Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 28. října 2009 v 19:11® HaD
HaD

troutkiller> dělají i popy? No já mám popy nejraději od Rapaly, Salma nebo REDBASS

Středa 28. října 2009 v 19:09® osprey
osprey

troutkiller: Od Illexe mám jediný wobbler (5cm), druhý jsem daroval. Chytal moc ryb, ale malých. Tak jsem hod dal kolegovi, co závodí.

Mám ale jednu tu nedostatkovou Cultivu, akorát jsem ještě neměl čas ji někde vykoupat.

Středa 28. října 2009 v 18:59® PetrC

BlueShark> i když lze koupit za nízkou cenu dobrý naviják, musí se počítat, že většina jich bude kvalitou na úrovni nízké ceny.

Shimano nemám rád.

Přesně tak, nevyplatí se na navijáku pro přívlač šetřit. Kdo šetří, má za tři akorát starosti. Sice nemám zkušenosti s navijáky v ceně okolo tří tisíc kaček, ale domnívám se, že v této cenové třídě bude záležet hlavně na tom, jak se ti ten který bude líbit, či jak ti padne do ruky, protože si budou po stránce kvality velmi podobné. Ale pozor na předražené značky. Zeptej se kolegy skwora, ten má velký přehled a ví co píše.

Středa 28. října 2009 v 18:47® troutkiller

osprey> Nemáš ty nebo někdo z lovcu popy od Illexu?Já jich pár mám ale chod maji dost mizernej:-(( na rozdíl od jinejch kousku od téže značky!

Středa 28. října 2009 v 18:43® BlueShark
BlueShark

PetrC: máš naprosou pravdu :-) Se tu jem pousmívám v práci, koupil jsem u Brauna dva navijáky v ceně jednoho s přední v dobách kdy jsem začínal, z jednoho vyskočilo pérko a druhý taky na ho… :-D

Stály asi 900 oba. Děs. Pak jsem si vzal Shimano s přední od kámoše do ruky a nic moc. To moje bylo citlivější. Rád se poučím a šetřit nechci, nad 3 tisíce je pro mé naviják už dost drahý, mám na něj, ale představuju si obdobu kolem 2tisíc :-)

Díky za rady co mi píšete :-)

Tento příspěvek byl editován 28.10.2009 17:44:15 uživatelem BlueShark.
Středa 28. října 2009 v 18:32® troutkiller

skwor> Tak to sem v klidu páč tu nevlastním:-)

Středa 28. října 2009 v 18:13® PetrC

osprey> safra, asi uberu…

Nemusí se přece jednat o Suverän, aby měl centrální brzdu. Nakonec stejně skončí u MP, že?

Středa 28. října 2009 v 18:11® PetrC

BlueShark> je důležité nic neuspěchat.

Nebyl jsi spokojený s přední brzdou? Pozoruhodné a jedná se o jasný důkaz, jak se vyhazují peníze oknem nákupem toho nejlacinějšího klumpu.

Středa 28. října 2009 v 17:45® osprey
osprey

PetrC> Á, pán točí Suveränem?

Středa 28. října 2009 v 17:40® BlueShark
BlueShark

Tak díky chlapi, teď v tom mám MEGA GULAGE :-D

Myslím si, že asi tedy zatím vydržím u feederu s exage navijáky od Shimána a jeden přehazuju 2500 na vláčku na Guide Select od Dragona a až pořídím Destinku, pak zapřemýšlím příští rok :-)

Středa 28. října 2009 v 17:28® PetrC

BlueShark> vyprdni se na přední i zadní brzdu a pořiď si brzdu střední (centrální) a máš klid. Prostě zlatá střední brzda.

Středa 28. října 2009 v 16:32® osprey
osprey

BlueShark> Přední má větší plochu lamel, tudíž by teoreticky měla mít plynulejší a přesněji nastavitelný brzdný efekt.

Ale poznáš to buď na hodně jemných vlascích anebo u velkých ryb. Normálně je to celkem jedno. Chytám s oběma, prokládám to bojovkou i multíkem a je mi to jedno.

A nejjemnější brzda, co mám doma, je zadní a patnáct let stará…

Středa 28. října 2009 v 15:49® BlueShark
BlueShark

Může ještě někdo pro laika Bluesharka shrnout výhody a nevýhody přední a zadní brzdy? Já jsem zvyklý na zadní, kdysi jsem měl přední a nebyl jsem spokojený. Na extra vysoké úrovni se mé vláčení nenachází :-)

Ale šlo mi o jemnost brzdy (okounu, menší dravci ale i větší) a hlavně váha…

Středa 28. října 2009 v 15:01® dam
dam

troutkiller> ale jo, já jsem taky přející člověk, ale mě kluci dnes hlásili, že docela trágoška…takže všude tomu je jinak. Jinak já jsem letos taky spokojený a hlavně jsem rád, že už chodím pouze normálně chytat a mohu naplno relaxovatpivo

Středa 28. října 2009 ve 14:59® dam
dam

skwor> já je vůbec nezatracuju, mám je u sebe pořád, ale za chvilku už nebudou top, za chvilku už nemusí být top skoro nic:-D

Středa 28. října 2009 ve 14:51® skwor
skwor

troutkiller> Na silně nedostatkovou Owneráckou cultivu :-)

Středa 28. října 2009 ve 14:27® troutkiller

skwor> Na co to šlo:-)

Středa 28. října 2009 ve 14:15® skwor
skwor

dam> Hladinovky nezatracovat! :-) Dneska jsem si na ně (vlastně na jeden konkrétní model) zachytal pěkně a hodně záběrů šlo do prázdna. Největší ryba tloušť kolem 50, vyřízl se dva metry od břehu.

Středa 28. října 2009 ve 12:06® troutkiller

dam> To je fakt:-) Na druhou stranu at si zalape i nekdo jinej!Já jsem s letošní sezonou spokojenej nad míru protože co se mi zadařilo chytit letos to už těžko překonám:-)

Středa 28. října 2009 ve 12:05® troutkiller

HaD> Klíííd ono to ještě přijde!Aspon doufám:-) Zítra je před prací s martinem9 zajdem otuknout na podolák a uvidíme:-)

Středa 28. října 2009 ve 12:02® troutkiller

dam> To je fakt:-) Na druhou stranu at si zalape i nekdo jinej!Já jsem s letošní sezonou spokojenej nad míru protože co se mi zadařilo chytit letos to už těžko překonám:-)

Středa 28. října 2009 ve 12:02® HaD
HaD

troutkiller> tak to je to, čeho jsem se obával. Sedím tady ve střižně (v klidu, okouni přece ještě neberou, že…), těším se na prosinec, protože už z ní budu moct vypadnout k Orlíku na okouny a dozvím se, že berou. No mě by …

Středa 28. října 2009 v 11:17® dam
dam

troutkiller> no to je normální, když tam nejsme:-D

Středa 28. října 2009 v 10:47® troutkiller

dam> Tak sem před chvilkou mluvil s klukama a dneska to na Orlasu šlape jak hodinky:-) Pruhatci to prej chtěji náramně!

Středa 28. října 2009 v 9:24® dam
dam

troutkiller> nech si pořád toho trenéra:-) ale dobré ráno. Jen jsem to rychle zkouknul a valil do práce, takže opět bez ryb a se slušnou chřipkou, doufám, že ne prasečí:-D

Středa 28. října 2009 v 7:19® troutkiller

dam> Dobré ráno trenére:-)

Středa 28. října 2009 v 7:14® dam
dam

troutkiller> ona doba těch šíleností pomalu bude končit, pokud se více ochladí, tak ty hladinovky už nebudou tak účinné

Středa 28. října 2009 v 0:40® hecht
hecht

osprey> nemáš doma v koutě Destinku 2,7 10–35g, nebo spíš neměl jsi ji v ruce ???

Středa 28. října 2009 v 0:29® acam

osprey> No tak takhle, pokud bych já neměl potřebu si čechrat peří, tak bych nikdy nepsal, že jsem na nějakém fleku bez problémů pochytat 5 – 6 sumců 170tek za dvě hoďky na přívlač.

Nevěřím tomu a pokud to někdo hlásá tak to může zapůsobit jen na malé děti a nebo spřízněné kamarády, ale to investor rozpozná a já bych rád víc WEBů o rybařině než jeden …

Středa 28. října 2009 v 0:14® osprey
osprey

acam: Nevím, co ti přelítlo přes nos.

Prostě se za jistých podmínek nachytalo na jistým místě v krátkém časovém období opravdu hodně sumců a trefila to parta rybářů, kteří si tam zachytali jak nikdy. Jediné, co já nepochopím, je, že o tom mluví a zveřejňují fotky.

Nevím, jak to souvisí s reklamou, nevím, jak to souvisí s tímto serverem. My z troutkillera nijak neprofitujem, na ničem se s ním nedomlouváme a to, že mu já osobně věřím, to není žádná obchodní praktika. Já prostě vím, že tam ty ryby byly i proč tam byly a jestli mě něco štve tak to, že jsem tam nebyl já.