Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:31® troutkiller

kaktus> Já mám s XPečkem odvláčenou sezonu na sumcích a to je prověrka na tvrdku!Woby 13 a víc cm a pár pěknejch sumcu na břehu:-) Chodí jako když sem ho koupil.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:28® troutkiller

Já o vlku a trenér za dveřma:-) :-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:27® troutkiller

PetrC> Až tu bude DAM tak se ho zeptej jak to je:-) Na hodně fotkách v časácích je vyfocenej s Perseusem od Jaxonu a Mivardi navi,dost pochybuju že třeba ten navi pořídí na běžnou chytačku kdy nebude pozovat fotografum!Na druhou stranu DAM na normální lov asi moc času mít nebude

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:24® dam
dam

troutkiller> nazdar srandisto, potřeboval bych sponzora co mi dá steeze zadáčo…asi se budu muset více snažit8-( , dnes jsem se byl rozloučit s vláčáky, pár maličkých okounků a dva tloušti, pruty jsou už očištěné, očka vyleštěné, rukojeti vyšperkované…zítra se pustím do navijáků a krabiček, mám v nich kapánek nepořádek:-D

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:17® kaktus
kaktus

troutkiller> Jasně že to nejde srovnávat i když si myslím že tahání 150g olova ze 300m naviják taky prověří ale myslel jsem spíš vůle a chod apod.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:00® PetrC

troutkiller> pro někoho jsou závodníci bohové a co má závodník, musím mít i já. Nebo to tak není? Jen se podívej…

Nesrovnávám naviják, který používá kaprař s navijákem určeným pro přívlač. A tisíce náhozů nejsou jediným kritériem pří hodnocení životnosti/spo­lehlivosti.

Nejsem ani závodník a ani strojař, přesto si dovolím tvrdit, že jeden rok u běžného navijáku nehraje roli. Výjimkou jsou pouze plečky a větší část produkce od šimána.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 15:53® PetrC

kaktus> nejsem kaprař, ale ono je to nakonec jedno. Hlavně buďme spokojení po celý náš čas.

Jsem větší amatér.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 15:39® troutkiller

PetrC> Nejde o závodníky,ty většinou chytaji na to co dostanou od sponzora.Stejně tak nelze srovnávat kaprovej a přívlačovej navi!Na kapra nahodíš a tejden čekáš až se něco oběsí:-) za tu dobu máš tisíce náhozu na přívlač!Nejsem závodník jen strojař a je jasné že po roce se už se dá i ta trvanlivost hodnotit:-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 15:01® kaktus
kaktus

PetrC> Ne nemyslím Ultegru na přívlač ale myslel jsem to jako srovnání značek obě značky které jsem uvedl byli na kaprařinu s Daiwou na přívlač zkušennosti nemám ale s kaprovými byla spokojenost tak proč nezkusit přívlačovou mašinku už jednu mám a šlape pěkně samozřejmě odejít může cokoli a načemkoli tak jak jsem psal ukáže čas

Jinak taky jsem amatér

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 14:45® PetrC

kaktus> také jsem měl pár let Cardinaly (pár jich ještě mám) a spokojenost. Vlastně nejen já, ale i další kamarádi. Ultegry? Myslíš Shimano? A na přívlač? Jsem skutečně amatér a teoretik a navíc bez přehledu.

Když jsem měl japonského Stradica, tak to byl děs a hrůza. Byl to největší křáp, který jsem kdy měl.

No jo, závodníci. Ti jsou vzorem pro kdekoho. Otázkou je, zda je to sázka na jistotu.

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 14:27® kaktus
kaktus

:-> PetrC> Měl jsem pár let Emblémy a spokojenost vlastně nejenom já ale i další kamarádi a na druhou stranu bylo i dost těch co měli Ultegry a ty šlapaly taky krásně tak si myslím že je těžko soudit a Tu trvanlivost prověří čas spíš jde o pocit každého rybáře před 10 lety jsem měl Strdica a byla to nádhera ale to byl ještě Japonec.Při sledování různých videí je vidět že hodně závodníků používá např.Twiny tak nevím koupíme uvidíme

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 14:18® PetrC

BigMike> nápovědu od zdejšího publika bych také nepodceňoval a je-li tvé konečné rozhodnutí jít do Reexe konečné, není co řešit. Naviják je to náramný.

No, raději nebudu nic doporučovat, protože jsem pouze teoretik a k tomu to mu vůbec nerozumím.

;-) ;-)
Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 13:41® BigMike

PetrC: vzal jsem si „nápovědu“ od publika:)) Vyslechnu, vyhodnotím a stejně půjdu na 83,78% do toho Reexe:)

Co bys třeba doporučil ty, od těch 2.000,– do 5.000,–?

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 12:57® PetrC

BigMike> jakou Radu moudrých máš na mysli? Koukal jsem, hledal jsem a výsledek mě neuspokojil. Na druhou stranu – rad „moudrých“ se tu najde víc než dost.

„…je doporučena, co se týče kvality a trvanlivosti s přihlédnutím k ceně značka DAIWA.“ Pozoruhodná je TA trvanlivost. Kolik majitelů a jak dlouho vlastní tyto navijáky, aby se dalo napsat výše napsané?

Ach jo, ještě že je veselo…

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 12:36® BigMike

No, to byl úlet – už ani neumím sčítat a dělit:) Průměr je ta Caldia:)

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 12:19® BigMike

Jinak jsem se probral po noční, srovnám žaludek a po obědě se ještě naposledy mrknu k vodě! A beru nostalgicky Lipno a Reexe a 0,35 plaňanku:)

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 12:15® BigMike

Takže to shrňme: dle „Rady moudrých“ je doporučena, co se týče kvality a trvanlivosti s přihlédnutím k ceně značka DAIWA. Jedná se jen o modely Caldia, Steez a ty dražší a nebo všeobecně? Když si vezmu cenový střed mezi Red Arc a Twin P. okolo 3.500,– a pujdu do Daiwy, pro co mám v regále šáhnout?

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 11:51® skwor
skwor

Jinak jsem se právě dočetl, že Draci končí s řadou Destiny. To mě docela překvapilo, měl jsem za to, že ta série slaví poměrně úspěchy.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 11:16® skwor
skwor
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/privlac/2009/th-img29920.jpg
Čtvrtek 31. prosince 2009 v 11:02® swashik

tak sem dostal novej vlacak ,ale je skoda ze sem na nej nic nechytl :-D

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 10:55® skwor
skwor

Kubajs> dvacku

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 9:41® troutkiller

dam> Ahoj trenére:-) Já neřikal že je to problém:-) Kámoš ho má na Morethanu a je to moc pěkná sestava!Má to jen jednu chybu,komplet je to za cca 30000 tácu:-((

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 1:10® Kubajs
Kubajs

jakou zvolit velikost u red arca na lehkou vláčku a občasnej feeder

Středa 30. prosince 2009 ve 23:09® osprey
osprey

dam> Byl jsem včera. Nestálo to za nic. Navíc se mi nahromadila práce.

Většina zajímavých míst je pod ledem, takže by ten děšť musel zvednout řeku a ta by to musela vytrhat a odplavit.

No a loučit se s vodou nemusím – já u ní žiju. Akorát od ledna nebudu vláčet.

Středa 30. prosince 2009 ve 22:53® dam
dam

osprey> spíč to beru tak, že když už se najdou peníze na Steeze, tak lehký proutek už koupíš taky, bohužel ne za 2 litry…jdeš se zítra rozloučit s vodou? Tady docela drsně leje, tak snad to přes noc moc nevyleze:-|

Středa 30. prosince 2009 ve 22:49® osprey
osprey

dam> To je fakt. Já si seženu lehký prut a pak zkusím počkat, jestli někdo nedohodí toho Steeze:-)

Fugas: Rexíka ani zadarmo. Žádné citové pouto mě s ním nepojí a na kroužku jsem je akorát rozmotával – což příjemné vzpomínky nejsou.

Středa 30. prosince 2009 ve 22:09® Fugas

osprey> Reexík za kilo je moc, ten stál ve své době tušim 65Kčs:-) . Ale je pravda že u jistejch věcí cena se stářim stoupá:-))

Středa 30. prosince 2009 ve 22:06® dam
dam

BigMike> pánové ti radí velice dobře, litovat určitě nebudeš, protože se to ani nedá porovnat

Středa 30. prosince 2009 ve 22:05® dam
dam

troutkiller> nejít lehkej prut pro Steeze není vůůůbec žádnej problém9-)

Středa 30. prosince 2009 ve 21:26® osprey
osprey

Flip> To víš, poměr cena – výkon je do jisté míry subjektivní parametr.

Nejlepšího poměru cena – výkon jsem dosáhl, když jsem několik let muškařil s rolákem od Tokozu, který jsem koupil za 14 korun. Jelikož jsem za tu dobu nechytil jedinou rybu, která by mi vytáhla šňůru až na podklad a prut taky nebyl žádný zázrak, byl jsem celkem spokojen.

Dneska už takový terno neudělám, když i za toho Reexe chtějí kilo:-)