Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 6. prosince 2009 v 11:37® Scanix
-
BlueShark> hodne pomuzou BL hacky (hacky bez protihrot), jdou pak pomerne snadno vyoperovat i v takovychto situacich a tyba ma sanci…
- Neděle 6. prosince 2009 v 9:29® dam
-
Sander>jistě, měla by to být samozřejmost, na S.Moravě od příštího roku platí na všech pstruhovkách…jinak nikdo nezačínal nejspíš jinak, ale časem se dá k určitým hodnotám dojít. Myslím si, že ale používání protihrotů by nemělo být jen záležitostí pstruhovek. Proč ne všude. Jediný problém je u výrobců, kterí valí nástrahy pouze s protihroty. Výroba by byla podstatně snažší. A u rybářů je to otázka vnitřního urovnání, ryby z nich nepadají, to je velký omyl. Nepadají ani štiky..
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:28® Sander
-
dam > to by měla být u pstruhové vláčky samozřejmost.
Mladí kluci se dokáží změnit, i já běhal ještě asi před osmi lety od keře ke keři s ouklejí na trojháku. Na tu starší generaci holt máme malé páky.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:26® osprey
-
BlueShark> Nevím. Opravdu ne.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:21® dam
-
Sander>
ty starší už jen tak nepřesvědčíš, já dneska všechny ryby na jednoháček bez protihrotu a téměř všechny se odháčkuji po podebrání a hned je poším
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:18® BlueShark
-
99% je dost, je pravda, že dříve jsem chodil taky s živou na okouny a když to měl zažraný, měl to až v rouře a háčkem ji měl probodlou… Hodně mě to vždy mrzelo a snažil jsem se o nemožné. Ospreyi, myslíš, že když se poruší jakkoliv ta bílám měkká dravčí roura, kde mají rybičku polklou, že už se nedokáže zacelit?
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:17® Sander
-
dam > určitě, ale docela jsem si všiml, že i ti malí kluci to pochopili a píchaj živou rybku na jednohák. Zato jejich starší „učitele“ novým kouskům nenaučíš.
Děkuji.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:16® skwor
-
osprey> U mě zahálí UL všeobecně. Zítra jí dopřeju třetí letošní vycházku k vodě a to jenom díky návštěvě soukromáku.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:15® osprey
-
Jak jsem psal. Je těžké to posoudit. Pro mě by úlovek na živou rybu měl poloviční cenu. Navíc mám pocit, že ta napíchnutá ryba to oddře za mě.
A pokud jde o trojháky, moje rotačky a wobblery do 7 cm dost zahálejí. Malé ryby chytám hlavně na gumy. A poslední dobou už ani moc často nezapomínám zamačkávat protihroty.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:12® dam
-
Sander>gratuluji k úlovkům, to mě letos už nepotká. Ale docela jsme si dnes zalovil duhmeny…nejhorší je vyprostění těch trojháčků, ty protihroty devastují strašným způsobem a je jedno jestli u wobleru,rotačky nebo u rybky
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:07® Sander
-
Kubajs > nemůžeš hodnotit sportovnost té které techniky podle toho, jak se ti líbí záběr. Osobně nepovažuji za sportovní lovit jakýmkoliv způsobem na živé rybky, ale nikomu tento názor nenutím.
Co se ale týče šetrnosti lovu, tak brzy seklá ryba jednoháčkem si nezadá s trojháky voblerů, o tom žádná.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:07® dam
-
osprey> správné hledisko těžko najdeme. Pokud jde o ulovení ryby, tak oba způsoby jsou legální, tudíž nenapadnutelné…každý rok je mi trochu smutno, když chodím kolem své oblíbené vody a vidím mladíka, který s káčou obchází kdejaké roští ve vodě a po něm ty malé štičky plavou okamžitě břichem k obloze. Co kdyby náhodou ještě tu rybku neměla sežranou, nebo přece v ní ten háček nenechám… 99% ryb je mrtvých. Samozřejmě i u vláčky se to stane, ale procenta nejsou tak děsivá a nějaká dokáže dorůst nad míru
- Sobota 5. prosince 2009 ve 22:03® Kubajs
-
osprey:ano je to tak ale po pravdě taky si občas jdu rád sednout s anglánem a s malýma rybičkama samo že sekám hned a myslím že to je sportovní.Je to jiný styl lovu a myslím že adrenalin když se rozjíždí anglán je daleko větší než když ti vezme stejně velká štika na vláčku
- Sobota 5. prosince 2009 ve 21:54® osprey
-
dam> Nemusíš říkat nic. Kdo ví, co je vlastně správné? Ale pokud jde o mě, proč mám mršit jednu rybu, abych chytil druhou, kterou stejně nejspíš pustím.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 21:43® Jak.novi
-
dam> A ještě si při záběru někteří stačí zakouřit cigárko
- Sobota 5. prosince 2009 ve 21:36® dam
-
osprey> samozřejmě, je to možnost…co víc na to říct:-/
- Sobota 5. prosince 2009 ve 21:01® osprey
-
dam> Přívlač je ale přece složitá, těžká na naučení, drahá, pořád musíš držet prut, furt přemejšlíš, co děláš špatně. Rybu napíchneš a dál se nestaráš.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 20:50® dam
-
malej.uzasnak> uč se radši chytat na přívlač a rybičky nech v klidu plavat dál, určitě je to zajímavější chytání a hlavně šetrnější k malým rybám
- Sobota 5. prosince 2009 ve 20:34® osprey
-
malej.uzasnak> Živá ryba je pro ty, co štiku jinak chytit neumějí. Ještě bych ji pochopil při snaze chytit trofejní kus.
- Sobota 5. prosince 2009 ve 20:33® Candátoman
-
Nemáte někdo zkušenost s tímto „Dráčkem“? http://www.rsp-fishing.cz/…m-4-21g-akce anebo s tímto http://www.rsp-fishing.cz/…-2-30m-5-25g Chtěl bych ho na středně těžkou vláčku, woblery do 8cm (občas i hlubokopotápivé typu Shad Rap), gumy do 15g, rotačky 2. Děkuji za odpovědi.
Tento příspěvek byl editován 5.12.2009 19:38:59 uživatelem Candátoman. - Sobota 5. prosince 2009 ve 20:21® bukaj
-
a co nějaké woblery?
- Sobota 5. prosince 2009 v 19:39® Scanix
-
bukaj> na rotacky bych se s dovolenim vyprdnul a vzal jen gumy, pokud jsou to vysazene ryby, staci nejaka fluo barva, ale vzhledem k tomu, ze dostaly predchozi den zabrat od zavodniku, tak bych volil vetsi prirodni gumy, pomalu vedene = cil stika, tech do vody pri zavodech moc nechodi, na pstruhy a okouny pak drobne twistery, banja ci mensi kopytka (barevne je treba se jim trefit do chuti)
- Sobota 5. prosince 2009 v 19:38® bukaj
-
olda> a nevíte jaký barvy těch třpytek?
- Sobota 5. prosince 2009 v 18:47® olda
-
bukaj> není zač lovče, jen jsem ti napsal to co sám dělám,jestli je to dobře to musíš vyzkoušet ať se ti zadaří pak napiš jak to šlo.
- Sobota 5. prosince 2009 v 18:43® bukaj
-
olda> děkuju
- Sobota 5. prosince 2009 v 18:41® olda
-
bukaj> na okouny a pstruhy zkus malé rotačky a na štiku gumi a woblery
- Sobota 5. prosince 2009 v 18:36® bukaj
-
Nevíte s čím mám vláčet, když jdu zítra ráno na rybník kde byly v pátek vysazeny štiky, pstruzi, okouni, siveni. Dnes tam byly závody.
- Sobota 5. prosince 2009 v 16:56® malej.uzasnak
-
BuBu99> dik
- Sobota 5. prosince 2009 v 16:53® BuBu99
-
malej.uzasnak> na privlac na polozenou
- Sobota 5. prosince 2009 v 16:50® malej.uzasnak
-
ví nekdo jestli se chytá štika lépe na těžko s rybkou nabo na plovák s rybkou?