Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 7. listopadu 2009 v 17:43® Prutos
-
PetrC> Co šílíš? Já jsem sice velký kritik oválených ryb, ale těmhle to už evidentně neublíží.
- Sobota 7. listopadu 2009 v 17:40® PetrC
-
Tý vole, zase voválený ryby. To prostě miluju.
- Sobota 7. listopadu 2009 v 16:59® Char
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 13:07® skwor
-
Moje hledání nového UL prutu je u konce. Výsledek – nic kupovat budu, nechávám si ten stávající. Stejně letos viděl vodu jenom dvakrát, takže by nový asi ani nemělo smysl kupovat.
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 12:49® 1Mara
-
vagi> Ted na tom nejsem zrovna nejlíp s penězmi , musím uškudlit každou kačku , ale možná na začátku prosince , ale jen možná . Jinak děláš dobře že to nikdo neví , je jich čím dál tím míň
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 12:47® 1Mara
-
vagi> Ten už stebou nemluví
- Sobota 7. listopadu 2009 ve 12:08® acam3
-
BlueShark> Když nad tím tak přemýšlí a raději to nebudu dělat moc nahlas, tak ona na konec propagace přívlače bude možná to nemenší zlo …
- Sobota 7. listopadu 2009 v 11:30® vagi
-
robur> ahoj, nevíš, jak můžou být staří okouni na přehradě 35–40 cm a je možné, že je to jeden ročník? Potřeboval bych si potvrdit jednu úvahu
- Sobota 7. listopadu 2009 v 11:28® vagi
-
1Mara> z toho právě mám tu radost, že nejsou, kde bývají a já nějaké našel. Když budou na profláknutých flecích, tak se to zase všechno vymydlí. Už takhle se to rozkřiklo – na Hrachách jdou okouni, ale zaplaťpánbůh, že většinou každej chytne hovno i na rybičky a nechá toho. Otázka je, kam se přesunou, až přituhne. Už jsem taky poučenej a na net to psát nebudu. Radši už na lodi ani nejezdím v chytejácký čepici.
Domluvte se se susem a přijeďte.
Tento příspěvek byl editován 7.11.2009 10:29:48 uživatelem vagi.Tady už nula podrobností.
- Sobota 7. listopadu 2009 v 10:48® acam3
-
osprey> Tohle všechno je věc názoru a individuálních zájmů. Já jsem chtěl říct, že pokud mediálně známí rybáři veřejně upřednostňují nebo propagují přívlač, tak není divu, že se je snaží kde kdo napodobovat (takhle to bylo i s FEEDERem). Pak je to u vody samí vláčkař „a dravci nejdou“ …
- Sobota 7. listopadu 2009 v 10:23® BlueShark
-
acam3: Prdlajs, Ty chytíš na feeder za hodinu 15 ryb a vláčkaři jich mají třeba už 20. Myslím Scanix a všichni tady dohromady
- Sobota 7. listopadu 2009 v 1:05® hecht
-
Rino> Už několik let si to tam nekupuju. Hádat se tam o násaďáky s důchodcema mě nějak neba. Prd si chytnu i na tekoucí vodě
- Sobota 7. listopadu 2009 v 0:54® Rino
-
re: Hecht Zdar krajane! A letos už jsi dravce na pískovně prubnul? Já párkrát – ( po opětovném vypláchnutí ) jednu štičku 60. No a teď, po vysazení těch cca. 150 kudliček, se tam nedá ponořit nástraha. Na každém kroku je něco, ale vše tak kolem 35 cm. Vlastně je to pořád stejné. Rok co rok tam jdou štiky pod míru a když je něco mírového tak to má 55–65 cm. Větší buď vyjedou s větší vodou rourou do řeky nebo leží někde u dna a nechávají si rybky vplavat do huby. Toho plevele je tam opravdu nehorázně. Letos už to tam asi vzdám, snad ještě před zámrazem? ale to taky nevidím nijak růžově. Škoda…
- Pátek 6. listopadu 2009 ve 21:59® osprey
-
acam3> Nejefektivnější je plavaná. Přívlač nemusí být efektivní, ale je prostě nejadrenalinovější.
A feeder se buď ohne nebo neohne, to je hotová věc
- Pátek 6. listopadu 2009 v 19:17® hecht
-
BigMike> S tím hájením revíru na dravce mám zkušenost, jestli dobrou nebo špatnou, to posuď sám.Máme v naší organizaci pár pískoven jako místní revír(platí se extra).V roce tuším 2000, se rozhodlo, že se dvě největší zablokují na dva roky s dravci – prý aby štiky narostli.Docela jsem se tenkrát těšil co z toho bude a kolik těch velkých odsud vyndám. Pak přišel rok 2002, megapovodně a totál výplach. Takže, je Ti asi jasné, co z toho bylo – prd. No, včíl mudruj.
- Pátek 6. listopadu 2009 v 18:40® 1Mara
-
acam3> Zmiz
- Pátek 6. listopadu 2009 v 18:31® acam3
-
Scanix> Nářky nad tím, že vláčkařů je hodně jsou zbytečný, dokud sami vláčkaři nepochopí, že považovat se za elitu mezi rybáři je škodlivé pro ně samotné
Takové ty řeči jako, „kapraři odloží lešenářské trubky“, „feeder se buď ohne, nebo neohne“, „přívlač je nejsportovnější způsob rybolovu“, hrdě a veřejně se hlásit k přívlači zjevně na úkor ostatních rybářských způsobů lovu, atd., atd…. Tyhle zdánlivě nepodstatné pózy vedou ve výsledku k tomu, že každý kdo si chce připadat jako „opravdový“ rybář se věnuje přívlači i když mu to třeba zas až tak moc neříká, protože si chce připadat jako ty osobnosti co vědí, že přívlač je přeci úplně to nejvíc, jinak by to ty osobnosti přeci nedělali …
Já chodím taky vláčet ale hlavně proto, že vezmu prut, naviják, krabičku s nástrahami a jdu k vodě, jsem „free“. Ale když si chci opravdu zachytat, tak rozhodně nevolím přívlač, v takovém případě je technikou č. 1 feeder, protože přívlač mi zdaleka takovou jistotu jako feeder nedává. Četl jsem poslední číslo Kajmana a v něm popisuje Tomáš Rozsypal první den zahájené dravců …, 17 hodin bez ryby …, něco takového se mi s feederem v červnu ještě nestalo.
Pro mě technikou č. 1 je FEEDER, protože to považuji za nejefektivnější způsob lovu.
Tak a teď mizím …
Tento příspěvek byl editován 6.11.2009 17:31:41 uživatelem acam3. - Pátek 6. listopadu 2009 v 18:26® BigMike
-
Ono až to tady bude (nikdy nebude!!!) jako třeba v Holandsku, kdy vše sladkovodní pouští protože si za hubičku koupí čerstvé plody moře nebo salmonidy, tak také budeme chodit jen na metrovky jako J. Eggers:)))
- Pátek 6. listopadu 2009 v 17:57® 1Mara
-
No já si myslím že je to taky otom vracet ty ryby zpátky vodě , né všechny , ale uvažovat u tohoto problému rozumně .
- Pátek 6. listopadu 2009 v 17:54® BigMike
-
Jo tak Labe neznám, ale asi tam velké rybky budou! Nil je sice teplejší, ale asi se tomu víc věnovat, s lodí, zaměřit se třeba na candáty… Nevím. Kdysi dávno byly Hněvkovice po nepuštění také hájené a po odhájení to žádná hitparáda s dravcema stejně nebyla. Doby Lipna před půlstoletím se asi nikde už opakovat nebudou. Asi už to tady také padlo, ale jednou si jeden chytrý myslel, že když dá na rybník plný plevele 100 štik a nechá je nějaký rok v klidu, pak sloví metrovky a rybník bude bez běle. A vytáhl po letech jednu – navzájem se požíraly, rozšiřovaly si revír a pak přežila jen jedna největší!!! U nás byl jeden rybník na sportovní rybolov léta vypuštěný, dělaly se na něm úpravy, bagrovalo, pak nebyly peníze – zarostlo to náletem, po napuštění se chytaly štičky a menší štiky skoro všude, dělali jsme si na další roky velké plány a… Také skutek utek – malé štičky skoro vymizely, sem tam se chytla jedna větší a od té doby je to tak stabilně.
- Pátek 6. listopadu 2009 v 17:54® 1Mara
-
sus1> No já to vým kde je tam mám hledat , ale snad se někdo zeptá Vagiho kde jsou
) jako Aktuální téma z fóra :kamm na pstruhy severní morava
)
- Pátek 6. listopadu 2009 v 17:51® sus1
-
1Mara> Tak se zeptej,kde jsou???
Tet je to tady moderní,kapři,štiky,…
- Pátek 6. listopadu 2009 v 17:49® 1Mara
-
vagi> Jestli myslíš ty na Hrachách tak těm bych typoval též co osprej , ale spíš osum, potravy tam mají dost a schovek hafo a skáli no to je něco pro ně , jen vědět kde ležej
- Pátek 6. listopadu 2009 v 17:42® macino ambrossiny
-
BigMike> to mi neco pripomnelo u nas na sutraku zakazali na dva roky lov dravcu skrz premnozeni karasa tak uz vim kam pak na zahajeni
- Pátek 6. listopadu 2009 v 16:45® BlueShark
-
BigMike: U nás v Ústí nad Labem, pražáci nasadili cca 6000 štik do Labe a taky se chytaj teď všude. Tak snad jim to vydrží a za pár let jsou pěkné
Stejně to je divné, Labe je jak Nil pomalu, srovnášli to s ostatním. A stejně nic moc… Neznám nikoho kdo by tu měl úspěchy a více větších dravců, třeba časem poznám
- Pátek 6. listopadu 2009 v 16:43® Scanix
-
BlueShark> uvedom si, ze tech par lidicek, co chodi na chytej ci MRK je jen kapka v mori a tak i kdybychom nelovili vubec, tak se to neprojevi temer
osprey: vsak ty jsi uz skora nas a ne cizi
- Pátek 6. listopadu 2009 v 16:38® BigMike
-
oprava: přibyli
- Pátek 6. listopadu 2009 v 16:33® BigMike
-
Včera jsem nad něčím podobným přemýšlel – prostě 2 –3 roky hájit jeden úsek řeky a pak by se vidělo! Na stojáku si myslím, že by to také šlo. Jestli by tam dravci přibili a jejich velikost by se zvětšila a nebo by se tam třeba místo 100 máslovek do 55cm chytilo 15 kousků přes 70 a třeba 1 metrovka… Co je lepší? Jenže kdo ti na to přistoupí? Jeden čas jsme tady v MO uvažovali hájit dravce vždy ob rok jiný úsek řeky od jezu k jezu. Nějak to neprošlo a je otázka jestli by to jako vyjímka přes kraj prošlo. Na to zase navazuje možnost vše uhlídat silami RS atd. atd. Musím říct, že tady u nás se pořád nasazují a ve velkém štičky z našich rybníků okolo 40 cm a je to na vodě znát!
- Pátek 6. listopadu 2009 v 16:06® BlueShark
-
Scanix a jiná holota z chytej: Co kdybychom přestali na 5 let vláčet všichni?
Ryby nějak dorostou a zkusíme pak
- Pátek 6. listopadu 2009 v 16:03® BigMike
-
Láká mě ještě o víkendu Lipno,tuhle tam známý nějaké candoše nalupal, ale ruku do ohně bych za něj nedal. Na gumy nechytá a tvrzení, že je dostal na hlubinou přívlač na woby moc nevěřím:) Ale nejspíš v klídku projdeme s kamarádem co nemá letos mírovou rybku zvedlou Lužnici, navedu ho na větší okouny a zalezu do tepla. Nějak mi tohle počasí „leze“ do zad, bleeee…:(((