej:-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:41® troutkiller

acam> Třeba taková sezona s wobama 13 plus prověří navi sakra dost:-) Třeba Zauber už je po sezoně s velkejma wobama hlučnej dost!Hlučnej znamená opotřebované převody a ložiska:-) A co se té reklamy týče tak já nejsem živ z rybařiny.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:32® acam

troutkiller> Nezbývá než Ti poděkovat za vynaložené investice a následnou referenci o jakosti daných produktů.

Pokud mám mluvit za sebe, tak mě by zajímala reference o kvalitě/život­nosti materiálu ložisek a ozubeného soukolí, protože to je podle mě určující atribut očekávané spolehlivosti. Jenomže to je právě předmětem té reklamy, která …

Jedna sezóna nic nepotvrzuje ale ani nic nevyvrací. Myslím, že teprve čas ukáže/prověří kvalitu …

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:32® osprey
osprey

skwor> Jak to hodnotím? Pár pěkných ryb a mezitím potácení od čerta k ďáblu. Vždycky se dá něco nachytat, ale ztrácím motivaci lítat kolem vody, kde je polovina ryb a dvojnásobek lidí než před pár lety.

A tak chytám tak nějak, aby se neřeklo a výsledky tomu odpovídají. Ale víceméně mi to stačí.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:29® kostnak
kostnak

dam> ja som si tu moju mohol aj obzriet. az do prvej otocky

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:27® dam
dam

kostnak> štička vlastně taky byla, ale asi půl vteřiny:-D

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:27® troutkiller

dam> Já na toho Speeda dávám šnuru jen když jdu popíkovat jinak 0.18 Technium a spokojenost!

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:25® skwor
skwor

A další sezóna je definitivně za námi. Ta pauza bude dlouhá....... Jak to letos hodnotíte?

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:23® kostnak
kostnak

dam> ale rypnut som si musel:) tiez som sa pred chvilou vratil. 6 rybiek, 4 druhy ryb, ale nic cez 25cm. akurat stuka +/-60 bola nekompatibilna s ULkom.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:21® dam
dam

troutkiller> díkes, budu chytat vlasce, šňůru já nerad, loket mám jen jeden, teda dva:-D

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:19® dam
dam

kostnak> woe:-D normálně jsem vstal RÁNO, a šel na ryby, jakmile jsem ofiko na rybách, tak tam nikdy nejsem moc dlouho:-D ale mrzelo mě, že jsem už musel domů

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:17® dam
dam

PetrC> no zkušenosti jiných mě musí být trochu svaté, protože si nemůžu dovolit, aby mi odešel naviják během výpravy. Rozdíl mezi TP a Stellou je ohromný, konstrukčně je každý někde jinde. U nás vláčím sice téměř pořád, ale nástrahy podstatně menší než budu vláčet tam. Dokážu vyrachtlat navijáky i na malých nástrahách, takže si ten záhul dovedu přdstavit…ale to je asi zbytečné rozebírat, k tomu by se musel vyjádřit někdo, z těch, kdo už tam byl, mě radí kluci, kteří tam už jezdí dělat průvodce, takže si asi nevymýšlí:-) Tap byl už koncertní naviják:-D

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:13® troutkiller

dam> na tom jednodílu jde tahat 9 shad rap v proudu uplně v pohodě,Magnum Floating už je na něj moc!Hlavně nedávat šnuru padaji z něj ryby bo je už moc tvrdej:-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:13® kostnak
kostnak

dam, kedy si stihol chytit toho jalceka, ked cely den sedis na nete? :-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:10® spike
spike

Rexe jestli lidičky myslíte ten starodávný naviják tak s tím jsem jednu sezonu i odchytal bylo mě tak 9 roků:) a pak se mně na něm ulomila klička.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:09® troutkiller

acam> Mám doma navi Ryobi,Shimano,Ti­ca,Dragon a Daiwa.Když to vezmu od nehoršího po nejlepší co se jednoho roku provozu týče tak pořadí je následovné:Tica a Dragon,Shimano,Ry­obi zauber,Daiwa.Nikdo mně neplatí za recenze ani za testování.Jedná se o chod,vule a hlučnost navi.Nehodlám se hádat co je lepší naž ono jen dávám svoje pocity a zkušenosti.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:06® BigMike

Mám někde Reex trojmo, něco Tapů, Stabilů a je na čase změnit značku.)) Uvidím co se kde bude nechat sehnat přes známé mimo normální cenové relace. Faktem je, že mám pár měsíců S. Exage a už lehce kvedlá. Podzimní vláčka na candáty s pletenkou, každá vázka braná jako záběr, razantní zásek do vázky a následné vyprošťování mu moc na životnosti nepřidaly:(

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 17:55® PetrC

dam> také jsem ho měl, ale pořád mi padal vlasec pod cívku. Zlatý TAP, který měl na obvodu cívky tu žanylku (nebo jak se tomu říkalo).

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 17:52® PetrC

dam> toho záhulu při vedení větších nástrah bych se tolik nebál. Když tak se to dá řešit velice jednoduše.

Jasně, bál jsem se, že mohou být i tací, co zdolávají navijákem. Tedy oni jsou. Viděl jsem to na vlastní oči a ne jednou.

Aha, neznám zkratky jako např. FC apod. Proto jsem se ptal. Spousta lidí má Twin Power(y) a vesměs jsou všichni spokojeni. A domnívám se, že je jedno, jestli někdo utratí peníze za TP FC anebo Stellu. Ono to vyjde na stejné brďo (tak i tak).

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 17:47® dam
dam

PetrC> taky jsem se s ním nachytal, zlatý navijákpivo

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 17:46® PetrC

BigMike> kup si reexe a budeš mít klid.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 17:40® dam
dam

acam> trochu pravdy asi na tom máš, ale pokud jsi dobrý v programech, tak vidíš do jejich střev a s navijáky je to úplně stejné. Já jsem s Daiwou začal lovit až vloni, takže nemůžu posuzovat zpětně, ale jsem nyní velmi spokojený, ale to jsem i s jinými značkami