Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 6. prosince 2009 ve 23:27® Prutos
-
BlueShark> S těmi jednoháčky se mýlíš. Ale to časem zjistíš sám…až se ti jich pár otočí břichem hore. Občas se to stane, tomu se nevyhneš, ale s háčkem bez protihrotu má okoun podstatně větší šanci rozplavat třeba gumku šluklou do žaber.
- Neděle 6. prosince 2009 ve 23:24® BlueShark
-
Scanix: Znám hodně lidí a i kamarád co mě feeder učil a mistr ČR předloni v LRU FEEDER jedině obůstek…
- Neděle 6. prosince 2009 ve 23:23® BlueShark
-
Aha už chápu, to jsem nevěděl s tou P v JČ. Souhlasím
Já jsem vždy rád, když něco děkové co se nechovají k rybám hezky, odradí
Jinak okouny jsem ješté na trojhák nechytal, snad jen Popa, ale na toho čistá nul a ato jsem ho letos házel asi hodinu čistého času
Ale s tím jednohákem a protihrotem si myslím, že je to téměř to samé… (u okouna, páč tlamka se mu roztrhne tahem většinou nebo zásekem a ne protihrotem)
- Neděle 6. prosince 2009 ve 23:19® Scanix
-
osprey> ok, rad se poucim, ono to nekdy i na tom BL hacku kurevsky drzi, jeden kolega to resi obustkem a je to fakt pohoda, zvlast na mesni bile rybky, kam s peanem nemuzes dobre…
- Neděle 6. prosince 2009 ve 23:18® Prutos
-
Bezprotihroty používám často. Na UL vláčku téměř na 100%. Souhlasím s DAMem v tom, že okounům se používáním protihrotů zbytečně trhají tlamky. Vyndávat z okiše (troj)háček bez a s protihrotem je sakra rozdíl.
- Neděle 6. prosince 2009 ve 23:17® Scanix
-
Flip> dost mozna odradi, uz to, ze tam nesmi hazet futro odradilo dost, i kdyz leckde to sypali stale…no a bezprotihrotove hacky jsou preci jen hure k sehnani a ne v kazdem shopu je maji a ty malo zamzackle odhalis se svymi kolegy hadrikem a razem bude o povolenku mene
- Neděle 6. prosince 2009 ve 23:17® osprey
-
BlueShark> Na pstruhovce v JČ budou BL háčky povinné. No a na některých pstruhovkách se u nás chytá i kapr a bílá ryba – přirozeně na rostlinné nástrahy na plavku a položenou. Jenže část těchhle lidiček je pěkný dobytek, který takhle lape duháky a dělá i jiná zvěrstva.
Sacanix: Naprosto s tebou souhlasím. Hlavně, co se těch malých ryb týče.
Mimochodem, objevil jsem zajímavý fígl na odháčkování ryby z BL háčku. Někdy předvedu, občas se to hodí.
- Neděle 6. prosince 2009 ve 22:59® BlueShark
-
Dam: Nesouhlasím, když máš grif, dá se, člověk na to časem přijde, ale je pravda, že ho musíš zmačknout, nej je ho chytit ve vodě, vyndat háček a čapnout ho za tu papulu
Pak je klidnej
Ale to je tvrzení proti tvrzení…
Flip: Asi jsem játrovka, ale tohle nějak nechápu, proč by masaři chytali bez protihrotů? Teď mi asi něco uniklo…
- Neděle 6. prosince 2009 ve 22:41profil byl smazán
-
Scanix> radši bych byl aby je to odradilo a ušetřili za P povolenku
- Neděle 6. prosince 2009 ve 22:17® Scanix
-
Flip> vsak oni si koupi nejake to lepidylko, kterym tu zouzel k hacku prihemuji…jsem presvedcen, ze prava bezprotihrotove hacky by mely byt uzity prave na mekkohube fisky, kde riziko vypnuti je temer nulove, hrozi spis jen to vyriznuti v tahu. Jak pise Mira, na sumiky si protihroty necham, jiggy zamacknu vsechny, woblery zatim prznit nebudu, jen si ji par osadim zamacknutymi jednohaky na P a pokud se to svedci, udelam to i se zbytkem, posledni dobou mi fakt vadi to, tim, jak lovim mensi ryby, ze je to dost poskozuje…
- Neděle 6. prosince 2009 ve 21:41® dam
-
Flip> dobře vystiženo
- Neděle 6. prosince 2009 ve 21:40® dam
-
BlueShark> tak nějak si neumím představit opatrně šáhnout na okouna, ten tě hned nečím píchne
okoun trpí docela dost, byť se to nezdá, protihrot v jeho tlamě jen tak nepustí a ty se musíš trochu opřít a kdybys ho držel jen z lehka, tak mu háček nevyndáš…
osprey> u sumce bych to asi taky neřešil, ale třeba se nnajde někdo, kdo nás z toho vyvede
- Neděle 6. prosince 2009 ve 21:37® Sander
-
Flip > dobře jim tak, buď změní techniku, nebo budou muset nechávat kolce doma
- Neděle 6. prosince 2009 ve 21:13profil byl smazán
-
Sander> copak o nás vláčkaře nejde,my už jsme občas zvyklý žehlit bez protihrotů ale šroťáci co tam chodí žehlit prasečkiny a bělobu se poserou až jim ty kolínka a medovky a nedej pánbůh i žížaly začnou padat z háčků
Tento příspěvek byl editován 6.12.2009 20:14:29 uživatelem .)
- Neděle 6. prosince 2009 ve 21:11® BlueShark
-
Osprey: To bez debat, ono i z oka se to vyndavá úplně jinak že?
- Neděle 6. prosince 2009 ve 21:07® osprey
-
Já na rybu taky většinou sahám, ale občas přitom mám pocit, že těm rybám ubližuju a někdy i dost.
Takže problém je v tom, jak to kdo vnímá.
Ostatně nejlíp ten rozdíl háčku s protihrotem a bez vynikne, když na něm člověk visí sám
- Neděle 6. prosince 2009 ve 20:55® BlueShark
-
Milý Ospreyi. Na rybu na 90% sahám, což je asi špatně (i díky opatrnému vyjmutí háčku), když to vemem do detailu, ale okoun má tvrdý oříšek a mokrá ruka a opatrný stisk mu určitě neublíží, mýlím-li se, rád to změním, pro mě ryba a rybařina je o tom, že si většinou na rybu sáhnu… U feederu a cejnů ne snad jen kvůli slizu zbytečnýmu, ale mnohdy také…
- Neděle 6. prosince 2009 ve 20:52® osprey
-
BlueShark> Tak to zkus – alespoň u UL vláčky.
Apropo – ty jsi nikdy neměl úkus? A dokážeš vypnout většinu háčků ve vodě bez sáhnutí na rybu?
A neber to z mé strany jako výčitky. Já s tím taky v podstatě začínám. Ale je to dobré.
Až půjdu na sumce, protihroty nechám.
- Neděle 6. prosince 2009 ve 20:37® BlueShark
-
Scanix: Pravdu máš, ale já bez protihrotů prostě nechytám, nikdy jsem to nijak nezamačkával a nikdy jsem rybu díky tomu nějak více neporanil, nevím, třeba příští rok to vyzkouším
- Neděle 6. prosince 2009 v 19:18® bukaj
-
olda> to já už tam chodim dva měsíce a svůj den nemají dost často
- Neděle 6. prosince 2009 v 17:07® skwor
-
Sander> Tohle funguje teprve od letoška. Ale jsem za to rád.
- Neděle 6. prosince 2009 v 17:04® Sander
-
skwor > se máš, v okruhu 50km od mého bydliště o takovém rybníčku nevím. Občas bych si tam zašel spravit chuť také, obzvláště po dnešním vláčkařském debaklu.
- Neděle 6. prosince 2009 v 16:34® skwor
-
Libor> Je to tam fajn, letos jsem tam byl potřetí. Pstruzi do 45cm, okouni (prý tam jsou i čtyřicátníci, sám tam mám nej jednoho kolem 30cm), sem tam kaproš za hřbet
- Neděle 6. prosince 2009 v 16:21® Libor
-
skwor> jasně, to bychom mohli..
- Neděle 6. prosince 2009 v 16:07® skwor
-
Něco z dneška. Tohodle kamarád vyndal, druhý mu nedal šanci a na háčku zůstala šupina velikosti dvacetikoruny
Dle slov majitele vody to byl asi tamní prasečkin 80+
Libor: Pokud by Tě během jara přepadla vláčkařská deprese, ozvi se a můžem na tenhle soukromák zajet. Ode mě je to kilometr, máš to tam taky kousek.
- Neděle 6. prosince 2009 v 15:23® olda
-
bukaj> Tak to mně mrzí asi nemněly svůj den,určo příště to bude lepší vydrž.
- Neděle 6. prosince 2009 ve 14:23® pipa
-
Ten se mě poved na kopytko..
- Neděle 6. prosince 2009 ve 13:08® bukaj
-
olda> Tak jsem přišel od vody zkoušel jsem gumy i třpytky ale když jsem chtěl vidět rybu tak jsem se musel podívat do řízkovnice. Za dvě hodiny ani záběr.
- Neděle 6. prosince 2009 ve 13:06® Scanix
-
BlueShark> chapu, ze na vlacku, kde je protivaha v jigove hlavicce ci wobleru, tam to dravec snaze vyklepe, ale na bilou rybu uz vyhradne chodim se zamacknutymi protihroty a v te mekke tlamce to drzi, pokud vim, tak se mi pouze ryby vyrizly diky malemu hacku a silovem zdolavani, ale nemyslim, ze prave diky zamacklemu protihrotu…
- Neděle 6. prosince 2009 ve 12:03® BlueShark
-
Scanix: To já vím, ale jsem ještě béčko. Nikdy jsem je nezkoušel, padaj mi i s hroty
Až budu mít pocit, že kvůli mě od téhle doby co vláčím nějaká zahyne, tak to zkusím změnit. Zatím vždy za pysk