Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 30. srpna 2009 ve 13:25® hecht
hecht

Flip> Pokud by byl vyroben, běda nám. Co bych potom mohl hledat za novinky a o čem bych snil, když ten nejlepší klacek bych už měl doma :-))

Neděle 30. srpna 2009 v 9:04® BigMike

Já jsem na místě, kam jsem nedošáhl za rákosí normálním prutem a brodit bylo o hubu, chytal na boloňku 5m:) Na gumy a okounci přes 30 cm byli lační. Kde ty loňské sněhy jsou…

Sobota 29. srpna 2009 ve 20:26® inspo

bonsusek> Použít se dá prakticky všechno, ale nenašel bys doma jiný kratší prut. Prut přes tři metry už je fakt hodně.

Tento příspěvek byl editován 29.8.2009 20:26:51 uživatelem inspo.
Sobota 29. srpna 2009 v 18:19® bonsusek

čaute, můžu použít na příležitistní přívlač prut 3.6, je tvrdší ale je na dravce

Sobota 29. srpna 2009 v 11:48® BigMike

Mám FB, takže nový typ, s mělkou cívkou. Snad se rozběhne!!! Tak ho tedy vracet nebudu:)))

Sobota 29. srpna 2009 v 11:18® -zruseno

Já si před dvěma dny koupil Novej typ 1000 s bojovkou. Tak doufám že bude chodit dobře.

Sobota 29. srpna 2009 v 10:37® inspo

BigMike> Nevím jestli máš tu novější nebo starší verzi, ale mi to dělalo taky. Mám tu starší verzi 3000 s mělkou cívkou. Měl jsme stejný první dojem. Po první vycházce jsem myslel, že ho vrátím, ale po několika dalších vycházkách se rozjel a nyní točí už druhý rok v pohodě.

Sobota 29. srpna 2009 v 10:32® BigMike

Naviják S.Exage mě dost zklamal. Na sucho jede dobře, jak nahodím a začnu navíjet, jde ztuha! Nebo je to spíš můj pocit? Mám pocit, že to snad dělá každý naviják co ho dostanu do ruky. Jsem asi zmlsaný mou starou Ticou.

Sobota 29. srpna 2009 v 10:17® Sander
Sander

Kazan > určitě dám vědět.

S tím Orlasem nevím, já to tam moc neznám, kdybych tam jel, tak asi až pozdě na podzim. Ale kdyby jsi chtěl něco spáchat, byl bych pro.

Sobota 29. srpna 2009 v 10:14® Sander
Sander

Flip > ano, tentokrát ale na okouny, ne na Sanderbaity :-)

Sobota 29. srpna 2009 v 9:52profil byl smazán

hecht> zaplaťpánbůh?-já bych řekl spíš škoda:-)

Tento příspěvek byl editován 29.8.2009 09:52:51 uživatelem .
Sobota 29. srpna 2009 v 9:51profil byl smazán

Sander> už zase skelouše?:-)) )

Sobota 29. srpna 2009 v 6:37® Kazan

Sander> tak až ti dorazí ta matchka tak dej vědět jaký je rozdíl mezi xt100 a xt200, jinak nechystáš toho ,,skelouše,, na okouny na Orlíku?

Pátek 28. srpna 2009 ve 23:07® hecht
hecht

cormaxx> Pokud bych dal nějaký můj postřeh, tak ten skelouš do 28 g je super woblerák. Ta Destinka by mohla být citlivější na ty gumy. Oba pruty ale mám omakané pouze z obchodu.Draka mám doma, ale ve 2,45m používám ho hlavně na woby a spokojenost, pokud bys na něj chtěl dát kopyto 10 cm s tou hlavou 12 g, možná šáhnout pro větší gramáž (pokud to bude v proudu), na stojáku to utáhne v poho. Univerzál prut, který všichni hledáme, nebude asi nikdy zaplaťpánbůh vyroben.

Pátek 28. srpna 2009 ve 22:42® BlueShark
BlueShark

Scanix: Já už vím teď, že bude hůř :-(( ((((((( Celý život v háji… :-D

Pátek 28. srpna 2009 ve 22:29® cormaxx
cormaxx

Scanix> A že má dobrou vodu „u baráku“ :-)

Pátek 28. srpna 2009 ve 22:18® Scanix
Scanix

BlueShark> vis co je s tebou nejvetsi sranda, jak jsem ti roky rikal, at jde vlacet a ohrnoval si nos a ted jsi ze zazral, to me dostava a ver, ze s dalsi peknou rybou bude hur :-))

Pátek 28. srpna 2009 ve 21:27® Mločka

Zdravím v sekci montáže jsem nešel Drachkovitchův systém je povolené mít více návazců s trojháčky z jednoho obratlíku?

Pátek 28. srpna 2009 ve 21:17® Sander
Sander

Kazan > když jsem přijel domů, nelenil jsem a objedna tu mačku i ten Skeletor. 3,05m, 2–12g, potřebuji ho na okyše.

A ještě jednou dík, máš to u mně.

Pátek 28. srpna 2009 ve 21:10® Kazan

Sander> dnes jak jsme spolu krátce mluvili, tuším že jsi říkal že půjdeš i do Skeletora, do jaké gramáže a délky?

Pátek 28. srpna 2009 ve 20:24® cormaxx
cormaxx

BlueShark> Ať paternoster nebo drop shot,tak bych tam dal jen háček.U braunstara mají strýmrový háčky,ty budou ideální;-)

Pátek 28. srpna 2009 v 16:18® inspo

BlueShark> Ten sólo háček bude asi lepší volba.

Pátek 28. srpna 2009 v 15:08® BlueShark
BlueShark

inspo: jsem rád, že jsi mě pochopil, přesně to chci, jako u feederu, jen jsem nevěděl zdali smáčka s lehćí jigovkou nebo tam dát jen háček sólo a smáčka :-)

Libor: no kapka olova je na konci a návazec kratší se smáčkem a s mini jigovkou aby se více vznášel, ale asi je lepší úplně bez jigovky, aby se mrskal a vznášel :-)

Tento příspěvek byl editován 28.8.2009 15:11:24 uživatelem BlueShark.
Pátek 28. srpna 2009 v 15:06® Libor
Libor

BlueShark> a koncovou zátěž? ta bude dost váznout, jednou jsem to tak zkoušel a pravda že se to motalo. Asi bych dal menší hlavičku a klasicky to vodil nad těmi kameny. Nevím, nechám ostatní ať se vyjádří.

Pátek 28. srpna 2009 v 15:04® inspo

BlueShark> Já to tedy nezkoušel, ale zkus udělat jak u feederu paternoster. Na delší návazec dej olovo a na kratší dej háček se smáčkem. Zkus se ještě podívát na toto: http://chytej.cz/…nastrahy-cz/.

Pátek 28. srpna 2009 ve 14:57® BlueShark
BlueShark

Jasná, vždyť dropshot je vlastně takový boční návazec. Sic je háčkem pevně na kmenovým vlasci, ale já ybch ho dal na návazec malej.

Pátek 28. srpna 2009 ve 14:35® cormaxx
cormaxx

BlueShark> Myslíš,jako aby si smáček držel hloubku těsně nad kamenama a tam pracoval?

Pátek 28. srpna 2009 ve 14:32® Libor
Libor

BlueShark> nechápu ale neber to osobně. Zkusil bych ho prostě vodit nad těmi kameny. Máš na mysli ho dát na boční návazec?

Pátek 28. srpna 2009 ve 13:57® BlueShark
BlueShark

Tak sorry, asi jsem blboun nejapný…

Tak včera vláčka na Labi, 2 gumy jsou minulost (utřeny a nic moc) a zkusil jsem smáčka zase a povedl se mi okoun 30cm což je mezi těma prďolama úspěch. Mám prosbu, aby se smáček viditelně pro ryby (okouny) vodil a měl nějakou trajektorii bez uplného zapadávání pod kameny a tím snažší kořist pro dravce. Tím myslím nepoužít dropshot háček, ale néjaký návazec se smáčkem. Přijde mi, že kdyby se použil drop-shot na labské břehy, bylo by to účinnější. Nikdy jsem ho ještě nezkoušel. Nešlo by vytvořit smáčka s menší hlavičkou jakoby na mini-návazec? Samozřejmě by stále fungovalo oživování nahoru a dolů atd… Prosté né klasika jak je háček a na něm píchlý smák, ale návazec, kam ho navěsím normálné s JIGOVKOU, ale třema gramovou ani ne.

Chápe už mě někdo? :-) Jestli to nékdo už néjak nezkouŠel, obávám se, že se to asi bude motat :-((

Pátek 28. srpna 2009 ve 12:58® inspo

BlueShark> By ses mohl dát na politiku. Tam toho taky vždy plno namluví, ale nerozumí jim pomalu nikdo :-) .