Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 26. listopadu 2003 v 7:49® Vaclav
-
Lada a dalsi: Pokud jde o uhyn ryb po zdolavani, zalezi na pristupu toho ktereho jednotlivce, myslim. V lete jsem chytil parmu 58 cm na vlasec o,12 mm a ultralight. tahal jsem ji dobrou pulhodinu v opravdu silnem tropickem paraku. Kdyz jsem ji vytahl, mela toho plne zuby a ja taky. Kdyz jsem ji pustil, nemela silu odplavat, a tak jsem ji dalsich dvacet minut „rozdychaval“. Zabrami proti proudu, drzel za koren ocasu a jemne pohyboval vpreda a dozadu. par pokusu a nic. Nakonec se to ale podarilo, parma se sebrala a namirila do nejvetsiho proudu, kde jsem ji o chvili pozoroval. Spadl mi balvan ze srdce, protoze umrti zvlaste parmy, na chebske Ohri ne prilis caste ryby, bych asi jen tezko polykal. Souhlasim, ze candat chyceny za kraj tlamy (nikoliv na polykacku) a vytazeny citlive z hloubky 3–4 metry návrat zpet prezije. Tím spis z reky, ktera ma hloubku do 2 metru, jako je treba Ohre. neco jineho je polykacka, kde dojde k poraneni jicnu, a neco jineho je zvedani ryby z osmimetrove nebo vetsi hloubky.
- Úterý 25. listopadu 2003 ve 20:27® Láďa
-
Gudaska:Svatá pravda je ta,že záleží na spůsobu lovu a přístupu rybáře k té či oné rybě,ale silové bagrování zřejmně neprospěje žádné. Ale na druhou stranu je nutno říci,že i zbytečné vysilování na slabém nářadí taky asi není to pravé ořechové. Já osobně viděl tahat na Berounce parmu cca 40 až 50cm na 0,10 vlasci necelou hodinu a ta potom po puštění neměla ani sílu odjet pryč. Myslím,že to chce rybařit z rozumem.
- Úterý 25. listopadu 2003 ve 20:20® Láďa
-
Fery:Já osobně chytal candáty na Lipně a tam můžu zodpovědně říci,že mi nechcípnul ani jeden jedinej puštěný candát,ale je nutno říci,že hloubka na Lipně není nijak závratná,takže běžných 7až 9 metrů jim asi nevadí. A na našich řekách,tak tam bych se o tom už vůbec nezmiňoval.
- Úterý 25. listopadu 2003 ve 20:13® Láďa
-
BASS:Děkuji za souhlas. A máš pravdu,že nešvarů okolo našich vod je spousty a stále se neřeší.
- Úterý 25. listopadu 2003 ve 13:28
-
no já myslim, že ty candáti dost často chcípnou, stalo se mi to mockrát, že sem nějakýho pustil a za chvíli sem ho viděl otočenýho na hladině…
- Úterý 25. listopadu 2003 ve 12:25® Vaclav
-
MAF: Ve ctvrtek mne cekej, bud ohlen a umyj si usi. To ja poznam…
- Úterý 25. listopadu 2003 v 10:50® Gudaska
-
Láďa: Asi jsem se blbě vyjádřil, tak jsem to nemyslel. Chtěl jsem říct, že:
- záleží na způsobu lovu (velikost nástrahy, síla vlasce, způsob zdolávání a zacházení se zdolanou rybou)
- kdo chytá v Norsku přívlačí (pilkrování nepovažuji také za příliš sportovní způsob rybolovu, ale také jsëm to zkusil) a přiveze si přiměřené množství ryb domů, není žádný vyvrhel (alespoň ne větší než onen níže uvedený rybář na přehradě).
- Úterý 25. listopadu 2003 v 10:29® Bass
-
Láďa: Taky bych to s tou rovnicí neviděl tak černě. Myslim, že u našich vod je spousta jinejch nešvarů, které by rozhodně stáli za zamyšlení.
- Pondělí 24. listopadu 2003 v 16:35® Láďa
-
GUDASKA:Takže zrušíme povolenou míru u candáta?!!!!!!!!Blbost,protože si myslím,že to nebude tak horké ty vaše argumenty:candát+hloubka=smrt. Toť můj názor!
- Pondělí 24. listopadu 2003 ve 14:55® Gudaska
-
Jen u málo tvorů se podařilo jejich chráněním zvýšit počet tak, aby se jejich ochrana stala bezpředmětnou. Většinou se pouze daří oddálit, v lepším případě zastavit jejich vyhynutí (tmavá vyjímka: kormoráni). Z tohoto (mého) pohledu je povolení lovu velryb (i pro tzv. vědecké účely, jak se to nyní místy nazývá) lumpárna. Vůbec se nechci zastávat bagristů rybího masa v norských fjordech. Jen chci říct, že ten, kdo rád vláčí a jí ryby a přiveze si z Norska 20kg ryb, není (podle mého názoru) o nic větší škůdce, než ten, kdo vytáhne z hloubky ÚN na vlasci 0,25 např. 20 candátů či candátků za rok a pustí je zpět. Rozdíl je jen v tom, že v prvém případě uspokojí své gurmánské choutky rybář, ve druhém racci, kormoráni, potkani apod.
- Pondělí 24. listopadu 2003 ve 14:28® Bass
-
Gudaska: A jaký máš názor na opětovné povolení lovu velryb ( některým zemím ) pro komerční ůčely ??
- Pondělí 24. listopadu 2003 ve 14:22
-
na Orlíku jsem si celkem dobře zachytal, za dopoledne cca 20 okounů 25–35cm
- Pondělí 24. listopadu 2003 ve 13:34® esox
-
GUDASKA-whow:-ooo
- Pondělí 24. listopadu 2003 ve 13:32® Gudaska
-
Dovoluji si upozornit na CELÝ SYSTÉM KOMERČNÍHO MOŘSKÉHO RYBOLOVU. Pokud nepatřím k zapřísáhlým antiglobalistům, vegetariánům či notorickým vyznavačům vepřového, nemám-li podíly ve společnosti obchodující s mořskými rybami, nevidím v tomto kontextu nic odpuzujícího na dovozu povoleného množství ryb z Norska. Daleko víc odpuzující mi připadá vyrvat na 0,25 vlasci candáta ze dna Slap, Lipna, Orlíku . . . . a ušlechtile ho pustit.
- Pondělí 24. listopadu 2003 v 11:23® Vaclav
-
Vsem: Na Skalce jdou boleni, jen za uplynuly tyden vim o dvaceti ulovenych kusech od 45 do 68 cm. Avsak pozor: ted o vikendu to tam bylo jako na Vaclavaku, pomalu se staly fronty na mista…
- Sobota 22. listopadu 2003 v 19:02® Láďa
-
All:Dnes na dvě hodinky u vody. Vyzkoušel jsem letní loviště a byl jsem mile překvapen. Na toto místo se údajně v zimě nechodí,ale. Na dvojkové kopýtko nejdříve tlouštík +30,cejn poctivě za hubu(na twistra jsem to již poznal,ale kopyto) a na konec,už za tmy štika 70cm na powerbaita. Vše vráceno vodě. Jedna ryba nedotažena ke břehu(vyháčkovala se,ale dle tahu bych řekl,že to byl po delší době candán menších rozměrů). Bohužel zítra se rybolov nekoná,jelikož se jde makat.
- Pátek 21. listopadu 2003 ve 21:02® Mirek
-
Ruda se tady ještě nezmínil, takže se pochlubím sám. Povedl se mi v pondělí na Ohři 12 pod jezem skvělý záběr. Po několika minutovém boji jsem zdolal chuchvalec vlasců na jehož koncích jsem ulovil: spláveček 1gr,rotačku Grizli,kombi Emte, obří plandavku, WOBLER RAPALA!, několik lankových návazců a twister se dvěma ocásky. Některé vlasce byly o průměru dobře 0,30–0,40. Můj vítězný vlasec byl o síle 0,14. Tož slušné výkon néééé?!
- Pátek 21. listopadu 2003 v 19:28® Mirek
-
Láďa: Nezlob se, že ti odpovídám až teď, ale týden jsem nebyl na netu. S Jaxonem mám prostě zkušenosti jaké mám. Nemůžu si pomoci, ale znova opakuji, že jsem s oběma zacházel velmi, velmi slušně. Už proto, že jsem slyšel o jejich praskání dost a dost. Ale nezavrhuju je. Když totiž fungují, je to opravdu hezké chytaní. Já jsem si k nim vytvořil osobní vztah a tak mně to mrzí tím víc. Je ale fakt, že jejich provedení není z nejkvalitnějších. Na první vycházce se začalo protáčet koncové očko, a to kupodivu u obou. Zásadně jsem nevyklepával vázky. Phantom se zlomil v prvním očku za spojkou, což jak jsem četl, je typické. U Odeonu praskl spoj, ve kterém je vsazená jemná špic. Tam bude oprava bez problémů. Doufám ale, že příští sezonu budou zase v plné síle.
- Pátek 21. listopadu 2003 ve 12:00® MAF
-
Ruda:Jo koukal jsem k večeru že jsi mě volal já tady měl včear totální inferno to byl fakt děs,mraky lidí,plná čekárna,technika si dělala co chtěla prostě shit. jo jepka na podzim to je fakt jistota,jenom mě přakvapuje že jinechtěli ti větší. mě ji zobali velcí(30–35) i malí lipani. Potočáky jsem chytal ale na žížalku a vše do velikosti 20 cm,švára vysmahnul jednoho duhoše ten měl tak 29 takže šel zpátky. Jo taková dubletka to je věc. Představ si že loni na Ohři jsem takhle trefil na 0.16 vlasec dva duháky jeden 35 a jedn 38 cm!!to bylo rodeo zabroděnej jsem byl po prsa nemohl jsem se pořádně hnout a teď tohle,ale nakonec jsem zvítězil,v první moment záběru jsem myslel že ta mám konečně „šedesátku“. Vidíš á já je tahal hlavně z tůní je to holt věda tahle muškařina
. Jinak se sobotou počítám,dám dohromady nějaký větší mouchy abych měl na co ty monstra chytat.-)) co se večerního programu týče,uvidíme co na to moje „druhé já“
- Pátek 21. listopadu 2003 v 11:45® Ruda
-
MAF: včera jsem Ti volal přímo od Střely, dík za tip na tu jepku, alespoň jsem zkontroloval lipaní dorost. Fakt na tu jepku obři kolem 10 cm, za to na goldy asi 10 pstruhů jeden potočák přes 35 cm a 15 lipanů. tentokrát se ve 14 hod začali zvedat. Podařila se mi dubleta bohužel to nebylo nic příjemného. Po záseku normální boj s třicítkou, ale najednou mi prut ztěžknul a mazec. Pak jsem zahlédl dva záblesky takže to bylo jasný. Bohužel druhý měl kolem těla smyčku z 2 mm drátu a za tu jsem ho zachytil. kromě velkého zářezu byl, ale v celkem slušný kondici tak jsem ho i s kolegou pustil oba měli 30 cm. Pokud někdo chytí na Střele lipana se zářezem na hřebetu nechť mi to prosím napíše. Největšího 35 cm jsem chytil haluzí. Na klasickým věšáku jsem poškubával prutem a horní přívěs mi lítal po hladině a nejednou buch a byl tam. Jelikož to bylo nesportovní tak šel taky zpátky. Valná většina lipanů stála v těch nejmělčích proudech z praporem nad hladinou a jakoby vyhlíželi rybáře jak jsem se objevil šup a zmizeli. Myslím, že je to klasická ukázka ošlehané vody. Jinak příští týden budu zřejmě na chalupě sám, takže pokud zakalíme můžeš v pohodě přespat.
- Čtvrtek 20. listopadu 2003 v 18:24® esox
-
ALL: díky za info, o vkendu to tam omrknu a dám echo
- Čtvrtek 20. listopadu 2003 ve 12:40® HaD
-
Fery: jo to jsem slyšel, že nahoře je Orlík už jen řeka
- Čtvrtek 20. listopadu 2003 v 10:00
-
ESOX: jo byl jsem tam o víkendu, vody dost málo, v podstatě už jen řečiště (Dražíč) – ryby jsou asi níž
- Čtvrtek 20. listopadu 2003 v 9:52® MAF
-
Big Mike:Jo kolem obou Taiwanů to znám,na podzim jsem tam jezdíval na mareny s mušákem,taková uzená maréna nemá chybu,ale co se vláčky týče tak jsem tam vždycky vykrvácel co se nástrah týče a výsledek nestál za nic.
- Středa 19. listopadu 2003 ve 22:27
-
ESOX:Radava, přívlač, 2 šťičky,1 větší spadla, vody míň a míň, ale nasadili tam spousty malých kudel, takže je celkem sranda
- Středa 19. listopadu 2003 ve 20:17@ Big Mike
-
Sakra, když to tak čtu, tak jsem překonal přírodu. Byla mlha, tak asi neviděly, kdo že to blbne na lodi nad nimi. Jezdíme okolo Taiwanu. Někdy až k hrázi. Zpočátku jsem tahal gumy, ale když zajedete nad pařezy, krabičky se rychle vyprazdňují, tak jsem přešel na vláčenou mrtvou rybku, tak 5 –7 cm. Hlavně jsme prochytávali zlomy a pařezy na hloubce. Gumy i rybičky stejnou úspěšnost. Akorát když dávám banjo 7cm fluo a jiné, doplňuji to k ocásku malým trojháčkem na návazci z kevlaru, někdy jen z firelajnu či korastrongu. Je to jistější, zasekávám hned. Rybku, když cítím brnknutí, nechám tak 5–10 vteřin a sekám. Každej to měl na krajíčku, akorát okouni to někdy zhltnou jak malinu. Hlavně ty menší. Jinak vlasec bejv. Silon 0,20mm. Firelajna se mi neosvědčila a na tenčí to tam nemá cenu. Bohužel se tam dostanu tak 2–3× do roka. V létě na příbřežní pařezovky s woblerama. Letos na zahájení bída. Jo, v týdnu nic a o víkendu asi prubnu zase Lužnici, nebo Nežárku. Snad listí už zmizlo, ani nevím. Někdy prubnu štiku stáhnout, jaké to bude.
- Středa 19. listopadu 2003 v 15:26® MAF
-
Václav. Zkusím ho ještě nějak popohnat,ale letos je Pišta od černejch puntíků flekatej od hlavy až k patě…
- Středa 19. listopadu 2003 v 15:23® esox
-
Zdarec, nebyl jste teď někdo na Orlíku-jak to tam vypadá (kolik je vody, jak berou atd.)?
- Středa 19. listopadu 2003 ve 14:32® Vaclav
-
MAF: Jo, ja se taky dam do gala, uz ted puliruju polobotky a zehlim kosile… Ty strimry asi budou az po zime, vid? Ne, neboj, ja vim, ze vic uz proto nemuzes udelat. Pistovi pisi velky cerny puntik.
- Středa 19. listopadu 2003 ve 13:05® esox
-
Zdarec, nebyl jste teď někdo na Orlíku-jak to tam vypadá (kolik je vody, jak berou atd.)?