Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 13. října 2009 ve 13:38® Libor
Libor

Salmo> ne nebylo to na tebe, chtěl jsem být jenom vtipnej a zas to nevyšlo :-)

Úterý 13. října 2009 ve 13:32® Salmo
Salmo

Libor> Pokud to má být reakce na mě, tak když jdu cíleně na štiku, lanko používám vždycky. Ani ne tak kvůli tomu, že bych přišel o nástrahu, ale hlavně kvůli rybám. V mém předchozím příspěvku jsem popisoval UL vycházku zaměřenou na okouny a tlouště, při které samozřejmě nelze vyloučit záběr od štiky. Mám dokonce pocit, že na mikromrdky mám víc záberů od štik(i když převažují menší ryby do 50 cm) než kdybych šel a vláčel devíticentimetrový wobler, který by měl být i pro kudlu podstatně zajímevějším soustem, než čtyřcentimetro­vá gumka…

Úterý 13. října 2009 ve 13:17® Libor
Libor

Deset z deseti zkušených doktorů na štiky doporučuje na štiky zubní lanko. Nenechávejte své nástrahy štikám v hrtanu, vadí jim to.

Tento příspěvek byl editován 13.10.2009 13:17:35 uživatelem Libor.
Úterý 13. října 2009 ve 13:10® Salmo
Salmo

inspo> Taky se mi to stalo několikrát a jednou jsem měl dokonce příležitost spatřit „viníka“. Bylo to loni na podzim, voda už byla čistá a já jsem vodou tahal malé přírodní banjo na 0,14 mm vlasci ve snaze zlákat nějakého toho dravčíka. Najednou jsem ucítil mírné drbnutí, tak jsem si začal s gumkou více hrát. Už jsem jí měl pod nohama, když se za ní objevila zubatá okolo 60 cm, ladně jí nabrala do tlamy a odplouvala pryč, jako by se nic nestalo. Já jsem opatrně přisekl a vlasec zplihnul. Zubatice sebou jen škubla a zmizela v hlubině i s mojí nástrahou…

Úterý 13. října 2009 v 11:44® osprey
osprey

inspo: Naprosto a zcela normální jev. Zažil jsem to nejen s gumami, ale i s pětkou rotačkou (jenže tam bylo lankko a šla ven).

Úterý 13. října 2009 v 11:02® inspo

Příhoda od vody.

Na poslední vycházce jsem nahodil malého tvistra, dvakrát přizvedl a nechal propadat ke dnu. Najednou si všimnu, že se vlasec plynule rozjel do strany. Zaseknu, ale vytáhnu už jen vlající vlasec. Stalo se to už někomu? Předpokládám, že to vzala štika, ale nikdy předtím se mi to nestalo.

Pondělí 12. října 2009 v 18:21profil byl smazán

dam> no ty ruce si jsou podobné dost-ale ten harddisk co je ovládá je u každého jiný:-)) )

Pondělí 12. října 2009 v 15:54® jarad

Zdravím všechny,včera na vláčku sem dostal tlouště 45cm,pěkná prasoryba.

Neděle 11. října 2009 v 18:34® dam
dam

osprey> je to tak, znám ale spoustu kamarádů, kterým naopak velmi sedí a mají jich několil…já mám radši pruty z jiných dílen, třeba od Karla Světelského, nebo ze Slovenska

Neděle 11. října 2009 v 16:50® osprey
osprey

dam: Proto tak nerad radím druhým, co si mají koupit za prut…

Neděle 11. října 2009 v 15:42® dam
dam

regulus> mě osobně ty blanky nesedí a i když mě pár lidí přesvědčovalo, že je to super, tak jsem jim na chuť nepřišel…ale jak vždy říkám, každý má jiné ruce

Neděle 11. října 2009 v 7:45® tochan

Všechny se na Vás moc těšíme

foto/diskuze/privlac/2009/th-img27140.jpg
Sobota 10. října 2009 v 15:39® sethy
sethy

regulus> Mohu jen souhlasit…to jednani se zakaznikem des a hruza.

Sobota 10. října 2009 ve 14:33® osprey
osprey

pepa: Ale jo, zatáhneš mě do toho. Ryb je čím dál míň, za chvíli se holt budeme bavit v duchu: Postav si ho sám:-)

Sobota 10. října 2009 ve 13:02® regulus
regulus

pepa-č> bylo to bez kouska ironie :-)) )

Já tu čest měl, nasral mě tak, že od něj nic nekoupím i kdybych si to měl z ameriky dotáhnout za dvojnásobek, ale to je konec konců můj problém. Asi bys taky nebyl 3× nadšenej, kdyby sis v nějakým e-shopu vyhlídl prut a jelikož je základna poblíž, tak by sis ho jel ošahat. Poprvé se vymluvil, že se stěhoval a že ho nemůže najít, podruhý po telefonu, kdy mě ujistil, že ho má skladem a když jsem tam dojel, tak ho opět nemohl najít, že prý po stěhování nemá vše vybalený a když jsem tam dojel potřetí, opět po telefonickém ujištění, že prut má a bylo to jako před tím, tak jsem se ho zeptal jestli mu to není blbý dělat z lidí voly a on na mě spustil, že ho nějaký vobyčejný pruty nezajímají, že ho živí ty stavěný. Kam jsem ho poslal ti povídat nemusím. Mám to k němu asi 20 km, takže jsem se projel 120 kiláků a sehnal ho.no.
Prostě má stejnej problém jak měl Verner, neuměl jednat se zákazníky a nebo se už chytil za nos a pochopil.

Jinak jak jsi psal, ohlasy jsou rozporuplný, dobrý i špatný, objektivně to nemůžu posoudit z výše uvedených důvodů. Pokud je ale pravda, to co mi už asi tři lidi tvrdili, že jim radil, tak buď radí záměrně blbě nebo …

Mimochodem, údajně má vyvázaný kapřáky na multík a chodí na kapry s MP, taky vím pouze z doslechu. Může to být zajímavá kombinace.

Jak jsem ale psal, předchozí příspěvek byl „bez kouska ironie“, v tom tvým odkazu je především ta stať o páteři a ideální rovině blanku skvostná.

Tento příspěvek byl editován 10.10.2009 13:05:33 uživatelem regulus.
Sobota 10. října 2009 v 11:58profil byl smazán

regulus> nevím – já ho neznám. viděl jsem od něj dva pruty a oba se mi moc, moc, moc líbily jaký byly. barvy, ozdoby apod. nehodnotím – to je věc každého soudruha :-) ale zase někteří si na něj a jeho práci stěžovali. a blanky Harrison podle mě levněji nikde v Evropě nekoupíš.

Sobota 10. října 2009 v 11:52® regulus
regulus

pepa-č> máš recht, Studeňák je borec.

Sobota 10. října 2009 v 9:46profil byl smazán

sus1> to od studeného jsem posílal pro ospreye, aby viděl jak je to „snadné“ bo studený to tam má v pěti větách a to je velmi povzbudivé. Já bych ospreye do toho rád zatáhl … když jsou dva v téže louži, hned je jim líp :-))

Sobota 10. října 2009 v 9:36profil byl smazán

sus1> ne. to málo co o stavění vím, mám odsud: http://www.rodbuilding.org/ a odsud: http://www.rodbuildingforum.com/ plus něco málo co jsem si v reálu vyzkoušel.

Sobota 10. října 2009 v 8:51® sus1

pepa-č> Jooo takhle?????tam sis to přečet a pak si tady dělal machra, jo?????!!!!:-)) ))) a tet na něj odkazuješ?!!:-))

Tento příspěvek byl editován 10.10.2009 08:52:00 uživatelem sus1.
Sobota 10. října 2009 v 8:46profil byl smazán

http://www.michalstudeny.com/…0do%20it.htm

tady píše (pod obrázkem) v bledě modrým to samý, co jsem psal o těch očkách SiC a neSiC a Fuji a NeFuji taky.

Sobota 10. října 2009 v 8:36profil byl smazán

osprey> rovnou – to není mořský big game prut. Ale dosedací plochu oček brousím, aby to perfektně sedělo.

Povede se to. koukni k sousedům do muškařiny – David Bek tam posílal svůj první Sage. A moc hezký. Každou chvíli tam (i jinde) proběhne fotka „Hele,co jsem si udělal“ A jen koukáš jak jsou lidi šikovný. Dneska staví kdejaký … říkal Alan :-) Řízek umotá prut za dva dny. Je to snadný (si často opakuju, aby se o tom vnitřně přesvědčil :-) ) rozhodně je to vzrušující a zajímavé

Pátek 9. října 2009 ve 22:51® osprey
osprey

pepa-č: U takhle namáhaného prutu se to taky přimotává rovnou k blanku nebo se to očko podvine a pak teprve omotá?

Každopádně jestli se ti to povede, začne mi to vrtat v palici:-)

Pátek 9. října 2009 ve 22:23profil byl smazán

osprey> nasucho – na lakování jsem ještě nešáhl. to až to bude jak to chci. Ale teď už by to mělo sedět. (ten 3m co jsi měl posledně v ruce). Když se to teď povede, že se mi to bude líbit, tak to zase sundám, udělám rukojeť a pak to vrátím na „značky“, omotám ozdobně a nalakuju. V podstatě je to brnkačka :-)

Pátek 9. října 2009 ve 22:06® dam
dam

osprey> to ano, ale levný tedy nejsou, šetřím na další9-)

Pátek 9. října 2009 ve 21:46® osprey
osprey

dam: Díky, vypadají docela sympaticky.

pepa_č: Vyvazuješ je zkušebně jen tak na sucho? Předpokládám, že jo.

Já to viděl u Flipa a opravdu hmotnost a rozmístění oček dělá s prutem už jen pocitově úplné divy. Je mi tím pádem jasné, proč jsou dnes u špice prutu tak mrňavá očka. Tohle je jeden z důvodů.

Pátek 9. října 2009 v 19:33® dam
dam

pepa-č> O.K. já ti rozumím, jakmile je tam mnoho příspěvku, tak je rychle proletím a nepřečtu to poctivě:-)

Pátek 9. října 2009 v 19:31profil byl smazán

dam> ano, to vím. taky už jsem něco málo v tomto směru udělal. Vím jaký je rozdíl, když na blank vyvážu 6 nebo 8 oček. V akci, rychlosti reakcí prutu atd. …jsem rodbuilderské embryo, ale jeden blank jsem vyvazoval natřikrát a nakonec jsem i třetí verzi sundal a očka rozhážu po blanku jinak. Vím, co dělá hmostnost očka.

Netvrdil jsem, že jedno dvou není důležité. Psal jsem že prvností by (pro mě) byl materiál (rámu a nožičky i samotného kroužku) a ostatní (taky důležité) ale až pak.

Tady se řešil jerkáč – a dovolím si vyslovit svůj názor – aby zase někdo nevyšiloval, že kážu ultimativní pravdy – že na jerkáč příslušné gramáže a dléky je 6 dost (navíc se pak ukázalo, že je jich tam i víc).

PS to all: do svých příspěvků píšu své názor – nechápu jak bych mohl psát něco jiného – a přijde mi zbytečný mezi inteligenty to uvádět pořád dokola: já si myslí, podle mě atd.. to se rozumí jaksi samosebou. Tedy myslel jsem si to, že se to rozumí samo sebou :-)) )

Pátek 9. října 2009 v 18:02® dam
dam

osprey> http://www.norstream.ru/catalog.php

Pátek 9. října 2009 v 18:01® dam
dam

pepa-č> včera jsem už na chytej nebyl…k těm očkům. Jestli je očko jedno nebo dvounožičkové je docela rozdíl. Velkou roli hraje váha oček, který zasahuje velmi výrazně do akce prutu. Jsem u stavění prutů a vím co to dovede udělat, pokud jsou očka příliš velká nebo dlouhá nebo těžká. Vlastní rozestavení oček je velmi důležité a počet 6ks na 180 nemusí být moc ani málo, záleží na typu blanku a konečném účelu…