Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:29® PetrC
-
acam3> když jde někomu o reklamu, jen o reklamu, proč ne, že?
Pár katalogů od nich mám, ale posuzovat design je silně individuální a v mém případě jde o parametr druhořadý. Ano, přesně o poměru cena/kvalita/spolehlivost to je.
A domácí výrobce zabývající se výrobou dobrých rybářských potřeb? Tak to bude asi problém, protože domácích výrobců moc není. Ale dá se – Vaškovky, Hends, pan Pípal a jeho rakeťáky apod.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:28® acam3
-
troutkiller> Třeba mojí další volbou bude taky DAIWA ale momentálně to neřeším, mám TWINy a jsem s nimi zatím spokojenej
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:25® troutkiller
-
PetrC> XPčko je Daiwa infiniti Q XP,je to výroční model k 50 letum Daiwy a pajšl má z modelu Saltiga což je to nej na moře co se od Daiwy dá sehnat
Mám pocit že když před tu 5 přidáš 2 tak budeme u reálné výdrže tohoto strojku
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:23® kaktus
-
Často tady jsou názory že Shimano nestojí za nic sám mám Speed Master AX 3–14g a jsem zatím spokojen naviják jsem zvolil daiwu protože jsem kdysi měl Emblemy na kapry a byly super do budoucna plánuji prut na větší gumy a woblery a zrovna Daiwa by mě zajímala ale nějak jsem je nikde nenašel asi to z dovozem nebude žádná sláva to shimána je všude plno
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:19® Prutos
-
acam3> S těma levnýma šímama to tak opravdu je. Kámoš velmi rychle odrovnal Exage a není to jediný případ co znám. Ne nadarmo má servis šíma v ceníku uvedenou i výměnu střev (u těchto modelů)
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:18® PetrC
-
troutkiller> hmmm, asi budu za hlupáka, ale nevím co je XPéčko.
Ale ano, hezké věci jsou hezké, navíc když má přidaná hodnota máslový chod (z pohledu krasomila). Hlavně aby máslový chod zůstal alespoň minimálně dalších pět let.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:17® troutkiller
-
acam3> Taky sem na ně chytal ale pak sem si pujčil profíka od Mivardi a na šíma se už jen práší!To je ta evoluce od dobrého k lepšímu!Od Shimana k Daiwě
Po tom co sem koupil první tak mi ostatní navi přijdou jako rozhrkanej krumpl ve kterým cítim kařdej zub při točení kličkou.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:16® jiris
-
Robur> doma nejake prebytecne slidery mam. Ozvi se na icq.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:15® acam3
-
Prutos> Pokud se takto dají odrovnat jen levné navijáky od šíma, tak s tebou nelze než souhlasit ale to zas přijde mě trochu divný …
Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 16:18:04 uživatelem acam3. - Neděle 15. listopadu 2009 v 17:14® Prutos
-
A ještě aby to nevypadalo že na šímo jen plivu. Sám chytám twiny a jsem v podstatě spokojený. Mouchy mají, takže až doslouží porozhlínu se po nástupcích spíš u Daiwy.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:12® Prutos
-
acam3> Koukat na to v týhle rovině mi přijde trochu divný. Odrovnat navi do stavu nechytatlného je docela fuška. Ověřenou výjimkou jsou levná šíma,tak jak se to povedlo tobě a nejen tobě. Prostě mi přijde ujetý uchylovat se k metodě, která rybáři do budoucna nic moc dobrého nepřinese, jen kvůli jakési formě pochybného šetření vercajku.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:11® acam3
-
troutkiller> V poslední době nejvíc fídruju tu přívlač už tolik nehoním, jsem nějakej rozflákanej, oddělal jsem si koleno, to víš stařeček
Mám všechno možný ale nejvíc chytám na SpeedMastery, jsou to takový dělníci a už jsem na ně zvyklej.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:06® acam3
-
Prutos> Já proti univerzálnosti nic nemám ale když si koupím naviják např. z umělý hmoty a budu se bát aby mi neodešel a přesto ho chci využívat na přívlač, tak mi z toho vychází UL jako schůdná alternativa. Já bych volil UL v těchto souvislostech.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 17:02® troutkiller
-
acam3> Koukal sem že taky fídruješ,chytáš pruty od šíma?
- Neděle 15. listopadu 2009 v 16:59® acam3
-
PetrC> na SHIMANO je hodně lidí alergických …
Ale víš jak to je i negativní reklama je reklama
Já jsem kdysi dostal do ruky jejich katalog a ten design se mi líbil a tak jsem u nich tak nějak už zůstal. Ale přiznávám, že u těch levnějších modelů bych za kvalitu ruku do ohně nedal a připouštím, že některé jiné značky můžou mít poměr kvalita/cena pro zákazníka příznivější výsledek.
Mě spíš zajímá, jestli je na trhu i nějaká domácí česká firma? To by mohlo nasměrovat mé investice tímto směrem.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 16:00:18 uživatelem acam3. - Neděle 15. listopadu 2009 v 16:58® Prutos
-
acam3> Já UL chytám, teda i UL. A ač si s Pepou v lecčems nerozumíme, musím s ním souhlasit. Samotná mikromrdkařina sice umí přinést i větší a velkou rybu, ale zároveň krade člověku jakousi „univerzálnost“.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 16:53® troutkiller
-
PetrC>
Tak to sem tvrdil taky než sem popadl do ruky XPéčko!Pak začalo to šílenství
Prostě sem ho musel mít protože je nádhernej,má máslovej chod,po pul roce na 12cm wobech pořád jako novej!Mám dojem že je na dosmrti
- Neděle 15. listopadu 2009 v 16:47® PetrC
-
troutkiller> až já skočím do Shimana, bude ze mě …
Jo tak Daiwa, to je jiná a až někdy budu potřebovat nový naviják, tak první po čem půjdu, bude právě Daiwa. I pruty má pěkné. Jenže zatím mám co mám a tak to asi zůstane dlouho, hodně dlouho, moc dlouho, tuze dlouho, ach jo tak dlouho…
- Neděle 15. listopadu 2009 v 16:43® PetrC
-
acam3> ale jo, takové rodinné prostředí a přátelská atmosféra, ale zároveň je tu i občas nudno. Třeba se mýlím, to připouštím, tak často tu nejsem…
Nejsem příznivec Shimana, tuto značku nemusím a mám-li být upřímný, jsem na ni až alergický. Napsal jsi to přesně, je spousta kvalitních výrobků jiných značek. Dodám jen, že za často výrazně nižší cenu.
A kde končí hranice hraničící se šílenstvím a kde začíná hranice (pravého?) šílenství?! V mém případě mám zcela jasno…
- Neděle 15. listopadu 2009 v 16:39® troutkiller
-
PetrC> Než skočíš do toho Shimana tak si prubni Daiwu
Protože po prvnim otočení už o Shimanu nebudeš chtít ani slišet!Je to z vlastní zkušenosti,mám prutu i navi od šíma tolik že bych si mohl otevřít krám ale Daiwa má za stejné kačky menší vule a lepší provedení.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 16:30® acam3
-
PetrC> Jsem rád, že je tu takové, skoro až rodinné prostředí, žádná ironie, přátelská atmosféra …
Já bych taky volil SHIMANO, protože je to jediná značka, ve které se alespoň trochu orientuji ale určitě to nepovažuji za jediný recept na správnou volbu. Jsem si jist, že by se našla spousta kvalitních výrobků jiných značek, ale v těch já se neorientuji, protože se o to zas až tak nezajímám.
Ale to by jsme se mohli takhle dostat k té tvé poznámce: „Otázkou je, co je uspokojení a co už hraničí s šílenstvím…“
Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 15:32:42 uživatelem acam3. - Neděle 15. listopadu 2009 v 16:13® PetrC
-
skwor> víš jak dlouho jsem nebyl u vody?
Je to jasné, jdu do šimána.
- Neděle 15. listopadu 2009 v 15:41® skwor
-
PetrC> Kup Šimaňo. Bez toho k vodě ani nemá smysl chodit.
Robur> Slidery stojí všude stejně, já beru Salma z mavep.cz. Ale zrovna na slidera jsem bez záběru
- Neděle 15. listopadu 2009 v 15:04® PetrC
-
Jak já bych chtěl být místní znalec, to si ani neumíte představit. To bych tu pak mohl házet nějaký odkazy hlava nehlava.
Ach jo…
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 14:49® Robur
-
zdarec, nemůže se něajký z místních znalců hodit odkaz na nějakých pár šopů, kde se dá za slušnou cenu sehnat nějaký Slider, asi ho nutně potřebuju
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 14:30® PetrC
-
acam3> jůůů, konečně někdo…
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 14:27® acam3
-
PetrC> souhlasím …
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 14:24® PetrC
-
acam3> acam3> posledních několik let tvoří tyto otázky převážnou část dotazů. Ale jo, klidně ať se lid ptá, lid mu i odpoví…
U přívlače má zásadní význam nejen naviják, ale i prut. Otázkou ale je, co je zásadní význam pro toho kterého jedince. A o tom by se dalo dlouhé měsíce diskutovat.
Lovit se dá (i úspěšně) jak na laciné, tak (i neúspěšně) na drahé vybavení. Otázkou ale je, co je pro toho kterého jedince laciné a co drahé. A o tom by se daly vést dlouhé diskuze…
Lovím ryby proto, protože tuto činnost provozuji s chutí a tuze rád. A maso? Ale jo…
Přesně tak, každý je hrdý na tu svou výbavičku a tato mu zajisté přináší jisté uspokojení. Otázkou je, co je uspokojení a co už hraničí s šílenstvím…
Přesně tak, co člověk, to názor… A o čem diskutovat? No přece o všem, ovšem!
- Neděle 15. listopadu 2009 ve 14:08® acam3
-
PetrC> Hele, taky si myslím, že se to s tím výběrem prutů, navijáků atd. někdy přehání ale zrovna u té přívlače má naviják zásadní význam.
Netvrdím, že se nedá chytat na levný „nářadí“ a taky netvrdím, že to má zásadní vliv na množství nachytaných ryby.
Já nechytám ryby pro maso, i když netvrdí, že si občas od vody neodnesu např. 50ku kapra. Ale jak já s oblibou říkám …, mě nejde o lov ale o pocit z lovu. No a já to mám tak, že když si myslím, že mám kvalitní „nářadí“, tak mám lepší pocit.
Ale zase …, to jsem já … Nikomu nic nevnucuju, ať si každý dělá, co chce ale krom toho, o čem bys chtěl diskutovat? Naviják a prut k rybařině patří, tak o co ti jde?
Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 13:13:28 uživatelem acam3. - Neděle 15. listopadu 2009 ve 13:45® PetrC
-
Sander> a myslíš, že nesmyslný nesmysl je absolutní smysluprostý smysl anebo nemá smysl se v těch nesmyslných nesmyslech nesmyslně patlat a věnovat se smyslnosti divé děvy?
A Ema má mámu a máma mele maso. Máma volá Emu: „Emo, podej mísu“.
No jo, no…