Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:10profil byl smazán
-
Řeknu to jinak povede se vám cendát třeba i na mělčině cca do 70cm pozvolný snižování,nebo spíš na nákejch hranách?
já abych věděl kam se mám přemístit
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:10® albin
-
osprey> I když i u nás už to není jako dřív.Loni jsem na jednom úseku řeky nachytal co vycházku kudly kolem 40–55.Všechny šly zpět s tím,že se s nimi letos na podzim zase potkám a budou větší.Kulový je jich tam míň a zase jsou takhle malý.Takžebuď se odstěhovaly,nebo nevyrostly a nebo se sežraly.Nemyšleno ony samy navzájem.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:10® osprey
-
albin: Zbylo tu pár dalších míst. Jenom to mám ještě dál a ty ryby tam jsou trošku dál od sebe. Ale to se překousne.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:05® Libor
-
albin> jasný, povedl se ti pěkný kousek.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:03® albin
-
osprey>Přijeď k nám.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:02® albin
-
Libor>Jo to byla určitě kejda,že to vzal takovej hovád,ale pár menších jsem jich na to tento týden chytil.Taktéž kudly a okyši.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 21:01® osprey
-
Tommy: Co zbývá? Poznal jsem před dvaceti lety nádherné řeky plné ryb. Dnes z toho bohatství zbyly zbytky. Zachytám si i tak, ale je to o honění se, hledání fleků, kde ještě nikoho nenapadlo chytat a klepání se, že bude ještě hůř.
Malý příklad – zimoviště před dvěma lety – cca 50 okounů do 30 cm, asi 10 štik do 55 cm. Neodnesl jsem ani šupinu.
Loni tentýž flek – jeden okoun cca 15 cm, dvě kudly 40+ UL přívlač se nám tu šíří (protože tou normální už si půlka lidí nezachytá)…
Letos jsem tam radši ještě nebyl.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:59® Libor
-
albin> já myslím že jsi to napsal dobře, a taky jsem si vzal lupu a pořídně jsem tu tvou nástrahu prozkoumal
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:59profil byl smazán
-
albin> mám vytipovanej jeden flek a tam tohle poskakování po dně moc nejde protože tam jsou dráty ocelový,takže těžko chytat..ale vim o tom že tma jsou dobrý kusy..
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:58® albin
-
mannice>Jé.Tak koukám,že než jsem dopsal tu litanii,tak už ti jiní poradily to samé.Pardon.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:55® albin
-
mannice> Nejlépe si stoupni tam,kde už někdo někdy candáta chytil.A pak házej,házej,házej.Dělej vějíř,měň nástrahy a hlavně měj trpělivost.Kdysi jsem někde četl,jak někdo chodí vláčet na candáta a hází třeba tři hodiny najednom místě až ho chytí.Nebo taky nechytí.Někdy loni jsem psal,že u nás na řeku když chci vyvláčet candáta beru s sebou stoličku.Dělal jsem si samozřejmě legraci,ale v podstatě nachodím na řece tak 50m za dvě hodiny.Takže když to shrnu:1.Najdi si flek,kde se už candát lépe candáti chytli.2.Snaž se být u vody v různých hodinách(svítání,dopoledne,poledne,večer,soumrak atd.)abys zjistil,kdy se krmí.3.Měj velkou trpělivost.4.Zkoušej nástrahy,barvy,způsob vedení. Jestliže často chytáš boleny,zdá se mi,že taháš moc rychle a moc pod hladinou.Většinu candátů jsem chytil u dna nebo nade dnem s gumou(většinou kopýtkem)taženým drobnými poskoky u dna.Přeji hodně štěstí.Na fotce je vidět nástraha,která mi funguje poslední dny.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:55profil byl smazán
-
Tommy>
osprey> taky si myslim,žeto je o chuti těch ryb,ale u nás těžko hledat..ikdyž neříkám,že jsme na tom nejhůř..
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:52® Tommy
-
osprey> Já nevím,asi půjdeš jinam?
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:51® Tommy
-
mannice> Jsem na tom podobně,kdybych nevytáhl candáta na feeder a červi,pár sumců velikosti do 50cm tak bych snad dravce neviděl a musel bych na ně čučet do knížky
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:48® osprey
-
mannice> Napíšu ti jedno – kopyto se nedá tahat ani moc rychle ani moc pomalu. Nejsi schopen šmrdlat kličkou dost rychle na to, aby ho bolen nedojel, neomrkl a nevykašlal se na něj. Na druhou stranu, když ho necháš pět vteřin válet na dně, pak potáhneš o 10 cm a zase znova, může to být někdy candátovi moc rychlé (a někdy pomalé, to je na něm).
A hledat fleky s pěknými rybami si musí každý sám. Ty moje už lidi našli. Nic zajímavého na nich není. Co myslíš, že udělám?
Tento příspěvek byl editován 15.10.2009 20:48:49 uživatelem osprey. - Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:46profil byl smazán
-
Libor>
Tommy> problém je v tom že dřív rok dva nazpátek jsem tahal docela dobrý kousky,ale teď už fakt nic..Asi změnim lokalitu skusim to jinde
..Co vy koušou vám?
mě fakt štika vůbec tenhle rok a candát taky ne,jen boleni,ale ty docela solidně
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:44® Tommy
-
mannice> hlavní je zkoušet,zkoušet,zkoušet,kde ryba zabere jeden rok tak už tam druhý třeba není,časem přijdeš i sám na fígle jak na co a kde,vydrž jednou se to zlomí
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:42® Libor
-
mannice> to ti neporadím protože to nevím a ani vědět nemůžu. Prostě to různě zkoušej. Můžeš tam jít dvacetkrát a pak tam přijdeš a chytneš jich deset protože budou chtít kousat do toho co taháš, nebo budou kousat do všeho. Zkus taky měnit denní dobu lovu. Přímo ti neporadí nikdo, ne protože by nechtěl, ale protože to neví.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:36profil byl smazán
-
Libor> Asi sem pochopil,že všude to je jinak,ale vim že se tam sem tam chytne nákej candát.Skusim asi hledat někde jinde no,ikdyž teda nenapadá mě nic..Poradíš mi typově nákej flek?Jako u břehu mala hloubka,nebo naopak náká jáma..
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:33® Libor
-
mannice> to je ale normální, zkus to jinde nebo uplně jinak, nejhorší na tom je i to, že to co platí tady, nemusí platit jinde . Poradil jsem Ti viď?
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:27profil byl smazán
-
Libor> zkoušim zkoušim,a buď jsou někde jinde nebo nevim už co dělám špatně…Boleni jdou,ale nic jinýho krom okounů a bolenů
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:18® Libor
-
mannice> ahoj, vše podle podmínek (hloubka, aktivita ryb, druh ryby a kde se ryba nachází). Candáta, sumce štiku uvláčíš pod hladinou, jindy zase u dna. Zkoušet a zkoušet.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 20:16® Libor
-
Dejwík2504> neber to tak že jsem Tě tím odbyl, ale odpověď na tvou otázku je fakt těžká. Třeba přírodním barevným vzorem nic nezkazíš. Zkoušej a ona se jednou zakousne.
- Čtvrtek 15. října 2009 v 19:58profil byl smazán
-
Robur> no chtěl jsem se optat jak táhnete woby,kopyta..Já teda jako lapám docela dost boleny ale štiky a candáti nic..Jde o to mám to táhnout u dna jakoby?Příjde mi totoži když táhnu hodně pomalu,že to ten candát pozná,nebo štika..Jakou dáváte hlavičku (zátěž-kolika gramovou) na třeba klasický kopyto 7cm?..Mám tahat podél břehů?Nebo si vytipovat jámy nebo tak něco..u štik asi kořeny,křoví a tak
- Čtvrtek 15. října 2009 v 19:51® Robur
-
se ptej klidně tady
- Čtvrtek 15. října 2009 v 19:48® Dejwík2504
-
Libor> díkes, podívám se po nich
- Čtvrtek 15. října 2009 v 19:18profil byl smazán
-
Hele kluci měl by někdo kus drahocenýho času?Kdo vlastní icq?Nebo aspon tady na osobku?Chtěl bych se zeptat na pár věcí kolem vláčení candátů a štik
- Čtvrtek 15. října 2009 v 17:18® petrcech
-
Dejwík2504> jo ty dvě knihy jak Libor píše jsou dobrý, mám je a nemůžu si stěžovat, osobně taky doporučuju okoun pruhovaný bandita o pana Tomáše Rozsypala, je to taky skvělá kniha, je tam tolik rad , že si to ani nebudeš pamatovat, chci testnout Sumec od HaDa, je tam i 80 stran o sumčí přívlači( za chvíli chodí ježíšek):D
- Čtvrtek 15. října 2009 v 17:12® Libor
-
Dejwík2504> projdi si místní články a sežeň si tyto dvě knihy od Václava Fikara:
Štika – královna českých vod (odborná, vázaná, nakladatelství Fraus)
Přívlač na mimopstruhových vodách (odborná, vázaná, nakladatelství Fraus)
- Čtvrtek 15. října 2009 v 16:24® martin 100
-
Dejwík2504> jak to myslíš jestli barvu nástrahy tak podle mě vůbec nezáleží na barvě z vlastní zkušenosti můžu říct že když má štika hlad že veme vše ale osvědšila se mi červaná v kombinaci s různými barvami