Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 20:20® osprey
osprey

BigMike> Celý den jsem koukal, jestli vylezu. Nakonec jsem radši pracoval, abych měl naděláno, až mě to fakt potáhne ven.

Ale prý má přituhnout a pak budeme mít po ptákách:-)

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 20:17® BigMike

Na 0,16 mám i candoše 75 cm. Rybu to zvládne, nejhorší je to při vázce nebo veverce – tam vidím největší problém. Snad i jen z toho důvodu chytám pletenky, jinak proti vlascům nic moc nemám. Snad ještě, že se víc kroutí než ta pletenka.

Jinak dnes 3 hod. v super dešti a kromě jedné kudly + – 50cm ani ťukanec! Zítra další díl nekonečného příběhu.

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 20:06® spike
spike

slepyc> nebo ve vaně:)

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:44® Losfedos
Losfedos

slepyc> navijej to v kyblu z vodou.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:41® slepyc
slepyc

jo a ještě jedna věc, jak můžu navinout nový vlasec abych ho nepřekroutil. prozatím jsem navíjel tak že novou „špulku“ držela dcera na vařeše a já navíjel ale vždycky se překroutí. dá se to nějak řešit , myslím tím doma. venku bych nejspíš roztáhl selou cívku a potom navinul ale jak to provést doma???

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:41® Losfedos
Losfedos

slepyc> pokud budes mit sladeny prut a navijak tak to zvladne i velkou rybu,chce to cit i trosku stesti.ale nevidel bych v tom problem.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:24® slepyc
slepyc

díky všem

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:21® osprey
osprey

slepyc> To nejde říct jednoznačně – záleží s jakým prutem, nástrahou, jakou brzdu má naviják, v jakém stavu je ten vlasec, jak často měníš uzly atd.

Obecně jde říct, že šestnáctka zvládne na volnější vodě a při troše citu i dravce kolem 70 cm jako nic. Dokonce se na ni vytáhlo i pár metrovek.

Za jistých okolností se na ní ale dá urvat i ten okoun.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:20® spike
spike

slepyc> ten vlasec mám taky. Radši si namotej na cívku.Chytám s ním okouny a nemší tlouště. Na větší kousky mám na druhé cívce 0,20mm nebo 0,22m a s tím se snažím ulovit štiku na přívlač.

Tento příspěvek byl editován 10.12.2009 18:20:53 uživatelem spike.
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:16® slepyc
slepyc

Sander> ještě jsem zapoměl, můžu s tím jen na okouny nebo si můžu troufnout něco silnějšího?

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:12® Sander
Sander

slepyc > vyměň celý vlasec.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:08® slepyc
slepyc

zdravím všechny a prosím o radu, doposud jsem vláčel vlascem 0,25 a chtěl bych tam dát něco slabšího.koupil jsem vlasec "raptor 0,14 (2,65kg),barva bílá,fluokarbonový povrch. mám přemotat celou cívku nebo mám z tohoto vlasce jen dělat návazce?

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 18:36® albin
albin

spike>jj nejdo o záběry jako takové jen,že se mi to podařilo zdokumentovat­.Takové záběry vidí člověk často jen jsem byl na sebe hrdej,že jsem ještě tahal foťák z tašky,futrálu a nastavoval než jsem zasek.Třeba dneska ráno jsem tahal okyše a kousek od břehu se vypl a postával u gumy.No a protože vypadal na 40 tak jsem si nedovolil pohrávat s foťákem a radši hejbal z gumou.Nakonec to vzal ještě znovu a dostal jsem ho ven.Bohužel to byla jen 33ka ale pěkně tlustá a bojovná.Šel samozřejmě zpět.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 16:59® spike
spike

albin: s takovými záběry okouna jsem se setkal i u nás na čiré vodě

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 15:20® spike
spike

Jak.novi> jj je. Oba byli od stejného výrobce a jiné korát barevně a vlastnostně

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 13:02® jiris
jiris

dam> byly to moc krasne jednodily, udana vrhacka cca 10–35 g, podle typu, ale prava o hodne vysse :-) Na sumiky a brodeni idealni :-))

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 11:15® Jak.novi
Jak.novi

spike> Jestli se pop potopí, tak je to doopravdy šmejd.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 10:44® Mega-Fish
Mega-Fish

tak jak vám to de mě nejde chytit ani nástražka :-) :( tak asi půjdu na smáčky dneska

Tento příspěvek byl editován 10.12.2009 09:44:53 uživatelem Mega-Fish.
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 7:10® spike
spike

BlueShark> ne měl jsem 2popy- 1byl parádní,po náhozu se nepotopil a šlapal parádně. 2 je nanic po náhozu se potopí ale jinak chodit se s ním dá

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 3:25® BlueShark
BlueShark

Spike: Proč je dobrý? Nachytal?

Středa 9. prosince 2009 ve 23:02® spike
spike

Prutos> já mám na stromě letos jen jednoho popa:)a zrovna toho dobrého

Tento příspěvek byl editován 9.12.2009 22:03:02 uživatelem spike.
Středa 9. prosince 2009 ve 22:49® Prutos
Prutos

osprey> Já se bojím furt stejně. V srpnu i teď. Poslední dobou jsem se asi bál málo, zařvaly dva popíky. Letos na ně mám smolíka.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:45® osprey
osprey

Prutos> V srpnu je třeba riskovat. Bát se můžeš teď. Nedávno jsem visel s wobem za tři sta – a to jsem nějak běhal kolem. Naštěstí jsem multil a na multících mám docela lana. Vykroutil jsem ho z toho klacku násilím.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:41® Prutos
Prutos

osprey> Jojo, to dělá víc než hodně. Moje hody svazoval pohled na klacky čnějící z vody v mém nejbližším okolí. O oblíbené hračky jsem se trochu bál.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:40® spike
spike

osprey> aha tak to je jiná.Myslel jsem že to je jak na nedalekém rašeliničti-u krajů je hloubka celkově dost veká ale ve středu kde stál bagr je po pás:)

Středa 9. prosince 2009 ve 22:37® osprey
osprey

Prutos> Nezalepil. Nějak to zase neteče.

Co se týče toho věšení – ty ryby byly daleko od sebe. A přece jen, já tam ten reliéf dna trochu znám. To dělá hodně.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:33® Prutos
Prutos

osprey> Já, jelikož jsem vzorný flegmoš, to mám trochu jinak. Rozhodit (jak seno po louce) mě spolehlivě dokáže snad jen srážka s totálním blbcem, což se ten týden nekonalo ani náhodou. Z toho plynou i stavy jako je častá nekoncentace atd. Jeden z důvodů proč ze mě nebude pisálek. Každopádně ty dva dny, byly obzvlášť poučné. Koukal jsem jak sůva z nudlí jak se ti tam ty mrchy zubatý samy věšej :-) Mimochodem, už sis zalepil broďák?

Středa 9. prosince 2009 ve 22:21® osprey
osprey

spike> Normálně jsem tam došel – ta hloubka 70 cm je od břehu až k tomu zlomu. Chytil jsem ale jen pár okounů. Tobě by se asi líbili – těch 30 cm mohli mít.

BlueShark> Zhruba to, na co se hodí ten Viper:-)

Já si žádné škatulky nedělám. Ale můžeš dát taky hlavu 30 g a čtyřpalcové kopyto a tomu už bych střední gumovačka neříkal.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:19® Scanix
Scanix

BlueShark> to co potrebujes, neco mezi UL a heavy duty :-D

Středa 9. prosince 2009 ve 22:16® BlueShark
BlueShark

Osprey: Mám to potvrzené ze všech stran, Viper je můj, snad nejen jich pár vypere, ale i vyžehlí (jak říkáte) :-))

Ještě malá otázka, co je pro Tebe střední gumovačka přesně? :-)