Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 3. listopadu 2003 ve 23:03® Láďa
-
All:děkuji za projevení soustrasti k loupeži mého autíčka. Během šesti let již po druhé,ale to první mi po 18 měsících našli,ale pak mi ho příslušníci policie u sebe na dvoře služebny nabourali a škoda činila rovných dvacet litránků. Ke cti policie vše zaplatili.
- Pondělí 3. listopadu 2003 ve 20:25@ Karlos
-
All:Mám z té vaší debaty depku,přátelé.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 16:23® Láďa
-
DaH:Prosím tě můj švagr se zbláznil do moderní kaprařiny a ocenil by kontakt na takové veličiny(kaprařské). Pokud je to možné a existuje nějaká el. adresa pana I. Slámy byl by rád za její zaslání. Můžeš na můj e-mail. Předem díky.
- Pondělí 3. listopadu 2003 ve 12:01® Bass
-
Ruda: Už právě proto se mi rybaření v Norsku příčí. Představa toho, že tam někde pilkruju s deseti návazci a rvu ryby z hloubky, mi připadá jako masařina sama o sobě. To že z Norska odvážejí ostatní metráky masa je toho jenom důkazem. Většina těch co tam jezdí, tam jezdí právě pro to maso. Jen zlomek z nich si tam jezdí opravdu zarybařit. Já si do Švédska jedu odpočinout s kamarády a při tom si parádně zachytat. Mám radost z toho když chytim parádní štiku a ještě větší z toho, když jí můžu pustit. Pravdou taky je, že z ostrova kam jezdíme, bych si pytel ryb odvezl opravdu jenom jednou. Příští rok by pro mě majitel už volnej termín určitě neměl.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 11:36® Ruda
-
MAF: Jak je to u Vás s PETíkem. Budete ho mít nebo ne?
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 11:00® Vaclav
-
BASS: Muj kamarad Pepa Kral z Holysova chytil v nedeli 2.11. na Hracholuskach uhore 63 cm na twistera. Volal mi to z mista cinu MIki, tak doufam, ze to zde sam barvite vylici.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 10:57® Ruda
-
Bass: Jak už jsem psal problémem pouštění ryb v Norsku je že je vytahuješ s poměrně velké hloubky a tak má ryba jen minimální šanci na přežití. Dalším problémem je všudypřítomný racek, který takovou rybu ihned vspamatovávájící rybu ihned chytne. Ale myslím, že pro jednou ještě takový masař nejsem. Je spousta rybářů, kteří vezou z Norska metráky ryb takže 20 kg ryb na dvě osoby není taková hrůza. Možná tě uklidním, že jsme chytali na vlasce do průměru 0,20 a spousta ryb se nám osvobodila ještě v průběhu boje. Samozřejmě kromě zkoušky Norského způsobu rybolovu tam nemá ryba žádnou šanci, ale o jsme provozovali 1 den a to ještě pouze můj otec.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 10:56® Vaclav
-
BASS, MAF: Jiste, pokud se rybar chova podle radu a odnasi tolik, na kolik ma pravo, neni co resit. Kazdy ma pravo – na mimopstruhovkach – si odnest domu dva uslechtile dravce denne, nebo 7 kilogramu ryb? Je to malo? Urcite neni. Problem je v tom, ze rada rybaru to prekracuje (na Jesenici jsem zazil podnikatele, majitele rybarskych potreb, ktery si vezl od vody ve vezirku 11 candatu a blazene si pochrochtaval…), zazil jsem tam i ctyri triceticentimetrove kapriky v kufru vozu rybare ze Sokolova, ktery navic dal chytal, zazil jsem tam lov candatu v dubnu atd. To jsou ty zasadni veci, nikoliv osocovani nekoho, kdo si odnese domu na talir dvoukilovou stiku a dva okouny, ktere si poctive vyvlacel. Prave kvuli takovym lidem bez zakladni discipliny bych se bal radikalniho „otevreni“ radu. A nejusmevnejsi mi prijde, ze tito dobytci nejvice rvou, ze ve vodeach nic neni atp. A jde to u nich dal. Taky se furt ohaneji zivotni urovni v Nemecku, kterou chteji taky, ale zacit se chovat disciplinovaně jako se Nemci chovaji v Nemecku to se jim nechce. To maji radeji Balkan… Takze by chteli nemeckou uroven pri balkanske moralce. A to je samozrejme socialne-ekonomicky nesmysl.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 10:39® Bass
-
MAF: Díky brachu, doufám že stejný pohled na věc má většina z nás.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 10:24@ Zubar
-
Láďa: co říct :hrůza. A my říkáme, že „mohamedáni“ mají středověký tresty, oni ví proč …
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 10:22@ Zubar
-
… psychotesty … bez mezery
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 10:20@ Zubar
-
ALL: no zrovna jsem se chtěl zeptat jaký máte skušenosti s „GUMAMA“ ale těma člověčíma. O víkendu jsem byl se švárou na Nechranicích, přišel … no „rybář“ mezi nás a hodil čeřínek do vody. No řekl jsem si budiš dvakrát vytáhne a půjde. Vytáhl jednou a začal řvát na svého kocoura cca 50m vzdáleného ať si jde pro rybyčku. Asi na třetí zařvání jsem ho slušně požádal jestli by s ohledem na nás se nemohl chovat poněkud tiše. Jó pánové to jsem si dal. Začal s tím jestli jsou Nechranice moje, odvětil jsem mu že jestli se neumí chovat tak ať jde lovit stanovených 20m od nás, no a on co bych řekl na kámen do hlavy a propíchnutý pneumatiky............ Jó pánové, neměli by být psycho testy součástí žádosti o rybářský lístek .....
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 10:15® MAF
-
Láďa:Kámo cítím s tebou(i když ti to prdlajs pomůže),zažil jsem něco podobnýho na vlastní kůži,někdy toužím po tom ,abychom se vrátili do středověku a jeho systému trestního(hrdelního) práva.......
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 10:12® MAF
-
Chápu že si někteří rybáři chtějí „odečíst“část nákladů na rybolov vynaložených tím,že si berou ryby ,konec konců mají na to plné právo,ale v tomhle souhlasím s mistrem BASSem. Sice jsem nikdy v zahraničí nerybařil,ale to nevadí. Každý rok vynaložím na chytání ryb nemalé finanční prostředky,ale nikdy by mě nenapadlo brát ryby jen proto že ten můj „kůň tolik žere“. Samozřejmě že příležitost by k tomu byla,ale prostě se to neslučuje s mým smýšlením,ryby beru jen tehdy když je potřebuji pro rodinu,nikoliv pro známé či kamarády. Howgh
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 9:55® Bass
-
Ruda: To jsi mě docela dostal s tim Norskem. Každý rok jezdim do Švédska, ale abych si domu vezl jen jedinou rybu, by mě ve snu nenapadlo. Něco se zdlábne přímo tam na místě, ale to jsou spíše ryby, které by díky své žravosti návrat do vody nepřežili, ale plnit mrazáky je čistá masařina. Ať je to ve Španělsku, v Norsku, ve Švédsku nebo u nás doma a ať jde o tresky, makrely, nebo o candáty či štiky.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 9:45® Bass
-
DaH: To je docela bída, viď ? Mě tam ta voda vůbec nesedla. Sice jsme relativně nachytali, ali jeli jsme tam hlavně na okouny a to, že jsme o ně ani nezavadili, mě docela zklamalo.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 8:50® Vaclav
-
Lada: To je svinstvo, to je na zabiti… Kdyz prijedes, prijedes (rychlik dnes trva 3 hod. 10 min.), kdyz neprijedes, neprijedes. Jestli se nemylim, v Polsku je povolen lov na dirkach, to by se u nas take uneslo, pak se tam mohou lovit stiky snad od 1. kvetna, boleni – to nevim presne – se tam take chytaji uz na jare. Mne by stacila privlac od 1. dubna (at maji ryby malinko klidu a na chvili zapomenou na nase nastrahy), s tim, ze by fungovaly doby hajeni a minimalni lovne delky jako dosud. Naopak bych nektere miry klidne malinko upravil smerem vzhuru (candat, stika, pstruh).
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 8:43® Vaclav
-
Ruda: Velmi ocenuji jako chlapsky postoj (nesnasim zbabelce), ze jsi zde verejne dokazal po konkretni zkusenosti vzit zpet svuj navrh, s nimz – jak si mozna vzpominas – jsem treba ja polemizoval (souhlasil jsemtehdy s opatrnejsim dr. Skalou). Bratr je totiz vedoucim rybarske straze v Chebu a kdyz obcas slycham o vecech, se kterymi ma co do cineni, tak proste rikam, ze na takove upravy polovina rybaru v teto zemi jeste nedozrala. Sam bych si dokazal radu veci predstavit jinak, ale… Ty obavy jsou silne.
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 8:01® HaD
-
Láďa: cítím s Tebou, jsou to hajzli, ale třeba to dobře dopadne
- Pondělí 3. listopadu 2003 v 7:34® Ruda
-
Láďa: Tak to je v hájí, za to bych sekal ruce.
- Neděle 2. listopadu 2003 ve 21:40® Láďa
-
Tak dnešním dnem zkončila má rybařina!Mimo Prahu. Nějací sviňáci mi ukradli auto a teď jsem pěkně v háji. Tak ti ani Václave nevím jak se dostanu k tobě do Chebu. Vlakem jsou to pěkné čtyři hodinky,pokud si dobře pamatuji z mých mladých let co jsem tam jezdil.
- Neděle 2. listopadu 2003 ve 21:29® Láďa
-
Ruda:normální rybaříci z Prahy se určitě durdit nebudou,ale hňup zůstane hňupem a je jedno jestli je pražák ,nebo vesničan. Ja bych si taky přál změnu RŘ,ale mám takový pocit,že jsme ještě jako národ(rybářsky)nevyspěli pro takové změny. Mě osobně by se zamlouval celoroční rybolov dravců,s výjmkou přivlastňování si ryb v době rozmnožování. Mámtakový pocit,že to takto funguje v Polsku,ale u nás doma je to naprosto nemožné. Dokážu si živě představit jak by to asi vypadalo.
- Neděle 2. listopadu 2003 ve 20:29® Ruda
-
ALL: nechci se teď dotknout rybářů z matičky Prahy, ale toto stojí za napsání. Včera mne nějaké individuum, které vylezlo z Volva s pražskou SPZ přesvědčovalo jak máme na Svatavce krásné siveny. Nejenom, že to byl potočák bratru 35 cm, ale měl ho zabitého v košíku. Prý ho poznal podle těch bílej okrajů ploutví. Když jsem mu řekl, že je to potočák a že je tak pěkně vybarvenej protože se tře tak mi řekl že vesnickej buran ho nebude učit znát ryby. Jo vesnickej buran z Kyselky jsem, ale taky jsem se rozhodnul že pokud to bude možné vstoupím do Rybářské stráže, alespoň zkusím zúročit těch pár let ve fitku. TÍMTO SE OMLOUVÁM VŠEM ZA ČLÁNEK NA TOMTO SERVERU KTRERÝM JSEM NAVRHOVAL ZMĚNU RŘ. Ne opravdu na takovou demokracii by ryby a revíry těžce doplatili.
- Neděle 2. listopadu 2003 ve 20:17® Ruda
-
Jirka: Jo do Norska se určitě jet vyplatí, protože zážitky z rybaření na moři doma mít bohužel nemůžeš už to stojí za ty peníze. Pochopil jsem jak jsi to myslel ve spojení s vyvrhelem Vágnerem. Přivezl jsem si asi 50 makrel tj asi 20 kg na vyuzení a 12 pstruhů, zájezd mne stál asi tak 15 000 Kč. Ovšem mám asi 70 fotek a 10 dní rybaření, který mi z hlavy kromě Parkinsona, Alzheimra a jiných podobných moribundusů nikdo ndostane.
- Neděle 2. listopadu 2003 v 17:11® jirka
-
--- no tak nevim, co mi měl dnes pořad „jak na to“ sdělit, asi že do norska se to vyplatí (moc masa) a že vágner chytil kapra, hmmm a co mi s tim?
- Neděle 2. listopadu 2003 v 10:37® HaD
-
BASS: tak jsem se vrátil, chytil jsem jen dva hned z rána (20 a 30cm), je to bída, jezdili mi za tím, ale nechtěli brát. podobně na tom byli i ostatní rybáři.
((
- Pátek 31. října 2003 v 11:02® HaD
-
BASS: jestli mi to vyjde, zajedu to tam zkusit o víkendu
- Pátek 31. října 2003 v 9:40® Bass
-
DaH: To jsem si myslel, že nebudeš mít radost, ale nevěš hlavu. Bude asi hodně záležet na místě. Tam kde jsme byli mi, byl dost písčitej břeh, tak že pro okouny nic ideálního. Někde u skal by ale bejt měli.
- Pátek 31. října 2003 v 8:50® Vaclav
-
Zubar: Nikoliv na rotacku, nybrz na banjo. Od te doby miluji Berounku, cha…
- Pátek 31. října 2003 v 8:17@ Zubar
-
ALL: jo pánové už ani ty úhoři nejsou co bejvali, Václav na rotačku a tanhle na mušku