Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 22. září 2009 v 15:57® Scanix
Scanix

pepa-č> jaky v tom je rozdil pro tu rybu, ktera je objektem lovu prave moc nechapu, takze prave proto trvam na rovnocennosti daneho lovu, prave proto si myslim, ze se nemylim a ze v tom nehledam odbocky a presmycky. Nechci te presvedcovat, pokud s tim nesouhlasis, ale verim, ze je tu dost lidi, kteri si mysli to same, vcetne nekterych muskaru. Souhlasim, ze toho nechame, ale kazdemu znovu rad svuj postoj objasnim a treba to primeje nektere lidi uvazovat vice objektivne na vlastnim lovem a ne donekonecna memorovat zazita dogmata, ktera mnohdy postradaji logiku a duvod pro jejich uplatnovani…

Úterý 22. září 2009 v 15:55® Robur
Robur

optimální je prostě zakázat, pokud k tomu jsou důvody, používat stýmr. Asi se dohodnem, že tato nástraha imutuje rybičku, a dohadovat se, zda se ze 100 chlupů jeden leskne víc než obvykle, či korálek, plíšek či podobně se třpytí jak třpytka,je dle mého obechcávka. To slovo se mně líbí čím dál víc:-D . Takže pokud budou pravidla napsaná jako doposud tak se tu budem hádat do nekonečna. Mělo by se napsat jednozančně s čím se nesmí chytat a ne řešit, jak se TO nemá či má dopravovat do vody.

Úterý 22. září 2009 v 15:46® Buko

Scanix> Máš naprostou pravdu. Na tu Tvou přívlač ale použij příště mušák.Budeš mít klid.

Úterý 22. září 2009 v 15:37profil byl smazán

Scanix> výborně. Takže chápeš, že nemuškaříš.

A že streamer je přívlač je kolosální nesmysl – a překvapuje mě, že takovou blbost může někdo s tvojí inteligencí opakovaně vytrubovat do světa a navíc když jsi to nikdy nedělal (tím myslím opravdový streamer bez 3g olova, „poháněný“ šňůrou).

edit: právě ten rozdíl mezi streamrem bez hromady olova na hlavě poháněný šňurou (tam i ve vodě i z vody) a kusem olova s peřím bez snury – nikdy nepochopíš, dokud si to nevyzkoušíš. konec editu

Nechme toho, měl jsem tě za výborného, uznalého, etického a pravidel dbalého rybáře.

Ale myslím, že jsi jen výborný rybář. Nic víc. Nemůžu říct, že bych tím nebyl zklamaný. Tečka.

Tento příspěvek byl editován 22.9.2009 15:43:05 uživatelem .
Úterý 22. září 2009 v 15:31® Scanix
Scanix

pepa-č> ja verim tomu, ze to co delam, je rovnocenne muskareni, kdyz na to prijde, budu klidne tahat 3 navazce s nymfou a bude to tomu bliz? Myslim si, ze je to muskareni naprosto stejne, jako tahani streamera na musaku je privlaci…

Úterý 22. září 2009 v 15:28profil byl smazán

Scanix> ty doopravdy věříš, že to co děláš je muškaření? opravdu a upřímně tomu věříš?

Nebo si jen myslíš, že jako vláčkař máš právo vláčet i po 31.8. tak to děláš, protože jsi nalezl díru v předpisech, která ti to umožňuje?

A nebo B?

Tento příspěvek byl editován 22.9.2009 15:29:35 uživatelem .
Úterý 22. září 2009 v 15:15® Scanix
Scanix

fikus> jasna privlac dle definice v BP je tahani streameru na musaku, v sirokem zaberu to ale muze byt i plavana a vedeni zizaly. Pokud preci volim stejne nastrahy, tak jen volba prutu me neklasifikuje za vlackare, to je velice nelogicke, pokud budu mit klacek s vlascem, tez splnuju definici udice (takovy prirodni bic) a mohu na mem lovit na mouchu stejne tak jako na plavanou…

Úterý 22. září 2009 v 15:12® Scanix
Scanix

pepa-č> ty jsi opravdu zajimavy clovek, nechapu o co ti jde, me prave o ty prava predevsim, psal jsem to tu nekolikrat a je mi celkem sumak, jak se lovi jinde, jen si myslim, ze to postrada logiku, verim, jsem presvedcen, ze muskareni a privlac mohou byt v mnoha ohledech rovnocenne zpusoby lovu a treba jednou sva pravidla predelaji i tyto zeme po nasem vzoru :-))

Úterý 22. září 2009 v 15:10® fikus
fikus

Scanix> v tom je ten zádrhel, ony ti to BP NEUMOŽŇUJÍ, jen si je špatně vykládáš. To co jsi dělal na pstruhovce byla jasná PŘÍVLAČ a ta tam po 31.8 nemá co dělat.

Úterý 22. září 2009 v 15:04profil byl smazán

fikus: myslím, že ne. Naopak.

all: všude na světě (už jsem to tu psal) – Slovinsko, Kanada, Dánsko, Norsko, Finsko, kdekoli v civilizovaném světě – když je napsáno, že že povoleno je muškaření, všichni vědí, co to je. A podobné věci by nikoho ani nenapadli a nikomu by neprošli. Ale u nás? Definice, slovíčkaření, vykládání zákona, ohánění se směšným penízem za povolenku a právy. Samozřejmě právy. Po těch vždycky ublížení křicí první.

Tento příspěvek byl editován 22.9.2009 15:09:26 uživatelem .
Úterý 22. září 2009 v 15:01® Scanix
Scanix

fikus> nemel bych nic proti, kdyby to bylo takhle receno, ale neni, proto si myslim, ze treba tvurci zakona a RR bylo prave toto zname a proto danou vec v omezene mire nastrah umoznil i pro jedince bez muskarske vybavy. Pokud budou reviry ci jejich casti jednoznacne rozdeleny pro lov tou a tou vybavou, coz klidne mohou, nikdo s tim nic nenadela bude treba to respektovat, ale proc tedy nejit k vode, kde lovim rad, kdyz mi to RR umoznuje.

Úterý 22. září 2009 ve 14:56® fikus
fikus

Scanix> vůbec ne, jen si myslím, že lovit se smekacím navijákem a strýmrem můžeš na P vodách od 16.4 do 31.8. Navic si to nemyslím jenom já, ale máš to i napsáno v BP. Trochu chaoticky, ale vyznat se v tom dá. V jiném termínu si na P vem muškařský cajk.

pepa-č> špatný den? Dost mimo.

Úterý 22. září 2009 ve 14:52® Scanix
Scanix

pepa-č> a proc si myslis, ze to jde proti smyslu zakona, osobne si myslim, ze ho naopak vykladam lepe, nez se domnivas, zijeme v demokraticke zemi, aspon bychom meli a pak pravo uzivani vody by melo byt pro kazdeho rovnocenne, samozrejme pri zachovani nalezitych podminek, proto si prave myslim, ze jen poukazuji na moznost navstevovat dal vodu i po 31.8. a zvolit odpovidajici vybavu a nastrahy, ktere jsou pro dany typ vody v danem obdobi povoleny.

Úterý 22. září 2009 ve 14:48profil byl smazán

Proti řádu to není.

Ale kdyby se dělala definice čecháčkovství, tak tahle směs vychcanosti, hrdosti nad tím, že já chytrák největší jsem obešel zákon (jeho smysl), protože jsem přečůral, jak je to napsané, a pak to hezky zaobalené v hromadě plků, kterými si to před celým světem zdůvodním, lehce okořením ublíženectví, brečením a poukázáním na šílenou nespravedlnost, která se mi děje a jak mi celý svět ubližuje a já jsem přitom tak hodný, tak toto všechno dohromady je přesně tou definicí.

Tento příspěvek byl editován 22.9.2009 14:49:47 uživatelem .
Úterý 22. září 2009 ve 14:45® Scanix
Scanix

fikus> myslis snad, ze jsem nejaky floutek, co se snazi vytezit z der v predpisech?! Cele jsem to konzultoval s lidim, kteri budto jsou cleny RS a nebo se rybarine venuji uz po mnoho „generaci“. Muj nazor je ten, ze pokud prispivam do fondu CRS stejnym dilem jako muskar a lovim v ramci danych predpisu, tedy neporusuji bezohledne RR, pak lovit se streamerem na P vodach mohu a je mi to rybarskym radem umozneno a to prave i na prut se smekacim navijakem a ne pouze muskarskou vybavu.

Úterý 22. září 2009 ve 14:41® Scanix
Scanix

fikus> je az pateticke, jak lpis na lovu na P vode pouze s musakem, jina zatez je v tele musky, kterou mi dokonce prikazuje i upraveny RR pro jizni Cechy ;-)

Úterý 22. září 2009 ve 14:37® fikus
fikus

Scanix> Obávám se, že z nás dvou to nejsem zrovna já kdo to nečte a nechápe v celé souvislosti. když to čtu celé, tak se dočtu, že nástraha je nahazována pomocí vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž.

Měl jsi kulové plovátko nebo jinou zátěž? Neměl, protože ti to BP ZAKAZUJÍ!! viz: Při lovu na umělou mušku je zakázáno používat zátěže umístěné mimo tělíčko mušky, stejně tak je zakázáno použití plovoucích zařízení, jako je kulové plovátko, splávek apod. Je zakázáno lovit pomocí "dřívka“ a metodou „bagr“ (včetně dvou a více rybářů lovících těsně vedle sebe)

Z toho jasně vyplývá, že lov pomocí vlasce na P vodách se nejedná o muškaření, ale o přívlač. A ta je po 31.8. ZAKÁZÁNA

Buď rád, že jsi narazil na RS jantara kterého si utáhl na vařené nudli. Příště bys mohl potkat někoho normálního a přijít o papíry, bez legrace.

Úterý 22. září 2009 ve 14:21® Scanix
Scanix

fikus> kdyz si podrobne prectes ten rozsahlejsi prispevek nize, kde cituji RR a BP v JC, tak tam pak vysvetluji, proc dane kriteria splnuji, neni na tom nic spatneho, tak si to musis holt pripustit…

Úterý 22. září 2009 ve 14:19® Scanix
Scanix

fikus> „NEBO VLASCE“, cti to cele a nezvyraznuj jen nektera slova ;-)

Úterý 22. září 2009 ve 14:18® Scanix
Scanix

fikus> samozrejme ze udelal, proc by ne. Dal mi za pravdu, ze mnou pouzivane nastrahy a i zpusob lovu je lov na umelou musku dle platneho rybarskeho radu.

Úterý 22. září 2009 ve 14:12® fikus
fikus

Scanix> předpokládám, že RS ti zápis o kontrole do povolenky neudělala. Jinak to máš jasně napsané v Bližších podmínkách lovu. Text o muškařské šňůře jsem ti raději zvýraznil velkými písmeny.

„Při lovu na umělou mušku se použije 1 udice, která je při lovu držena v ruce; jiná udice není nastražena. Na udici jsou nejvýše 3 návazce s jednoduchými háčky. Nástraha je nahazována pomocí MUŠKAŘSKÉ ŠŇŮRY nebo vlasce, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové nebo jiné plovátko, popřípadě jiná zátěž. Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka. Při lovu zachovávají osoby provádějící lov mezi sebou vzdálenost nejméně 20 m, pokud se nedohodnou na menší.“

Úterý 22. září 2009 ve 14:01® výča

jj myslel jsem si to ale nebil jsem si jistej.dík

Úterý 22. září 2009 ve 13:50® cormoran
cormoran

výča> V rozporu s RŘ by to být nemělo, takže může:-)

Úterý 22. září 2009 ve 13:48® výča

ahoj chtěl bych se zeptat když se chytá na položenou na rybku jestli se může dát na druhej návazec rousnice.

Úterý 22. září 2009 ve 13:14® Scanix
Scanix

fikus> to preci v RR neni nikde uvedeno, jak rikam, vcera jsem mel kontrolu RS a vse „BEZ ZAVAD“, je to legitimni lov, neriskuji vubec nic, jen lovim, dle platnych predpisu.

Úterý 22. září 2009 ve 12:43® fikus
fikus

Scanix> zajímavý názor, ale jsi trochu dost mimo obraz. Na to abys to mohl považovat za muškaření, potřebuješ ještě nástrahu nahazovat pomocí muškařské šňůry a to jaksi se smekacím navijákem nepůjde. Raději si vem na pstruhovku normální muškařský vercajk. Jinak riskuješ papíry.

Úterý 22. září 2009 ve 12:06® Scanix
Scanix

inspo> tak predne si vem, kolik useku existuje ciste pro mouchare, primo cele reviry, proc neni tedy stejne mnozstvi pro vlackare? Ale o to mi az tak nejde, kazdopadne na beznych vodach, by tedy melo jit pak lovit obema zpusoby pri dodrzeni rozumnych pravidel. Proc si treba na pozdizm ci v prosinci nezajit na P vodu s vlacakem a velkym woblerem ci gumou treba 15+ na stiky?

Úterý 22. září 2009 v 11:03® inspo

Scanix> O skuliny nejde, ale momentálně je využíváš. :-) S tím, že se dá vláčákem lovit šetrně souhlasím. Diskriminace byla, je a bude. Ty pravidla by chtělo pevně a striktně nastavit tak, aby neexistovaly žádné pochybnosti o tom, zda je to či ono možné, ale to ať si vysmyslí někdo jiný.

Úterý 22. září 2009 v 10:54® Scanix
Scanix

inspo> to je pravda, jeste tak pouzit podkladovku :-) O skuliny nejde, ale z meho pohledu je to zbytecna diskriminace, myslim si, ze se da stejne „setrne“ lovit ryby na vlacak jako na musak, jen je treba postavit dobre ty omezeni lovu, coz se bohuzel nedeje a stavis to do roviny jen s musakem a nebo nic a to mi prijde skoda.

Úterý 22. září 2009 v 10:51® inspo

Scanix> Pletenka sice šňůra je, ale ne muškařská. Ale mě je to celkem šumák, ať si dělá kdo chce co chce, ale je zajímavé vidět, jak si lidé hledají skulinky v řádu.