Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 13. září 2009 ve 22:03profil byl smazán

Scanix> o tom už je dávno rozhodnuto. Já to dělám. Málo a blbě, ale s nadšením. Ale už je skoro čas, abych si koupil svoje vlastní a nechytal s půjčeným. Navíc, teď nemám doma nic, bo jsem musel vrátit. :-))

Neděle 13. září 2009 ve 22:02® hecht
hecht

Scanix> pepa-č. debata ktará se rozproudila po mé zcela bezelstné otázce byla docela dlouhá a docela i poučná. Scanix, ty chápeš proč jsem se ti zeptal na ten způsob lovu vzhledem k datumu.Neřeš to že si můžou myslet muškaři, že jsou něco víc. To samé by pak mohlo napadnout třeba vláčkaře, nebo i bobkaře – těch je ale přesila, tak se s nima prát nebudu :-))
Nejseš sám kdo hřeší na naše benevolentní( rovná se děravé) zákony. Doufám, že jsme tím alespoň potěšily redaktora Ospreye, protože tohle je dle mého to, co chce aby se tu dělo. Přesto že se považuji za vláčkaře, nebo spíš toho, co ho vláčka baví nejvíc, tak jsem si prubnul dnes i tu mušku. Musím říct, že i když to bude cesta trnitá a dlouhá, věřím že to aspoň maličko zvládnu. Dojem z toho mám takový, že to prostě k té vodě (P) v tomto období patří a že z toho mám lepší pocit než nehodit ten streamer na ULXku.

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 22:03:16 uživatelem hecht.
Neděle 13. září 2009 ve 22:02® jiris
jiris

Scanix> muskarit s musakem nebo vlacakem :-P Po Vasi diskusi v tom mam sam zmatek :-)

Neděle 13. září 2009 ve 22:01profil byl smazán

jiris> mušák a kopyto. To je nějaké podezřelé. Ruce pryč :-))

Neděle 13. září 2009 ve 22:01® Scanix
Scanix

jiris> tak a ted Pepa musi zacit muskarit, jinak ho tu budou mit vsichni za mluvku ;-)

Neděle 13. září 2009 ve 21:51® jiris
jiris

pepa-č> letmy pohled mi prinesl tohle kopyto :-) http://www.kopyto.com/…3_teilig.jpg

Neděle 13. září 2009 ve 21:50® jiris
jiris

pepa-č / ano, pamatuji si, ze pred lety na strankach jednoho rybarskeho periodika byl, s cenovkou 5.100,–

Neděle 13. září 2009 ve 21:43profil byl smazán

jiris> fakt? tak vidíš, vím prd :-)

Neděle 13. září 2009 ve 21:41® jiris
jiris

pepa-č> mimo tema, sportex musaky jsou.

Neděle 13. září 2009 ve 21:25® Scanix
Scanix

pepa-č> ja jsem je videl jen na videu, naposledy v Passion For Angling DVD ;-)

Neděle 13. září 2009 ve 21:23profil byl smazán

Scanix> naopak, právě některý spey techniky vyžadují míň prostoru (zejména za tebou). Ale jsem naprostý teoretik. Doublehand jsem držel u vody jednou a hodil jsem tím asi 10m před sebe – prut sám měl 4,5m :-)) )

Neděle 13. září 2009 ve 21:20® Sander
Sander

pepa-č > první asi budeš, přesto brzy pochopíš, že na téhle řece je naprosto jedno, s čím to tam budeš házet… :o)

Neděle 13. září 2009 ve 21:19® Scanix
Scanix

pepa-č> takze kdyz musak, tak na lososy, no bylo by to zajimave, jen ten prosteor pro hody by to chtelo poresit ;-)

Neděle 13. září 2009 ve 21:18profil byl smazán

Sander> počkej až se u vás za humny na P objevím s doublehandem :-)) ) Budu první, to si piš. Stejně jako plánuju zdolat Říp severní stěnou s kyslíkovým přístrojem – to taky ještě nikdo neudělal.

Neděle 13. září 2009 ve 21:14® Sander
Sander

pepa-č > pak je tato tvá věta celkem pravdivá:

„Nejsem a dlouho ještě nebudu“… :-)

Neděle 13. září 2009 ve 21:12profil byl smazán

Sander> já čekám až budou mušáky Sportex :-)) )

Neděle 13. září 2009 ve 21:12® Scanix
Scanix

Sander> ber to z te lepsi stranky, uz to vis…to ja donedavna neznal nic jineho jak DAM a Albastar :-))

Neděle 13. září 2009 ve 21:11® Scanix
Scanix

pepa-č> vsak vis jak to myslim, nasiradlo i drazdidlo je guma, takova berkley nymph jiste ma predstavovat hmyz…mam dojem, ze nechces uznat to, ze je to vlacka, ackoliv se to vlacce podoba nejvic…rybicka je to predevsim a o tom zadna, proc maji kurna nektere streamery nalepena ocicka…to je jaksi neplodna diskuze a jeji zaver je zrejmy…takze obratme list. Ja budu chodit nadale muskarit a treba lovit stiky na P, protoze me to bavi a mam ty vody rad a taky muskari budou chodit se streamerem na MP pred 16.6. jiste lovit jen hmyzozrave rybi druhy a bude to tak v poho :-)

Neděle 13. září 2009 ve 21:08® Sander
Sander

Scanix > vláčák a mušák u nich není až takový rozdíl a to oni umí. Ta máčovka byl omyl světovej.

Neděle 13. září 2009 ve 21:05profil byl smazán

Scanix> nesouhlasím, žížalu pod slávkem taky aktivně vedu vodou, aktivní vedení vodou není argument. tím vláčku definovat nemůžeš. Potom by ti pánové, co sedí na bednách, mají 13m pruty, splávky a hází do vody šrot, byli echt vláčkaři :-) Streamer představuje buď „jiné vodní živočichy“, ale hlavně je to nasíradlo a dráždilo zvědavosti.

Neděle 13. září 2009 ve 21:05® Scanix
Scanix

Sander> ty si koledujes ;-) Dragon forever u tebe taky nefunguje co :-))

Neděle 13. září 2009 ve 21:05® Scanix
Scanix

pepa-č> ja jsem se zarekl, ze dokud nezvladnu obstojne vlacku, tak nechci fusovat do mouchariny, prachy se tam toci taky solidne a ja jsem rad, ze pokryju tohle…je to problem…vim jen, ze muskarem jiste dlouho nebudu, protoze vlacet se teprve ucim a jsem na zacatku…

Neděle 13. září 2009 ve 21:04® Sander
Sander

pepa-č > neměls Dragona, stále tedy nevíš co je dobrý…

Neděle 13. září 2009 ve 21:02® Robur
Robur

jj, myslím, že stýmry z 90% ovládám líp vláčákem než mušákem, výjímky bych snad našel u malých strýmříků a před 16.6. je to legalizovoný ojeb systému.

Neděle 13. září 2009 ve 21:01profil byl smazán

jinak jsem měl doma za poslední rok až rok a půl 4 různý sety. (všechny půjčené)

Sage XP 10ft 8wt

Lamiglas 5wt 8,5ft

nonamechina 4wt(utáhlo to 6tku ˇšnůru :-) ) 9ft

Rainshadow 7wt 9,5ft

vlatní zatím nemám. Ale díky tomu vím, co si „musím“ pořídit.

to jen na okraj, abych nevzbudil mylný dojem, že jsem „muškař“. Nejsem a dlouho ještě nebudu, ale přičichnul jsem a okusil jsem :-))

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 21:03:05 uživatelem .
Neděle 13. září 2009 ve 20:58® Scanix
Scanix

pepa-č> To neni trucmuskarina, jedine, co je snad na truc, je ten lov na streamer, protoze nezlob se, streamer nepredstavuje hmyz (tedy povetsinou ne) a pak to proste nutne musim brat jako vlacku, at to ma koralek, kde chce, aktivne to vodis a nevim proc, kdyz uz tedy muzes, k tomu potrebujes musak…mas pravdu v jednom, tady to opravdu neni Morrum a ciste vlackarsky reviry abys pohledal, neni ani jedinej, zato muskarskych hafo a z toho proste ve me prameni frustrace a chces-li ublizenost. Nerad lidi kastuju a muskarina a nekteri lidi v ni, si proste hraji na neco vic a to mi hodne nesedi. Jsem toho nazoru, ze pokud ma byt ryba hajena, tak jasne danym systemem a definovanim nastrah a ne volbou prutu a navijaku…treba na Novym Zelandu maji dokonce zakazany urcity typy musek ci vzoru na urcita obdobi ci reviry, je fakt, ze je tam doste reviru fly only, ale to proste patri ke koloritu a hlavne diky image, ktery si tzv. takyvlackari vytvari svym chovanim k rybam, lovem s trojhaky a predimenzovanymi sestavami apod. Dle meho je lepsi proste stanovit velikost a typ nastrah, jednohacky bez protihrotu a dalsi veci, ktere mohou mirnit zraneni rybam a ne proste slepe a dogmaticky „brat noty za lov s nemuskarskou vybavou“.

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 20:59:09 uživatelem Scanix.
Neděle 13. září 2009 ve 20:46profil byl smazán

Scanix> já právě se systémem klasická muškařská výbava nebo noty do futrálu souhlasím. Veškeré paskvily z bavorským dřívkem, plovátkem nebo se smekáčem, bych z fleku postavil o kilometry mimo výseč muškařiny. Zrušil bych nesmysl o lovu na umělou mušku a muškaření a zavedl pouze muškaření (pouze na umělou nástrahu, koník, chroust opět mimo výseč), muškařský prut, muškařský naviják a šňůra. 1 nebo dvě nebo 3 mouchy a to je celé.

Všude na světě to problém není. Když pojedeš na Morrum tak některý pooly jsou Fly only, některý jsou Spin only, některý Fly and Spin. Jezdí tam lidi z celého světa a všichni chápou, co se tím myslí. Jen u nás jsou vykukové, chytráci (a nezlob se) ublíženci, kteří se cítí diskriminování, že nemohou vláčet. Tak chytají na trucmuškařinu. Ačkoli ti musí být jasné, že to muškaření není. Kdybys tohle předvedl na Morrum, tak s tebou vyběhnou, že ti bude Švédsko malé. A (opět nezlob se) budou hnedka vědět, že jsi z Čech. Bohužel.

Utrhni o 10–15 rapal míň a máš slušnou muškařinu doma. A nebudeš muset chytat ublíženou trucmuškařinu s vláčákem. (malý smajlík)

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 20:48:01 uživatelem .
Neděle 13. září 2009 ve 20:35® Scanix
Scanix

pepa-č> jasne, ja mam na mysli streamer 6–10cm, kteryn se bezne na musak lovi prave pred 16.6. a nebo i ted na P rekach a to nejen stiky…chapu, ze urcity lov s musakem proste vyzaduje aktivni vedeni nastrahy, ale uznej sam, ze je v tom bordel a jaky pak v tom rozdil, kdyz jdu s vlacakem a se streamerem na 2g hlavicce a nebo ma nekdo jiny na musaku. Jde mi o princip a postavit to na dogmatu „bud musak nebo nic“ je hovadina, na to staci selsky rozum…

Neděle 13. září 2009 ve 20:30profil byl smazán

Scanix> ale tvá představa, že streamer na mušáku je přívlač, je zcestná. To není pravda. Streamer na mušáku je pure muškařina, žádná přívlač. (párkrát už jsem tak chytal). Ty? S mušákem?

To, že velký streamer na MP před 16.6. není OK, je zcela z jiného důvodu, než jestli to je nebo není přívlač. Není.

Neděle 13. září 2009 ve 20:23® Scanix
Scanix

osprey> preci muskarim, dokud to same pujde na musaku, nevidim v tom rozdil, ty ano? Proc by mel mit muskar moznost vlacet a vlackar ne, protoze tahat streamer na muskarske vybave je proste stejne. Budu nesmirne rad, pokud nekdo tento problem vyresi v patricnymi legislativnimi zmenami a bude to narovnano…