Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 20. prosince 2009 ve 20:47® Sander
Sander

acam > v podstatě ano, čecháček opět vynalezl způsob, jak ojebat BP. Při lovu na položenou nesmí být nástraha aktivně vedena, naopak přívlač se na tomto zakládá. Kde je ale ta hranice, kdy čecháček místo lovu na položenou už vláčí, nám asi nikdo neřekne.

Neděle 20. prosince 2009 ve 20:44® osprey
osprey

acam> Tohle jsou takové ty hybridní techniky, co jsem kdysi moc rád provozoval (tohle bych dělal s jedním prutem a mohl bys tomu říkat, jak bys chtěl).

Tady bych vyšel z toho, jak dlouhou dobu pohybovali tou nástrahou. Jestli s ní pocukal, popotáhl o metr či dva a zas položil na několik minut do vidliček, asi bych to bral jako položenou. Jestli měl permanentně jeden prut v ruce, pak vláčel.

Neděle 20. prosince 2009 ve 20:31® acam

Řeším jedno takové dilema. Vloni koncem dubna jsem byl na kaprech na ÚN Nechranice a kousek ode mě chytaly docela zajímavým způsobem dva mladý kluci.

Na háčku měly napíchnutou rousnici podobně jako smáčka a vždy popotáhli nástrahu na jednom prutu podobně jako při smáčkování, položily ho do vidličky a to samé udělali s tím druhým prutem. Takto střídavě obsluhovali oba pruty a docela se jim dařilo, tu dva okouni, pak cejn, přišla i malá kudla atd.

Dle mého názoru je to přívlač, co vy na to?

Neděle 20. prosince 2009 v 18:38® osprey
osprey

mirmen> Tak tak.

A já, který se v noci melu a obracím ze strany na stranu bych byl v takovém nocovišti nebezpečnější než Chuck Norris:-)

Neděle 20. prosince 2009 v 17:41® mirmen

osprey> no, pokud jsem o nich něco vyčetl z knih těch, kteří mezi nimi dlouhodobě žili, tak bylo možné i pro svobodné si ženu ( i manželku někoho jiného ) vypůjčit. U svobodných dívek pak stačilo chvilku pokecat ( pár vteřin) a pak jí vykasat parku ( či jak se hábit jmenuje ) a posloužit si. Ke spaní v iglů ( nebo lehkém cestovním příbytku z kůží – pokud nebyla taková zima, že se pes zlomí v zatáčce ) ..... v sobích kůžích se ležívá s nohami proti sobě a propletenými, takže se zahřívají o břicho spáče – nejenom o břicho … vzhledem k nedostupnosti teplé vody na mytí nohou ( letní záležitost ) se jedná o nezapomenutelný zážitek

Tento příspěvek byl editován 20.12.2009 16:43:29 uživatelem mirmen.
Neděle 20. prosince 2009 v 17:26® osprey
osprey

mirmen> Svobdní Eskymáci musí psa. Proto je to tam s těmi ženami jednodušší. Jednak je zima i těm Eskymačkám a jednak jsou ti Eskymáci soucitný národ, kde se prý chlap s váženým hostem klidně podělí i o vlastní manželku:-)

Neděle 20. prosince 2009 v 16:40® mirmen

osprey> Eskymáci si berou pod deku Eskymačku .. a ti mrazuneodolní hnedka dvě :-) Jenom si myslím, že jich v Čechách k sehnání moc nebude .. a taky nevím, zda by se tahle kamínka zamlouvala těm, co zůstanou doma :-((

Neděle 20. prosince 2009 v 15:25® Sander
Sander

Libor > ano :-) 10 minut, 4 náhozy a smrdím rybinou. Fakt. Mám ale ještě všechno v autě, jdu rozmrznout. Bylo po celou dobu –12°C, mazec.

Jinak ten zápis před tvou reakcí jsem myslel vážně, v tu dobu jsem ještě nevěděl, že na tu fišku fakt půjdu.

Tento příspěvek byl editován 20.12.2009 14:26:35 uživatelem Sander.
Neděle 20. prosince 2009 v 15:02® kubas
kubas

spike> no já byl teď na Pryglu a led má tak cenťák a nikdo na něm, tak jsem ty brusle radši zabalil :-)

Neděle 20. prosince 2009 v 15:02® Jak.novi
Jak.novi

spike> Tak bruslím zdar :-)

Neděle 20. prosince 2009 ve 14:59® spike
spike

hecht> Za 20 minut taky vyrážím na rybník. Propadnutí nehrozí 3 den se tam už bruslí

Neděle 20. prosince 2009 ve 14:59® spike
spike

hecht> Za 20 minut taky vyrážím na rybník. Propadnutí nehrozí 3 den se tam už bruslí

Neděle 20. prosince 2009 ve 14:47® hecht
hecht

Sander> Jdu to zkusit, berem brusle, hokejky a pokud se led prolomí, chytnu kapra do zubů :-)

Neděle 20. prosince 2009 ve 14:30® Libor
Libor

Sander> no a chytl?

Neděle 20. prosince 2009 ve 14:04® Sander
Sander

Nekasal se tady včera někdo, že dneska chytne rybu?

To musel být nějaký blázen.

Neděle 20. prosince 2009 ve 12:58® hecht
hecht

osprey> No s tím Orlíkam by mě to lákalo, ale nevím nevím, na teploměru jsem teď vyhnal rtuť na hnusných –16. Pokud jim prognoza vyjde, s tím oteplením, třeba ještě Chara přemluvíme. Pokud vyndá na vodu ledoborec, a promažeme těla rumem …

Sobota 19. prosince 2009 ve 21:12® sus1

osprey> Jo , jo,souhlasim,to je odpočinek.:-)

Tento příspěvek byl editován 19.12.2009 20:12:31 uživatelem sus1.
Sobota 19. prosince 2009 ve 21:06® osprey
osprey

sus1> Jo jo, moje dřívější zaměstnání mělo řadu podobných rysů.

Zlatá přívlač:-)

Sobota 19. prosince 2009 ve 20:46® sus1

osprey> Hlídají hodiny kdy už pudu domů.:-) Klíče mam zatim u sebe já,až je budou mít oni,nebude co hlídat.:-D

Sobota 19. prosince 2009 ve 20:38® osprey
osprey

sus1> Já vždycky myslel, že hlídá ten, kdo má klíče:-)

Sobota 19. prosince 2009 v 19:57® sus1

osprey> Oni hlídají mě.:-)

Sobota 19. prosince 2009 v 19:55® osprey
osprey

Robur> Vem si pséka pod deku. Eskymáci to jinak nedělají. :-)

sus1: Dobrá, v tom případě pěkně hlídej.:-)

Tento příspěvek byl editován 19.12.2009 18:56:38 uživatelem osprey.
Sobota 19. prosince 2009 v 19:47® sus1

Robur> :-D

Sobota 19. prosince 2009 v 19:47® sus1

osprey> Ne,ne, žádný smlouvání nebude.:-D

Sobota 19. prosince 2009 v 19:45® Robur
Robur

ty woe, člověk má zimnici jako prase, husí kůža jak struhadlo a tady je zase psychoanalisa.

Sobota 19. prosince 2009 v 19:32® osprey
osprey

Flip: Tak to jste si užili. O kaprech jsem věděl, ale když jsem tam byl, bylo to ještě hodně kalné. Taky jsem tam jednoho kapříka napral, ale ty bezprotihroty jsou v tomto ohladu nespolehlivé – spadl mi. :-)

Sobota 19. prosince 2009 v 19:02profil byl smazán

osprey> Byli jsme tam na těch flekách jak jsi žehlil ty okyše a v tůních kousek níž s Pepíkem Klementem a vyžehlili jsme tam taky dva potočáky okolo 35 čísel.Jinak se vyčistila voda a tůň je narvaná kaprama.jednoho jsem tam vyndal za triko±45 čísel.

Sobota 19. prosince 2009 v 19:00® osprey
osprey

sus1> Copak není? Budeme smlouvat? :-)

Navrhuju začít tím učením:-))

Další odpověď dám tak za dvacet minut, jdu do jiného okna.

Sobota 19. prosince 2009 v 18:58® osprey
osprey

Flip: U nás je to dost pozamrzlé. Vím jen o jedné rybě, která má nad sebou volnou hladinu. Je to slušný potočák. Ale nějak se mi nechce ho otravovat.

Zatím navíc mám co dělat. K vodě se dostanu asi až po Štědrém dnu. K pruhovaným gratuluju.

Sobota 19. prosince 2009 v 18:56® sus1

osprey> Tak to neni,ale to ty víš,asi.:-)