Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 9. října 2009 v 0:30profil byl smazán

regulus> na www stránkách Fuji. psal jsem, že to o sobě tvrdí, ne že je to jistojistě pravda. zdánlivý detail, který jsi úmyslně přehlédl.

Tento příspěvek byl editován 9.10.2009 00:31:45 uživatelem .
Čtvrtek 8. října 2009 ve 23:45® regulus
regulus

osprey> je to jakejsi novej výmysl Fuji, je to prý jakási keramika, má to snad být o něco lehčí než SiC, a o dost tvrdší i lehčí než oxyd Al. Taky to snad má být nejtenčí, prostě všechno nej… samý marketingový žvásty. Myslím, že čas ukáže, v každým případě to ale není ani SiC, ani AlO.

Čtvrtek 8. října 2009 ve 23:32® regulus
regulus

pepa-č> nevím sice, kde jsi přišel na to, že Sic očka vyrábí jen Fuji, ale to nechme bejt.
Pokud Dragon jako evropská firma, napíše, že tam jsou Fuji očka, tak tam jsou, naprosto si nemohou dovolit jakýkoliv plagiáty, to projde v Asii ale tady ne. Pokud se týká ceny pro velkooodběratele, tak to může v případě takovejch drobností jako očka na prut, být klidně i desetina maloobchodní ceny možná i míň. Ta výroba stojí pendrek, největší náklady jsou distribuce malejch položek za pár peněz v malým množství. Cokoliv balený po jednotkách nebo desítkách je několikanásobně dražší než balení po tisících nebo více. No a ve finále si to nemalujme nijak růžově, ty Dragony se jistě jako většina světové produkce vyrábí tam kdesi na východě možná v jedný fabrice, kde se vyrábí pruty pro třeba 10 „výrobců“ prutů a Fuji to tam hrnou do jednoho fleku pod tlakem, tak proč neudělat cenu.

Tento příspěvek byl editován 8.10.2009 23:34:39 uživatelem regulus.
Čtvrtek 8. října 2009 ve 23:25® osprey
osprey

Prutos: Na Teamech jsou očka Fuji Aalconite. Jak jsem již byl zjistil, Fuji Alconite zřejmě nejsou Fuji SiC.

SiC je karbid křemíku, dnes asi čtvrtá nejtvrdší známá hmota na světě (po diamantu a nějakých dvou zhůvěřilostech snad prý tvrdších než diamant).

Al ve slově Alconite evokuje hliník a z oxidu hliníku se skutečně očka dělají a dobrá. Shimano je označuje jako Hardloy nebo Hardlite.

Ale neboj, na každém z těch oček je přinejmenším vyraženo Fuji a myslím si, že poslední, co by tě mělo trápit, je to, že bys je dokázal prošoupat:-)

Čtvrtek 8. října 2009 ve 23:04® Prutos
Prutos

pepa-č> něco na tom co píšeš jistě bude, ovšem co nevím. Absolutně nedokážu odhadnout, za jakou cenu jdou očka na pult maloobchodně a za jakou cenu velkoodběratelům. Každopádně, ať je na Dracích cokoli, drží to.

Čtvrtek 8. října 2009 ve 22:58profil byl smazán

Prutos> http://www.acidrod.com/…gGuides.html řekněme, že velkoodběratel bude mít dvoutřetinovou cenu (možná) – posčítej cenu oček na jeden prut a porovnej kolik procent koncové ceny prutu na krámu tvoří.

Všimni si rozdílu ceny mezi Fuji a Nefuji očky.

A opravdové SiC vyrábí pouze Fuji – tedy tvrdí to o sobě. Ostatní jsou napodobeniny, možná i dobré, ale TO to není.

Nejde o Dragoše – podobných výrobců, co neznačkové komponenty vydávají za značkové jsou spousty.

Čtvrtek 8. října 2009 ve 22:48® Prutos
Prutos

pepa-č> chceš tím snad říct, že třeba fuji SIC na Team Dragonech nejsou fuji SIC? To je ale hodně velká drzost…

Čtvrtek 8. října 2009 ve 22:44profil byl smazán

jedno vs. dvounožičková – bych rozhodně neřešil na prvním místě. ptal bych se z čeho je to očko udělaný. Kroužek i rám a nožka. A kdo ho vyráběl. A pokud je tam napsáno Fuji SiC a prut nestojí palbu, tak bych tomu nevěřil ani slovo. Dojímají mě pruty za 2000 co mají „Fuji Sic“ – doporučoval bych si zjistil kolik stojí jedno DOOPRAVDY Fuji Sic – dojde k vystřízlivění a ztrátě důvěry k výrobci jako takovému, bo lže. A lhát se nemá.

Čtvrtek 8. října 2009 ve 21:32® osprey
osprey

dam: Ještě jednou prosím – cože je to přesně za prut?

Čtvrtek 8. října 2009 ve 21:28® dam
dam

Flip> přiznám se, že jsem odolával skoro tře roky. Na MS s nimi chytali Rusové a bylo to super je s nimi sledovat. Letos nevydržel Sokolík a následně já. Cena je hrozná, ale opravdu to v něčem je. A jakmile začneš sledovat, že házíš úplně jinak a ryby ti nějak přestávají padat, tak už ho nechceš dát z ruky. Je to opravdu dobře vymyšlený a postavený prut, osadil jsem ho Daiwou Airity, a ta kombinace je parádní, lehoučká a vyvážená…tady jsem právě našel ten prostor pro částečnou univerzálnost a hlavně profesionálnost. Nedělá mu problém zvládat 0,08 s rotnou 000 a hned to můžu přehodit na 0,12 a rotnu 0…takové pruty potřebuji…

Čtvrtek 8. října 2009 ve 21:28® cormaxx
cormaxx

Fugas> http://translate.google.cz/translate?… Lepší?

Čtvrtek 8. října 2009 ve 21:08® Fugas

osprey> na v akci už ho nemaji, musím zavolat asi přímo panu Procházkovi.

tady testujou 09, jen tolik po polsky nerozumím, ale něco o čkách tam řeší. : http://www.multiplikator.pl/index.php?…

Čtvrtek 8. října 2009 ve 20:56® osprey
osprey

Fugas: Na skladě budou ještě i stará Millenia. Nebuď tak malověrný:-))

Čtvrtek 8. října 2009 ve 20:54® Fugas

osprey> jo bejvávalo, modely 09 jsou už jednonohatý. Asi je to jedno, řeším zase blbosti. Ale dvounožky se mi na jerku líbí víc.

Čtvrtek 8. října 2009 ve 20:54profil byl smazán

dam> vypadá skvostně-jestli se tak chová jak vypadá,tak to musí být stradivárky.

Čtvrtek 8. října 2009 ve 20:45® osprey
osprey

Fugas: Koukal jsem, Jaxon je dvounohatej až po špic. Ale Millenium od Draků taky. Tak si vezmi Millenium – ušetříš, budeš mít odolnější a výkonnější prut a navíc dělají v té sérii klacík do 120 g.

Čtvrtek 8. října 2009 ve 20:39® Fugas

osprey> chci vykošťovák na metrovky!:-D . V ruce jsem ten prut neměl, ale u Draka mam ze zkušenosti jistotu v blanku, nechci kupovat zajíce v pytli. I když bych tam raději viděl pořádný dvojnožky, věřím že soudruzi u Dragonu vědí jak stavět pruty. Mam pocit že ten tvůj Jaxonek má taky dvounožky? Ten se mi líbil, škoda že se nedělá ve 180 tak na 80g…

Čtvrtek 8. října 2009 ve 20:26® osprey
osprey

Fugas: Ono to není jednonožičkové všechno. Většinou se dává špice s jednonožkami a dál jsou dvounožky. Při takovém tahu, kdy by o něco šlo, jsou ta jednonožičková dávno srovnaná se šňůrou a zatížený je střed blanku. Pocitově je pak ten prut lehčí. Pokud ovšem chceš fakt nekompromisní klacek, pak jsou dvounožičková na místě.

Čtvrtek 8. října 2009 v 19:17® dam
dam

Flip> http://www.norstream.ru/catalog.php já ho mám sice ze států, ale stránky jsou v ruštině

Čtvrtek 8. října 2009 v 18:22profil byl smazán

Fugas> bych se toho nebál má jich tam požehnaně nasázeno vedle sebe dost-dříve se ty dvojnožičkové dělali běžně i na matchovkách.

Čtvrtek 8. října 2009 v 18:21profil byl smazán

macino ambrossiny> sem už psal,že tuhle kategorii UL kraťasů u Dragona postrádám.

Tento příspěvek byl editován 8.10.2009 18:21:30 uživatelem .
Čtvrtek 8. října 2009 v 17:39® Kheil

Kubajs> No koukám, že tam máš dost rapal. V malym provedení jsou hodně citlivý na chod. Pokud použiješ nějake zátěžovej provázek proti oděru, tak by to mělo vydržet… Používal jsem provázek od smartu – silnější a ten vydržel dost… i na půl rozdrbání… měl sice už nižší nosnost, ale s povolenou brzdou neni problém zdolat rybu… takže jsem se u štik nebál, že to rozdrbou… většinou byly stejně za kraj…

Čtvrtek 8. října 2009 v 17:07® skwor
skwor

macino ambrossiny> Můj 1,5–7g Dragon je snad pět let starý model, ty součastné vůbec neznám (vlastně za poslední rok jsem měl UL v ruce asi 5×, nemám přehled). Flip nebo dam Ti určitě poradí líp.

Čtvrtek 8. října 2009 v 16:28® macino ambrossiny
macino ambrossiny

skwor> Je pěkný TD 1–7g ale je nějak 240cm a já radši pruty 180–210

Čtvrtek 8. října 2009 v 16:04® macino ambrossiny
macino ambrossiny

skwor> Ahoj co bys doporučil od Dragonu za UL? Nejsou moc tvrdé?

Čtvrtek 8. října 2009 v 15:20® Fugas

Flip> aha, a ještě bych se chtěl zeptat jestli na jerkovém prutu můžou být jednonožičková očka. Mám zálusk na TD, ale ty očka ve mě nebudí moc důvěru( i když jsou Fuji). Koukal jsem že většina podobnejch klacků má očka trochu robustnější, dvounožičková. Tak se nemůžu rozhodnout..

Čtvrtek 8. října 2009 v 15:19profil byl smazán

skwor> těch pár klacků co se u nás prodá to nevytrhne a pokud je ve světě trend jiný,tak budou dělat podle toho a ne podle lidí z Mrku:-(( Kdyby tomu bylo jinak,tak už bych prut od nich dávno měl doma pod střechou.

Čtvrtek 8. října 2009 v 15:15profil byl smazán

Fugas> je to něco jiného ten carbostar je jemnější perch měl větší rozpětí a nebyl s vlepovanou špicí. Jako náhradu mysleli asi to,že nic podobného momentálně nevyrábí.-perch byl dokonce levnější.

Tento příspěvek byl editován 8.10.2009 15:16:10 uživatelem .
Čtvrtek 8. října 2009 ve 14:57® Fugas

Flip> na stránkách Dragona píšou, že náhrada za perch je CARB-O-STAR. Kvalitou i cenově:-) . ty pruty osobně neznám.

Čtvrtek 8. října 2009 ve 14:55® skwor
skwor

Flip> K tomu bys měl mít blíž Ty :-) Stejně je ten Dragon divná firma… Když si od nich koupím 35g woblerák (mimochodem na svou cenovou relaci výborný prut), tak na něj chytám okouny a tlouště :-) Pořídím si 14gramáč a zubatky se můžou přetrhnout (fakt, dokonce první ryba na ten prut se blížila šedesátce). Zlatej skeletor :-)

foto/diskuze/privlac/2009/th-img27069.jpgfoto/diskuze/privlac/2009/th-img27070.jpgfoto/diskuze/privlac/2009/th-img27071.jpg