Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 10. listopadu 2003 v 1:15

Jako nespavec -starší člověk se opět pouštím do debaty. Třeba Matts si nedovede představit proč by jinak jel do Norska. Mrzí mne, že lidé nemají představivost. Prostě uvidíš jinou zemi jinou mentalitu a tak. Třeba mojemu naturelu se nelíbí Švédsko je příliš Sociálně -demokratické atd, ale to neznamená, že nebudu věřit, že tam rybáři pouští ryby nebo se nejedou napakovat. Norsko je drsnější a samotářtější a to se mi líbí. Taky Vám budu věřit, že když např se pojedete se svou drahou polovičkou slunit do Espaňe tak se nemusíte koupat jenom v moři, ale třeba i hotelovém bazénu. Ale Matts by to asi nechápal když tam je moře. Prostě pánové je úplně jedno kam jedete, hlavně někam jeďte aŤ vidíte taky jinou vodu dokuď jste mladí. Např. já se dostal na takovou výpravu až v 60 letech a taky bych rád jel do Kanady nebo na Aljašku nebo co já vím. Ale věk nikdo nazastaví a nechtěl bych tam být jenom do počtu a také si musím vybírat rybolov na který stačím třeba i příznivým podnebím, brodit ve studené vodě po operaci plotýnky a nastupující arthróze už není pro mne, ale Vy jste jistě většinou mladí tak vzhůru do toho. A jinak Ty makrely mi neznechutíte vyuzené na domácím dřevě a ještě teplé jsou fakt svělé.

Neděle 9. listopadu 2003 ve 21:58® Ruda

All: V pátek a sobotu jsem byl s mušákem na Střele a Svatavě . V pátek s Mirkem to bylo o nynfě a v sobotu se koněčně lípci zvedali takže suchá jepka- hurá konečně!!! Celkový účet 17 lipanů, 3 potočáci, 2 duháci a 1 zlatý jesen. Vzal jsem si dva lipany 34 a 35 cm ajajajaj to zas bude rámus.

Neděle 9. listopadu 2003 ve 21:52® Ruda

ALL: Takže doufám naposled: Prosím přečťěte si můj článek a podívejte se do galerie na fotky-pozorně. Je tam někde zmínka o pilkru? Měli jsme s sebou vláčáky 10–30g + 20–50g, mušák 5/6, feeder – medium. Vlasce od 016 do 0,25 Colmic a whiplasku 0,06. Opravdu masařské nářadí!!! Jeli jsme prosím v srpnu to už tam tresky ani nejsou a pravý důvod byl lov makrel a to z důvodu bojovnosti této ryby – přímo se nabízí pro srovnání duhák. Dálší důvod je snadnější dostupnost než třeba Švédsko při nízké zalidněnosti. Daší důvod byl, protě otec si chtěl zachytat na moři no a co!! Prostě štik a okounů nachytal v 60–70 letech tisíce a teď když se k rybaření po 20 letech vrací tak má holt jiné cíle. Dalším dobrým důvodem je že u každého fjordu ve středním Norsku je několik jezer takže se přímo nabízí lov pstruhů. Takže jsme sice v lodi seděli, ale vláčeli a ne čučeli jak si myslí cejnožravec. Přivezli jsme 50 ks ryb no hrůza. Už si bassíku napsal toho stého do ůlovkáče, není Ti blbý odrybňovat jednu lokalitu, např. mně by blbý bylo, já revíry dost střídám. Prostě vážení do Norska se jezdí za masařinou v březnu až v květnu a je strašná blbost házet někoho do stejného pytle jenom proto, že jel do Norska. To je jako obviňovat lidi co jedou do Thajska, že tam jedou šu..... a přitom je tam i skvělá rybačka.

Neděle 9. listopadu 2003 ve 21:19@ Petr

Orlík-Radava, přívlač, vody je tam málo a vysypali tam spousty malejch štiček, takže o zábavu bylo postaráno:-))

Neděle 9. listopadu 2003 v 19:20® HaD
HaD

Big Mike: tak co, jak bylo na Lipně, už jsi zpátky?

Neděle 9. listopadu 2003 v 18:16® jiri

Předchozí příspěvek – byl pro Basse – Jak to jde u Vás na Hrachách? Hlavně candáti??

Neděle 9. listopadu 2003 v 18:15® jiri

Neboj, bylo to na Jižní Moravě!

Sobota 8. listopadu 2003 ve 20:54@ Big Mike

Zdárek po čase. Nějak se nám to tu zvrtlo,co?:-)) )) Ruda obviněn z masařiny:-)) ) Ach jo, to je život. Já osobně bych na moře do fjordů nejel. Jak tu někdo psal, spustíte a čekáte, nic pro mě. A když už jsem já takový masař, tak bych z toho masa moc radost neměl. Já nejradši lupnout a hned pěkně spapat, žádné zmražování. No nic. Tuhle jsem se konečně odhodlal navinout slabčí vlasec, bez lanka, jen s gumama a trefil jsem prima den. Za 1 a 1/2 hodky jsem na jednom průtočném rybníku čapnul 15 štiček. Od 40 do 53. Fantazie! A na závěr mi to jedna větší ukousla. Mám po výlovech přerybíno, tak jsem to vše pustil. Tuhle na Lužnici 2× dabl. Největší měla 70 čísel. Ale nemohu potkat okouny a candáty. Zítra valím na Lipno, kila Relaxů s sebou, tak vám povím, jak to dopadlo. Zdárek.

Sobota 8. listopadu 2003 ve 12:59® Bass
Bass

Jiří: Kde ?

Pátek 7. listopadu 2003 ve 20:27® jiri

Dneska jsme pěkně zachytali candoše, chlápe vedle nás vytáhl 115, štiku. Takže asi jdou:)

Pátek 7. listopadu 2003 v 19:04® Bass
Bass

Matts: Orlík moc neznám, ale můžu doporučit pár zaručenejch míst na Hrachách :-)) )

Pátek 7. listopadu 2003 v 15:49

Zdravým všechny rybolovce. Už delší dobu sleduji debatu o rybařeni v Norsku a musím se trochu zastat Basse ,protože to co tady píše Ruda je trochu proti mé logice. Nedovedu si vysvětlit to, že si jeli zachytat do Norska na řeky s tím že budou provozovat sportovní rybolov a ne žádnou masařinu na moři, ale dobře věděl podle periodik že úspěšná rybařina v Norsku je o metrácích ryb odvezených od vody. V žádném případě nechci odsuzovat Rudovo počínání, je to čistě jenom jeho věc,ale nedává mi to moc smysl!Neví někdo o nějakém okounovém místě na Orlíku?Díky.

Pátek 7. listopadu 2003 ve 13:00® Vaclav

Mirek: Tak jsem odeslal tu reklamaci na nedorucenou zasilku, v pondeli to snad bude u vas. I kdyz ta postacka u prepazky se mne ptala, co s tim korespondakem ma delat. Rekl jsem ji: Poslat.

Pátek 7. listopadu 2003 ve 12:57® Vaclav

Sergo As: Mam YAD Denver – 2,4 m a 1–10 gr s vymennnou koncovou spickou a integrovanym drzakem navijaku. Je to prut quiverového typu, mam ho hlavne na male rotacky – 00 – 1, ale tahal jsem s nim uz i mini wobblerky a gumy. Zkus stránky Spin & Fly, ti to vozí. Byl jsem zrejme prvni, kdo si ho u nas poridil, pak jsem ho vzal na 1. ligu privlace a tam vzbudil rozruch, takze si ho – co ja vim – pak nekolik kluku objednalo.

Pátek 7. listopadu 2003 ve 12:55® HaD
HaD

BASS: každopádně se budu zastávat Rudy, protože se podle mě hluboce vymyká průměrému návštěvníkovi Norska a k masařovi má moc a moc daleko-to je můj názor

Pátek 7. listopadu 2003 v 11:09® Bass
Bass

DaH:Myslim, že lépe už to napsat nešlo. Vystihnul si to prostě dokonale, že k tomu není ani co dodat. Je skrátka věcí každého z nás, za čím tam vůbec jede a jak se k tomu postaví. Ruda má naprostou pravdu v tom, že i kdyby si každý odvezl třeba 100 kg ryb, tak to tam nikdy nemůže být poznat, ale já na to zkrátka žaludek nemám. I když je naše rodina těžce „rybožravá“, prostě už z principu bych nemohl.

Pátek 7. listopadu 2003 v 10:19@ Sergo Aš

Václav:Vašku,někdy v září, jsi tady v diskusi chválil UL prut YAD. Mohl bys mi o něm napsat pár podrobností. Ve vyhledávání mi to nejde najít. Díky

Čtvrtek 6. listopadu 2003 v 16:57® HaD
HaD

BASS, RUDA+ALL: no já s CK Pepa mám jisté zkušenosti a vím, že je velkým propagátorem stylu Chyť a Pusť. Pravda je, že Norsko je na „masařinu“ dost specifické, ale to bych ani tak nekladl za vinu jakékoliv CK, ale konkrétním rybářům-masařům. Vím, že někteří mí známí tam jezdí a vozí si domů 200–300kg rybího masa a chválí si jak ve výsledku vydělali. BRRRRR. Ale na druhou stranu je to čistě jejich rozhodnutí, ne snad „nařízení“ cestovky. Já osobně bych tam asi nejel, protože velká část ulovených ryb by po pušrtění stejně zahynula a já bych si je musel brát a představa té řezničiny se mi příčí, navíc nevím, kdo by to u nás v takovém množství jedl. Pokud to ovšem někoho těší a nedělá nic protizákonného, je to jen a pouze jeho věc a ostatní by to měli alespoň respektovat. Ruda tam byl, vyzkoušel jaké to je, přivezl si pár ryb, předpokládám, že neporušil žádné předpisy a na tom není nic špatného. Byla to jeho volba a zda ho uspokojila či ne je jen jeho věc.

Čtvrtek 6. listopadu 2003 v 15:50® Bass
Bass

Ruda: Já jsem ti přece ale taky nic špatnýho nenapsal. Já jsem pouze konstatoval, že rybařina v Norsku mi prostě nesedí. Otevři si Kajmana a podivej se jakým stylem je tam prezentované Norsko třeba CK Pepa. A pokut vim, tak ryby si si přivezl ty ( nebo tvůj otec, to nehraje roli ) A jestli ti teď vadí, že se to někomu nelíbí, tak si si ty ryby prostě brát neměl, a nebo to sem nepsat. A nebo si snad čekal, že když to sem napíšeš, tak ti všichni odpoví že je to OK ?

Čtvrtek 6. listopadu 2003 ve 12:20

Bass: Promiňte mojí nezkušenost, ale syn Ruda mne naučil zacházet s internetem až tento víken přestože už počítač mám asi rok no ale je mi 60 let tak to jde pomaleji. Ale učím se! Syn mi dal přečíst tuto diskusi a musím se ho trochu zastat. Protože skutečně pouští ryb na můj vkus až moc, měl by je taky trochu jíst- on je nejí. Což se nedá říct o ostatní rodině. Jinak v Norsku jsme se dívali i po houbách bylo tam pár kozáků . Oba jsme i myslivci takže jsme usilovně hledali losa. Bohužel jme ho spatřili až při přejezdu ve Švédsku. Takže náš den vypadal asi tak že jsme rybařili tak tři hodiny a zbytek courali po přírodě v okolí nebo někam jeli viz. návštěva lososové řeky. Dalším důvodem byla moje rybářská nezkušenost, takže jsem chtěl jet kde opravdu něco chytím a přivezu si něco i domů. Takže pokud já vím, chtěl jet do Mongolska nebo na Kamčatku a odtamtud by si určitě kromě fotek nic nepřivezl.

Čtvrtek 6. listopadu 2003 v 11:49® Ruda

Bass: Pokud vím začal jsi to řešit Ty. Pokud si pozorně přečteš můj článek tak se dozvíš, že jsem si pro maso nejel, ale defakto jsem s Otcem uskutečnil výpravu, po které celý život toužil

Čtvrtek 6. listopadu 2003 v 10:40® Bass
Bass

Ruda: Rudo hele, neřeš to. Prostě si byl v Norsku, přivezl si si 20 kg masa a hotovo. Jestli si chtěl chytat na řece, nebo jestli ubylo něco z desetitisícového hejna, nebo jestli jiná výprava přivezla o 100 kg masa víc, je uplně jedno. Já si prostě myslím, že do Norska se jezdí pro maso a nikdo mi nevysvětlí, že je to jinak. Když jsem na trajektu viděl ty burany, jak maji plný auta polysterenovejch beden, že si ani neměli kam sednout, tak to mě to v mém názoru jenom utvrdilo. Bohužel právě i v tiskovinách je Norsko presentováno jako výhodná řezničina a spousta cest. kanceláří si na téhle jateční turistice mastí kapsu. To že je v Norsku i spousta krásnejch řek a lesů plnejch hub už bohužel zajímá málokoho.

Čtvrtek 6. listopadu 2003 v 0:07® HaD
HaD

Láďa: asi jsem ztratil Tvůj e-mail :-((

Čtvrtek 6. listopadu 2003 v 0:05® HaD
HaD

RUDA: takový siven, to je nádhera…

Středa 5. listopadu 2003 v 19:16® Mirek

Václav: Okoun 53cm, to je bomba. Já o té náladovosti vím. Maníci od nás tam dolují okouny po stovkách a jsou to páni okouni. Probíhá to přesně jak říkáš. Hledat, hledat a zase hledat, zachytat a hledat. Já jsem byl pod kostelem na té pláži v zátoce. Právě tam se chytali velcí okouni o týden dříve, jak mi prozradil místní starý rybolovec. Ale foukal jižní vítr, lépe řečeno vichřice přímo proti mně. Pršelo a byla zima jako v ruským filmu. No děs. Nebylo možné docílit slušného kontaktu s nástrahou. Navrch jsem tam urval asi 60kg twisterů .

Středa 5. listopadu 2003 v 11:23® Ruda

ALL: Nedělám to, ale dnes udělám vyjímku! Byl jsem muškařit na Rolavě nad Novou Rolí s bratrem a ten tam dostal na golda SIVENA 42 CM!!! Tak krásnou rybu jsem už dlouho neviděl, to oranžové břicho no paráda. Škoda, že nebyl foťák, ale je zpátky takže možná pro někoho z Vás. Jinak je tam hodně malých sivenů .

Středa 5. listopadu 2003 v 11:17® Ruda

BASS: Možná, že se Ti příčí rybaření v Norsku, ale já například na moři nikdy nechytal, takže jsem si to chtěl vyzkoušet. Také jsem nikdy nepilkroval a ani v Norsku ne. Bylo to více méně o hlubiné přívlači. Doufám, že čteš také tištěná periodika a tam se považuje za úspěšnou výpravu když se přiveze metrák ryb viz. Rybářství 11/03, takže naše výprava byla vlastně z toho pohledu neúspěšná. Já jsem ovšem přesvědčen, že úspěšná byla. Taky jsem vybíral rybolov s ohledem na mého otce, který jako rekreační ročně týdenní rybář chtěl hlavně lovit, i když to nikdo nezaručí. Jinak na echolotu se místy objevovala hejna ryb v 10 000 počtu takže je to taky rozdíl si s takového kvanta ryb něco vzít domů. Já tam jel hlavně lovit na řeku, která tam dle propozic měla být, ale nebyla. Protože se považuji hlavně za říčního rybáře, to mi potvrdí třeba i Mirek, že pokud nechá ne mojem rozhodnutí kam jet vždy je to řeka. Pokud Tě to uklidní letos jsem si z revírův ČR odnesl domů 28 ks. ryb. A mám i svoje míry na lipany a pstruhy tj. 30 cm.

Středa 5. listopadu 2003 v 8:55® Vaclav

Mirek: Na te Jesenici jsi chytal kde? Tam je to s temi okouny hrozne naladove – dva az tri dny nejdou, pak najednou najedou a chyta se jako o zavod. To trva ale jenom jeden den (vsechno se vychyta), a pak si zase tri dny ani neskrtnes. Zazil jsem to ted take – jeden jsme jich kazdy chytili dvacitku, o dva dny pozdeji jsme nemeli kontakt. Stejnou zkusenost maji i ti, kteri tam na nich sedi denne. Ale pred 14 dny tam pry byl na slunku vytazen okoun 53 cm!

Úterý 4. listopadu 2003 v 19:31® Mirek

Ahoj všem. Moc hezká debata o rybářské morálce. Chtěl jsem také přispět troškou, ale po přečtení všech příspěvků stačí když řeknu, že podepisuji co napsal Václav. A vůbec si pokládám za čest být členem této „vybrané společnosti“. Líbí se mi i vaše názory na Norsko, ale tady bych se snad zastal Rudy. Myslím, že přivést si velmi omezené množství tresek není nic, za co by se musel stydět. Říkám to s vědomím toho, že s tím každý nemusí souhlasit a v podstatě sdílím názor MAFa a BAASe. Ale myslím, že Ruda má v podstatě stejné smýšlení, o čemž svědčí vše ostatní řečené v jeho norském příspěvku. Jinak jedno varování všem zájemcům o koupi prutu zn. Jaxon. V pondělí jsem byl na Jesenici. Počasí šílené, výsledkem pětihodinového snažení jeden okoun 32cm. Navrch po třetím nahození mi praskl Odeon ve spojce, kde je vsazena vybroušená špička. Jinými slovy, koupil jsem letos dva Jaxony a oba jsem zlomil. A to zdůrazňuji, při velmi ohleduplném zacházení. O přístupu k reklamaci se radši ani nebudu rozepisovat. Vemte poučení!

Pondělí 3. listopadu 2003 ve 23:08® Láďa

Václav:Co se týká posunutí lovných délek u ryb co jsi jmenoval,tak plně souhlasím. Ovšem není to tak dlouho co jsme na toto téma hovořili po tel. ohledně candáta,jak nám to pěkně vysvětlili fundovaní odborníci v časopise rybářství.