Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 5. prosince 2009 v 16:49® BuBu99
-
Scanix> pekny woblery jen co je pravda
- Sobota 5. prosince 2009 v 16:33® malej.uzasnak
-
kubas> hmmmm
- Sobota 5. prosince 2009 v 16:29® kubas
-
malej.uzasnak> na přívlač
- Sobota 5. prosince 2009 v 16:28® malej.uzasnak
-
ví nekdo jestli se chytá štika lépe na těžko s rybkou nabo na plovák s rybkou?
Tento příspěvek byl editován 5.12.2009 15:29:25 uživatelem malej.uzasnak. - Sobota 5. prosince 2009 v 16:17® BuBu99
-
jeste teda neni finalovka jeste zabrousit a jednu vrstvu laku
- Sobota 5. prosince 2009 v 16:14® BuBu99
-
vcera jsem si udelal dalsiho slidera co na nej rikate
- Sobota 5. prosince 2009 ve 14:31® kubas
-
mirmen> no ta regulace tomu moc neprospívá… i přehrady a úbytek záplav, kdy se ryby mohli líp vytřít třeba v lese atd…
- Sobota 5. prosince 2009 v 11:56® sus1
-
Robur> Zapoměl si na cercerovo slepice.
- Sobota 5. prosince 2009 v 7:52® mirmen
-
Robur> vidím to podobně. Mám ryby rád, beru si mezi 10–30 kg ročně ( podle toho, zda má i přítelkyně chuť na rybu ) – vloni jen 3 ryby, letos o něco víc, dlouhodobý průměr za cca 10 let zpátky odhaduju někde mezi 15–18 kg. Na rozdávání ryb zvysoka s.ru, jenom nejlepšímu kamarádovi 1–2 x ročně něco pro radost ( candáta, úhoře .. ). Myslím si ale, že za úbytek ryb mají větší vliv i pokračující regulace a úpravy toků ( pod záminkou protipovod'nových opatření ), nedostatek rostlin a krytů ve vodě ( nemyslím teď na stulíková ramena ).
A – kdoví, co za lidi je ve vedení jednotlivých organizací. Osobně podezírám mnohé MO z vysazování "papírového množství " ryb, vždyť postačí pár litrů do kapsy a do vody se vysype jen maklý díl vykázaného.
- Sobota 5. prosince 2009 v 0:05® Robur
-
je to divné, co s tím ty lidi dělají, ryby mám rád, ale prakticky nemám čas si je udělat, takovou plotici jen tak osmaženou jsem nejedl sand 12 let.Myslím, že spousta lidí bere ryby z důvodu loveckého pudu a pak to musí stejně rozdávat a vnucovat. Pak padnou na lidi, kteří si to vemou a ani neví proč a ryba skončí v popelnici. To je takové to rozdávání kamošům v hospodě, kde borci sedí ještě další 4 hodiny v teple, ale pocit lovce, tam prostě je. To stejné je s houbama. Prostě levně a snadno nabytá komodita.
- Pátek 4. prosince 2009 ve 23:17® dam
-
osprey> ale prát se s tím budeš pořád, protože lhostejné ti to není. Nejsem si jistý, že existuje nějaká osvěta, která by s tím pohla. Občas tě pak naštve i známý, který všude hlásá, že by rybu nevzal ani za nic, a pak vidíš soupis se sto kilogramy ryb. Já nikomu rybu neodepírám, ale chce to s rozumem. Zatím jsem tak došel k zajímavému číslu. Na osm až deset lidí, kteří ryby témeř neberou je jeden, který je bohatě přejede, ale opravdu bohatě… a je odrybníno. Nejhorší je, že to ale není jen v kaprech, to je i v bílé rybě a dravcích. Mizí základní rybí obsádka a ne jen ty dosazené kousky. Přijde zima a černý mor a je dořešeno…
- Pátek 4. prosince 2009 ve 22:39® osprey
-
dam> Tak jest. Své svazové aktivity jsem nedávno ukončil. Ztratil jsem iluze i víru ve smysl té práce.
Pracovat, aby lidi, jejichž chování a přístup mi vadí, mohli zabít víc ryb? Prostě už ne.
- Pátek 4. prosince 2009 ve 22:08® dam
-
osprey> všechno je v lidech, v nikom jiném…je hezké, že se ti povede zarybnit, ale nikdy nemůžeš počítat s tím, že každý dá rybě pusu a pustí ji zpět. Rybáři své práva znají, ale nenažranost některých je tragická až nepochopitelná
- Pátek 4. prosince 2009 ve 21:38® osprey
-
dam> Já si připadám, jako když mě zahánějí do kouta. Čím dál míň prostoru, kde má smysl se o něco pokoušet. A nikomu to nevadí. Když je nejhůř, nakonec se vždycky něco nasadí…
Ale brečet tu nebudu, beztak to tu dělám pomalu obden.
- Pátek 4. prosince 2009 ve 21:16® dam
-
osprey> no myslel jsme to podobně, už jich tam moc není…dneska jsme měl chvilku, docel jsem si zavláčel…vedle mě každou chvilku utloukl cejna, krásný, kolem 25cm… tak jsme radši změnil loviště
- Pátek 4. prosince 2009 ve 21:09® osprey
-
dam> Já mám radost, když ryby plavou ve vodě. Jestli je rybáři chytají, to už je na nich
Důležitá je ta možnost.
- Pátek 4. prosince 2009 ve 20:50® dam
-
Flip>
každý má jiné ruce a možnosti…příští rok budou velmi zajímavé 1,8 a 2,1, ale já mám radost když rybáři chytají ryby a je jedno na kterou značku, nejsem vyloženě vyhraněný
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 22:07® Scanix
-
skwor> tak to nebude ani 12, preci jen je o neco lehci nez SSR14
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 22:01® skwor
-
Scanix> Věci typu SSR9, Roach9, Perch 9 a podobně mu nedělají moc problémy.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:56® Scanix
-
skwor> nemas zac, do proudu to neni, ale jinak to ten TD ustoji, pokud ma rezervu v SSR9, tak je to ok…
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:41® skwor
-
Scanix> Láká mě. Na SSR14 prut nemám, tohle bych na TD SE zvládnout mohl. Dík.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:40® Scanix
-
skwor> no 12 je uz hoodne na hrane, tu bych spis videl na ten Penn 30–60g, ale pri pomalejsim vedenim a rozumnym nahazovani to slo…
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:39® Scanix
-
skwor> takovej malej EXE set
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:35® skwor
-
Scanix> Zvládá je 35g destinka? Ten menší předpokládám že by jí problém dělat neměl. Jde mi hlavně o tu 12ku.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:32® Scanix
-
skwor> 12 se blizi chovani SSR14 a 9 je divocejsi SSR9, fandim jim na sumiky, ale kdo vi.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:31® Scanix
-
skwor> mam oba
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:24® jižan
-
Jak.novi> upřímně napsané.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 20:33® Jak.novi
-
jižan> Mivardi mám opravdu rád.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 20:29® jižan
-
Flip> třeba mému tátovi
Má ten prut taky, jen v délce 2,40. ( jeho třepetalka ) V Krumlově je má na krámě a musím říci, že to Mivardi není špatný, za ty prachy hodně dobrá muzika.
- Čtvrtek 3. prosince 2009 v 19:31® Jak.novi
-
Flip>