Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 2. prosince 2009 ve 20:25® osprey
osprey

jižan> Taky si myslím. Mám dojem, že pokud bude obchodní zastoupení Daiwy v naší zemi dostatečně aktivní, dokáže tahle značka Shimanu dost zatopit.

Drak pořád ještě může konkurovat cenou.

Středa 2. prosince 2009 ve 20:23® jižan

osprey> tebou zobrazený prut a více ze série jsem měl možnost si vyzkoušet v kamenném krámě v ČB. Cena kolem čtyř tisíc. Moc se mi to líbilo a ty pruty mají budoucnost.

Tento příspěvek byl editován 2.12.2009 19:23:53 uživatelem jižan.
Středa 2. prosince 2009 ve 20:08® osprey
osprey

Jižan: Radost tě tu vidět. Dnes jsem lapl tlóšťa jak nohu. Hoď voko do naší rubriky z lovu:-)

Středa 2. prosince 2009 ve 20:06® osprey
osprey

Poslední dny tady melu o tom, že nový šlágr na zimní debaty na síti budou pruty od Daiwy. Konkrétně mám na mysli třeba toto.

Je to přímý konkurent Destinky nebo Speedmastera a je dost nadupaný. Martin Vaněček v Písku v Roháčovce ho nabízí za 3839,– a myslím, že cena odpovídá.

Tento příspěvek byl editován 2.12.2009 19:06:47 uživatelem osprey.
foto/diskuze/privlac/2009/th-img29331.jpg
Středa 2. prosince 2009 v 19:56® jižan

vašek> jak píše Osprey, za ty prachy dobrý prut. K té řece, spousta rybářů má své TOP nástrahy a na ty když nezachytá je zákonitě revír prázdný. Může to tak být, ale nemusí :-) Určitě bych nezůstal konzervativní a změnil bych třeba velikost woblera, vyzkoušel bych gumy, smáčky, rotačky, chytal bych na slabší vlasec. Prostě bych chytal jinak než dosud.

Středa 2. prosince 2009 v 19:08® osprey
osprey

vašek> Forcemaster je základní řada. Jednoduchý a levný prut. Ale je docela dobře udělaný a dost snese. Teď když ho skoro všude zlevnili, je i za solidní cenu.

V porovnání s pruty, se kterými jsem začínal, je Forcemaster zlatý. A práci odvede, toho bych se nebál.

Středa 2. prosince 2009 v 18:26® vašek
vašek

Vidím, že tu probíráte proutky, udělal jsem si radost k Vánocům a pořídil jsem si shimano Force Master 240, 10–30g,co vy na to jaký je to prut máte s ním nejaké zkušenosti, mě padne do ruky dobře a je i slušně citlivý, nejsem asi takový profík jako vy a ani nemám tolik času na ryby kolik bych chtěl, ale zdá se dobrý. Co vy na to. Čauky

Středa 2. prosince 2009 v 18:16® vašek
vašek

osprey> Vím, je mi to jasné, ale když projdu 7 km řeky tam i zpět po obou březíh a nezabere ani okoun natož štička a přitom mám pár osvědčených woblerů které strážím jako oko v hlavě a už párkrát jsem za nimi i vlezl do vody tak je mi to divné. Na tůních to jakž takž jde ale berou tam jen kudly jelikož jak má míru tak ji nenasytové vezmou domů tím pádem nemá šanci tu nic vyrůst, ale i tak dík. Čauky

Středa 2. prosince 2009 ve 13:31® sus1

Fugas> O téhle značce taky právě uvažuju. Flip>>,,Piš,at mam co číst".To je náká fráze Z Mrku,vid??:-)) Je mě naprosto jasný,že – budem tři,budem vlastnit medáky,že se nebudem bavit o škodovce.

Ale právě, že už jste letitý vláčkaři a měli jste v ruce určitě víc prutů než jen tyhle,tak by mě a nejen (asi) mě,zajímalo i hodnocení nějakech jinech klacíků.Za ta léta bude určo nějakej přehled.:-)

Tento příspěvek byl editován 2.12.2009 12:32:18 uživatelem sus1.
Středa 2. prosince 2009 v 11:45® Fugas

osprey> souhlas, Daiwu registruji i to spojení s Cormoranem. Cormoran má u nás problém asi v zastoupení, lepší řady se nedováží. Třeba Black Star u nás nekoupíš. Já ty pruty neznám, ale parametrově vypadají celkem zajímavě. Měl jsem v ruce jen něco z řady Black Bull tuším a nebylo to špatný. Větší váha ale vypadalo to zase bytelně.

Středa 2. prosince 2009 v 11:34® osprey
osprey

Fugas: Nejhezčí vláčák, co jsem měl v ruce, byl nějaký Sage za 10 500,– On takový Loomis GLX, Harrison a další by byly parádní.

Jinak ty píšeš Cormoran a já Daiwa. Hádej, kdo dělá Cormošům ty lepší věci? Zčásti právě Daiwa. Nedávno dokonce došlo k propojení obou firem tak výraznému, že to hodili i do názvu.

Jestli pojedeš pčes Písek, stav se v krámu u Martina Vaněčka, nějakou Daiwu si půjč a budeš mít hned alternativu k Drakům.

Za cenu 4 000+ tam má martin Daiwy podobné Destince, ale jdoucí ještě dál.

Už jsem psal, že v zimě se o Daiwě bude mluvit víc, hádal bych, že po veletrzích.

Středa 2. prosince 2009 v 11:28profil byl smazán

Fugas> navíc těžko lze hovořit o něčem co neznám.

Středa 2. prosince 2009 v 11:27® Fugas

sus1> existujou, mě kromě prutů s Polska a všudypřítomného Shimana zaujal třeba Cormoran. A to nemyslím jen ULX. U nás se na to moc nechytá. Třeba v Německu a Beneluxu frčí celkem firma Rozemeijer. Přesto si myslím že poláci( v čele s Dragonem;-) :-> ) dnes mají pro českého rybáře nejpestřejší nabídku.

Středa 2. prosince 2009 v 11:22profil byl smazán

sus1> Dej do placu něco konkrétního.Máš pravdu 2–3 značky se propírají pořád,protože jsou dobré a taky protože s nima má nejvíc lidí nějaké zkušenosti. Osobně miluju na rybářském serveru připomínky typu bavte se taky o něčem jiném (ať mám co číst):-)) ) Takže když si nakousl to A musíš také k tomu dodat to B-to je základ diskuze.

Tento příspěvek byl editován 2.12.2009 10:23:45 uživatelem .
Středa 2. prosince 2009 v 11:10® osprey
osprey

sus1> Existujou. Ale když je vezmeš do ruky nebo se podíváš na cenovku, obvykle se rád vracíš k těm dvěma až třem značkám.

Fakt nevím o prutu, který by byl za podobné peníze lepší než Destiny, kterou seženeš od 2 000,– Kč nebo Guide Select (speciálně se to týká některých modelů). Prostě nevím.

Středa 2. prosince 2009 v 11:06® osprey
osprey

vašek> Takhle jsme na tom přece všichni. Kdo nakonec objeví způsob jak si zachytat líp, ten by byl blázen, aby to napsal veřejně na web.

Poradím ti jediné – čím větší voda, tím větší šance, že tam něco přežije – ale tím těžší je tam něco ulovit.

Nezbyde ti než chodit, házet a trhat, to je osud všech vláčkařů.

Středa 2. prosince 2009 v 11:03® sus1

To opravdu jiný pruty neexistujou,než ty,co onich tady mluvíte??2,3znač­ky??

Středa 2. prosince 2009 v 9:49® Fugas

hecht> myslím že tebou uváděné nástrahy zvládne, já na něm tahám lecos, ale gramáže moc nesleduju. SR 7 i 9 na stojáku v pohodě. Odhazuju s ním i 10cm potápivého Slidera.

Středa 2. prosince 2009 v 8:40® vašek
vašek

Ahoj kluci hledám revír kde bych si slušně zachytal (svazovku)u nás procházím řeku sem tam a nic moc. Dík za tip. Petrův zdar

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:51® Prutos
Prutos

osprey> I já už mám dnes sílu leda na šipku do betle. Brou :-)

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:47® osprey
osprey

Jižan: V pohodě:-) Nerad bych někoho nutil a dokonce ani nechci, aby to tak vypadalo.

Prutos: Budu končit, přišel jsi pozdě. Přeju dobrou noc:-)

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:43® Prutos
Prutos

ogaři, děláte mě tu s těma hůlkama silný chutě…

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:34® jižan

osprey> máš pravdu, byl jset tu,rád poradím, pomohu, ale dneska mám takovej unavenej den a není chuť na diskuzi

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:34® osprey
osprey

gomz> Podle mě:

Pro světové výrobce pracuje řada rybářů. To jsou osobnosti, které mají nějaké znalosti a přehled. Mají kamarády, vědí s čím kdo chytá. Své znalosti využívají k tomu, aby dostali od těch firem zaplaceno. Šéf Rapaly nesleduje konkurenci, ale desítky testérů této firmy nechytají jen s Rapalami – snaží se být maximálně v obraze a předat své znalosti firmě, aby si zasloužili svoje prachy. Určitě existuje i někdo, kdo sleduje nabídku konkurence na webu, veletrzích a podobně.

Pokud vyrábíš wobbler vzhledově podobný Rapale nebo Nilsu pod svou značkou a jako malovýrobce, v podstatě tyhle firmy nezajímáš. Já viděl českou kopii Slideru už před dvěma lety a pokud vím, výrobce vyrábí dál.

Ber to takhle – jako malovýrobce vyrábíš svůj wobbler, který se vzhledově podobá nějakému modelu známé značky (to je asi tvoje situace). Používáš jinou technologii, jiné barvy atd. Takže je tam jen ta podoba. Pokud tomu dáš vlastní název, není co řešit.

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:21® gomz
gomz

osprey:vnimal jsi muj dotaz?muzes mi, prosim neco malo pisnout jako svuj nazor?DEKUJI.

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:21® hecht
hecht

osprey> No jo, ale Procházka na veletrh nejezdí, tak sakra kde to prubnout. No a dělat si zase výlet do N.Jičína jako loni, to už fakt ne.

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:15® osprey
osprey

hecht> Reno Killer je utahovák, který jde daleko za hranice toho, co požaduješ. Myslím, že Destiny do 35 g by ti asi stačila, ale nedržel jsem ji v ruce.

Počkej na veletrh, probereš, osaháš,…

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:12® hecht
hecht

Fugas> No možná, co s ním odhazuješ za nástrahy (od – do) ??

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:06® Fugas

hecht> Flip už asi neni, ale na to píšeš ještě koukni na již zmiňovaný TD 18–42, myslím že by taky vyhovoval.

Úterý 1. prosince 2009 ve 23:03® Fugas

hecht> už je pozdě, sice tam nemam rezonanční kroužky, ale zase jsem trochu pokrátil pažby. Mám rád krátký abych se na lodi nedloubal pod žebra. S tim dovažovánim to bylo dokonce o několik cm delší a taky težší než uvádí výrobce. Teď je to OK:-)