Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 18:22® Tomik
Tomik

osprey> Mám dotaz, myslíš že je třeba do švédska na jezero plovoucí vesta? Vím, že jsi švédsko navštívil, tak se ptám. Dík

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 18:12® BlueShark
BlueShark

Není není, zajímalo mé to fyzikálně :-) Je to tak malé tření, že se divím :-)

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 18:01® osprey
osprey

BlueShark: Nevyřeší. Přívlač není… Ale to už známe, že? :-))

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 17:54® BlueShark
BlueShark

Osprey: Wow, hodně zajímavé, vyzkouším, říkal jsem si, že to obratlík vyrší a ono ne :-)

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 17:54® osprey
osprey

Pokud jde o lanko při popání, tak svoji poslední upopanou štiku jsem zabil. Měla to pomalu až tam, kam slunce nesvítí a nebýt lanka, zdechla i s mým popem v žábrech.

Mimochodem – 2 otázky pro všímavé.

Jak se typicky chová lanko při popání? Děláte s tím něco?

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 17:50® osprey
osprey

Blueshark: Rotačky, na které nejvíc chytáš, vlasec kroutí. Některé to snášejí hůř, jiné líp, ale kroutí se to vždycky.

Je potřeba obřas to rozmotat

– vyvěsit nástrahu (z okna, z mostu) a nechat vytočit
- nechat vlasec vyvlát v proudu
- občas sundat rotačku a chvíli chytat lehčí gumou (to občas dělám já)
- někdo dokonce přehrabuje rotačky, kouká na kterou stanu kroutí vlasec a pak to střídá (to je extrém, většína lidí se tomu spíš směje)

Prostě obřas budeš muset ten vlasec nechat vykroutit.

Tento příspěvek byl editován 20.8.2009 18:02:20 uživatelem osprey.
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 17:34® BlueShark
BlueShark

Osprey: Čau Míro… :-)

Mám jednu velikou prosbu a otázku. Začínám vláčet, čapl jsem naviják, který mám nový a navinutý vlascem 0.20mm Colmic Norge. Naviják Shimano Exage 3000RB. Super, všechno paráda a používal jsem díky jemné brzdě při chytání na rybičku nebo nouzově na těžkej kalibr na feeder. Dal jsem ho tedy na nový vláčák a po 2 návštěvách (jeden bolen plus pár okounů a tlouštíků) se začíná kroutit a zamotávat v cuckách na špičce. 20m jsem ustřihl a dělá to dál. Kroutí se a kroutí… :-((

Potřeboval bych poradit, zda-li je nějaká rada na vlasec, který to nedělá a pokud ne, nějakou fintu? Díky moc…

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 16:53® Prutos
Prutos

macino ambrossiny> Rozdíly mezi nimi jsou v ceně, desinu a měly by být i v kvalitě. Všechny tři jsou to dobré stroje.

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 15:42® Kublaj
Kublaj

Libor> http://www.obchodupetra.nr1.cz/?… mají i 6kg a 9kg a tady je to od cannele co chci zkusit a vážu MW tím uzlem co je na obrázku s lankem od cannele tady http://www.rybarsky-katalog.cz/…praflex.html zatím žádnéj problém nenastal :-)

Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 14:42® inspo

Libor> Pokud jde člověk cíleně na štiky, tak by tam lanko mělo být. Taky jsem používal ty předvázané, ale od letoška používám technosteel a jsem taky spokojen.

Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 14:37® Libor
Libor

Kublaj> souhlasím, taky ho vždy dávám a ryby chytám. Používám ty přednavázané a nemám problémy. Hoď sem kdyžtak odkaz na ty tvoje., díky.L.

Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 13:56® Kublaj
Kublaj

Libor> při popání? samozřejmně dávám při popaní i s podhladinovými nástrahami, při použití toho vlasce na pletence, používám Micro wire na 3kg, je to krásně tenký lanko a silnější při použití vlasce kterej má taktéž nosnost kolem 3kg nemá cenu, ještě chci zkusit lanko od cannele na 6kg, pro případy kdy na pletence nebudu mít návazec z monofilu, tam kde nemám jistotu že mi to při lovu sumců nezbalí štika je lanko 3kg dost málo, na sumce zase u pletenky využiju její nosnost a slabé lanko mě tím dost omezuje. Jen okrajově minulý rok sem popal bez lanka, žádná mi tu neurafla ale je to na prd, člověk se o popa bojí a často při záběru jí to může skoro chválně vytrhnout od huby, s lankem má člověk jistotu že když to chviličku nechá že tam ta ryba bude a neuřízne to a ani rybě nepodepíše skoro jistý ortel smrti, ten MW je solidní lanko i na popání a ty klasický silný lanka co se prodávají už navázaný asi nikdy už nevemu do ruky natož to navázat před nástrahu :-D Hodně lidí tvrdí že mu popa štika vždy vzala za kraj, mě ta 80ka na fotce to měla až u žaber a nebýt lanka jistě by asi časem pošla.

Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 13:48® Kublaj
Kublaj

Mirus> není zač, letos testuju pletenku poprvé tak to ber malinko s rezervou, jsou to první poznatky výhod a nevýhod, jen na okraj to chce návazec po lovu odstranit a při dalším lovu uvázat znovu, při několika silnějších zatížení jako jsou vázky nebo velká ryba je lepší ho pro jistotu vyměnit, přece jen ty uzle „stárnou“ a ztrácí pevnost, přišel jsem takhle o okouna cca 40cm, někde ten vlasec byl poškozenej chtěl jsem ho zastavit při výpadu a upálil mi to, ale chybama se člověk učí :-)

Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 13:44® Libor
Libor

Kublaj> a lanko nedáváš?

Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 13:42® Mirus
Mirus

Kublaj> Díky :-) , rozhodně to vyzkouším

Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 12:39® Kublaj
Kublaj

Mirus> pletenka s návazcem se mi zdá jako hodně účelná, využiju neprůtažnost pletenky a nepřijdu díky 2m návazci o nenápadnější prezentaci nástrahy, hodně takhle popám :-) svazuju to chirurgickým uzlem, co jsem zkoušel tak je to nejpevnější spojení šňůry a vlasce v průměru kolem 0,16 v mém případě 14ky, je dobré udělat minimálně 7 ovinů, pletenka má snahu prokluzovat a uzel je pevnější, pokud je kvalitní i návazcový vlasec a pro přivázání nástrahy se použije dvojitej grinner drží to dost fest, samotnou pletenku používám jdu li na sumce a v místech s více vázkami, tam bych asi nástrahu s návazcem nedostal. Na fotce ryba vytažená na pletenku s návazcem, sice jsem se bál jestli to neurve ale je to asi hodně o kvalitě toho vlasce a neflákat uzly ;-)

foto/diskuze/privlac/2009/th-img25891.jpg
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 12:21® Mirus
Mirus

Zdravím, prosimvás vláčim s pletenkou a někde jsem četl, že je ve vodě poměrně vidět a odpuzuje to ryby.. osobně jsem to nějak nepostřehl, zároveň jsem četl, že je dobré si dělat návazce ze silonu, ale osobně si myslím, že pak ta pletenka neplní účel. Napište co si o tom myslíte díky za každou odpověd :-)

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 11:32® macino ambrossiny
macino ambrossiny

zdravim je nejaky velky rozdil mezi navijakama shimano technium FB nebo Mgs a twin powerem FC? ceny jsou celkem podstatne rozdilne asi 3300,– 4700,– 6500,–

Čtvrtek 20. srpna 2009 v 9:55® Filip00
Filip00

hecht> nějak nevím co si mám představit pod asfaltovou špičkou

Středa 19. srpna 2009 ve 23:48® hecht
hecht

Char> To myslíš tu Tvou asfaltovou špičku jo ???

Středa 19. srpna 2009 ve 21:33® Char
Char

osprey> jo to je fakt, mám perseuse do 30 gramů, dobrej proutek a rukojet sedne do ruky jak prdka na hrnec

Středa 19. srpna 2009 ve 21:27® osprey
osprey

Já jen potvrdím, že Perseus je docela slušný prut s vynikajícím poměrem cena – výkon.

Středa 19. srpna 2009 ve 21:24® Sander
Sander

Kdyby jste měl někdo zájem, kamarád se zbavuje Jaxona Perseuse, 2.70m do 40g. Byl jen 4× u vody (a to myslím vážně), korek je ještě v igelitu. Dnes jsem s ním házel a potvrzuji 100% stav.

foto/diskuze/privlac/2009/th-img25882.jpgfoto/diskuze/privlac/2009/th-img25883.jpg
Středa 19. srpna 2009 ve 21:18® Sander
Sander

sethy, Fugas > už jsem ho měl, věděl bych do čeho jdu. Tenkrát šel z domu, protože jsem potřeboval prašule.

Středa 19. srpna 2009 v 11:00® Fugas

souhlasím se Sethym, třímetr jsem měl krátce taky( series one 2–12, 3 díl) a nakonec skončil někde ve flipovišti. Nechal jsem se tenkrát unést teoriema že vláčák pod 2.70 není vláčák a na přehradu už vůbec ne. Ale v provozu jsem prostě nepozoroval, že s ním hodím výrazně dál než s 2.45 ( asi to neumím) a celkově mi manipulace s ním přišla obtížnější. Mám taky rád kraťase. Ale věřím že každému sedí něco jiného a někde se může třímetr vyloženě hodit (třeba dosáhnout za pobřežní traviny).

Středa 19. srpna 2009 v 8:02® sethy
sethy

Sander> to myslis ten huguv? Na co trimetrove pruty:) Ja si taky jeden ke trem metrum koupil (po te co tu vseci tvrdili jak je to dobry atd), vyrazil jem s nim jednou na ryby, vytahl metroveho suma a to bylo vse…opet navrat ke kratasum:)

Úterý 18. srpna 2009 ve 23:27® hecht
hecht

Sander> Novej se Ti stejně bude líbit víc :-))

Úterý 18. srpna 2009 v 19:58® skwor
skwor

Sander> Aspoň jsem to zkusil :-)

Úterý 18. srpna 2009 v 18:44® Sander
Sander

skwor > ani v tom nejhorším snu :-)

Úterý 18. srpna 2009 v 18:42® skwor
skwor

Sander> Pižmoně asi nechceš, co? O jednom bych věděl.