Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:56profil byl smazán
-
osprey> držím prut tak, že mám nožku od navijáku mezi prostředníčkem a prsteníčkem. Palec je shora a směřuje směrem ke špici prutu. Škoda, nemám teď foťák že bych to vyfotil a mé malířské dovednosti nejsou zdaleka na takové úrovni jako Sanderovy. Při tomto uchopení rukojeť destinky cca o 5cm možná i víc čouhá za můj loket..
(teď nevím jestli existuje nějaké poučení jak držet správně prut(?), ale na tento způsob jsem si zvykl a vyhovuje mi)
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:42® osprey
-
petrikveprik> Ani já nevidím důvod k řezání. Ale pokud to držíš jako Prutos, divím se, že sis nekoupil rovnou Pižóna, ten skoro žádnou rukojeť nemá a ve 210 cm je to dobrý prut.
Každopádně každému, co jeho jest.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:30profil byl smazán
-
Sander> ty brďo, díky za nákres ty jsi hotový prutořez
Scanix> resp. rukojet destinky. Všiml jsem si z fotek ze ji vlastníš taky. Tobě to nepřekáží? Mi to uplně pije krev. (asi mám krátké ruce
)
Osprey> diky za upřesnění – také mám nedělenou. (nevěděl jsem, že se vyrábí také v dělené verzi – což mě dost zmátlo)
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:15® osprey
-
Koho zajímají poslední zprávy z dějiště MS v přívlači, pak v příslušné otázce je HaDova poslední SMS.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:14® osprey
-
Padla tu zmínka, zda Destiny má dělenou nebo nedělenou rukojeť.
Dělá se oboje. Já mám nedělenou.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:09® Sander
-
Scanix > jo, představ si, že ten prut na dírky chce někdo ještě zkracovat
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:07® Scanix
-
Sander> nejak jsem to missnul, ale tady je nekomu Destinka dlouha?!
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 22:01® Prutos
-
Sander> ty vole, jsi se minul povoláním…myslím
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:57® Sander
-
petrikveprik > takhle nějak bych si to zhruba představoval
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:51profil byl smazán
-
Sander> jj díky. Uvažuji, že to natvrdo normálně příčně říznu a hotovo. Nalepil bych na konec pak nějakou koncovku či nějak to opracoval at to nevypadá nevzhledně. Obavu mám hlavně z řezání toho blanku, aby se to pak celkově nějak nepoškodilo/neprojevilo – jak jsem psal nemám s tím zkušenost.
Do vrtáku raději nejdu – to mi připadá hodně nebezpečné (v mém případě
ale zajímavý nápad.
Jinak 2× měř a 1 měř určo i v tomto případě platí
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:39® Sander
-
petrikveprik > rozhodnutí můžeš často měnit, ale řezat jen jednou
Ono to jde, ale musíš si dobře rozmyslet postup. Dostat blank ze zadní části té rukojeti nebude sranda. Dost možná by jsi ji musel příčně říznout, což by bylo poznat. Anebo třeba polovinu délky té zadní části projet vrtákem pod vysokými otáčkami, na prutu zkrátit požadovanou délku a pak koncovou část nalepit. To by mohlo být řešení.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:24profil byl smazán
-
Prutos> díky. No já jsem spíš zvyklý na delší klacek, ale toho pezona jsem už v ruce držel a je to opravdu hezký kus. Musí se s ním (asi i díky te délce) krásně a s citem vodit nástraha.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:19profil byl smazán
-
Sander> no už jsem byl skoro rozhodnutý, ale budu si muset ještě ty řezací úmysly nechat projít hlavou. Jsi mě teď nalomil.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:17® Prutos
-
petrikveprik> Z prutů na lehkou vláčku mám teď pezona 1,8m (0–5g)Mikado saphyre 2,1m (tuším 0–7g) a Dragona perch jig 2,2m. Nejraděj mám Pezona. Kámoš má ULX od COrmoranu v 2,1m a ten se mi taky velice líbí.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:14® Sander
-
Prutos > právě, zkrátit TD musel být máček.
Já jen vím, jak obtížný bylo zkrátit dělené rukojeti u kapráků, aby to vypadalo netknutě.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:12® Prutos
-
Sander> TD měl celokorkovou…blak samozřejmě průběžný až ke spodku. U dělené bych do toho asi nešel.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:12® sus1
-
Sander> Noo,když si vzal reda pilníkem??
,tak tohle taky pude dobře.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:12profil byl smazán
-
Prutos> to s těma očkama máš naprostou pravdu – to mě taky na tom prutu s… Očekával jsem delší hody – na to jak je dlouhý a jaký používám tenký vlasec (0,12 – 0,18) hodím prd. Nevím jestli je to přímo typem oček, ale přidává k tomu asi také i jejich průměr a počet. S jakými klacíky chytáš teď?
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:11® Prutos
-
petrikveprik> Bral jsem pryč cca 7–8cm. Některým kolegům se ta úprava moc nezdála..ale mě ten prut sedl výborně. PO vzhledové stránce bys nic ani nepoznal. Jen ve složeném stavu přečuhovala špička
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:11® Sander
-
Prutos > on je ale rozdíl zkracovat rukojeť jednoduchou nebo dělenou. A právě tu dělenou myslím Destiny má. Hodně prutů jsem krátil, dovažoval a různě se v nich hrabal, ale do takového zákroku bych se pouštěl s dávkou nejistoty.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:10® Prutos
-
skwor> ono, nejlepší je před koupí osahat
i když ví, že to máš daleko
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:08profil byl smazán
-
Prutos> Nemělo to na nic ostatního vliv? Neovlivnilo to hodně vyváženost prutu popř. nějaké další vlastnosti? Kolik cm jsi zkracoval?
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:07® skwor
-
Prutos> Starýho draka mám rád, ten prut mi prostě sedí se vším všudy. Stejně tak se u mě na pozici jednoho z nejoblíbenějších prutů po půl roce používání vyhrabal TD SE. Ale ten nejnovější mě zklamal, podle popisu jsem čekal něco jiného.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:04® Prutos
-
skwor> U mě starej drak docela poklesl…blanku bych taky nic nevytýkal,ale teď, když mám jiné kalcíky zišťuju, že má tragický očka…blbě to z něj lítá a při zdolávačce větší fiš taky pěkně skřípe zuby.
Tento příspěvek byl editován 24.9.2009 21:09:00 uživatelem Prutos. - Čtvrtek 24. září 2009 ve 21:02® Prutos
-
petrikveprik> Jo dělal. Sám jsem si takto zkracoval rukojeňa teamu 2,6m 7–21g. Doložil bych foto,ale prut se někomu líbil natolik , že mi jej lohnul…takže foto nebude.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 20:56® skwor
-
petrikveprik> Právě jsem čekal (doufal), že to bude něco na způsob destinky. No, ještě mu dám šanci. Už mám doma ještěry za 950 a 1100 a těm nemám co vytknout.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 20:28® Sander
-
osprey > co blbneš, já jen nastínil možnou variantu toho, že ta hrana cívky nemusí být žádný extra převrat a na délku hodu může mít jen malý vliv. Na nic mi prosímtě nekývej.
Vem ten naviják kdyžtak sebou. Docela by mě zajímalo, do jaké míry je to účinné.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 20:26profil byl smazán
-
skwor> no to mě docela překvapuje – když jsem si kupoval destinku tak jsem se rozhodoval mezi tím co máš ty a destinkou. Takže jak vidím z tvého hodnocení, tak jsem udělal asi dobře, protože jsem chtěl hlavně rychlý prut. Destinka má ale jednu totální nevýhodu – a to dlouhou rukojeť – mám z toho nervy jak mi kolikrát zavazí – už jsem uvažoval že to natvrdo pilkou kousek uřežu a slavnou rukojeť upravím po svém.. Zkoušeli jste to už někdo takto upravit prut?
(nevím do čeho jdu a mám z takové partizánské úpravy trochu strach) na druhou stranu vím, že když to neudělám, asi brzo budu mít v nákupním košíku nějaký nový tip..
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 20:14® skwor
-
frenki> http://www.rsp-fishing.cz/…g-model-2009
Po dvou lovech s výše zmíněným prutem. Popis na stránkách mi moc nesedí, prut je podle mě kratší twistrák na okiše, akce Fast mi taky zrovna nesedí. Z mých draků je to první, co mi tak nějak nenadchl. A to jeho dva kolegové co mám, stojí polovinu. Vážně se zaobírám myšlenkou na výměnu za Guide select hornet.
Tento příspěvek byl editován 24.9.2009 20:14:51 uživatelem skwor. - Čtvrtek 24. září 2009 ve 20:08® osprey
-
Sander: Je mi líto, já si to nepamatuju. Vím, že jsem tam chvíli vláčel a snažil se o bolena a vím, že jsem ho nechytil. Nevím s čím jsem házel, ani jak, ani nakolik jsem se snažil hodit to nějak extra daleko.
Pokud ti jde o to, že házíš dál, chytáš víc, máš lepší cajk, odkývu ti všechno.
O sobotě už jsem ti psal v této rubrice. Asi to zapadlo, takže ti napíšu osobku.