Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 16. srpna 2009 ve 20:59® pipa
-
inspo> ja plovouci, do pul metru :-/
- Neděle 16. srpna 2009 ve 20:59® osprey
-
inspo: Potápivé. Ale pár plovoucích kusů je třeba mít taky, chodí mělčeji, což je někdy výhoda a míň váznou v kamení (mohou po nárazu do šutru a následném povolení vlasce vyplavat). Ale z potápivého se dá při vodění vodou vyloudit mnohem víc.
- Neděle 16. srpna 2009 ve 20:30® inspo
-
pipa, osprey> Dáváte přednost u těch Sliderů plovoucí nebo potápivé verzi?
Tento příspěvek byl editován 16.8.2009 20:30:54 uživatelem inspo. - Neděle 16. srpna 2009 v 19:54® pipa
-
osprey> dikes za rady, zatim sem podobne figle robil. vim že je to na těžší.. ja eště chci,něco snim prubnout
Tento příspěvek byl editován 16.8.2009 19:56:01 uživatelem pipa.a přelstit zubače,ktery se mě jen mynulej rok jen smali
- Neděle 16. srpna 2009 v 19:28® osprey
-
pipa: Slider se dá vodit mnoha způsoby, časem zjistíš, komu a jak ho „prodat“.
Úplně základní způsob ale je, že ho vedeš krátkými ostrými škubanci a on létá do stran. Měl by to být poměrně výrazný pohyb ve stylu hop doleva, hop doprava sem tam proložený přestávkou. Agresivita toho pohybu se dá měnit od jemného pocukávání až po bláznivé skoky třicet čísel na každou stranu. Na rybáři je, aby si vybral.
Pro ideální vedení je třeba ostřejší prut. Milovníci těch ohebných z téhle nástrahy nikdy nevyrazí vše, protože je to prostě jerk a ideální jerkovací prut je krátký tuhý klacek do 2 metrů. Vodit se to sice dá každým prutem, ale s měkkým je to hodně vláčné a půlku kreací, na které je to stavěné, z toho nevyrazíš.
Jinak budu teď muset něco sepsat, takže tě opustím. Rád pokecám kdykoli jindy.
- Neděle 16. srpna 2009 v 19:16® pipa
-
osprey> gratulačka
Ja sem ani tak brzo nečekal uspěch,furt eště ladim jak ho vodit? budu rad když poradiš..
- Neděle 16. srpna 2009 v 19:09® osprey
-
pipa: Taky jsem pokřtil Slidera – viz moje poslední akvizice v rubrice Z lovu. Skously ho postupně tři.
- Neděle 16. srpna 2009 v 18:51® pipa
-
osprey> ale zas mě potěšila tadle mega fiška,ktera pokřtila slidera co sem nedavno koupil.. a v patek zas tloušťak.
Tento příspěvek byl editován 16.8.2009 18:52:58 uživatelem pipa. - Neděle 16. srpna 2009 v 18:47® osprey
-
pipa: No jo, jsou věci mezi nebem a zemí… Fakt je, že věci mají sklony se hromadit a průsery zvlášť.
- Neděle 16. srpna 2009 v 18:34® pipa
-
osprey> bylo to naky znamení,asi po 5min. rana jak svin a na druhí straně labe.To napral autobus do svodidel
a kolega BS hlasí ty to maš litrkč,ale on asi na vyhazov z prace
- Neděle 16. srpna 2009 v 18:27® osprey
-
pipa: To byl signál od pánaboha, abys toho už nechal a šel domů
- Neděle 16. srpna 2009 v 18:13® pipa
-
osprey> ja ho zas zlomil ve 23.50h. samozřejmě moje chyba,sem hold přepálil a hlavně sem zapoměl že mam novou pletenku
- Neděle 16. srpna 2009 v 16:07® osprey
-
David je velmi férový člověk. Zaplatil mi nový, ale bylo velmi těžké ho sehnat – nový díl nebyl a nakonec jsem objevil snad poslední exemplář tohoto prutu v jednom zastrčeném obchůdku.
- Neděle 16. srpna 2009 v 15:33profil byl smazán
-
osprey> a jak to dopadlo s tím prutem?oprava?reklamace?zaplatilo ho Chytej.cz?
- Neděle 16. srpna 2009 ve 14:20® osprey
-
pipa: Pruty s pletenkou umím lámat taky. Bohužel jsem při tom byl i natočen a poslán do éteru…
No co, přežiju to. Jenom to tenkrát nebylo tak jako na DVD – dvě rány a prut v háji. Ten záběr se točil asi osmkrát z různých úhlů, aby bylo vidět, jak jedna bota (monofil) se skoro nehne a druhá na pletence poskočí o metr. V klíčový okamžik se ozval tříštivý zvuk a kolem mě zavířily trosky středního dílu. Bylo to velmi efektní.
Při vláčce ale používám vlasce. Pletenku beru jen do stulíků a na velké vody, kde chytám daleko od břehu.
- Neděle 16. srpna 2009 ve 12:50® pipa
-
olda> http://www.bohemiafishing.cz/pletene-snury/
PowerPro 135/0,10/5kg M.Green tady je přesně pro tebe..
Tento příspěvek byl editován 16.8.2009 12:52:02 uživatelem pipa. - Neděle 16. srpna 2009 ve 12:47® pipa
-
osprey> Stoprocentní souhlas!! před par dny sem ji koupil a u labe testoval no a jak to dopadlo:?? zlamal sem prut
a nakonec sem vyručkoval kus lodního lana..
- Neděle 16. srpna 2009 ve 12:44® olda
-
pipa> to co já chytám na to mně stačí 0,06 ale já stím rvu rapalky z vázky.Ten sumejš byla náhoda.
- Neděle 16. srpna 2009 ve 12:41® pipa
-
olda> no u fir. 0,17 je nosnost na 10kg
takoví kusani furt neskačou
hold mě se trhala jak kalendař
- Neděle 16. srpna 2009 ve 12:38® osprey
-
olda: Hlasuju pro Power Pro. Prutos s tím dělá hrozný věci a několik přátel je s touto šňůrou dost spokojeno.
- Neděle 16. srpna 2009 v 9:28® olda
-
pipa> fireline jsem mněl, nosnost mně nenadchla,ale je pravda že sní šlo vláčet i za mrazu, což Whiplash nezládla po chvíly nabobtnala a padala z cívky.Spider wire taky už nechci tak asi zkusím buď Power pro,nebo Invisible Braid uvidím zatím je čas.
- Neděle 16. srpna 2009 v 9:17® skwor
-
cormaxx> To je utahovák i na mě, a to teď pořád chytám s 14–35g Silverem, což je v reálu padesátigramáč
Ale až budu chtít prut na SSR14, tak je jasno
- Neděle 16. srpna 2009 v 0:44® osprey
-
hecht: Speed do 30 g moc rychlosti a síly nepobral, zejména v horní části, ale když ho lehce skloníš, abys využil sílu spodního dílu, nemůžeš mít 70 cm rybou větší problémy. problémy pak může mát leda tak vlasec.
Hodně zdaru při opakovačce.
- Neděle 16. srpna 2009 v 0:42® pipa
-
olda> se divím,že mě nebrnkneš,rad ti poradim
fireline bych tež nedaval.. dej Power pro
- Neděle 16. srpna 2009 v 0:19® hecht
-
osprey> Dneska jsem litoval prvně, že nemám tu 45 géčkovou. Ten bolen ve vývařišti na 40 metrů, to bylo na doraz. První dvě tři minuty jsem nevěděl kdo koho vlastně zdolává
- Sobota 15. srpna 2009 v 19:24® osprey
-
BigMike: Fireline není špatná, ale už je trochu za zenitem. Mám ji na dvou cívkách už pár let a ty dvě, co jsem níže jmenoval, se mi jeví líp.
- Sobota 15. srpna 2009 v 17:47® BigMike
-
Olda: co já mohu doporučit pletenku tak Fire line od Berkley. Vodu nesaje, jen se časem vždy nějaký metr otřepí, tak je třeba ho odstřihnout a nebo po čase otočit konce! Chytám už leta jen toto a spokojenost. Nyní prubnu od Berkley i pletenku Spider wire průhledná – 0,14mm, 12,7 kg, metr za 3,50
- Sobota 15. srpna 2009 v 16:41® kubas
-
osprey> no však já sem ju taky neměřil a jelikož byla chycena tam kde by se štika a okoun neměli pouštět, tak sem váhal, ale nakonec dostala svobodu, kdyby měla těch 50 asi by dostala za uši.
- Sobota 15. srpna 2009 ve 14:57® osprey
-
Kubas: Ta štička v rubrice „Z lovu“ je z kategorie, na jakou jsem už roky nevytáhl metr. Někde kolem 40 cm anebo jak sám píšeš, ještě míň.
hecht: Je třeba hledat a přemýšlet. Teď když hledáme dva a přemýšlím na plný úvazek, tak se nějaké výsledky dostavily.
A ke Speedovi – je to takový zdolávací prut. S gramáží 10 – 30 bych pomalu nevěděl, jak chytat. Takže mám mírně naddimenzováno (15 – 40 g), abych vůbec zasekl a pak využívám tu parabolickou akci ke zdolávání. Je to dobré, nepadají ryby. Pocitově při lovu existují lepší pruty. Mimochodem, teď mají v Písku v Roháčovce velice hezké Daiwy. Jdi se podívat, ať máš o čem přemýšlet
Tento příspěvek byl editován 15.8.2009 14:58:22 uživatelem osprey. - Sobota 15. srpna 2009 ve 13:08® cormaxx
-
skwor> Aha,to by byl na mě moc velkej utahovák