Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 30. září 2002 v 18:38® Mirek
-
MAF:Přesně to mám v úmyslu. Zatím ale nevím jestli klasiku, nebo chvějivou špic. Hodně čtu o Jaxonu. Máte někdo nějaké zkušenosti? Ta chvějka mě láká víc. Co se lipanů týká- více jak 20 let muškařím a souhlasím s tebou. Lipan je pro mě nejchutnější rybou, spolu s okounem a candátem. Já jsem ten jediný šílenec, který do ankety odpověděl „jiná“, právě s ohledem na lipana. Václav:Vidím, že sis to užíval přímo zatraceně. Tak to ma byť, tak je to spravne. K těm peříčkům- jestli je to omezeno velikostí, ne gramáží, tak by možná byla lepší 6 gramová. Já doufám, že se na mistrovství podívám, tak bych nějaká přivezl.
- Pondělí 30. září 2002 v 18:14
-
Václav: Také jsem se zkoušel potápět, ale hučely mi už v malé hloubce uši. Slíbil jsem vnučce, že jí tam vylovím mušle, ale našel jsem jen jednu malinkou.
- Pondělí 30. září 2002 ve 14:11® Vaclav
-
MAF: Ano, u Kolendowicze – mimochodem, výborná kniha (zejména ta první) – jsem to také zaznamenal, já to ale nedělám, ani jsem to nikdy nezkoušel. Takže nemohu k tomu vůbec nic říct. Marény jsou fakt výborné, dají se dělat jak v trojobalu, tak uzené, či jen s česnekem, kmínem a papričkou… Jinak na republiku se chystám, zrovna dnes jsem začal tím nejdůležitějším – dal jsem si vyprat vestu a kalhoty. Mirek Thiele mi poslal nějaká velká peříčka (10 gr.) /malá jsou zakázána/, s nimiž to zde jakžtakž umím na štiky a okouny, takže uvidíme, jak to na domácí vodě pro nás dopadne. Skalka je na dravce výborná voda, ale je velmi náladová a proměnlivá stejně jako počasí. Sám jsem zvědav, jak to všechno skončí – kolik ryb a jaké se chytí. Chytat se bude na hmotnost.
- Pondělí 30. září 2002 ve 14:02® MAF
-
Václav:Vítej zpátky to rád slyším ,že sis dovču užil a načerpal novou životní energii budeš ji tady potřebovat.-). Marénu jsem jedl jednou v životě a to na Lipně,kde mi ji přinesl vyuzenou soused a musím uznat že je to fakt dobrota. Ale podle mě lipan se svojí „tymianovou“chutí masa nemá konkurenci. je to ale uznávám dost subjektivní
každej máme ten jazýček jinak chlupatej. Už zbrojíš a chystáš taktiku na víkend?Mám na tebe jeden dotaz,už jsi někdy zkoušel nastražit twistera na jigový háček tak jako se nastražují plovoucí hlavičky tady hrotem dolů?Koukal jsem do knížky od Kolendowitze a ten to taky dělá(zejména u okounů) má to nějaký opodstatnění…?Díky. Jinak španělských kapel mám hned několik,ale je to vesměs samej death a grind metal. miluju tu jejich živočišnost
)
- Pondělí 30. září 2002 ve 12:30® Vaclav
-
Lukáš: Já byl s rodinou v městečku Callela, tedy jen pár kilometrů od Lloret de Mar, a opravdu jsem si to užil (a hlavně rodina si jednou zase po delší době užila mne). Hodně času jsem trávil potápěním v čistém moři (viditelnost u dna ve 4 metrové hloubce přes 15 metrů!!!), turistickými výpravami po okolí a srkáním Sangrií na barech. Žádné noviny, žádná televize, žádné telefony – prostě jenom čištění hlavy, tedy tolik potřebná údržba organismu. Přesto jsem tam navštívil prodejnu rybářských potřeb, ale musím říct, že nic moc. Žádné gumové nástrahy (!!!), devět wobblerů od rapaly (!!!), žádný prut s mou milovanou korkovou rukojetí… Jen pár zajímavých rotaček, jinak nic. To u nás je kdejaké prodejna daleko lépe vybavena.
- Pondělí 30. září 2002 v 11:51@ PhDr. Lukáš Skála
-
Václav: Kde jste byl, Václave, přesně? Já se také v neděli vrátil z dovolené ze Španělska z městečka Lloret de Mar… Možná jsme se tam někde potkali, aniž bychom to tušili.
- Pondělí 30. září 2002 v 11:32® Vaclav
-
MAF: K těm lipanům v této anketě… Zrovna tato byla můj nápad a ten lipan se mi těm nějak nevešel. Ono v té anketě je možné nabídnout maximálně 12 variant odpovědí…, ale asi tam mohl být místo té marény nebo amura. To je těžké. Mimochodem, už jsi jedl marénu?
- Pondělí 30. září 2002 v 11:28® Vaclav
-
MAF: V noci jsem se vrátil ze Španělska, byly to doslova lázně (bez telefonu, internetu, starostí…). Nebyl jsem tam na rybách, ale prostě za mořem, sluncem a odpočinkem s rodinou. Dovolená po necelých třech letech… Vynikající počasí, dobří a přátelští lidé, příjemné utrácení. Mimochodem, přivezl jsem si CD místních rockových hvězd SKA-P, fakt vynikající odvazová muzika – od všeho něco – punk, rock´n´roll, swing, nějakej jejich folklor, to vše s tím jejich slunečným kouzlem, emocemi a energií. Musí se to slyšet. MAF a Mirek: Jinak jsem zběžně prošel diskusi a mám jen k tomu feederu a přívlači. Já sehnal třímetrový Esox Clive Tanner, je lehounký a na gumy zatraceně dobrý. Jen dvakrát při marmyškování se mi stalo, že mi ryba spadla. Jinak „která se ho dotkne, už pro ní není cesty zpátky“. Obrazně vzato…
- Pondělí 30. září 2002 v 9:00® MAF
-
Mirek:jestli chceš proutek na UL kup si opravdu speciál na vláčení,s feederem budeš mít hodně záběrů ale málo jich zasekneš. To je alespoň moje zkušenost.
- Sobota 28. září 2002 ve 14:54® Láďa
-
Zdravím všechny přítomné-právě jsem se vrátil z Vranova-z Oslnovic. Kromě jedné štičky(asi 55cm)jsem o dravce nezavadil. Voda kvete tak,že v některých zátokách byl problém dostat se s nástrahou pod hladinu. Je i dost nad stav. Přesto to byl krásný týden. Tak snad příště.
- Sobota 28. září 2002 v 5:48® Mirek
-
Karlos:Právě v tom to je. Já jsem ve stádiu hledání. Teď mě třeba zajímají pruty s chvějivou špičkou. Často jsem četl o vláčení s feedery. Mám jich několik, ale vláčení s nimi mi přišlo jako dost utrpení. Příliš dlouhé, příliš těžké, špatně odhazující atd.
- Pátek 27. září 2002 ve 22:52@ Karlos
-
Mirek:To jsi měl do nás skočit,už mě to bylo hloupé a pomalu jsem chtěl tu naši debatu přesunou na mail. A mimochodem,nikdo tu o sobě netvrdí že je špičkový vláčkař. Rybařina je učení na celý život.
- Pátek 27. září 2002 v 19:48® Mirek
-
Karlos,MAF: Excelentní debata pánové. I já řeším problém koupě nové flinty na UL vláčení. Protože nejsem špičkovým vláčkařem, velmi jsem se poučil. V podstatě mám vybráno. Díky.
- Pátek 27. září 2002 v 15:14@ Karlos
-
MAF:Podívej se po ABU i když ty mají spíš parabolickou akci ale někde si potěžkej Shimano Technium 2,70 20–40. S tím CDéčkem jsem to myslel přesně tak. Mám tuhoně 30–60 a SSR nevím jestli zdolávám nebo vláčím
Jinak razím zítra ráno,ted jdu balit. Doufám že brácha sem napíše jak to kouše. Půjdu po krku candátům,budu pilovat techniku
Zatím zdar všem.
- Pátek 27. září 2002 v 10:20® MAF
-
Karlos:Já používám Mitchella Quartz 330 už pár let abyl v pohodě až teď se mi „rozjebnul“antirevers,což je příčina toho že scháním novej. Jo počasí máš na objednávku hlásí dokonce 20 stupňů. holt to máš nahoře dobrý
. Akci preferuju spíš špičkovou a počítám ,že by do mě mohl ježuch vrazit tak 4 „litránky“. Myslíš tedy že se nemám honit po tý CDSR ale že stejnou službu vykoná i CD?Já ty woblery moc nepreferuju takže o nich moc nevím. No jo na SSR 14 cm nemám prut ta moje „pětadvacítka“by to asi nerozchodila
). Jinak užij si dovču dej bacha na vodníky a sirény
a za týden budu čekat nějaké reference jak jsi dopadnul!
- Čtvrtek 26. září 2002 ve 20:49@ Karlos
-
MAF:Na ty Mitchely jsem neslyšel žádnou chválu,osobní zkušenost nemám a hlavně jsem je u nikoho z vláčkařů neviděl. Počkej na Vaška až si přestane užívat se Spanělkama a vrátí se domů,co ti poví. Od soboty má snad být slunečno-jo jo joo!!!S těma prutama_nevím jakou preferuješ akci a taky kolik má Ježuch uvolněnejch financí,je tolik krásných prutů. Ještě k woblerům-koupil jsem CD 7 RFSH a musím říct že si to účinností nezadá se ShadRapem stejné barvy. CDéčko je lehčí,levnější ale má samozřejmě menší relexní plochu. A agresivnější chod. Ještě dělá Rapala v téhle barvě Floating ale ten zatím nemám vyzkoušenej. Ale mám Super Shad Rapa 14cm a to je mazec. To když vláčís tak je to stejné jako když zdoláváš malého okouna,smykem
- Čtvrtek 26. září 2002 v 10:04® MAF
-
Karlos:Vypadá to,že jsou všichni buď na dovolený nebo se ostýchají zasáhnout do diskuze…škoda víc hlav víc ví..(tedy říká se to
. Včera jsem zase „oblézal“obchody a dostal se mi do rukou Mitchell Full Control 2000,je fakt dobrej,ten samej model jen o třídu vyšší jsem držel v ruce a zdál se mi těžkej(350g)ale tehle mazlík má jenom 270g což je paráda. Má pákovou bojovku,5 ložisek,převod 5,2:1 a cena je taky akceptovatelná(3750,–)tak ti nevím. Zkusím zavolat do Babice do f. Rybolovy s. r. o. to jsou výhradní distributoři Mitchellu jestli by to nepustili za velkoobchodní cenu. za zkoušku to stojí
. Jinak na „mouchy“mám Sedge 9. AFTMA 5–6,270cm. Vidím že jsi s tím Jaxonem neváhal a udělal si dobře,fakt to jsou špicézní proutky . Já budu muset „napsat ježíškovi“potřebuju prut s gramáží tak od 20–40 až 50,co mám doma to je všechno do 25g. Nemáš nějakého favorita v rozumný cenový relaci. Jinak to počasí ti moc nepřeje snad se ti na tu dovču vyčasí.
- Středa 25. září 2002 ve 21:27@ Karlos
-
MAF:To tu není nikdo jiný než my dva?Snad jsme nikoho neotrávili. Jestli máš na ten naviják tyhle peníze tak doporučuju Aero X. Twin Power je o třídu výš i cenově,nejen kvalitou. Aerovka je made in Japan a ne Malajsie a je to znát. Měl jsem trochu strach z dvojkliky ale rychle si zvykneš a nemá to chybu. Alespon podle mého názoru. Nakonec jsem toho Jaxona koupil,Phantoma 5–25 Ultra Spin,Není to úplně ultralight ale na gumy. rotačky a lehčí woblery bude fajn. Mám Shimano Symetre Special 10–30 a je to na woblery paráda ale malé rotace se blbě nahazují a při gumách cítím jen klepání do špičky. Spíš je to 20–40. Picker je zase moc jemnej takže mě ten Jaxon skvěle pokryje díru. Poreferuju po dovolené. Příští rok chci investovat do mušáku,co máš ty?
- Středa 25. září 2002 v 9:36® MAF
-
Karlos:Tak to jsme na tom stejně,momentálně,nebo spíš poslední rok jsem totálně ulítĺej přes gumy. Chytám na ně ze 70%,jen občas vezmu woblera nebo streamera. Oni ty gumový šidítka fungujou naprosto všude,dokonce(o tom jsem pochyboval)i na vetší pstruhy!Fascinuje mě že si s tou nástrahou můžeš dělat co chceš a ona poslouchá. tedy alespoň gumy od Relaxu a Mister&Twister jiný prakticky nepoužívám. K těm candošům blahopřeji já se na ně chystám v neděli počasí na ně je akorát tak uvidím. Pokud vím tak chytali kapry od 30 do 75 cm není to žádnej „carp team“a tak chytali na kolena s nějakejma vanilkovejma pachutěm, pařený housky a vařený brambor čili klasika.-). Do toho navijáku jsem ochoten investovat maximálně 5000,–. Ptáš se na pruty Jaxon. měl jsem v ruce Phantom Ultra Spin „třímetrovku“3–18gramů a není to vůbec špatný( cena 1980,–Kč)ale pokud bys chtěl proutek na gumičky tak bych ti doporučil taky Jaxona Atlantis Jig Spin 3m 2–10gramů,má to chvějivou špic a je to bomba. Je to proudloužená ruka rybáře fakt naprosto perfekntí. super citlivá špice a velmi rychlá akce. Je určen speciálně pro gumy ale chytal jsem na něj i s malým woblerem a bezproblému jsem s ním prosekával tvrdé štičí tlamy. A cena je neuvěřitelná 2011,–což myslím stojí za zvážení. Ale je nutný ho vzít do ruky a vyzkoušet každej máme jiný nároky.
- Úterý 24. září 2002 ve 20:54@ Karlos
-
MAF:Na Sázavě to nesbíralo,chtěl jsem zkusit strímra ale nedostal jsem se k tomu,úplně jsem propadl gumám. Po patnácti letech jsem na Sázavě našel candáty a to úplně náhodou a spíš ze zoufalství. V tom úseku nikdo nikdy candáta neviděl(taky na gumy nechytal)On je to taky přece jen jiný styl vláčení než rotačky a woblery,že?Způsobil jsem trošku poprask a nakonec když jsem v neděli odjížděl tak někdo mával ale letěl i kámen
Snad jsem tu někde dole zminovanou candátí smůlu protrhl. Na co známým kousali kapři na tom Orlíku?Kolik máš uvolněných financí na ten naviják?Jinak jsem měl dnes v ruce Jaxon Phantom 5–25 s laminátovou špicí za rozumné peníze. Jsem na vážkách. Máte s tím kluci nějaké zkušenosti?Co naši polští kolegové?
- Úterý 24. září 2002 ve 13:27® MAF
-
Karlos:Na twistery používám Rona Thomsona IM 7 a jsem s ním navýsost spokojenej,je citlivej a rychlej čili optimum. Možná bych za normálních okolností do Prahy přijel,ale teď když je tam ta dopravav naruby tak nevím.Člověče jak to děláš ty jsi samá dovolená
Kámoši byli na Orlíku minulý týden,dva jsou kapraři a jeden vláčkař a všichni si to náramně pochvalovali. Tebe bude asi zajímat to vláčení,tak jsem se dozvěděl že brali okouni ale tak do 33cm na fluo. zelenýho twistera s červenou hlavičkou a candáti od 30 do 70 cm na citronově žlutýho twistera a rippera 12 cm v barvě slonové kosti . Tak uvidíš jak dopadneš.-)Jinak k tý parmě já jsem před lety chytil kapra při šoulandě na malinkou ouklejku nevěřil jsem vlastním očím.Říkáš že ta Tica má malou rolnu bez drážky. hm to je ale dost podstatný nedostatek,uvážím. li že to má být naviják na vláčení. Nezkoušel jsi na Sázavě muškařit?Na Berounce šli minulý týden na suchý rudořitky pěkní jelčáci.
- Pondělí 23. září 2002 ve 22:00@ Karlos
-
MAF:Na Skalku nepojedu,to mám sakra z ruky a v Troji určitě budu,mám to tam 5minut a chodím tam na ryby. Teda chodil jsem,ted po povodních je to jinak. Jakej máš twistrovej proutek?Mám Trabucco už dva měsíce v opravě a jsem z toho na prášky. Musím něco pořídit na dovču,jedu v sobotu na týden na Orlík a tam to bude o gumách. Ted jsem byl týden na Sázavě a docela to šlo. Parma na hrouzka mě teda překvapila.
- Pondělí 23. září 2002 v 18:42@ Karlos
-
ZOl:Vtom bych ale neviděl výhodu,spíš menší citlivost,ne?Tica je určitě těžší,jako protiváha prutu to může být výhoda. Mám ukrutně hodného bráchu (čteš to Milane,jo?) který mě půjčil feederovou Catanu s Ticou a tak jsem si ji osahal. Pominu-li to že se u ní lepila brzda tak se mě nelíbila rolna překlapěče. Malý průměr bez drážky ho pro mě vyřazuje z kategorie vláčecích navijáků. Ale možná jsem jen rozmazlenej.
- Pondělí 23. září 2002 v 18:12@ ZOl
-
Karlos: Výhodou Ticy je podle mne větší účinnost bojové brzdy (lze ji ze základního nastavení více povolit a utáhnout než u Aera). Nevýhodou Ticy je větší váha navijáku – to co je u Aera provedeno v plastu je u Ticy v kovu. No ale možná to zas taková nevýhoda není…
- Pondělí 23. září 2002 ve 12:36® MAF
-
Venca jel asi pořídit někjaký fotky do tý připravovaný galerie.-))nebo že by mu tady snad byla zima na nohy?.-))
- Pondělí 23. září 2002 ve 12:35® MAF
-
For server master:proč pak není v anketní nabídce o nejchutnější maso uveden chuťový skvost jménem lipan?…
- Pondělí 23. září 2002 ve 12:33® MAF
-
Karlos:P. S. ještě k tý štice byl jsem tam „na ní“v sobotu a v neděli. Na tom samým fleku jsem chytnul tři štiky od 40 do 60cm ale tahle krasavice se neukázala. Doufám,že si nemyslí že tím jsme spolu skončili. to ani náhodou…
)!!
- Pondělí 23. září 2002 ve 12:30® MAF
-
Karlos:Final Part:…štika udělala bleskový výpad a twistr vyletěl sz její tlamy jak vystřelenej projektil a skončil ve větvích. Ještě mi zamávala svou ocasní ploutví,která byla velká jak obě moje dlaně a pak už bylo ticho jenom déšť pleskal do listů. zůstal jsem stát jak opařenej. Sednul jsem si tam v tom dešti na parez zapálil si doutník ,zpytoval svědomí a sliboval si že už budu dávat pozor do poslední vteřinky chytání a že si koupím naviják s bojovkou. Takže k tomu navijáku. na to Aero jsem koukal a měl jsem ho v ruce je to fakt prímová věcička a hodně lidí tvrdí co Ty. Nemáš zkušenost nebo informace o navijáku Tica Venus GD 3059 je to 7+1 ložisko,6,3:1 poměr je taky s bojovkou a údajně se minimálně vyrovná Aeru jen je podstatně levnější.
- Pondělí 23. září 2002 ve 12:23® MAF
-
Karlos:Part two:V pátek jsem se definitivně rozhodnul,že půjdu do tý bojovky. Byl jsem na rybách. pršelo jako z konve. vichr,zima prostě hnus. Už jsem to chtěl zabalit a ject domů na svařáček,když najednou prásk do prutu. rána jako když chytneš náklaďák. Twistrovej proutek ohnutej jak gumová hadice a pod břehem,přímo pod nohama vaří voda. Z pod břehu vystartovala štika myslím že moc neprohádám když řeknu že měla tak 105–110 cm ,mýho žlutýho 6 cm twistra lehce píchlýho na kraji svý zubatý tlamy. Leknul jsem se jako blázen,protože už jsem byl duchem v teplíčku se svářačkem v ruce a se sluchátkama na uších takže jsem ani pořádně nepřiseknul. Asi tušíš jak to dopadlo. konec 2.části
- Pondělí 23. září 2002 ve 12:14® MAF
-
Karlos:Píšu to počtvrté,teď to rozdělím jestli mu nevadila délka textu,uvidíme
Ještě k těm Skryjím ,museli jsme se opravdu minout o fous,ta 7 byla nad potokem v těch vývratech a potom byl Venda na 12 což bylo o 300 metrů výš proti proudu. V autě mě napadlo že jsem ti mohl nechat ty mouchy u Vaška ale to už jsem byl 45 kilometrů od Skryjí. hlava mapa
Jestli pojedeš toho 5.10. na tu Skalku tak ti je vezmu nebo ti je mám poslat poštou?. to be continued