Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 2. října 2009 ve 12:16® macino ambrossiny
-
Tak už mi dneska konečně dorazil do prodejny blízko bráce twin power 2500 FC parádní mašinka
- Pátek 2. října 2009 v 11:45® tochan
-
Všechny Vás srdečně zveme!
- Pátek 2. října 2009 v 11:36® Filip00
-
Kheil> A kam chodíš Vltava?
- Pátek 2. října 2009 v 8:14® Scanix
-
pepa-č> je to mozne, ja vim prdlacku, akorat to chce spis poradne kleste s vroubky, aby pri domackavani hmota trubicky mela taky kam uhnout, neforemna placka neni to prave a uplne titerne trubicky se mi zase nedari provleci (casto se mi tak roztrepi konec lanka). Taky je pouzivam, ale jak rikam, nemam k nim takovou duveru, jako k tem z fabriky…
- Pátek 2. října 2009 v 0:33® mirmen
-
Scanix> naprosto spolehlivé . A pokud se bojíš domáčknout ( nejlépe zadní plochou čelisti peanu ) natvrdo , tak můžeš zvolit alternativu s uzlíkem na konci, zpětným zasunutím konce od uzlíku do trubičky, dotažení uzlíku k trubičce, dorovnání a zamáčknutí. Nic nevyčnívá, nic nemusíš dořezávat – a samozřejmě – uzlík trubičkou neprotáhneš.
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 23:21profil byl smazán
-
Scanix> trubiček jsem se vždy bál. Pak jsem se TO naučil. Je to v rukách jak to děláš. Když víš, co a jak – to já přesně nevěděl (detaily rozhodují) – tak je to neprůstřelné.
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 22:54® Scanix
-
mirmen> v tom zamackavani trubicek je prave ta potiz, me se stava, ze to bud prezenu a narusim lanko v okoli trubicky a nebo nedomacknu a lanko pak vytrhnu, sice to nebyva pokazde, ale je tam riziko, to u hotovych koupenych, treba od DAMu jsem mel tenhle problem snad 1× za celou dobu…
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 22:46® mirmen
-
sidonius> na kovová lanka z metráže používám nejraději zamačkávací trubičky. Lanka si připravuju nejčastěji doma, v suchu a pohodě, na stole .. a pak je napáskuju srolovaná do krábky – mezi listy, aby se snesplétala najednou. Zamačkávací trubička vychází podle maloprodejce někde okolo 0,5 – 1 Kč. Lanko prostrčíš trubičkou, očkem obratlíku, zpátky do trubičky, okolo trubičky a kousek konce lanka zase zasunout dovnitř… dotáhnout … zamáčknout poctivě peanem po celé délce trubičky a vyzkoušet si trhání .. hnedka poznáš, zda jsi postupoval správně, lanko by mělo prasknout mimo spoj a ten by se neměl uvolnit ani o setinu milimetru.
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 22:31® Libor
-
sidonius> ja píše Míra – osprey, dělam obyč uzly, třeba dvojitý a sichr jednoduchý, kapal jsem do uzlu i trošku vteřin. lepidla, to když se chtěl rozjíždět, ale většinou stačí mírné dotažení kompinačkama nebo peanem atd. Jinak používám i ty přednavázané, celkem drží, ještě mi neparsklo ve spoji nebo něco tak. Jestli ho ryby vidí nebo ne , to neřeším, prostě občas i tu rybu chytnu
, a protože se dá všude často očekávat štika používám lanko pořád.
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 22:19® osprey
-
sidonius> Záleží na materiálu. Já dávám tři obyčejné uzly po sobě, dobře narovnané a opatrně dotažené. Stačily by i dva, třetí je v podstatě pojistka. Jak se ale k tomu postaví zrovna tvůj matroš, to nemůžu vědět, není to stejné u všech výrobců a průměrů.
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 21:00® Scanix
-
sidonius> Lanko neni problem ani pro candata ani pro bolena, zalezi tedy na podminkach, dnes prikalena voda diky pracem na recisti, ale wobler bez lanka bych nedal, veskere zbytecnosti jakymi je hardmono, kevlar, pletenka a silnejsi monofil jseou proste stikou prekousnutelne a proto nema smysl riskovat poskozeni nebo uhynuti ryby…dej lanko at ocelove nebo wolframove a mas klid, pokud to ovsem neutrhnes diky zbytecne slabemu vlasci, kdyz lanko tak pod 0,20mm mono nema smysl jit, dle meho nazoru.
Na ukazku tu mas 2 dnesni ulovky s lankem…(lovil jsem celou dobu s lankem a woblery)
Tento příspěvek byl editován 1.10.2009 21:00:36 uživatelem Scanix. - Čtvrtek 1. října 2009 v 16:36® sidonius
-
díky asi to tak udělám, wolframové lanko bych měl mít. Kupoval jsem si u Pavla Tomiho na Maninách v Praze kotouček , je na něm 5 metrů, ale nevím jakým uzlem to mám navázat na obratlík a karabinku. Když tam udělám normální smyčku(přeložit na dvakrát, protáhnout očkem- prostě obyčejný uzel) tak se mi do toho uzle chytají různé nečistoty a ryby pak na to nejdou. Tak mi prosim poraď jakým uzlem to mám navázat
Tento příspěvek byl editován 1.10.2009 16:37:41 uživatelem sidonius. - Čtvrtek 1. října 2009 v 16:28® macino ambrossiny
-
sidonius> dej wolframové lanko jak ti radí libor je tenké i když se hodně kroutí ale je dobré předpokládám že si návazec sám vyrábět nebudeš
- Čtvrtek 1. října 2009 v 16:26® macino ambrossiny
-
sidonius> fluocarbon ti štika ukousne stejně jako normální vlasec používá se jenom tam kde je hodně čistá voda
- Čtvrtek 1. října 2009 v 16:19® sidonius
-
libor : A DÁ SE POUŽÍT I FLUOCARBON NEBO TO NENÍ TAK ODOLNÉ??
- Čtvrtek 1. října 2009 v 16:06® Libor
-
sidonius> wolframové lanko, navíc mrkni nedávno do článků, psalo se o tom.
Tento příspěvek byl editován 1.10.2009 16:12:23 uživatelem Libor. - Čtvrtek 1. října 2009 v 16:02® sidonius
-
Ahoj chtěl jsem se zeptat, zitra jdu na řeku na přívlač chytat na woblery a twistey. Mám dotaz a to, jaký mám použít materiál na navázání woblera(místo lanka na konci pletenky nebo vlasce), aby mi to štika neukousla, a ostatní ryby to neodrazovalo od záběru. Mám woblery RAPALA original floater, a nechci o ně přijít. Štik na řece moc není, ale semtam se nějaká chytí, tak nechci , aby mi to uhryzla. Prosim poraďte mi jaký je nejlepší materiál, který záběr a zdolávání štiky vydrží a nebude plašit ostatní ryby. DÍKY MOC
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 14:08® xycht
-
Scanix> Já nechápu proč píšeš s kámošem mouchařem a pak píšeš o mucholovcích, vždyť ty přece taky chytáš na mouchu…
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 14:01® výča
-
osprey> jo dík.
- Čtvrtek 1. října 2009 v 11:49® osprey
-
výča: Na plovoucí jen občas, nemám tu k tomu moc podmínky. Ale nic na tom není – feederový paternoster, na kratším fousu zátěž, na delším guma (na plovoucí hlavě je otočená „vzhůru nohama“).
- Čtvrtek 1. října 2009 v 11:47® osprey
-
pepa-č: Sám víš, že já kvůli kudlám skoro nechytám na malé rotačky a wobblírky. Ale na gumy už kvůli okounům chytat chci a to lanko je občas nesmysl. Na vodě jako je Orlík, kde bych nechal 15 lanek za den a na kudlu možná nenarazím, prostě u gum to lanko nedávám. Podobně u malých twisterů a smáků. Ale občas, jak člověk dá ten drát pryč, přijde záběr natošup – a co si budem povídat, často je to úkus – speciálně Flipovišče je tím pověstné.
- Čtvrtek 1. října 2009 v 8:43profil byl smazán
-
osprey> soutěž bych prohrál
v těch okamžicích, kdy lanko vadí, dávám jednoháček bez protihrotu. A stejně mám blbý pocit. Snažím se chytání bez lanka vyhýbat jak to jde. Raději chytím míň ryb.
- Čtvrtek 1. října 2009 v 7:34® výča
-
osprey:ty vláčíš na ty plovoucí hlavičky.
- Čtvrtek 1. října 2009 v 0:25® osprey
-
pepa-č> Jde o to kolik tloušťů, kolik bolenů, kdy, jak… Jsou okamžiky, kdy lanko vadí, fakt. Podívej se jen, co dělá před popem.
Ale nejvíc vadí, když ho nemáš a zprzníš rybu.
Můžem dát někdy soutěž v jasném dni v čisté vodě – guma s lankem a bez. Háček ulomíme.
- Středa 30. září 2009 ve 23:12profil byl smazán
-
A s dobrým! lankem pokles záběrů nepozoruji. S lankem mám tlouště, boleny a další ryby, kterým lanko „údajně“ vadí.
- Středa 30. září 2009 ve 23:11profil byl smazán
-
já dávám 50cm lanka všude a tam kde jsou velké dávám i víc.
- Středa 30. září 2009 ve 22:29® Kheil
-
Zdravíčko, nenašel by se tu někdo kdo by zašel na občasnou víkendovou přívlač v Praze a okolí?
- Středa 30. září 2009 ve 22:09® Prutos
-
Scanix> No uznávám, candoši se poveli. A pustil jsem HO-jednoHO. Druhýho (resp. prvního) jsem sežral. Nějak se teď nemůžu vymotat z různých povinností a nesnází,ale snad letos ještě nějakýho vyžehlím.
- Středa 30. září 2009 ve 22:05® sus1
-
Scanix>
Hm,hm,hm?
- Středa 30. září 2009 ve 22:02® Scanix
-
výča> prave, ukousnou a povede se to i s kratsim lankem, kdy to stika nasaje hloubeji a v takovem pripade je wobler s trojhaky hodne ohrozujici prave pro tu rybu