Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 30. října 2003 ve 13:10® MAF
MAF

asi už schání papání na zimu proto žrali i kus gumy,bylo to v celkem tažný vodě,hloubka kolem metru,metru a půl,nechával jsem to celkem volně -pasivně splavávat a .......

Čtvrtek 30. října 2003 ve 13:08® MAF
MAF

Venca:Ty tmavě rudý voňavý 3 cm dlouhý twistry jim evidentně chutnali:-) ,člověče já nechyt kapra snad 6 let,občas sekunduji juniorovi když chytá na plavanou,ale jinak ani nevím jak kapr vypadá.-))

Čtvrtek 30. října 2003 ve 13:00® Vaclav

MAF: To se mi snad zda. Tak kapra na gumu za hubu? Uz se mi to kdysi davno povedlo nekolikrat na rybicku, v poslednich letech na marmysku, obcas, kdyz maji naladu. Ale twister? To spis cejny, ty jo, kazdy rok jich par na gumu za hubu chytim, ale kapr… Je dobre, ze se clovek ma porad cemu divit.

Čtvrtek 30. října 2003 v 11:25® MAF
MAF

Venda:Já byl na chvilku s UL proutkem,na 12 vlasec a rudýho mikrotwistera od pana Berklyho jsem lapil 6 kaprů od 38 do 45 cm,kámoš nevěřl vlastním očím,všechno v tažným proudu. přiznám se,že jsem šel na jelce a prvního kapra jsem podseknul za hřbetní ploutev,ale těch zbývajících 5 bylo chyceno regulérně za tlamičku. Byla to super záležitost proutek do 8 gramů,vlasec 12 a kapříci kolem 1,5–2 kil v proudu. mňam. mňam. moc se mi to líbilo:-))

Čtvrtek 30. října 2003 v 11:16® MAF
MAF

Ruda:Jo prsačky tam jsou třeba v prdelačkách bych tam nevlezl,ale už jsou u pana „gumáka“kterej slíbíl že budou jako nový,ne-li lepší.-). Ještě pořád mi kape s frňáku jak z nedotaženýho kohoutku,ale řekl bych že se blýská na lepší časy:-) .Švára tam byl v sobotu a přivezl si tři kousky 35,38 a krásnýho 39,ale říkal že plave dole u dna spousta lupení že to bylo na boudu. On chytal dole pod Chyšema směrem na Čichořice.

Čtvrtek 30. října 2003 v 11:14® Bass
Bass

DaH: Na Orlíku jsem byl před 14. dny a nebylo to špatný. Jeli jsme tam na okouny, ale nenašli jsme je. Fakt neviděli jsme jedinýho. Kamarád vyndal candáta 61 cm, u břehu se mi vypnula štika přez metr, ale okouni tam snad ani nejsou.

Čtvrtek 30. října 2003 v 11:12® MAF
MAF

Václav:Tady ráno mrholilo teplota 1 stupneň nad 0,ale zatím to pořád jde-bude hůř. Máš pravdu nejen fotbal nemá logiku,ale i ta rybařina a to je na ní to krásný,ta věčná výzva a neustálá překvapení.

Čtvrtek 30. října 2003 v 10:49® Ruda

MAF: Co moribundus – ustoupil? Tak jsme na svátek s Mirkem proháněli lípky na Střele, začali jsme u Chyše a končili jsme pod Žluticema. Ze záčátku krátký + nějakej potočáček a pod Žluticema vůbec nic až nakonec Mirek vyloženě vyšlápnul rigol tak 1km pod Žluticema a tam paráda- Mirek 1 Ks kolem 35 + klasicky ten největší mu spadnul a já 2 ks 33 a 34 krásný v těle. Takže celkem asi 30 ryb + nádherný počasí. Jó zaváhal si trhači prsaček.

Čtvrtek 30. října 2003 v 10:10® Vaclav

BASS: Ne, popy a stojaky jsou pro mne stale zaklete. Jak uz jsem rikal, na rece je to neco jineho, chytam tlouste, boleny i stiky, ale stojaky… Zahada.

Čtvrtek 30. října 2003 v 10:06® HaD
HaD

ALL: nevíte někdo jak je to s okouny na Orlíku? Děje se tam něco?

Čtvrtek 30. října 2003 v 9:42® Bass
Bass

Václav: V tom případě bych rozhodně volil železniční most. Musíš do Pňovan a potom směren na Pernarec. Až přejedeš železniční trať, tak hned za šraňkama se dáš doleva a pojedeš podél nádraží pořád dál. Po zhruba 600 m jízdy lesem přejedeš znova trať a hnad za přejezdem můžeš nechat stát auto. Vpravo dole už je voda ( ca 100 m ) a uvidíš že to místo je fakt parádní. Cesta tam sice není nic moc, ale stojí to za to. Jinak díky za e-mail adresu, normálně bych ti tohle všechno napsal na ni, ale nechal sem si u Eurotelu aktivovat Data non-stop a nejdou mi odesílat maily ( teda zatim, doufám ). Do budoucna se ale určitě hodit bude, musim ti přece ukázat jak se to dělá s tim POPEM :-)) Nebo už si to rozluštil ?

Čtvrtek 30. října 2003 v 9:24® Bass
Bass

MAF: Žebrák je kámo TOP místečko, ale musíš vědět kam. To v tej mělčině byl na 247,5 % bolen. Ty parchanti tam vytahujou za rybyčkama a ne zřídka to jsou frajeři k metru.

Čtvrtek 30. října 2003 v 8:33® Vaclav

MAF: To jsou udalosti… Fakto sokujici, ale krasne zaroven. O takovych momentech by clovek snil porad. Jak je v Plzni? V Chebu napadl pres noc snih, teplota lehce pod nulou, to je tu ale uz tyden, v sobotu dokonce bylo –7°C, ale snad se to na vikend zlepsi. Vcera jsme byli s kamaradem sotva na hodinu a pul na Skalce – on chytal na rybicky, ja vlacel… A vysledek? Nic.

Čtvrtek 30. října 2003 v 7:25® MAF
MAF

BASS:Zejtra přijede kámoš z Rajchu tak jsem celej zvědavej s čím přijede,budu tě informovat. Stavěl jsem se v zátoce žebráků za dvě hodinky jsem lapli s parťákem asi 15 okounů ale vše tak 24–27cm jemu spadnul jeden a ten mohl mít tak 33,braliu jak gumy tak woblery v barvě okouna. Utrhnul jsem 7 gum ty parezy mě dávaly pořádně zabrat,ale na druhou stranu jsem našel 3 gumy dvě s návazci a jednoho woblera Nils takže to bylo OK. Přímo ve vtoku kde je asi 20–30 čísel vody zalovilo něco fakt velkýho bylo ož po půl šestý tak bylo prdlajs vidět a voda špoluchala jaklo kdyby se tam koupal nějakej Venclovský:-)

Čtvrtek 30. října 2003 v 7:21® MAF
MAF

4ALL:Včera se mi přišel pochlubit kámoš a musím říct že jsem nevěřil vlastním očím,chytil na mušák na vlasec 0.12 a hnědýho goldkopa vel.12 na Klabavce úhoře 101 cm !!!říkal že byl jak prkno jak byl stuhlej že se nechal vytáhnout jak kus klacku a rozhejbal se až doma ve vaně. Kdybych toho hada neviděl na vlastní oči a nevěděl že dotyčný pán pouze muškaří nevěřil bych. Ten had byl fakt monstrózní,vyfotil ho a chce ho poslat do Rybářství. jo kdo umí ten umí.

Čtvrtek 30. října 2003 v 6:52® Vaclav

BASS: Od Stribra. Jinak muj e-mail je: tydenikchebsko@qu­ick. cz

Středa 29. října 2003 ve 12:54® Bass
Bass

Václav: Je strašně důležitý z který strany tam přijedeš, jestli od Plzně, nebo od Stříbra a nebo z druhý strany od K. Varů.

Středa 29. října 2003 v 9:53® Vaclav

BASS: Pokud bychom tam vyrazili, kam bys nas nasmeroval?

Středa 29. října 2003 v 9:53® Vaclav

BASS: Ti okouni ted jdou i na Jesenici, v sobotu i v nedeli to bylo velmi dobré chytani, i kdyz kilový obr tam nebyl. Jen jeden chlap tam vytahl okouny 42 a 43 cm, ja sMikim jsme tahali jen ty dvacitkove. A ti sli opravdu na vsechno – gumy, rotacky i zimni trpytky. Vcera jsme tam byli s jinym kamaradem rano. Byla mraziva mlha a my po dlouhem trapeni vytahli jednoho 28 cm. Vsude kolem asi 10 rybaru a byla to jedina ryba. Nebyt tam v nedeli, tak bych rekl, ze tam nejsou. Kdyz jsme odjizdeli, rikal jsem, ze to nna ne bude chtit odpoledne.

Středa 29. října 2003 v 7:56® Bass
Bass

Václav: Na Hrachách jsem samozřejmě takřka každej den, tak že můžu podat ty nejčerstvější informace :-) Vody chybí tak 1,8 m, je křišťálově čistá, a ryby celkem berou. Myslím teda hlavně okouny. Včera, než vyšlo sluníčko, tak se trošíčku styděli, ale jak si ohřáli hřbety, tak se do toho opřeli opravdu bez studu. ( začali až tak okolo 10.00 h )Šli na všechno a celkem solidní frajeři. Za chvilku se opalovali na břehu čtyři okolo 35 cm a pár menších. Potom, jak už to tak bejvá, jsem musel neodkladně vyrazit za povinostmi, ale zůstat tam o hoďku dýl, tak by určitě přišel i nějakel " kylák" :-)) )

Středa 29. října 2003 v 5:59® Vaclav

BASSS: Jak to nyni vypada na Hracholuskach? Mas cerstve informace? Mozna tam v sobotu pojedu.

Pondělí 27. října 2003 ve 20:56@ Mar

Rád chodím na vycházky s mým vláčeím prutem. Na naší malé řece docela jdou, ale samozřejmě se také ryby učí, a proto bych chtěl zkusit nějaké nové neokoukané druhy a vzory Woblerů. Zaujmuli mne woblery značky Jaxon, ale nějak je nemůžu sehnat. Nevíte prosím o nějaké internetovém obchodu, kde by prodávali tyto woblery?Dík!

Pondělí 27. října 2003 ve 12:08® HaD
HaD

Ruda: a kde to takhle jde?

Pondělí 27. října 2003 v 11:56® Ruda

DAH: Klasika-krátká nynfa, většinou goldy a deterel na horním přívěsu, ale jak kdy. Gold je v tuto dobu asi nepřekonatelnej i s ohledem na duháky. Jinak jsem měl skóre tak 60% pstruhů (hlavně potočáci každou vycházku alespoň jeden nad 35 cm – v sezóně ani náhodou) a zbytek lipani ani jeden jelec nebo jiná ryba. Celkově tak za 8 vycházek cca 150 ryb.

Pondělí 27. října 2003 v 10:16® Bass
Bass

MAF: Zdravim brachu, tak jak to s tebou vypadá ? Pochlub se! Co dělaji ty klacky z DDR :-))

Pondělí 27. října 2003 v 7:12® Ruda

Václav: poslal jsem ten mobil na mail.

Pondělí 27. října 2003 v 6:48® Vaclav

Mirmen: Správné otázky.

Pondělí 27. října 2003 v 5:56® Ruda

All: Petrův Zdar všem, protože já ho měl, tolik lipanů jsem v životě neviděl natož chytil. Fakt letos to je báseň a čím je hnusněji tím líp berou.

Sobota 25. října 2003 v 9:35® HaD
HaD

Petr J.: to se stává, vloni jsem vláčel na podzim na Jordáně a byl jsem rád, když mi zabral sem tam menší okounek. Vedle mě seděl takovej zvláštní chlápek. Najednou zasekl a zdolala candáta skoro 80cm. Já se ho ptám, na co vzal a on mi povídá „na medovku. to je cejn že jo…“. pak jsem se dozvěděl, že je poprvé na rybách. No a někdo takovýho canďoura nechytne za celý život

Pátek 24. října 2003 ve 20:13@ Petr

Hlásná Třebán-Tak pánové, opravdu u mě platí přísloví, že nejvíc štěstí maj děti a začátečníci. Chytám už nějaký pátek a na dost kvalitní gumy a dnes se mi jako již po několikáté stalo, že jsem potkal chlápka s prutem na pohled: klacek na mlácení obilí a třpytka, která absolutně nepracovala. Stoupl si vedle mě, dvakrát to hodil kousek ode mě a vytáhl candáta zhruba 75 cm. Jsem přející člověk, ale po pravdě řečeno, když jsem mu ho podebíral, tak jsem mu ho celkem záviděl. Každopádně doufám, že se vám nelepí smůla na paty jako momentálně mně :-)) ) LOVU ZDAR !!!