Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 21. prosince 2009 v 18:00® malej.uzasnak
-
sem sní
- Pondělí 21. prosince 2009 v 17:41® Jak.novi
-
malej.uzasnak> Já znám pouze montáž na druhou štiku.
- Pondělí 21. prosince 2009 v 16:41® malej.uzasnak
-
muzu se zeptat jak by mela vypadat montáž na štiku v písníku a aby se na to dala první štika chytit(ne max háčky)
- Pondělí 21. prosince 2009 v 16:33® skwor
-
Kubajs> Byl, ale měl jsem 180ku, což je krátký. Momentálně doma nic kolem 2,1m do 10g nemám, ale na příští rok se asi po něčem budu muset mrknout.
- Pondělí 21. prosince 2009 v 16:30® Kubajs
-
skwor:a byl jsi spokojenej?
- Pondělí 21. prosince 2009 v 16:25® Kubajs
-
sus1:ne chci nutně něco do 210cm chci to na prochytání takovejch rákosovejch pruhů z vody na rotačky a malý gumičky proto něco kratšího
- Pondělí 21. prosince 2009 v 16:02® crazykapr
-
Mám dotaz…chytáte někdo s krátkým prutem(2.1m) i ze břehu, nebo na větších vodách? Kvůli mobilitě nebo obratnosti…?
Tento příspěvek byl editován 21.12.2009 15:03:23 uživatelem crazykapr. - Pondělí 21. prosince 2009 v 15:48® skwor
-
Hm, odkaz nefachá. Je to colmic zephir 210cm L, musíš si ho tam najít.
- Pondělí 21. prosince 2009 v 15:47® skwor
-
Kubajs> Jak píše Flip, do 1300 seženeš i lepší pruty než tenhle. Třeba http://rybarska-specialka.vltava2000.cz/store/goods-$00000E91$00000001–176-prut-zephir-210m-l.html Gramáž tam nepíšou, ale je to 1–8g, taky jsem ho měl.
- Pondělí 21. prosince 2009 v 15:43® trhlinaa
-
ahoj dejve, zde alda, neviděl jsi poslední číslo kajmana?
- Pondělí 21. prosince 2009 v 15:04® osprey
-
Kubajs> Nad to Flipovou nabídkou bych pouvažoval. Je to dražší, ale nebudeš tak brzo šilhat po lepším prutu.
- Pondělí 21. prosince 2009 v 15:02® osprey
-
acam: Nezbývá mi než s tebou souhlasit.
Bohužel v téhle zemi nějak nebylo kdy demokratické návyky vybudovat. Tady už od časů Koziny dopadl ten slušný nejhůř a ona ta několikasetletá selekce své ovoce přinesla.
Byl jsem ve Švédech, sotva jsem se tam rozhlédl, ale měl jsem pocit, že tam to funguje jaksi jinak…
A jinak – je mi skoro 40, takže si z těch starších časů pamatuju dost. Věci dobré i špatné.
- Pondělí 21. prosince 2009 ve 14:45profil byl smazán
-
Kubajs> za 2000 ti nechám ULX ve 210
Tento příspěvek byl editován 21.12.2009 13:47:22 uživatelem .Lepší kláda, než ten starej M9ša
- Pondělí 21. prosince 2009 ve 14:26® sus1
-
Kubajs> Vim o 240.kdybys…
- Pondělí 21. prosince 2009 ve 14:23® dam
-
Kubajs> mám, ale nevím, jestli se ho mám zbavit
- Pondělí 21. prosince 2009 ve 12:05® Kubajs
-
Nemáte ještě někdo starého pezona??Rád bych ho koupil bud v 180 nebo ve 210cm pokud někdo prodá do 1300kč napište osobku
- Pondělí 21. prosince 2009 v 11:54® acam
-
osprey> Demokracie …? Já jsem ve věku, kdy můžu říct, že jsem zažil i to před 1989 a když pominu, že to byl nepřirozený a z dlouhodobého hlediska života neschopný systém, tak musím za sebe konstatovat, že tzv. pravidla hry (tj. práva a povinnosti) byly jasnější a troufám si tvrdit, že život byl pro většinu lidí jednodušší, spokojenější…
Demokracie je pro mě pojmenování toho, čemu se v říši lidí říká „zákony džungle“. Je to přirozený a dle mého názoru jediný dlouhodobě udržitelný systém, který funguje v různých podobách i v říši volně žijících zvířat, od kterých se člověk z mého pohledu až na pár drobností zas až tak moc neliší.
Demokracie dává prostor pro seberealizaci těm energickým, dravým, odvážným …, „relativně“ schopným. Jednoznačná definice práv a povinností je nutná k tomu, aby systém nevyhovoval pouze těm VŠEHO SCHOPNÝM.
Staré dobré rčení – „rozumný člověk pochopí, bezohledný tupec musí mít strach“.
Bohužel mám čím dál větší pocit, že DEFINICE PRÁV A POVINNOSTÍ je v rukou těch všeho schopných, viz. všudy přítomná korupce atd. Ale to by bylo téma na hodně dlouho a někam úplně jinam …
- Pondělí 21. prosince 2009 v 11:49® BigMike
-
No právě, třeba začít na rybách!? Letos jsem položil RS protože když není opora v zákonu a jeho „pomahačích a chráničích“ je lepší se na to vyprdnout! Nemám tolik času abych chodil zadarmo okolo vody, kontroloval strejce v rámci „dělání si čárek“ a pokud pak dojde k něčemu horšímu, byl za blbečka – to tedy nemusím!
- Pondělí 21. prosince 2009 v 1:01® osprey
-
BigMike> Ale po těch dvaceti letech demokracie bychom už mohli začít myslet na to, že nějaká pravidla by to mít mohlo.
A proč nezačít na těch rybách?
Vzato kolem a kolem, oni se ti nahoře o ta svoje korýtečka docela bojí…
- Neděle 20. prosince 2009 ve 23:39® BigMike
-
Flip: žiješ v Absurdistánu! Jasně formulované zákony a podobné „drobnosti“ by mohly postihnout určité osoby, které by soud na základě těchto srozumitelně vykladatelných zákonů dokonce mohl odsoudit!!! To si tady snad ani nikdo z vládnoucí kasty a jejich kamarádů, hrajících na těch nej.postech „škatulata hejbejte se“ nepřeje.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:46profil byl smazán
-
osprey> dobrou-jestli by nebylo lepší kdybychom žili v zemi,kde stačí jedna cedule Fly only k tomu aby každej pochopil o co kráčí-tak jak to vidí naši kluci ve vyspělejších zemích.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:42® osprey
-
Flip: Dobrou. Ještě musím cosi spáchat
Já myslím, že u mouchy by nějaké oživování vůbec neměli řešit – je to aktivní technika lovu stejně jako přívlač.
Tento příspěvek byl editován 20.12.2009 21:43:24 uživatelem osprey. - Neděle 20. prosince 2009 ve 22:41profil byl smazán
-
osprey> a nebo taky tahat lury,nymfy ,pakomáry a jinou havěť -každopádně aby si to na jezeru oživil je třeba to aktivně vést.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:40profil byl smazán
-
osprey> asi tak.přitom MRS to tam jinak a lépe,tam už ty mušáky jsou citované.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:34® osprey
-
Flip: Já furt vycházím z toho, že s muškařským prutem, kolečkem a lajnou a mouchou na návazci (pokud nebude mít ty plíšky a jiné kraviny) se vláčet nedá. Maximálně strímrovat.
Ale neřešil bych to tu. Je to celé jaksi pomrvené. Než by to jasně formulovali, zamotali se do toho.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:28profil byl smazán
-
Sander> výsledek u soudu je vždy nejistý říci předem jak by to dopadlo si netroufám tvrdit.Nicméně chvíli by trvalo,než se k vodě dostane.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:26profil byl smazán
-
osprey> než se to příští rok předělá,tak podle hospodáře pro JČ tě jako RS máme po 1,9 vyhodit s vláčákem od vody,ale protože zárovň neděláš mic proti lovu s umělou muškou,tak při prvním přistižení ještě papíry nebrat.Pokud podruhé-tak již si byl na to upozorněn a davaj noty.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:22profil byl smazán
-
osprey> ty porušuješ Lov na umělou mušku tímto odstavcem o přívlači,kde je citováno to aktivní vedení.
Lov přívlačí v rybářských revírech pstruhových
Při lovu přívlačí se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Lov spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím. Za nástrahu se použije 1 umělá nástraha, která je opatřena nejvýše 1 háčkem (jedno, dvoj nebo trojháčkem). Za lov přívlačí se považuje i lov na umělou mušku vybavenou doplňky zvyšujícími dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:21profil byl smazán
-
osprey> ušetřím ti čas a napíšu to sem
. Lov na umělou mušku v rybářských revírech mimopstruhových i pstruhových
Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí muškařské šňůry nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:20® Sander
-
Flip > nic už neopakuj, já to plně chápu, jen poukazuju na to, jak je to nahovno napsaný. A je dost dobře možné, že by se díky tomu mohl kdokoliv odvolat a své odvolání obhájit.
To že bude tři měsíce bez not teď neberu v potaz.