Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 23. srpna 2009 v 15:32profil byl smazán
-
Prutos> tak s těmy přesnými hody jsi na to kápl – přesedlal jsem u vláčky také na delší prut a okamžitě jsem měl problém s přesností odhozu lehkými nástrahami. Jsou to opravdu nervy. Můžu ale potvrdit, že je to opravdu hlavně rukama. Je to o zvyku. Ještě párkrát vyrazíš a ty hody se budou pořád vylepšovat. Tak přesné ale jako s krátkým prutem to asi nikdy nebude. Než jsem si zvykl s tím dlouhým klackem nahazovat – udělal jsem si dobrou inventuru v krabičcce
Dlouhý prut má pak ale hodně dalších výhod a myslím, že u zdolávání toho kapra jsi to určitě pocítil. (můj názor a zkušenost)
- Neděle 23. srpna 2009 ve 14:03® Prutos
-
osprey> tak se mi dnes konečně povedlo vyvenčit novej kousek. Abych ho jen nechválil tak jsem objevil i jednu nectnost. Moc mu nejdou přesné hody s lehkou nástrahou na blízko. O toleranci ± pár cm si můžu nechat zdát. A nebo je to mnou a tím že jsem zvyklej na brát na tuhle práci 1,8m. Původně jsem chtěl na okouny,ale ti se snad propadli do pekla..chytil jsem jednoho pidižvíka.Situaci zachránil bolínek cca 40, kterej stál (opravdu stál) na štičím stanovišti a po záběru mi prolít keřem. Nevím jak ale povedlo se mi ho z tama vymotat a úspěšně osvobodit. Pak přišel bonus v podobě kapříka 44cm Cosi sbíral z hladiny tak jsem mu šoupnul wobíka…nezaváhal. Od rány do řepy ho zachránily dva cenťáky. Ale proč to píšu…uvodit ho na dvanáctku mi vzalo cca 5 minut. Ale bylo to krásných pět minut. Větší ryba se s tím protkem zdolává parádně.
Tento příspěvek byl editován 23.8.2009 14:04:33 uživatelem Prutos. - Neděle 23. srpna 2009 ve 13:18® Fugas
-
BlueShark> okoun na popa je celkem běžná věc a občas i pěkná podívaná, když loví v hejnu. Jen s tou velikostí je to zatím špatný.., ale ta správná doba teprve přijde, snad. Jinak okoun nemá s většíma woblerama většinou problem, je to lump zvědavej
- Neděle 23. srpna 2009 v 10:57® inspo
-
Ahoj. Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s woblery Lucky John. Já je před nedávnem objevil v jednom krámě a za tu cenu jsem hned dva koupil na odzkoušení. Zatím jsme je jen jednou smočil a chodí hezky. Na webu jsme o nich nic nenašel.
- Neděle 23. srpna 2009 v 9:47® Prutos
-
BlueShark> Celkem nic na tom není, jen je potřeba být ve správný čas na správném místě. A funguje to jen někde, zpravidla na stojácích.
- Neděle 23. srpna 2009 v 9:47® Prutos
-
BlueShark> Celkem nic na tom není, jen je potřeba být ve správný čas na správném místě. A funguje to jen někde, zpravidla na stojácích.
- Neděle 23. srpna 2009 v 9:42® BlueShark
-
Jak nezdá??? já se ptám, chci o tom něco vědět, hodně mé to zajímá!!!
- Neděle 23. srpna 2009 v 9:23® Prutos
-
BlueShark> Co se ti nezdá na lovu okounů na popy? Pokud ti to připadá divné tak koukej na tohle…jeden dorostenec z dnešního rána.
- Neděle 23. srpna 2009 v 8:18® BlueShark
-
Fuges: Ty chytáš na popa okouny???
Jseš si jistý, že zvětšením nástrahy zvětšíš i okouny?
- Neděle 23. srpna 2009 v 8:09® BlueShark
-
Osprey: Ty šňůry moc ne-e viď?
Včera jsem byl vláčet v podvečer po práci a pěkná chytačka 13 okounků, 1 tloušťák náhodnej a 2 štičky. Jak jsem Ti psal s tou pletenkou, proč myslíš, že bych využil silnější než 0.10mm? I když na gumy se asi hodí do koryt atd… Lze s tím leccos vytáhnout viď. I když ten proutek Abu Garcia 2,7m 5–35g na to moc není, je měkkej docela na tahání vázek…
Dost ale zatím zdokonaluju ULP a tam mi asi stačí 0.16mm vlasec viď?
PS: Zdokonaluju je silné slovo, snažím se
Tento příspěvek byl editován 23.8.2009 08:13:42 uživatelem BlueShark. - Sobota 22. srpna 2009 ve 12:43® Prutos
-
BlueShark> Na feederu ti , pokud půjdeš cíleně na okouny, stačí ta nejtvrdší špička. Šnůry se sice dělají i v průměrech na UL použitelných,ale na okouny to není dobrá volba. Šňůra je neprůtažná a okouní tlamka křehká, tzn. budeš jim trhat tlamičky a budou ti padat.
- Sobota 22. srpna 2009 v 10:52® BlueShark
-
Má někdo zkušenosti s chytáním ULP a šňůrou? Chci na okounky a má to asi větší cit pro poznání záběru, přemýšlím…
- Sobota 22. srpna 2009 v 10:41® macino ambrossiny
-
BlueShark> nejsi sám já taky
- Sobota 22. srpna 2009 v 10:27® BlueShark
-
Tak všichni asi seděj u vody a já v práci
Jinak chci jít v podvečer na Labe potrapit okouny, přemýslím, že vemu na vláčení feeder, uvidím. Vláčák 5–30g je asi moc. Vláčel někdo s feederem? Dal bych tam třeba zlomenou zabroušenou špičku …
- Sobota 22. srpna 2009 v 9:19® BlueShark
-
Cormoran: Jsi kluk šikovná o tom není sporu
- Pátek 21. srpna 2009 ve 22:55profil byl smazán
-
inspo> díky za tip – vypadají opravdu hezky! Líbí se mi jak barevne provedeni tak i tvarem – pár kandidátů si urcite porídím.
- Pátek 21. srpna 2009 v 16:57® Filip00
-
Fugas> velká nástraha = velká ryba tak to jsem zvědam dám jsem v neděli woba co jsem koupil. jestli máš pravdu tak jdu na rekord
- Pátek 21. srpna 2009 v 15:11® inspo
-
petrikveprik> Osobní zkušenosti nemám, ale tyhle jsou pry fajn: http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…a-HA-05.html.
- Pátek 21. srpna 2009 v 15:02® Fugas
-
petrikveprik> ještě nevím co je tu za obludy, ale na 5–7cm popy tahám hlavně okouny. Jde o větší přehradu. Na říčku to nechci
. Někde jsem slyšel: velká nástraha= velká ryba, tak chci vyzkoušet jestli je na tom něco pravdy
- Pátek 21. srpna 2009 ve 14:58® Fugas
-
Filip00> plandavku se snažím tahat přerušovaně, chvilku nahoru, do boku, pak jí nechám vyklesat… měním rychlost, směr.. vyzkoušej někde na mělčině v dohledu co to dělá. To se nedá moc popsat
- Pátek 21. srpna 2009 ve 14:57profil byl smazán
-
Fugas> ty jo to jsou u vas takovi macani ze tam hazete na ne takove obludy popy? To ja spis resim opacny problem a snazim se sehnat pro zmenu spis co nejmensi varianty popu abych mel co delat na te nasi „prejelcovane“ pstruhove becve. Nemate nekdo pro zmenu nejaky osvedceny tip nejakeho mini popiku?
- Pátek 21. srpna 2009 ve 14:18® osprey
-
Filip00: Na dně, ve sloupci, hlavně dost pestře.A pozor, rády váznou. Každá je trochu jiná, chce to vyzkoušet si chod na mělčině. Na boleny rychle navíjet u hladiny.
- Pátek 21. srpna 2009 ve 13:07® Filip00
-
poraďte jak se chytá s plandou mám asi 3 dvě lžičky a pak takovej pásek (tenká hubená a dlouhá), nikdy jsem na to nechytal, necháte ji dopadnout na dno a pak škubu?
- Pátek 21. srpna 2009 v 11:41® Fugas
-
osprey> OK, zkusím to veliteli
Tento příspěvek byl editován 21.8.2009 11:42:51 uživatelem Fugas.. Na plandavky chytám celkem rád, ale pop má něco do sebe, když člověk vidí ty vlny na hladině. I když u nás to většinou dělaji hejna okounů.
- Pátek 21. srpna 2009 v 11:19® osprey
-
Fugas: Zkus malou tenčí plandu a rychle motat. Dohodíš ji dál než devítku popa a ikdybys ho metal kaprákem a s dvojitou otočkou. Taky to vyjde levněji.
- Pátek 21. srpna 2009 v 11:14® Fugas
-
osprey> dík ale to už moc, stačí na doplnění sbírky něco kolem 8–10cm aby se to nechalo vystřelit daleko na přehradní boleny,… štiky?
- Pátek 21. srpna 2009 v 11:11® Fugas
-
Libor> už na to na netu koukám, dokonce na bohemiafishing maji i mého oblíbeného Storma v 8 a 11cm!
- Pátek 21. srpna 2009 v 11:11® osprey
-
Pulec XYZ: Force Master je líbivější. Myslím, že budeš spokojen. Za tu cenu jsem v době svých začátků nic kloudného nesehnal a to měla koruna úplně jinou váhu.
Fugas: Zajeď si do toho Písku, tam jsem, mám pocit, jednou viděl i něco kolem 14 cm.
- Pátek 21. srpna 2009 v 10:59® Libor
-
Fugas> ta mořská 12cm je už kus masa. Zeptej se HaDa, ten na ně tahal i snad v Mongolsku.
- Pátek 21. srpna 2009 v 10:55@ PulecXYZ
-
Osprey: dík za reakci. Beru ten Force Master, Catana je v aqkci za 530,– a Force Master za 630,–. Snad se to kilo navíc projeví pozitivně:)