Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 15. listopadu 2009 ve 13:44® PetrC

acam3> a kolik ložisek? Myslím, že pod dvanáct nemá smysl jít, že? Co myslíš? A kolik voček? Myslím, že pod dvanáct nemá smysl jít, že? Co myslíš?

Neděle 15. listopadu 2009 ve 13:26® Sander
Sander

PetrC > ano, myslím že myslet na myšlenky o kterých si myslíš, že vymýšlet takové vymyšlenosti je absolutní nesmysl, je nesmysl.

Neděle 15. listopadu 2009 ve 13:25® acam3

PetrC> Myslím … dost dobrý … :-D

Neděle 15. listopadu 2009 ve 13:23® PetrC

Já chci taky poradit. Potřebuju totiž koupit naviják a prut na ÚL, ale nemám žádný zkušenosti. Navíc ani peníze. Takže se ptám: můžu s ÚL klackem a navijákem lovit i pod jezem? A můžu s ním do do naší tůně? A můžu si vydělat peníze coby brigádník u firmy Primeros (samozřejmě jako manekýn)? A myslíte, že je dobré myslet na myšlenky o kterých si myslím, že vymýšlet takové vymyšlenosti je absolutní vejmysl? Co myslíte?

Neděle 15. listopadu 2009 v 11:42® acam3

pepa-č> Jednu sezónu jsem měl naviják Nexave FA 2500, tahal jsem na něm rotačky 3ky, větší plandavky atd., nemazlil jsem se s ním. Na konci sezóny už v něm rachtalo a na začátku následující sezóny začal přeskakovat v ozubeném soukolí. Nevím možná jsem měl smůlu na vadný model, ale to jen jak si psal, že nechápeš co je to oddělanej naviják …

Dneska už tolik nevláčím, jen tak někdy, když se chci projít u vody … :-)

Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 10:43:22 uživatelem acam3.
Neděle 15. listopadu 2009 v 11:19® Sander
Sander

pepa-č > podobně jsem si vydělával o prázdninách také, než jsem přišel na to, že zlatým dolem jsou borůvky :-)

Neděle 15. listopadu 2009 v 11:08® acam3

pepa-č> Ať si kluk vybere sám …, názory tady má … :-)

Neděle 15. listopadu 2009 v 11:07profil byl smazán

acam3> jistě, že se UL dá nachytat velké ryby. Občas. Ale neomezoval bych to na to. Nej školou mu bude, když bude chytat vše. Myslím. A reel je vážně spotřební zboží. Vždyt i ty drahé reely stojí jako „několik“ wobů :-)

Neděle 15. listopadu 2009 v 11:05profil byl smazán

acam3> to já taky. Jen si myslím, že se z toho dělá věda. Neomezoval bych ho na nic (ani UL ani neUL). Nechal ho se v tom vymáchat sám. A když si koupí blbý reel, tak aspoň pozná co je blbý reel a přístě bude vědět, co je dobrý reel. To se na netu nenaučí. :-)

Neděle 15. listopadu 2009 v 11:00® acam3

pepa-č> Pokud to není osobní, tak sorry. Ale já bych volil opravdu UL (viz. moje předchozí reakce). Dá se takto nachytat spoustu ryb a ne jen malý obzvlášť v létě když je horko. Minulou sezónu jsem chytil na rotačku 00 bolena 65, na malého twistera cca. 5cm parmu 60ku a spoustu dalších ryb, krom toho se mi zdá, že je to užitečná škola přívlače.

Ale to jsem já, ty jsi jiný. Je to věc názoru, nikomu ten svůj nevnucuju. Samozřejmě není povinné se mnou souhlasit, ale já jsem zvyklý tolerovat názory ostatních, to bude asi ten hlavní rozdíl.

Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 10:03:26 uživatelem acam3.
Neděle 15. listopadu 2009 v 10:58profil byl smazán

acam3> a i v patnácti si jde vydělat. Já si v jeho věku (i mladším) vydělával sbíráním šípků, hluchavek a bůhví čeho, co se vykupovalo. Jestli se ještě vykupuje netuším. Ale pro 13–14letýho pepu bylo 1200–1500 za prázdniny moře peněz. Koupil jsem Rapaly a bylo. Hezká doba to byla.

Neděle 15. listopadu 2009 v 10:49profil byl smazán

acam3> v patnácti jsem měl Roena (nebo možná už jakýsi DAM) a jak jsem vláčel. A na nějaký poškozování reelu jsem kašlal. Lovil jsem jak splašený. A prutem do 20 jsm nahazoval superšadrapa, když bylo třeba, bo jiný prut jsem neměl. Vadilo to? ne.

Ale dnes je jiná doba. Je třeba mít další prut, zeptat se na netu, co je správný reel, jak dlouho mi vydrží, jestli budu in. Pak se zeptat jak chytit rybu a inetových fastfermentů jsou plné revíry.

Ale podstata, ryby, jde stranou.

A furt nechápu, co je „oddělaný“ reel. No tak mu to bude vrzat a chrastit. No a? dokud se točí chytá dál. furt řešit tackles, jaký prut, jaký naviják, jakou nástrahu. Proč? chytat, chytat, chytat, prutohodiny, prutohodiny. To je jediný na čem záleží.

Neděle 15. listopadu 2009 v 10:42profil byl smazán

acam3> nestrefuju. přečetl jsem si pár příspěvku nazad a napsal, co si o tvé radě (omezit se na UL, aby si "zachránil reel) myslím. Že je to nerada s tím souhlasím.

nevím o čem mluvíš. nevím co máš s ostatními lidmi, nevím o jakém ležení v žaludku mluvíš. ještě ležíš??? jaký ještě? já tě neznám. nejsem si jist, ale tuším, že na tebe jsem teď reagoval prvně. Nějak nechápu proč to stáčíš do osobní roviny.

Neděle 15. listopadu 2009 v 10:40® acam3

pepa-č> Já to beru podle sebe, když mi bylo 15 … Táta mi dá nějaký peníze na naviják, a když ho oddělám, tak mám smůlu, nechytám, protože nemám na co. Nevím, kdy budu mít peníze na další naviják. Je mi 15 a peníze si ještě nevydělávám, takže si nemůžu dovolit zkoušet, kolik ten naviják vydrží. Z logiky věci mi přijde rozumné ten naviják nepřetěžovat, ale jak když si chci zachytal na přívlač?

Nevím možná to není ten případ ale má z toho takový pocit. Samozřejmě je to jako všechno o penězích, pokud není problém si koupit jiný naviják, tak není co řešit ale ptát se na to je pak zbytečný. Nemyslíš?

Neděle 15. listopadu 2009 v 10:00® acam3

pepa-č> Znám kluky, kteří provozují pouze UL a např. na pstruhovkách je to markantní. Asi by jsi byl překvapen jaký ryby se dají chytit na UL, když píšeš že UL je jen na „opíchávaní minirybek“.

Ale ona ta moje rada byla tak trochu rada, nerada. Já jsem psal, co bych dělal já na jeho místě ale nikde mu nic nevnucuji.

Ale že se strefuješ zrovna do mě? Na tohle téma jsem si tu přečetl tvrdší reakce. Koukám, že některým lidem ještě pořád ležím v žaludku :-)) To mě těší …, ještěééé … :-D

Tento příspěvek byl editován 15.11.2009 09:05:35 uživatelem acam3.
Neděle 15. listopadu 2009 v 9:26profil byl smazán

lacika3000> nedělej si z toho hlavu. Naviják nechytá. Navíjí? Brzda brzdí? Tak hurá. Jestli chrastí, šustí, klička má vakl? No a co. Nedělej z toho vědu. Kup co se ti bude jevit jako rozumné, kvalitně udělané a na co máš peníze a chytej, chytej, chytej. Dál to neřeš.

A radu s UL nečti. Začít se omezovat na UL (čti opíchávaní minirybek a sebe se vzdalování od pořádných ryb) jen proto, aby ti naviják vydržel je nehorázná kravina. Ryb. náčiní je spotřební zboží. Až se opotřebuje, vyměníš ho. Chytáš, abys chytal nebo abys „neopotřeboval vercajk“? To bys to mohl dán na poličku a k vodě ani nechodit. chytej normálně. Hotovo. A až ti navi umře, tak si koupíš jiný.

A naviják za rok může zničit leda sám rybář nebo blb.

Neděle 15. listopadu 2009 v 9:18profil byl smazán

acam3> Sobota 14. listopadu ve 12:58 – příšerná rada.

Sobota 14. listopadu 2009 v 16:28® lacika3000
lacika3000

kubas> no ja som si ho zobral aj preto lebo mi pekne sedi na udici a je dobre vyvážená

Sobota 14. listopadu 2009 v 15:20® kubas
kubas

lacika3000> já ti to řeknu tak, ten naviják mám na bobkařským prutu a i tam už mě pěkně štve, takže asi brzo poletí a to moc nebobkařím. Takže vláčku si s ním moc představit nedokážu, ale určitě by měl jednu sezónu vydržet :-)

Sobota 14. listopadu 2009 v 15:10® lacika3000
lacika3000

acam3> no najradšej chytám na také stredné kopyta …a šak uvidím buď dačo vydrží abo nie=)

Sobota 14. listopadu 2009 ve 14:07® acam3

hecht> Nějak jsem tvou odpověď přehlédl…, moje poslední reakce už byla zbytečná …

Sobota 14. listopadu 2009 ve 13:58® acam3

lacika3000> Je ti 15 let a formulace otázky naznačuje, že tvé finanční možnosti jsou limitované. Nemá smysl ti radit, že kvalitní navijáky na přívlač, které NĚCO vydrží, startují na takových a takových cenách …

Pokud ti jde o přívlač, tak bych se na tvém místě zaměřil na ultra lehkou přívlač, protože malé a lehké nástrahy, které nekladou ve vodě moc velký odpor, opotřebovávají navijáky podstatně méně …

Tento příspěvek byl editován 14.11.2009 13:00:13 uživatelem acam3.
Sobota 14. listopadu 2009 ve 13:48® hecht
hecht

lacika3000> Vyvaroval bych se nadměrnému točení kličkou, překlápění překlapěče a hlavně navíjení těžších nástrah.Pokud toto vše dodržíš, budeš ho mít dlouho jako nový :-)) Ale vážně, teď už to neřeš. Prostě ho používej a pokud možno ho nepřetěžuj.Příští rok uvidíš, jestli Ti to stačí a nebo koupíš něco lepšího. Dle mého je cena dobrého přívlačového navijáku někde od 2000,– Kč.Pozor každá značka má dost velké rozdíly v ceně za podobnou kvalitu.

Tento příspěvek byl editován 14.11.2009 12:49:48 uživatelem hecht.
Sobota 14. listopadu 2009 ve 13:43® osprey
osprey

lacika3000> Čeho by ses měl vyvarovat? Budeš s tím chytat dokud se to nerozpadne.

Takové věci jako válení v písku, mlácení o kameny a podobně, to ti snad dá rozum a jinak na tom není co zkazit.

Sobota 14. listopadu 2009 ve 13:40® lacika3000
lacika3000

Sander> aha…no jasné…to am ani nenapadlo=)ale aj tak by ma zaujímalo že čomu sa pri jeho používaní vyvarovať a tak…

Sobota 14. listopadu 2009 ve 13:37® hecht
hecht

lacika3000> Na položenou to bude určitě stačit :-) Jinak už Ti to napsal Sander, pozdě stejně bycha honit.

Sobota 14. listopadu 2009 ve 13:37® osprey
osprey

lacika3000> On ti chvíli vydrží – do konce sezóny určitě. Když to tak vezmu, tak jsem ani navijáky z doby svých začátků nezdrbal natolik, aby se s nimi nedalo chytat.

Ale pokud čekáš radu od někoho, kdo vláčí dlouho a často, tak všichni tihle lidé nakonec skončili u navijáků o dvě třídy výš.

Sobota 14. listopadu 2009 ve 12:46® Sander
Sander

lacika3000 > na zkušenosti s tímto navijákem jsi se měl ptát před koupí. Když už jsi si ho koupil, tak ty zkušenosti nabývej sám. Už na tom nic nezměníš. Buď vydrží, nebo ho předčasně vyhodíš.

Sobota 14. listopadu 2009 ve 12:31® lacika3000
lacika3000

dobry den=)) súrne som potreboval nejaky naviják na privlač a tetno sa mi zdal celkom vhod…a bol aj celkom lacný a tak som si ho kúpil…tak sa chcem opýtať či snim nemá niekto nejaké skúsenosti …je to Okuma Sting Ray s330…diks=D

foto/diskuze/privlac/2009/th-img28956.jpg
Sobota 14. listopadu 2009 ve 12:25® 3stan

acam3> no uvidis,ci na to budes mat dost trpezlivosti.