Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 17:06® kubas
-
Robur: Prutos by byl blbej(což není
), kdyby to prozradil, kord Tobě
- Čtvrtek 17. září 2009 v 16:58® cormaxx
-
BlueShark> Už si měl novou rákosku?
- Čtvrtek 17. září 2009 v 16:25® Tomik
-
pepa-č> Jak říkáš, neshodneme se. Závodění mě baví, né snad kvůli tomu, že bych si chtěl „pohonit ego“ a říkat jak moc jsem dobrý (protože nejsem), protože jsem překonal ostatní. Závody ve mně vyvolávají nutnou potřebu se vylepšovat a vychytávat svoje rybářské neumětelství. Při pozorování ostatních získávám spoustu nových zkušeností a tipů, které se nedají vyčíst z žádné knihy.
Při tréninku nenachytám stovky ryb, většinou jdu zkusit novou nástrahu, popřípadě zkouším co nejpřesnější hody. Nemám zapotřebí nachytat třicet tlouštíků a doma se plácat přes rameno jaký jsem master… - Čtvrtek 17. září 2009 v 16:23® BlueShark
-
Jinak k debatě, vlasce pod 0.12 kupuju taky 50m cca za 140kč
Hold ta technologie asi, Colmic mimetix např.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 16:23® inspo
-
Libor> A jestli se nepletu tak je porušení rybářského řádu i to, že jednou zasakovanou rybu už bys neměl pustit zpět.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 16:22® inspo
-
pepa-č> Souhlasím a jsem zvědav co na to řeknou příznivci závodění
.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 16:19® BlueShark
-
Tak dnešní souboj Olda vz Blueshark dopadl pro BS tragicky. Olda mě vzal na nové místo, fakt paráda, ale než jsem navázal prut, měl už 5 okyšů. Jeden nádhernej kolem 32cm. Pak bylo po hejnu a já si ani neškrtl s gumama, Olda vše na rotačku, já jen gumy. Krása, klobouk dolů.
Celkem Olda – BS = 12:5, mezi okounama Olda 2 tloušťáky a já jednoho bolínka 35cm. Hold pak jsem našel gumu do které šli, ale trvalo to
Já se ale polepším
PS: Na fotce menší okoun 28cm
- Čtvrtek 17. září 2009 v 15:42® skwor
-
Sander> Děkuji. S tím, že ale budu stále ve všech diskuzích počítat nemůžeš. A sám nebudeš. I když mám UL vláčku rád, závodění taky není můj šálek čaje.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 15:41® Libor
-
Taky s pepou-č souhlasím, ale na druhou stranu závody neznám. Přijde mi to divné i u plavané když vidím ty nahuštěný rybičky ve vezírkách. Někdy mi přijde že vlastně se pak porušuje rybářský řád, protože je zakázáno cíleně lovit ryby menší než je jejich lovná míra. Jak jsem jednou pozoroval závodníky, schválně se pokoušeli o nedorostlé tlouštíky přišlo mi to divný. Sport je to krásný, závody jistě taky, hold je naprd že je do toho namontovaná ta ryba.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 15:29® Sander
-
pepa-č > hezky napsáno, naprosto souhlasím a koukám na to stejně.
To je ale asi jediná pozitivní reakce, kterou si zde přečteš. Smutné.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 15:25® Sander
-
skwor > vítej zpět Lukáši.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 15:19profil byl smazán
-
ad závodění: nechci vyvolávat nějakou divokou debatu, ani hádku. Jiní to vidí jinak, respektuji to.
Já s tím nesouhlasím a to je tak jediné, co s tím mohu dělat. Kdybych mohl, zakázal bych to. Ale nemohu.
Každý svého štěstí strůjcem a nechť se každý svobodně rozhodne, jak to vidí a zařídí se podle toho. Nechci nikoho přesvědčovat, svůj názor nikomu necpu, jen ho předkládám (to není to samé), bo se diskuze stočila tím směrem.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 15:08profil byl smazán
-
HaD> závody jsem viděl. Právě proto. Nelíbí se mi to chytání do maxima. Vychytat úplav do poslední šupiny. cílené chytání ryb, kterým se „slušný“ rybář raději vyhne a nechytá je vůbec.
závodění je pro mě v mnohém odstrašujícím příkladem, kam se rybaření může dostat. Podobně jako některé aspekty „moderní kaprařiny“. Snaha nachytat za každou cenu, chytání pro poháry, branky, body, vteřiny. Potlačení principu lovu a postavení to na principu soupeření. Soupeření s ostatními „závodníky“. Používání ryb jako nástroje poměřování. Na to může sloužit třeba míč. Ale ryby se nikdo neptal zda chce „závodit“. Ryba není soupeř, ani kámoš. Ryba je kořist a rybář je lovec. Tento základní a fundamentální princip je při závodění potlačen a zcela popřen. Chování k rybám je při závodech také dle mého názou odstrašujícím příkladem. Každou čudlu měřit, případně sakovat, vše vyndavat z vody, omatlávat. Horší už jsou jen chorobní fotiči. Viděl jsem muškařské závody – chytit, rybu vylyžovat po hladině, sprintovat k rozhodčímu s pstruhem 156mm a zpět, rychle, rychle vteřiny běží.
Veškerá krása rybolovu, pobytu v přírodě, souznění s rybami je v pr…i Zůstává závodění, poměřování ega, žebříčky, medaile.
Trénování, to samé: naběhnu někam nachytám bambilión čudel a mám natrénováno. Příklad ktrý znám od ospreye: muškařští závodníci ve dvou ténují a nachytají každý okolo 100 svazosalmonidů, svazonanovelikosti. Při mortalitě deset procent. Mortalita při CaR je a je a je, ať se člověk snaží sebevíc. Zavírání před tím očí nebo popírání toho je nesmysl a zbabělost. Tak při deseti procentech pozabíjeli pro ho**o okolo 20ti pstruhů.
Masař který jde, cíleně chytá jedlé kusy, tři bouchne a vypadne je menší pohromou pro revír, než slavní závodníci.
Já jsem lepší než Tonda, bo jsem chytil 156mm velkou rybu a on 154mm rybu. Takže jsem lepší rybář. Za prvé je to nesmysl, za druhé pokud si tohle někdo musí dokazovat a hlavně poměřovat, měl by se zamyslet, proč vůbec chytá.
O kamarádství a poznávání lidí ti to neberu. Ale to se závoděním vlastně nesouvisí.
O tom, že závodníci umí chytat nepochybuji. Umí. Ale to co dělají a k čemu své umění propůjčují mi přijde zvrhlé.
Jedna osobnost od sousedů o tom z důvodů, které jsem naznačil říká, že závodníci jsou devianti. Nahlíženo nadsázkou a způsobem vyjadřování toho člověka s ním souhlasím.
Asi tak. nechme toho, nikdy se neshodnem a leda se pohádáme.
Takto to vidím já. Mohu se plést, ale myslím, že mám spíš pravdu. Nikdo mě o mém omylu zatím nepřesvědčil.
Tento příspěvek byl editován 17.9.2009 15:11:21 uživatelem . - Čtvrtek 17. září 2009 v 15:00® Libor
-
Koukejte!, nově registrovaní jsou tady
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 14:57® skwor
-
Dravec – 40cm na gumu.
Tento příspěvek byl editován 17.9.2009 14:57:55 uživatelem skwor. - Čtvrtek 17. září 2009 ve 14:04® Tomik
-
HaD> Je pravda, že desítka a dvanáctka jsou nejpoužívanější průměry…
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 13:49® HaD
-
Tomik> rozumím, přesto si myslím, že dvanáctka, maximálně desítka je v 99% vyhovující. Chytá tak většina těch nejlepších.
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 13:47® HaD
-
pepa-č> každý svým způsobem závodí. Sám se sebou, s přáteli, porovnává roky, chce hodit dál než dřív, než někdo jiný apod. My to máme ofiko
)) Ale pro mě jsou závody hodně o kamarádství, o poznání a i o pěkných rybách. Leckdo namítne, že s kamarády se lze sejít i jinde. Lze, ale rozhodně ne s tolika a tak zkušenými. A to poznání je sakra příjemné. Pokaždé se něco člověk naučí. A ne málo. Vloni jsem třeba objevil zajímavé stanoviště tloušťů a díky tomu si někde prostě skvěle zachytám. A nejen pidi ryby. Mám na přívlač i tlouště přes 50 cm a to není úplně běžné, nehovoříme-li o náhodném úlovku na velké řece. Nebo jsem měl např. možnost letos sledovat Michala Tichého při chytání štik. To byl koncert a zážitek a velké ponaučení. Prostě tu rybu různým vedením a střídáním nástrah ukecal. A nebyly to štíhlátka. Měl v závodě i rybu 65 cm. Samozřejmě je to i o chytání malých ryb, což mě taky moc nelahodí, ale tak to je a jen kvůli tomu neskončím.
Jinak závodník se nechová o moc jinak, než kterýkoliv jiný rybář, který pouští ryby. Jen se snaží na místě, které vylosoval nachytat maximum a chytá jemněji. Naopak si myslím, že to co razíme, by mělo být vzorem pro „normální“ rybáře – šetrné zacházení, zásadně nepokládání ryby na suchou zem, nepoužívání protihrotů atd.
Tvé názory moc neznám, nechci Tě přesvědčit, jen podávám svůj pohled na věc. A věřím, že kdyby ses na nějaké závody v nejvyšší soutěži jel podívat, trochu bys to třeba přehodnotil.
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 12:33profil byl smazán
-
swashik> hezký příběh
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 12:23® swashik
-
vlaceni je zabavni zpusop lovu. na trpytku to je nejlepsi dobre na to berou a proste supr nechodte vlacet bez lanka
- Čtvrtek 17. září 2009 v 11:55profil byl smazán
-
Tomik> jo, moje názory na závodění jsou jednak známé a druhak dost nepopulární, zejména mezi závodníky
- Čtvrtek 17. září 2009 v 11:21® Tomik
-
pepa-č> Tyto vlasce používám hlavně na závodech. Občas s nima jdu zatrénovat. Ale vím jaké je tvoje postavení k závodění a „trápení“ minirybek. Takže asi opět zůstanu Tebou nepochopen…
- Čtvrtek 17. září 2009 v 10:54® Libor
-
pepa-č> souhlasím s tebou
- Čtvrtek 17. září 2009 v 9:55profil byl smazán
-
Vlascům pod 0,1 na přívlač naprosto nerozumím. Na co? Jaký ryby na to chytáte? A proč je chytáte? Fakt to nechápu.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 9:41® HaD
-
Tomik>
Možná jo. Pro mě to ale extrém je. Nechytám ani desítku, což je možná mnohdy chyba, ale asi jen zcela výjimečně.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 9:03® Robur
-
tak akutalita, Prutos e nám vybarvil
, odmítl mně prozradit candátí flek, a to mám cestu do Břeclavi, takže bych se mohl ulít k vodě. 3* fuj
. Teď rozebírám nahraný hovor s psychologem, zda mne úmyslně poslal na opačnou stranu nebo zdä jiné fleky, co doporučil, jsou aspoň trošku přijatelné. Zatím to vypadá, že aspoň v tomhle nekecá.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 7:41® Tomik
-
HaD> Nevidím v tom žádný extrém. Jde pouze o zvyk. Jsou situace, kdy je osmička potřebná.
- Středa 16. září 2009 ve 22:32® HaD
-
obi> je skvělej, ale už má jen 204cm
TR mi ho nechtíc na závodech zkrátil. Ale zkusím to nechat opravit.
- Středa 16. září 2009 ve 21:22® obi
-
HaD> a ten starej máš 210 vit ? a chytá se snim dobře?
- Středa 16. září 2009 ve 21:15® cormaxx
-
Tomik> Ta 0,08 je o dost levnější…