Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 9. září 2009 v 8:22® BlueShark
BlueShark

Scanix: Tak včera na chvilku na smáčky (než mi dorazí náboje) na Labi a povedli se okouni menší, tloušťák a i první bolen na smáčka cca 45cm, ale potěšil. Jo a candátek cca 35cm :-)

Tento příspěvek byl editován 9.9.2009 08:22:30 uživatelem BlueShark.
Úterý 8. září 2009 ve 23:20® hecht
hecht

Scanix> Máš recht, kdo by se s tou tíhou nástrah tahal. Aspoň si uděláš místo pro nové :-)

Úterý 8. září 2009 ve 23:10® Scanix
Scanix

hecht> navic ja jsem takovej stanovistni typ, radeji podrobne prochytam slibne misto, klidne hodku i dve a pak presun jinam, ale cas od casu si pesi pochod kolem vody davam, jen pri nem vice trham, lec neznam kazdy klacek a bordel na dne…

Úterý 8. září 2009 ve 23:04® Scanix
Scanix

hecht> nemysli si, ja jsem probehal taky kde co a stale beham, casto zklamou i prave ty „zmenove“ fleky, boleni jsou uz take krapet vycviceni, ale porad jsou tam, kde bys je cekal, jen ty kudly me mrzi, tech tu byvalo a jestli jim vadi ten kal ci co, po te vetsi vode letos po nic nikde ani pamatky…

Úterý 8. září 2009 ve 23:02® Scanix
Scanix

osprey> vsak ja vim, ze to tu mas probrousene, proto take vim, ze se nehadas, ale konstatujes, nicmene letos je to krapet horsi, napr. V. bylo a je stale pro me letos bidne, naopak jsem musel hledat, jak pise hecht, prave ty divne a nic nerikajici useky, kterych diky „vodni stavbe“ pribylo. Takze jsem misto chozeni za barak musel kus jinam a neni to az takova pohoda, jako to byla treba pred rokem ci dvema, ale to asi vsude…

Úterý 8. září 2009 ve 22:55® hecht
hecht

Scanix> Ono, jak jsem tam na to letos u vás koukal, je to asi jednodušší s výběrem místa na chytání. Ty dlouhé táhlé stejnoměrné úseky je lepší přeběhnout a najít nějakou výraznější změnu ve vodě a tam udělat na pár hodů několik ryb (myšleno bolenů).No a pak zase pěší turistika na podobný flek. Jelikož Ti nebudeme moci konkurovat znalostí místních podmínek, tak Ti tam ty místa které nevypadají, ale jsou top asi zůstanou pro Tebe. Štiku jsem tam ale neměl ani jednu, to si zase umím většinou najít u nás (rozuměno kudličky).

Úterý 8. září 2009 ve 22:47® osprey
osprey

Scanix: V hrubých rysech vím, co tam máte a jak to u vás chodí. A vláčel jsem tam daleko častěji než si myslíš, i když letos ještě ne.

Úterý 8. září 2009 ve 22:39® Scanix
Scanix

osprey> az tu budes priste, zkus odlozit feeder, vem do ruky vlacak a zas tak si medit nebudes :-((

Úterý 8. září 2009 ve 22:38® Scanix
Scanix

osprey> nemysli si, ze je to tu s dravci lepsi, kdyz pominu typicka bolenova loviste, kde to fakt chvilemi slo na hod, i kdyz ryby do 40 max 50ti, tak jsem na MP za letosek lapil snad 4 kudly do 50ti a to tu byvaly jine zne. Takze je bud vyzrali kormousi (opereni i dvounozi), nebo sumici, nebo vse dohromady + vydry, kterych je tu fakt dost…

Úterý 8. září 2009 ve 22:28® osprey
osprey

Scanix: Tady už je trofejní. Klidně přijeď, máme tu krásně. A s dvanáctkou vlascem to pravděpodobně odchytáš jako nic. Velké ryby jsou jen ve velkých nadjezích, odtud občas něco vytáhne, ale léto to nepřežije.

Úterý 8. září 2009 ve 22:22® Scanix
Scanix

osprey> rad nekdy dorazim, mam rad zmenu a znas to, obcas si clovek nevazi dobreho bydla, ale sam vis, ze jsou vody i lepsejsi…sice je to z ruky, ale je mi jasne, ze i podstatne horsi…kazdopadne co se beloby tyka, tak je tato voda celkem uzivna, jen je tu pomerne velky vlackarsky a rybickarsky tlak, fakt hodne velky a to je znat, za ty roky se to hooodne zhustilo a lidi vlaci uz kde co…je to znat i na ulovcich, velikostne to slo dolu…a stale kvoka…stale kvoka…jsem zvedav, kde se to zastavi, jak nekde poznamenal Flip, jednou bude 70tka kudla trofejni…

Úterý 8. září 2009 ve 22:10® osprey
osprey

Scanix: Ty jsi nepochopil. Chytáš na výjimečné vodě. Tady nejsou amurci (za léto jsem viděl dva), nejsou tu boleni jinak než po jednom, když nahodím feeder, klidně se hodinu nehne. Buď vděčný za tu vodu, co máš a až tě to bude hodně nudit, tak přijeď a já tě vezmu do Sudoměře pod jez.

Úterý 8. září 2009 ve 21:50® Scanix
Scanix

Protoze stale cekam na oziveni odkazu na vlozene video, prdnu ho sem takto, neb vedle uz to asi zkouknul kazdy, kdo chtel…jen par fotek ulovku za leto, tak snad se bude libit…a tentokrat vcetne hudby ;-) http://www.stream.cz/…srpen-2009/0

Úterý 8. září 2009 ve 20:12® Scanix
Scanix

osprey> a co amurci, nezkousel jsi, tady si libuje jeden clovek ve meste, je fakt, ze je bezelstne sype po kilech do vody, ale uz ma par kousku i pres metr a kolinkari se divi, na co, ze to chyta, pres vodu jim to prijde jako vetsi koncove oluvko :-))

Úterý 8. září 2009 ve 13:33® osprey
osprey

Flip: Když vezmu ty velký bosenský a nebudu to házet jerkáčem, můžu ji u nás frknout na druhý břeh na pole.

Na bouloňce je multík trochu nepraktický.

Já se ale s těmi švědskými motátky chodím spíš vyblbnout. Jak budu vědět o slušné rybě, skončí to u kombinace klasický vláčák + Twin Power.

Úterý 8. září 2009 ve 13:30® osprey
osprey

Arnej: To, co sis vybral, je štikový wobblerák na woby 10 – 15 cm. Použil bych ho spíš s vlascem než pletenkou, průměr min. 0.22 mm, klidně i 0.25 nebo 0.28 mm.

Předpokládá to, že budeš schopen dostat se ke štikám přes 60 cm, spíš ale 70 – 80 cm. Sumce kolem metru sfoukneš bez problémů.

Jinak ti bude bohatě stačit ten do 24 g, což už kolega Tomik naznačuje. Asi bych šel spíš do něj. Na normální velikosti ryb ti bude užitečnější.

Zvaž taky design a tvar sedla. Někomu se to nelíbí.

Úterý 8. září 2009 ve 12:46profil byl smazán

osprey> jde vůbec švestka nahodit multiplikátorem?:-)) )

Tento příspěvek byl editován 8.9.2009 12:46:18 uživatelem .
Úterý 8. září 2009 ve 12:37® Tomik
Tomik

Arnej> Pokud jsi začínající vláčkař, vzal bych raději ten do 24 g. I menší rybu si s touto gramáží užiješ. Nepředpokládám totiž, že chceš tahat hnedka woblery 10+…

Úterý 8. září 2009 ve 12:33® Arnej
Arnej

Vzhledem k tomu, že jsem začínající vláčkař, tudíž nemám potřebné zkušenosti, proto nemohu býk konkrétnější. Doufám, že touhle volbou nic nezkazím. Berkley Skeletor 2,44m 15–40g(cena 2399 Kč).

Úterý 8. září 2009 ve 12:04® osprey
osprey

pepa-č: Ryba je kámoš (občas, zvlášť když ji zrovna lákám k záběru). S kámošem se rád rozdělím. Zbyde dost pro každého.

Arnej: Tak, jak jsi odpověděl, vyhovuje tvým požadavkům půlka stojanu v každém obchodě.

Wobblerový prut je lepší kratší (pro lepší prezentaci wobů) – ale je otázka, zda nechceš házet daleko.

Wobbler na štiky a candáty má něco mezi 7 a 18 cm. Co z toho hodláš nabízet? Jedním prutem celé to spektrum neobsáhneš.

Rozumnější prut na přívlač má u mně dva dobře spasované díly, slušná očka a sedlo navijáku, ve kterém se naviják nemele. To splňuje většina. Musíš být konkrétní.

A opět ta konkrétnost – připlatíš si – a kolik?

Prohlídni si u braunstar.cz nový Skeletor ve 240 cm. Jsou tam dvě gramáže – do 24 g a do 40 g. Oba jsou to dobré wobbleráky. Delší pruty z téhle řady nemusím, ale tuty se povedly. Když se ti na nich nebude něco líbit, aspoň konečně najdeme bod, od kterého se odpíchnout.

Úterý 8. září 2009 v 10:58® Libor
Libor

pepa-č> k svačině mu zbyde domácí tlačenka a klobásy od řezníka co s ním sousedí :-)

Úterý 8. září 2009 v 10:46profil byl smazán

osprey> musíš to brát komplexně. s dřevem proti švestce nemám šanci. Ale dřeva se nanajíš. Já si švestku slupnu a na to nepoživatelné dřevo něco lupnu. sečtu-li slupnutí a lupnutí moje strategie vyhrává. Ty naházíš švestky do vody a k svačině ti zbyde leda dříví. :-)

Úterý 8. září 2009 v 10:28® Arnej
Arnej

osprey> budu pouzivat vyhradne woblery na tenhle prut a do hloubky, chci pouze koupit neco rozumnejsiho a i s tim ze si priplatim

Úterý 8. září 2009 v 9:54® BlueShark
BlueShark

Náderná debata :-D A pak ta voda stejně dorazí k nám do Ústí nad Labem :-D Robur, dávej mi do osobky vědět, kdy chodíš venčit do řeky lulu a já si spočítám setrvačnost dle břehokilometrů a rychlosti toku a nebudu tu v tu dobu chodit chytat :-D

Pak mi nemaj tvrdnout vlasce :-D

Tento příspěvek byl editován 8.9.2009 09:54:45 uživatelem BlueShark.
Úterý 8. září 2009 v 9:50® osprey
osprey

Robur: Připouštím, že bys chvíli vzdorovat vydržel…

Dojdi to s tím čůráním napsat sousedům do Muškařiny. Až si těch pár, co jim tečou jejich Simmsy, uvědomí, v čem celou dobu stojí a všimnou si, jak jim pod Goretexem žloutnou a probarvují se nohy (včetně červených skvrn), rádi ti vyjeví své sympatie.

Já to budu monitorovat a zaznamenávat si nejlepší hlášky. Tu úplně nejlepší ti pak třeba necháme vyškrábat na náhrobek:-)

Úterý 8. září 2009 v 9:41® Robur
Robur

si tam říkám též Robur:-D a s ichtyly, co říkají, že parma, potočák a kdoví co ještě není k jídlu se nebavím, jediné co dělám je, že do pstruhovek čůrám, bo je tím okysličuji a pstruzi jsou barevnější. ASi opráším selský rozum:-D , jsi připraven to kočírovat?

Úterý 8. září 2009 v 9:39® osprey
osprey

Arnej: Nevím, jak si představuješ chybu, která by tě mrzela. Chytat se dá skoro se vším (to bys koukal, s čím jsem začínal), jde spíš jen o optimální pocit při lovu. Maximálně by se ta chyba stala důvodem k nákupu dalšího prutu. Já už jich mám otýpku:-)

K nějakému zásadnímu návrhu bych ale potřeboval vědět, jakou si představuješ délku, jaké nástrahy chceš házet a vodit a kolik do toho chceš investovat.

Úterý 8. září 2009 v 9:32® Arnej
Arnej

Dobrý den, žádám Vás o radu ohledně přívlačového prutu. Prut bude sloužit k středně těžké přívlači. Chci si ho pořídit na štiky a candáty. Můžu požádat o typy a rady? P.S. Nechci udělal pří výběru chybu, která by mě potom mrzela. Velice děkuji. Tomáš

Úterý 8. září 2009 v 9:25® osprey
osprey

Robur: Na MRKu si můžeš říkat Robur Dobyvatel:-)

A předem tě varuji před některými brilantně diskutujícími jedinci zejména z muškařské sekce. Nezaplétej se s nimi, straň se jich. Jsou schopni ti bez jediného sprostého slova vymluvit do hlavy díru. Jsi vůbec na podobné střetnutí připraven? Ze zdejších poklidných vod nemůžeš mít výrazně natrénováno:-)

Úterý 8. září 2009 v 9:08® Robur
Robur

skwore, nedělej zagorku, odchází se proto, aby jsi se měl kam vracet, nebo půjdu k sousedům a budu tě tam otravovat:-)