Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:53® olda
olda

osprey> krátké prsty můj problém.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:50® osprey
osprey

olda: Na tlouště ho nosím. Mám krátké prsty a ty 50+, pokud jsou dost tlustí, bych nemusel udržet.

Ale když jdu na okouny, tak ho většinou nemám. Kudlu do 60 cm udržím v pohodě a když mi to vezmě nějaká fakt velká, tak pokud budu mít to štěstí a na té dvanáctce ji uvodím, bude ležet jako prkno.

Na všechny větší ryby (kapr, parma, štika, candát, tloušť,…) ho nosím.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:46® BlueShark
BlueShark

Kazan: To je to poslední o co mi jde, ztráta ryby, mrzí, ale víc mě mrzí, když díky mě se ryba utrhne i s nástrahou nebo ji trápím a musím na ní sahat atd… Z podbéráku by mohla jí rovnou na foto a nehrozí „ocasomrsk“ a prásk na kámen :-((

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:45® osprey
osprey

BlueShark> Když žerou větší věci, můžu si větší nástrahou selektovat větší ryby. Pak marmyšku nepotřebuju. Jenže nakonec přijde doba, kdy 8 mm marmyška je tak ještě to poslední, co do nich dostaneš. Ve finální fázi tam máš hnojáka a cukáš to po dně.

Pro mě je prostě marmyšková doba, když už je problém se záběry na gumu. Jinak to můžeš na ty kovový slzy žehlit od června až do dírek.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:41® osprey
osprey

chosebaits> Může být spousta důvodů, proč je nebrali. Klidně i ten, že je fakt nechtěli. Tohle nemůžu komentovat, nebyl jsem tam. U nás jsem do nich vpašoval smáčky, twistery i marmelády (s berkleypaten­tkou – na hnojáka času dost).

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:41® Kazan

Podběrák nosím vždy, i když sice menší složený na zádech, ale pořád lepší než si vyčítat ztrátu ryby že jsem ho neměl. (I do menšího podběráku se nechá nepěchovat velká ryba)

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:40® BlueShark
BlueShark

Oldo, to nebyla první co spolu chodíme na ryby :-))

Osprey: Nepochopil jsem proč ta správná doba na marmyšku, já myslel, že je to toba konec léta a začátek podzimu :-)

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:38® chosebaits
chosebaits

osprey> Marmyšky se žížalkou tam kolega skoušel a zatím nic.Smačci se ukázaly jako super volba.Zítra jdu znovu podráždit ty bandyty našich vod,než to zamrzne.8-(

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:33® olda
olda

já taky podběrák nenosím ale po včerejšku kdy jsem chytil většího a divokýho tlouště ho budu nosit nemohl jsem rybu za hlavou udržet byla moc široká a ještě mi vypadla na zem tak takle už ne.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:29® osprey
osprey

chosebaits> Já je dneska taky prohnal. Dělal jsem test, jestli už je doba na marmyšky, ale zatím furt žerou všechno – pokud je člověk najde. Bohužel mi došly baterky ve foťáku – ale zas až po vyfocení největšího okuně. Takže toho mám:-)

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:25® chosebaits
chosebaits

osprey> díky za radu.Asi mě zase vzala vláčka a nebo je to jen ulet:- Tak krásně jsem si dlouho nezachytal,když teda nebudu počítat ten vejlet na Ebro.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:23® petrcech
petrcech

BlueShark> díky, já myslel že je to nějaká kniha do které se dávají twistry..

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:16® osprey
osprey

BlueShark> Nemám ho vždy. Ale mám ho celkem často. Hlavně tam, kde jsou vysoké břehy a naděje na velkou rybu. Používám jen jeden podběrák – má po rozložení ramena 80 cm a dvoumetrovou tyč. Když na to přijde, naklepu tam cokoli.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:15® pipa
pipa

BlueShark> kybl :-D ;-)

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:13® BlueShark
BlueShark

Osprey: Míro, když jdeš smáčkovat, woblerovat nebo gumovat, máš podběrák vždy? Já ne e. Na vláčku ho nenosím, proto jsem se nedávno ptal na nějakou radu na šikovný lehký podběrák :-)

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:06® osprey
osprey

chosebaits> Zkus třeba tohle: http://nastrahy.cz/

Já osobně si je kupuju v obchodě, kde si je prohlídnu a protřepu. Prostě kdekoli, když se mi líbí provedení a cena.

Barvy – určitě realistická napodobenina rybky, peleťová a pak nějaká divočina – fluozelené, žluté apod.

Ale platí jedno – nejvíc se nachytá na to, co ryby neznají. Občas nejde o to, jakou barvu máš ty, ale jakou neměli ti, co tam byli před tebou.

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:02® BlueShark
BlueShark

Petrcech: Když nékdo vláčí, za tu řadu let již měl plno gum a twisterů, které okusil. U každé si napsal třeba co na ní a kdy chytil, jak je procentuelně účinná atd. Fotky těchto gum si pořídíš, nasázíš do alba a máš vše pod kontrolou. Kdykoliv přijdeš k vodě, mrkneš na počasí, oblohu, vodu atd a mrkneš do této knihy zvané TWISTEROVÁ KNIHA ;-) Jdeš-li s třpytkama můžeš mít TŘPYTKOVOU KNIHU, dále i WOBLEROVOU KNIHU, SMÁČKOVOU KNIHU, no prostě co si sám vyrobíš, problém je, že jako zkušenému vláčkaři se pak stane, že než ty knihy dotlačí k vodě, nemá ani místo na nástrahy, má v kapse dva ušmudlaný pokousaný a odřený smáčky a knihy jsou mu k prdu…

A je to :-))

Tento příspěvek byl editován 7.12.2009 17:06:00 uživatelem BlueShark.
Pondělí 7. prosince 2009 v 17:58® chosebaits
chosebaits

Zdar pánové.Tak sem vám zakomoroval sumcařinu,kaprařinu jsem letos ani nestihl pořádně provětrat a dnes z dlouhé chvíle jsem vyndal vláčku.Pobral jsem doma nějaké ozdoby na konec vlasce,ale jelikož mi to nedalo,tak jsem zajel do krámu raději něco koupit.Tak jsem vám dlouho vybýral,až jsem si vybral smačky.V životě jsem na ně nechytal a tak jsem z dnešní vycházky u vody nic neočekával a ejhle .Smačky se ukázaly jako super volba,lapl jsem asi patnáct celkem slušnejch okounu.Škoda,že jsem nevzal foťák,to by byly fotečky.Teď bych chtěl od vás radu,jestli teda neotravuji.Mužete mi někdo poradit,kde mají dobrý smačky a za rozumnou cenu? A jakou barvu nejraději používáte?Mužete reagovat sem a nebo na osobku.Předem děkuji všem.

Pondělí 7. prosince 2009 v 17:50® petrcech
petrcech

Nevíte co je to twisterová kniha? Je to v článku boat 3 od Milhause

Pondělí 7. prosince 2009 v 17:11® BlueShark
BlueShark

Pipa: Já měl letos dva cejny na rotačku a nedělám z toho zase bůhví co :-))

Jinak ohledně zvedání okounů, NE! Radši se pro okouna ohnu, i když je Pípa za mnou, prostě pro tu rybu udělám cokoliv, i když pro sebe riskuju moc :-))

Tento příspěvek byl editován 7.12.2009 16:11:53 uživatelem BlueShark.
Pondělí 7. prosince 2009 v 16:39® pipa
pipa

petrcech> Si hvizdej ;-) no hold vedeš pivo

Pondělí 7. prosince 2009 v 16:19® petrcech
petrcech

pipa> tenhle je větší :-D

Tento příspěvek byl editován 7.12.2009 15:20:14 uživatelem petrcech.
foto/diskuze/privlac/2009/th-img29434.jpg
Pondělí 7. prosince 2009 v 16:10® pipa
pipa

BigMike> přes velky je tady naš Pirana:-D U mě to byl sic malej ale č.1 !!!!!! takže bych aspon maličkou pochv. zasloužil :-D :-D

Pondělí 7. prosince 2009 v 16:00® BigMike

Kdyby měl 50cm, tak tě pochválíme, takhle jen neuvědoměle dráždíš a lákáš na super nástrahu cejní miminka a pícháš je do tlamičky!:)

Pondělí 7. prosince 2009 v 15:17® pipa
pipa

Za tenhle ulovek sem teda čekal aspon pochvalu 8-( ;-)

foto/diskuze/privlac/2009/th-img29428.jpg
Pondělí 7. prosince 2009 v 15:05® pipa
pipa

pulec007> no to ja taky :-O naposledy v utery: pěkně povozil mnička po pisečku :-| :-|

Pondělí 7. prosince 2009 v 15:01® dam
dam

pulec007> já tě taky nenapadám, možná jsem moc strohý a uřední:-D zamyslím se nad sebou:-)

Pondělí 7. prosince 2009 ve 14:56@ pulec007

Dam: jasně, vždyť nic nevyčítám. Tenhle přístup je jistě košer. Já to zmiňoval, bo jsem už pár týpků, co rvou rybu z vody křoví nekřoví, výška nevýška viděl.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 14:16® dam
dam

BlueShark> ryby se zvedají běžně, kamkoliv dojdu, tak to vidím. Co se týče toho zažrání, tím nemyslím v žábrech, ale pokud spojknou celou nástrahu, to je přece úplně běžná záležitost…Okounka 15cm nezvedáš do ruky?

Pulec007> proč bych se měl připravit o možnost v takovém místě chytat? Pokud lovím ze břehu, tak sebou běžně nosím podběrák na 2–3m tyčce, to bych také občas nenahodil vůbec. Tyčka na plavanou stojí do dvou set a síťka také, je lehká a vůbec nepřekáží. Muškaři je také nosí běžně…

Pondělí 7. prosince 2009 ve 13:49® BlueShark
BlueShark

Pulec007: Tak tohle je věc druhá, to samozřejmě je zvěrstvo, tahat rybu na vlasci vahou, brrrrrr :-((

Ale bavíme-li se o rybách co to mají zažrané (což letos opravdu jen jedna, ač spytuju svědomí a opravdu nevzpomenu na žádnou další) tak samozřejmě je protihrot to správné!