Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 3. září 2009 v 18:53® Robur
-
Deive, tož trošku komerce, né. Na Chytej by měla být s věnováním a podpisem autora, tož si chystej nějaká moudra.
- Čtvrtek 3. září 2009 v 18:45® kubas
-
inspo: no ale alespoň já zatoužím po větší rybě, která občas využije brzdu navijáku, což se na těchto revírech většinou nestává, takže po pár vycházkách mě to omrzí
- Čtvrtek 3. září 2009 v 18:19® HaD
-
Kniha s názvem „SUMEC, životní výzva“ dnes spatřila světlo světa. Po dvouletých přípravách, korekcích, korekturách, focení atd. jsem se konečně dočkal svého díla, které právě vychází v nakladatelství FRAUS v oblíbené edici „Průvodce sportovního rybáře“
V knize o 180 stranách naleznete návody jak na sumce, s jakým vybavením, kde jej hledat, jak jej fotit, jak navázat montáže atd., atd.
Na knize spolupracoval zásadní měrou Tomáš Rozsypal svým velmi rozsáhlým a ojedinělým příspěvkem o sumčí přívlači. Dále spolupracoval Ing. Dubský (Škola rybářská Vodňany), Pavel Tomi, Jaroslav Hrdlička, Ladislav Vidršperk, Rudolf Hrušínský a David Bonaventura.
V knize naleznete téměř 450 fotek a ilustrací. Doporučená prodejní cena je 399,– Kč
- Čtvrtek 3. září 2009 v 18:04® Robur
-
zkus ji nechat vystoupat a pak do toho jen drbej aby dělala na hladině kroužky
- Čtvrtek 3. září 2009 v 17:08® cormaxx
-
proutnik> Ty máš starýho Dragona?
- Čtvrtek 3. září 2009 v 16:11® proutnik
-
vcerejsi privlac nic moc ale tak par malejch se zadarilo
- Čtvrtek 3. září 2009 v 15:36® dedacek
-
HaD> Ano strouhanku s pálivou paprikou smíchat a rozsypat na hladině.
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 14:33® Mr.Hyde
-
Robur> dík, s odlehčenou rybou jsem to pravda ještě nezkoušel, zítra to prubnu, uvidíme
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 13:40® Robur
-
zní to blbě, ale co zkusit tam naprat větší mrtvou rybku na položenou (samozřejmě nejlépe tu, co tam ta ryba loví), napumpovat ji vzduchem či nějakým nadlehčovadlem, nechat vystoupat a pak bych s tím lehce pocukával tak, aby se vždy zastavila o olovo na dně a opět vztlakem vystoupala k hladině. Tj. nepřibližovalo by se to ke břehu. Co se týče systému, tak je na pováženou, jak naranžovat trojháky.
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 13:32® HaD
-
Mr.Hyde> tak zkoušet dál.
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 13:25® Mr.Hyde
-
HaD> toho největšího co jsem sehnal 15cm, na toho mi přišel krásný bolen (57 cm)asi po 45 náhozech, jinak mrtvo.
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 13:21® HaD
-
Mr.Hyde> zkoušel jsi velikého popa?
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 13:03® Mr.Hyde
-
HaD> má 8,5 hektaru, může se lovit pouze z jedné strany, na loď nemohu, protože je to Moravskoslezký revír, nejužší místo má cca 50m, tam jsem ji nikdy lovit neviděl, spíše loví v místech, kde se šířka rybníka pohybuje od 90 do 110 m, v nejširším místě má rybník asi 170 m.
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 13:00® Mr.Hyde
-
osprey> dík, mám na ni nachystáno všechno nové, je mi jasné, že to není žádné ořezávátko, nikdy jsem neviděl lovit štiku, tak jak loví ona, je prostě úžasná co dokáže udělat, je jako ....., nevím co, vyzkoušel jsem již dokonce mořské nástrahy, také rady z chytej, jak lovit na mořské ryby – makrely, sledě, ukáže se potvora, ale spíš se vysmívá, abych nahodil daleko používám už i jemější kaprové pruty, no uvidíme. Každopádně díky za radu, snad ji někdy vyfotím, alespoň ve vodě.
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 12:53® HaD
-
dedacek> pálivá paprika?
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 12:34® inspo
-
osprey> Do 16.4. spím zímním spánkem
.
- Čtvrtek 3. září 2009 v 11:54® dedacek
-
Mr.Hyde> Zkus si stáhnout rybičky na jedno místo, např strouhankou+pálivá paprika a pak do toho místa nahodit na plavanou .
- Čtvrtek 3. září 2009 v 11:24® HaD
-
Mr.Hyde> jak je ten rybník velkej?
- Čtvrtek 3. září 2009 v 11:22® HaD
-
Díky za názory. Scanix: to je slušný výřad nástrah. Dáváš je po jedné, nebo děláš hejno?
- Čtvrtek 3. září 2009 v 11:21® osprey
-
Mr.Hyde: S jejím přesunem na mělčiny po ochlazení si zdaleka nejsem jist, spíš bych to viděl na pohyb opačným směrem.
Tahle ryba neloví to, co žije na mělčinách. Pokud ji chceš na umělou nástrahu, nezbývá ti než být trpělivý a čekat na správný den. Chce to velké a neokoukané nástrahy, kreativně vodit, snažit se její stanoviště přehazovat a hlavně – druhou šanci ti nedá. Prober si všechno od cajku až po pomůcky na vylovení. Musíš jasně vědět, co budeš v libovolnou chvilku od záseku dělat.
Půlka velkých štik se ztratí na těchhle detailech (krátké lanko, prut slabý na zásek, rozcupované karabiny, ryba vyháklá při vylovování,…).
- Čtvrtek 3. září 2009 v 10:18® Mr.Hyde
-
Libor> pakliže se zadaří tak určitě, moc tomu ale nevěřím, je to mrška prohnaná, škoda, že se na Moravě nemůže lovit z loďky, tím bych své šance o něco zvýšil.
- Čtvrtek 3. září 2009 v 10:11® Libor
-
Mr.Hyde> no vydrž, přeju úspěch, pak sem koukej dát její fotky!
- Čtvrtek 3. září 2009 v 10:08® Mr.Hyde
-
Libor> To já trpělivej jsem, počítám s tím, že až se ochladí, stáhne se s menšíma rybama na vyhřáté mělčiny, to asi bude moje jediná šance, zajímavé je,že loví vždy až po poledni tak od 13:30 do 17:00 hod., nikdy jsem ji neviděl a neslyšel lovit ráno, nebo večer.
- Čtvrtek 3. září 2009 v 10:05® Libor
-
Mr.Hyde> jsem jen teoretik, velká štika je u mě přes 70cm, ale asi bych tu nástrahu dal fakt velkou. Hlavně tedy podle toho co ten krokodýl loví. Největší zbraň bude asi trpělivost, to jsem ti ale dobře poradil viď?
- Čtvrtek 3. září 2009 v 10:02® Mr.Hyde
-
Libor> Od 7 do 25 cm
- Čtvrtek 3. září 2009 v 9:59® Libor
-
Mr.Hyde> ale velikosti těch nástrah?
- Čtvrtek 3. září 2009 v 9:58® Mr.Hyde
-
Libor> Zkouším woblery,třpytky,gumy všeho druhu,když loví – občas se vyhodí, nic většího jsem zatím neviděl, je nádherná
- Čtvrtek 3. září 2009 v 9:54® Libor
-
Mr.Hyde> a jaké nástrahy jsi vláčel? a jestli má 1,5m budeš asi slavnej.
Tento příspěvek byl editován 3.9.2009 09:55:11 uživatelem Libor. - Čtvrtek 3. září 2009 v 9:52® Mr.Hyde
-
Zdarec chlapi, poraďte......? Už 14 dní si chodím prohlížet štiku, do 1,5m jí mnoho neschází, bohužel odolává všemu, pokud se ji podaří nalákat na 15m ke břehu je to zázrak, nejraději loví tak 40–50m od břehu rybníka, její lovecké výpady jsou naprosto nepřehlédnutelné a fascinující, prostě nádhera, ale jako by věděla......, nemáte někodo podobnou zkušenost, nedostal jste někdy někdo takovouto vychytralou potvůrku?????? Poraďte.Vyzkoušel jsem snad všechny druhy nástrah na přívlač, ačkoliv to nemám rád, vyzkoušel jsem již i lov na živou i mrtvou rybku, takřka denodeně se ji snažím něčím obalamutit a nic…
- Středa 2. září 2009 ve 23:18® hecht
-
osprey> Máš pravdu předsedo, teda vlastně redaktore. Sander to je vydra křížená s kormoránem a volavkou dohromady