Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 29. září 2009 ve 21:54® Libor
Libor

petrikveprik> já je na řece pracně hledám a dost se nachodím abych je kolikrát našel. Velké jsou tam taky, ale opatrné. A řekl bych že jich hodně nepřežije nájezdy rybářů. Kudly 55cm jsou mým častým úlovkem a také často vídám jak končí v igelitce rybičkářů kteří je nepouští, takže se to do pozdního podzimu dost probere.

Úterý 29. září 2009 ve 21:51® Prutos
Prutos

petrikveprik> při noční vláčce jsem pokud pamatuju, urval snad jen jednoho nebo dva woby. Neni dobrý vybírat si místo se závadama nebo místo, který dobře neznáš. Riskuješ tím ztrátu fišky ve vázkách.

Úterý 29. září 2009 ve 21:45profil byl smazán

BlueShark> nechci se chlubit, ale sam jsem tomu skoro neveril, kdyz se mi letos jednou za 2h vychazku podarilo 11 stik! Bylo to na nadhernem zapomenutem reviru s malou navstevnosti a hlavne malokdo o tech stikach vi, takze tam maji klid a dost potravy ⇒ ze zase takovy zazrak to nebyl. Ja osobne to ale skoro za zazrak v pripade stiky povazuji, protoze u nas jsou na ni reviry hodne chude a je to aspon u nas velice vzacna rybka.

To je jasny dukaz toho, ze proste kdyz v tom reviru ty ryby jsou tak se daji chytit.

Úterý 29. září 2009 ve 21:43® Prutos
Prutos

osprey> Co jsi napsal platí. Je to řehole, což jsi sám zakusil.

Úterý 29. září 2009 ve 21:37profil byl smazán

mato privlac> parkrat do roka zajdu – vetsinou se spletl candatek. Jinak je to fakt super zpusob jak si udelat v krabicce s nastrahama dobrou inventuru :-))

Úterý 29. září 2009 ve 21:33® osprey
osprey

mato privlac> Hlavně se loví candát a sumec a jako nástrahy se používají wobblery a gumy (typy neřeš, možná uspěješ jenom proto, že budeš mít něco úplně jiného než ostatní). Občas zabere kterýkoli jiný dravec.

Důležité je najít místo, kde dravci loví, tiše si tam stoupnout a házet. Nic víc na tom není. Největší problém je najít to místo a občas se stane, že dravci loví a nezaberou ti.

Tohle je fakt všechno, co potřebuješ vědět. Nejtěžší je aplikovat to v konkrétních podmínkách na revíru, kde lovíš.

Úterý 29. září 2009 v 19:55® Scanix
Scanix

mato privlac> zkus vyhledavani http://www.chytej.cz/vyhledavani/ a neco se dozvis, resilo se to tu uz mockrat…napr. jedna otazka jiz z roku 2005 http://www.chytej.cz/…vlac-v-noci/

Úterý 29. září 2009 ve 14:03® mato privlac

Mate nejake skusenosti s privlačou v noci? ak hej tak dajte nejake typy pripadne fotky ulovkov nastrah atd.

Úterý 29. září 2009 v 9:36® Scanix
Scanix

BlueShark> nekdy je to k nevire, ale i me se obcas povedlo pekne zachytat, letos jsem mel treba moment, kdy jsem po 14 po sobe jdoucich hodu vytahl rybu, sice jen bolinky, ale sli na hod, celkem jsem jich ten den lapil asi 30 behem 1.5h, pak to ustalo. A protoze ty jsi si bilou fisku zachytal taky dost, tak vis, ze obcas na plavacku ci feeder s jemnym cajkem neni problem nachytat i stovku ryb, pokud mas na to treba pulden ;-)

Úterý 29. září 2009 v 9:17® BlueShark
BlueShark

Scanix: chytrá hlavinka jako Ty ví, že si dělám srandu ;-) a ano, spočítal si to pěkně, je to na ten příspěvek :-)

Úterý 29. září 2009 v 9:11® Scanix
Scanix

BlueShark> tak ted nechapu, o cem je rec? Jako, ze pisu, ze jsem lapil vic ryb nez ve skutecnosti, to by se me fakt dotklo, nejsem zrovna clovek, co si potrebuje vymyslet. Pokud narazis na predchozi prispevek o 44ks ostroretek, tak za 4h lovu to pri dobre konstalaci nachytas, ten usek reky znam a bile ryby je tam celkem dost…

Úterý 29. září 2009 v 8:14® BlueShark
BlueShark

Scanix: Proč máte všichni zažitý, že se na sklo napíše 4× více ryb než se chytí :-)) No dobře půl parmy by vypadalo blbě a 11ks, ale tak alespoň 2× víc ;-)

Úterý 29. září 2009 v 0:48® Scanix
Scanix

osprey> to neva, popopo…x-zitri to vyjde, mezitim budu informovat ;-)

Pondělí 28. září 2009 ve 21:35® osprey
osprey

Scanix: Včera bez ryb, dneska bez ryb, zítra bez ryb, pozítří nevím, co bude.

Nemám nárok…

Pondělí 28. září 2009 ve 20:18® Sander
Sander

Scanix > kurňa, teď jsem ti psal u sousedů to samé… No jo, já zapoměl že tam u vás je šupina všude.

Pondělí 28. září 2009 ve 20:08® Scanix
Scanix

Sander> tak dneska znamy na tom miste, kde se ti to nelibi, 2 parmy 52 a 66, k tomu 44ks ostroretek (nej 44), to uz dle meho stoji za zvazeni ne? ;-)

Pondělí 28. září 2009 ve 14:43® Kubajs
Kubajs

http://chytej.cz/…203/woblery/ MÁ NĚKDO ZÁJEM?

Pondělí 28. září 2009 v 11:41® SimBlack
SimBlack

Zdary nechodíte náhodou někdo na Candáty na berounku?

Pondělí 28. září 2009 v 9:27® Scanix
Scanix

osprey> tak to uz chapu :-)

Neděle 27. září 2009 ve 21:16® Prutos
Prutos

osprey> To teda. Chtěl jsem ho chvíli podržet za kormidlo,aby rozdýchal tu skoro pětiminutovou zdolávačku…evi­dentně to nepotřeboval. Pár vteřin postál a pak zmizel v gejzíru vody.

Neděle 27. září 2009 ve 21:08® osprey
osprey

Prutos: Sakryš, ten bolda ale uměl vzít kramle…

Neděle 27. září 2009 ve 21:06® osprey
osprey

Libor: Klasika, s tím se moc nenadělá.

Scanix: Byli jsme pak hodně dole, jezdila nad námi auta…

Neděle 27. září 2009 ve 21:00® Libor
Libor

Dnes hodím přes celou řeku woba, po cca 3m jízdy ztěknutí, vázka, sekám, vyklubala se z toho ryba. Pomalu a klidně jela proudem dolů, byla těžká, občas líně zacukala a zůstala stát v prostředku. Najednou vylítla k hladině zamrskala tlamou – štika to byla, a úplně exceletně odmrštila wobler cca 2m od sebe. Nedala mi ani jednu šanci. :-)

Neděle 27. září 2009 ve 20:57® Scanix
Scanix

osprey> tak to jo, ja jen vim, ze dopoledne jak to splavavalo, tak se nize po proudu krmily oukleje a ploticky a obcas do nic nejaky ten bolinek vlitl, je mozne, ze to cele fungovalo jinak a ja ti to jen myslel, kazdopadne jsem tam zaber nemel, i kdyz jsem to hazel primo do cerneho ;-)

Neděle 27. září 2009 ve 20:45® pipa
pipa

mato privlac> pivo

Neděle 27. září 2009 ve 20:42® osprey
osprey

Scanix: My jsme šli daleko níž a byli jsme tam sami. Anglická vločka s tím nemá co dělat. Prostě hladová bolení omladina opouští proudy a postupně se stahuje dolů odkud vytáhla. Tam, co jsme nakonec seděli, se těch šmudlů potulovalo asi docela dost a byli dojemně vděční za cokoli k jídlu.

On je to docela hezký pohled, když vidíš, jak do vody řachne 80 g krmelec a kus vedle se udělá vlna a řítí se do toho chumlu drobků, co se při dopadu uvolnil. Mít v téhle netradišní disciplíně víc natrénováno, chytil bych jich možná víc než jen 3.

Neděle 27. září 2009 ve 20:25® Scanix
Scanix

Sander> 50m pod krmnym flekem proto, ze to nekomu plavalo, naproti meli v krmeni i angl.vlocku, tak bych rekl, ze proto, protoze proti proudu nad krmnymi misty jsem nezahladl zadny pohyb, jen minimalni…nejak byly rybky line i dnes, nevim, cim to, ale nejde to ted nejak moc dobre…ten vypusteny usek je cely stejny, jako ve V., proste zadne kouzlo bych v tom nehledal, jen ty fisky tam jsou a hlavne na tom betone a kamenech ty ostre pekne hoduji, ale klidne pojedeme jinam, pokud te to netahne :-)

Neděle 27. září 2009 ve 20:15® mato privlac

Takze berkley tactix je uz odskusany jedine co by som mu asi vytkol je ta makkost ale inak super prut.

Neděle 27. září 2009 ve 12:54® Sander
Sander

Scanix > krmení nemělo na aktivitu ryb u hladiny žádný vliv, kolečka byla vidět i 50 a více metrů pod krmným flekem – až za molem s nápisem „Vyhlídkové lety“…kurňa, plavby jsem myslel…

Pod tím jezem jsme s Mírou tenkrát zachytali dobře. Ten den mi nepřišlo divné, kde se tam vzalo tolik ryb, to až potom, když jsem tam celý ten úsek viděl vypuštěný. Od té doby mu nevěřím a vždy když budu mít možnost, pojedu žehlit jinam :-)

Neděle 27. září 2009 ve 12:28® Scanix
Scanix

Sander> tak budeme muset k tomu jezu, co se ti nelibi, tam je velka sance si sahnout na ostrou 50+, kdyz kolega tam letos podsekl na smacka kousek 56cm, jen jim to umet naservirovat + ty parmy potrapit, tak az s Mirou budete chtit, muzeme zase vyrazit tam.