Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 20:40® Sander
-
jiris > moraváci se nepočítaj, je to jiný mrav, maj všeho moc a jsou tím „přesycení“
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 20:36® jiris
-
Tomik – najdu hejno tlouštů a nepokusim se chytit žádného z nich. Asi jsem divný.
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 20:30® Tomik
-
Přesně jak píše Blue, chtěl bych vidět někoho kdo najde hejno tloušťů a nezkusí chytit většinu z nich. I kdyby žádný nešel domů, tak si chce každý zachytat a s tím prostě nic nenaděláme. Závodník je přesně takový lovec, najde-li hejno zkusí jej přelstít. Celá věda je v tom, že každého baví něco jiného (jak píše HaD), každý má svoji filosofii pravdy a za tou si bude stát. Proto hodlám dál závodit, protože mě to baví…
Tento příspěvek byl editován 17.9.2009 20:31:54 uživatelem Tomik. - Čtvrtek 17. září 2009 ve 20:14® BlueShark
-
pepa-č: Máš pravdu, ale reagoval bych takto. Jak píšeš, že ej závodník všechny popíchá, ja začal vláčet a udělal ych to samé a to nejsem závodník ani po tom netoužím. Právě z důvodů popsaných níže Sanderem atd. Začínal jsem rybařit, každá pěkná ryba šla první rok domů, naštěstí jsem toho moc nechytil, teď to nechápu a vše je jinak. Člověk se zdokonaluje, učí, dělá chyby proto, aby se jich příště vyvaroval. Třeba za pár let budu mluvit stejně, ale nyní ne a taky bych si raději zachytal i když jsou malý…
- Čtvrtek 17. září 2009 v 19:50profil byl smazán
-
HaD> to je v pořádku, nemusíme souhlasit. To není účelem webové diskuze
Tento příspěvek byl editován 17.9.2009 19:51:51 uživatelem . - Čtvrtek 17. září 2009 v 19:46® HaD
-
pepa-č> Chápu Tvůj pohled na věc, ale to neznamená, že souhlasím
A vnesu do toho ještě jednu rovinu: jsou lidi (nerybáři) – třeba můj táta
), kteří vůbec nechápou, proč někdo chytá ryby a třeba je i pouští. O tom je svět, že každý dělá co ho baví. Co je správné nemůžeme říct nikdo. Ani já, ani Ty, ani on…
PS: S tou historií ale nesouhlasím a dovolím si tvrdit, že se mýlíš. Kdysi to byl jen lov a nikdo se o úlovku nerozhodoval, zda vezme či pustí. To byl ryzí lov – ulovím, sežeru. Postupem času se to změnilo. Jako jiné věci. A mění se dál. Jsou to jablka, žádná míchačka.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 19:12® olda
-
BlueShark> nemohu sloužit bys to okopčil.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 19:08profil byl smazán
-
Nesnažím se nikoho přesvědčit nebo odradit. Jen vysvětlit, proč si myslím, co si myslím.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 18:56profil byl smazán
-
HaD> ale to je ten zásadní rozíl – když lidi jdou na ryby jen tak, tak nechytají cíleně čudly, nechytají vše co se pohne, nebo nechytají každou pidirybku, nechytají do křeče a do maxima. Nejsou-li magoři.
Ale tohle závodníci dělají! Oni neloví ryby. Cíleně, selektivně, s úvážením. Loví body. co nejvíc, co nejrychleji, za každou cenu, pro jedničku v sektoru, pro medaily.
To je ten hlavní rozdíl, to je ta zvrhlost.
Pro mě je 40tka štika na prutě nepříjemnost, které se snažím vyhnout. (dnes už i padesátka, nekdy i šedesátka) Pro závodníka je to cíl a supr úlovek, který nažene spousta bodů.
Já bych člověka lovícího v místě, kde se nashromáždily kudličky nakopal. Závodník v takovém místě bude v sedmém nebi a všechny je popíchá.S pocitem víteztví a zadostiučinění a dobře odvedené práce. To aby na prvním místě byly ryby a až pak úlovky (pro mě zásadní morální imperativ – je zde zcela pošlapáno). Podle mě pro nesmírně malicherný, sobecký a pitomý důvod. Ego, body. Já z takového místa odcházím, závodník si jej přeje mít vylosované.
Prostě chytání jen tak a závodní chytání je nebe a dudy. Není to ani podobné. A právě ty zmíněné rozdíly v přístupu, cílech a tudíž ve způsobech ze závodění dělají (dle mého) zavrženíhodnou činnost.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 18:46profil byl smazán
-
HaD> rybaření není sport. Je to lov. Já jako lovec mohu rozhonout když mám kořist ve své moci (ulovenou) co s ní. Mohu jí zbavit života nebo pustit. Ano, tak to funguje od pravěku. To je přírodní zákon. Analogie s vývojem/historií v lidské společnosti mi nějak nesedí – jabkla, hrušky.
Právě proto, že to není sport, tak by se v tom nemlo soutěžit. Soutežit a závodit se má ve sportu.
Tento příspěvek byl editován 17.9.2009 18:47:02 uživatelem . - Čtvrtek 17. září 2009 v 18:26® BlueShark
-
Olda: Jak se převazuje montáž na vláčku? Já ji pŕevazuju každou minutu jestli myslíš nástrahu
- Čtvrtek 17. září 2009 v 18:19® inspo
-
HaD> Tak při plavané se chytá asi více ryb a bere se to často na váhu, ale to není omluva. Budu ti fandit ať docílíš svého cíle. Kdyby byla nějaká petice, ihned bych ji podepsal.
Tento příspěvek byl editován 17.9.2009 18:20:02 uživatelem inspo. - Čtvrtek 17. září 2009 v 18:17® HaD
-
inspo> to jo, jednoznačný souhlas. Ale plavačkáři sakují všechno a vždy a po celou dobu závodu. V přívlači se sakují jen neušlechtilé a nelososovité ryby a max 5 ks a jen když se brodí. Převažuje měření ihned. Přesto bych rád docílil úplného zrušení vezírků. Sice budu hodně nepopulární, ale chci to.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 18:13® inspo
-
HaD> Plavana nebo přívláč, vždyť je to jedno. Rybě v tom saku se to určitě nelíbí a ani ji to neprospívá. Změřít a šup s ní hned do vody.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 18:11® HaD
-
inspo> sakování ryb je nepěkné a snažím se to změnit. Tedy v přívlači. Např. plavačka apod., to je kapitola sama pro sebe. Nicméně je to upraveno řádem, který je vydán svazem. Tudíž je to OK.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 18:11® inspo
-
Libor> Jo, guláš ten bych si dal.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 18:07® HaD
-
Libor> to teda je
- Čtvrtek 17. září 2009 v 18:01® Libor
-
HaD> není to černobílé, je to pěkně barevnej guláš
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:55® HaD
-
pepa-č> v některých věcech souhlasím. Třeba to vezírkování se snažím bojkotovat a zrušit. K rybě to není fér. Rychlé změření v korýtku politým vodou (každý měřič je povinen mít flašku s vodou na polévání). Nelíbí se mi ani míry ryb, byl bych pro větší.
Ale kdo říká, a nejsi sám, že je to popření rybolovu – rybář=lovec a ryba=kořist – je nesmysl. Kdo určil, že to tak je? Historie? Že se to tak dělalo? To není argument. Dřív se i upalovalo a jednoho dne se prostě přestalo. Dřív vládli Československu komunisti. Dřív …
A analogie v přírodě u „neinteligentních“ tvorů taky není jednoznačná. Není přeci málo těch, kteří loví i jen pro zábavu.
Přirovnání ke sportu jinému je pro mě už úplně úsměvné. V každém sportu trápíme jiné živočichy pro naše potěšení a soupeření. Ať je to fotbal, hokej, F1, tenis atd. Mnohdy nepřímo, ale minimálně životní prostředí u těhle „akceptovaných“ sportů dostává mnohem větší kotel, než dá rybám pár rybářů-závodníků a ty škody jsou daleko daleko větší.
A moje poslední poznámka, dost oblíbená: Zkus se zamyslet nad jednou věcí. Oprosti se důvodu, proč se 32 lidí 3× za rok sejde u vody a chytá. Ber jen to, že každý z nich chytá za každý víkend 6 hodin ryby a všechny pouští. To znamená, že za rok odchytá 18 hodin a uloví řekněme 50 ryb (odhadovaný průměr) a všechny pustí. Děláš to jinak a víc nebo míň? Kolik ryb za rok pustíš (tudíž jsi je ulovil jen pro vlastní potěšení – jen je potrápil) a kolik jich zabiješ a sníš, což by měl být ten princip rybolovu, který popisuješ? Nebo třeba kolik Sander zabije těch tloušťů, Libor plotic, kaprů apod…?
Nechci hádku, nechci přesvědčovat, na to vás mám všechny moc rád a vážím si vás, ale chci, aby jste tohle vzali v potaz a aspoň se nad tím zamysleli. Podle mě to totiž není černobílé, jak by se mohlo zdát.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:50® olda
-
BlueShark> hele s tou mojí šikovností to nepřeháněj oni mně lidi znaj a vědí.Jinak jsem předělal montáž na vláčku tak se těš jestli se mi to povedlo,musím to vyzkoušet.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:50® BlueShark
-
A v práci ho vyfotím jak? Teda foťák tu mám, ale to co teď myslím fotit nebudu, nechtěl bys to vidět
DD
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:42® olda
-
BlueShark> Hod foto atse mohu kochat
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:39® BlueShark
-
Je krásnej, ale ruce musí trénovat. Problém bych viděl jak samozřejmě v Oldovo šikovnosti, tak v tom že chytal dŕív když ješté byli najetí a hlavně rotačky. Ale já na né chytat a kurvit vlasec nechci no
Zítra vyzkouśím, ten proutek je mazlivej a jemnej jak sviňa
A ten futrál na to, super
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:24® olda
-
cormaxx> Jo byli asi od 7 hod něco se polapalo, ale žralok ještě na starší klacek s tím novím mně nařeže někdy jindy už ho má doma prý nádhera.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:17® sus1
-
BlueShark> Já používam Strofta a je perfektní, i desítka.
Tento příspěvek byl editován 17.9.2009 17:21:22 uživatelem sus1.Cena u nás za 100m kolem 90 kaček,což je cena gut.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:15® cormaxx
-
olda>
byli jste ráno?
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:11® proutnik
-
a este jedna
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:10® proutnik
-
a ostra
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:10® olda
-
cormaxx> jestli se nezlepší tak rákoskou asi dostane.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:09® proutnik
-
par okounu na rapalku