Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 7. srpna 2009 v 17:48® osprey
-
sus1: Nikdy nechytej na jerky
A kdyby přece, nikdy si nenech od Pepy Čadka, ať už ho potkáš kdekoli, vnutit do ruky to, co zrovna doma staví. Tvoje ruka by mohla utrpět velmi ošklivý šok a nic už by nebylo jako dřív
- Pátek 7. srpna 2009 v 17:33® sus1
-
osprey> Byl to Jaxon Crystalis Spinning 210cm, 7 –25Gr.
- Pátek 7. srpna 2009 v 17:28® sus1
-
osprey> jaxona sem měl a už ho nechci,neseděl mě.Zdál se moc takovej nepodajnej,tvrdej.
- Pátek 7. srpna 2009 v 17:26® sus1
-
BigMike> Jooo,pro tebe je ta poslední věta a tobě podobným.
- Pátek 7. srpna 2009 v 17:11® osprey
-
sus1: Tohle ty lehké proutky s dlouhou akcí dovedou (koukni někdy na muškaře).
BigMike: Team Dragon Silver Edition 270 cm/10 – 28 g za 1561 Kč v akci na sránkách dovozce Dragonu.
Pak se taky podívej po modelu Jaxon Perseus.
Jinak tuhý a rychlý prut ve 270 cm je buď poleno nebo není levný.
- Pátek 7. srpna 2009 v 17:08® BigMike
-
Sus1: hele, téměř je kolik cm? 5 nebo také 30?:))Každopádně to bylo blíž než dál, že?:)) Jedu na ně, dnes k večeru tak 2 hod. na zvedlé Lužnici, jsem zvědav.
- Pátek 7. srpna 2009 v 16:57® sus1
-
osprey> No moc ho teda nešetřim,to je pravda(cena??).Vydržel téměř se dotkonout posledním očkem navijáku a to nekecam.Upozornuju, téměř, jo???aby zase někdo,…dyt víte co.
Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 16:57:29 uživatelem sus1. - Pátek 7. srpna 2009 v 16:50® BigMike
-
Tak aby ses Míro nenudil. Jestli mohu, zadávám parametry:) Pokud to půjde splnit:) Potřebuji poradit známému, teď začíná vláčet s teleskopem. Vláčák do 20 g, nejlépe 270 cm, tvrdá páteř a co nejlevnější!:)Také si pak jeden koupím do rezervy, dnes jsem zase nedával pozor a naštěstí povolila při náhozu pletenka a ne špička. To jsem takové nemehlo, nebo se to občas také někomu stane nebo do toho dávám moc razance? Jinak 2 kontakty s bolenem tak do 60 cm, vždy dobíral pod nohama, tak jsem si ho prohlédl bez toho abych ho musel chytit a pak pustit.Takhle se to dělá:))
- Pátek 7. srpna 2009 v 15:30® Fugas
-
osprey> asi jo. mějte se tu, letim domu a týden mam dovolenou( pracovní..)
- Pátek 7. srpna 2009 v 15:27® BigMike
-
Někdo brunetky, někdo zrzky, další má rád bloncky:)) Já mám rád pěkně tvrdý prut a měkčí špičku. Tak do těch 20 g a snese i sumára přes metr. Perfektně se se s ním trefuje, se žvejkou jsou to někdy dost nekontrolovatelné náhozy do přesně vybraného místa! Když jsem ale 2 tvrdé kdysi během 14 dnů zlomil(chytám pletenky a když se při náhozu zezadu chytí ostružina, pěkně to mlaskne ve špičce a je hotovo:), narychlo js.koupil Catanu do 20 g a i když žvejka, odchytal jsem s ní 2 sezóny.Už mám ale zase upravený „tvrďák“.
- Pátek 7. srpna 2009 v 15:15® osprey
-
Fugas: Nezdá se mi. Podívej se dobře na tu fotku, vypadá to jako klasika.
- Pátek 7. srpna 2009 v 15:13® Fugas
-
osprey> chtěl bych zkusit přívlač na pidiříčce a nechce se mi do toho moc investovat. Zajímalo by mě jestli jsou tam i větší ryby, než co jsem schopen chytat na mouchu. Že bude línější tady snad vadit nebude. Jde mi spíš o to jestli to neni chvějivka.
- Pátek 7. srpna 2009 ve 14:53® osprey
-
Fugas: Nemám, ale v téhle kategorii to bude štíhlý, lehký, trochu línější proutek.
- Pátek 7. srpna 2009 ve 14:49® Fugas
-
Nemáte někdo zkušenost s tímhle? délka 180
- Pátek 7. srpna 2009 ve 14:41® osprey
-
olda: Pak dej vědět. V jednom má kolega sus1 pravdu. Použitelný prut lze dnes sehnat za pár stovek – já dodám, zvláště když je kratší.
- Pátek 7. srpna 2009 ve 14:34® olda
-
osprey> Až budou peníze ,já než je budu mít tak možná už firma Shimano nebude vyrábět.
- Pátek 7. srpna 2009 ve 14:31® osprey
-
olda: Urči cenový horizont a parametry prutu. Jinak sus1 si nevybral špatně,Shimano má ty levné proutky docela v pohodě a hlavně dost vydrží.
Libor: V tom zdolávání je velká síla parabolických prutů, zvlášť když jsou delší. Jsou taky dobré na zdolávání s pletenkou. Ta je neprůtažná a něco ty šlubance tlumit musí. Takový velký candát na pletence nakrátko, ten se setřepe natošup. Kamarádi by mohli vyprávět…
- Pátek 7. srpna 2009 ve 14:23® olda
-
Já vám závidím problémi s prutama,já vláčím s klackem 70gr zatím na jemnější nejsou many a na tomhle vodit malou rotačku to je trápení nebo malého woblera ale co vydrželi jsme jinčí tak až budou tak mi poradíte co jemnějšího bych koupil už se těším to bude paráda.
- Pátek 7. srpna 2009 ve 14:03® Fugas
-
osprey> dalo by se s tím souhlasit, u mě by byl asi hlavní argument lov na krátko. Já už dnes takovej prut nevyužiju. Dříve jsem měl taky parabolu, byl jsem na ten prut hrdej a všem jsem při vázce vždy ukazoval jak se krásně ohýbá
Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 14:05:12 uživatelem Fugas.. ale právě po prvním setkání s Tebou, které vlastně ani nebylo vláčecí (parmy) jsem změnil názor. Vzal jsem tam do ruky tuším Odeona a můj Silstár byl vedle něj jak kyj, kterej se ke všemu kroutil na všechny světový strany… pak mi stačilo při další návštěvě vzít do ruky Teama a bylo rozhodnuto
- Pátek 7. srpna 2009 ve 13:53® Libor
-
osprey> napadlo mě právě ta výhoda při zdolávání, může lépe vykrývat kopance, nárazy a jiné rybí vylomeniny
, to je ale jen teorie, nic mě nenapadá.
- Pátek 7. srpna 2009 ve 13:42® osprey
-
sus1: No a já mám právě na to ten pohled, co skwor. Poslední, co potřebuju pro vedení nástrah, zvláště těch větších, je parabolický prut. Ale stejně jeden mám, dobře zdolává velké okouny (netrhá tlamky).
No a právě se nám vyskytlo téma do pranice:
Jak dalece je prut s parabolickou akcí vhodný pro vláčku a za jakých okolností může předčit pruty se špičkovou akcí?
Moje odpověď je, že je dobrý při lovu na krátkou vzdálenost, za použití malých nástrah, zejména měkkých (gumy,…) a ideálně na ryby s měkkou tlamou (okoun a tloušť).
Kolegové, co vy na to?
Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 13:43:09 uživatelem osprey. - Pátek 7. srpna 2009 ve 13:26® skwor
-
Jak se řekne parabola, hned se mi vybaví Pezon a otvírá se mi kudla v kapse
- Pátek 7. srpna 2009 ve 12:55® Fugas
-
s parabolou od rukojeti jsem chytal posledních asi 12 let a už bych se k tomu nevrátil, zvlášt v téhle gramáži. Ale co člověk to názor a o tom to je
. Každému prostě sedí něco jiného.
- Pátek 7. srpna 2009 ve 12:46® sus1
-
osprey> Tet sem byl ve městě a držel v ruce prut od Kinga,240 cm,do 60 Gr(asi je to přehnaný,tak 25 bych ubral),ale ten pracuje,hned od rukojeti,parádní parabola,lehkej,akorát má pěnovou rukojet.A cena??to sem ani radši psát nebudu.
Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 12:46:57 uživatelem sus1.Asi ho za ty prachy vyzkoušim.
- Pátek 7. srpna 2009 ve 12:42® sus1
-
osprey> Ve 240tce mam Fors mastra,10 – 30Gr,taky v pořádku, jen na něj letos zatim ještě nedošlo.Vláčim hodně s délkou 210cm a vyhovuje mě to.
Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 12:42:35 uživatelem sus1. - Pátek 7. srpna 2009 ve 12:16® osprey
-
sus1: No vidíš, Catanu mám taky. Tu úplně první z konce 90. let. Je jen trochu výkonnější – 240 cm/10–30g. Má pěkné ryby (nej štika 82 cm) a dodnes na ni chytám tam, kde se o lepší pruty bojím.
Ale její větší dvojče (270 cm) už bych nechtěl. Proč, to jsem psal včera.
A to je taky důvod, proč klidně doporučím levný prut někomu, kdo chce délku 180 – 210 cm, ale nikdy těm, co mluví o něčem kolem 3 m (s tím včera Sander začal – a navíc on má rád lehké a tuhé pruty).
- Pátek 7. srpna 2009 v 10:09® sus1
-
osprey:Včera si se mě ptal,nebo psal,dej odu na nějakej tvuj prut. http://www.tropicliberec.cz/…ht--spinning
S timhle prutem letos chytám a jsem max. spokojenej.Má parabolickou akci a je lehoučkej.Výborně se s nim nahazuje.Zvládá smáčky na jedničku,malé rotačky a chytam s nim i malé woblery.Zatim největší kousek mam na něm štiku 55cm v proudu na řece,wobler velikosti 5cm.Mam na něm 30 reda ale přendam tam Tubertiny sirio 20.Chytam na 14 Strofta. Kdo váhá s koupí,tak at je v klidu a tento prut si koupí,bude určitě spokojenej.
Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 10:11:24 uživatelem sus1. - Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 22:25® BigMike
-
Prutos: mimochodem, strýcové tam hodně chytají na jezem na „plavanou“ na pijavky sumce – viděl jsem to poprvé v životě! Zajímavá podívaná!:)Ale převážně hodně malé!!!
- Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 22:13® vavra26
-
Mám otasku.Poradíte?Chytám sumce a mám problém že ho nemohu seknout už sém letos prošvihl tolik sumců.Jeden kolega Bady my říkal že chybou jé žechytam sumce jak štiku že mám mít na sumce brzdu na tvrdo.Nebo jeto něčím jynym.
- Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 22:05® Prutos
-
osprey> Mimochodem, to se mi povést, tak já asi umřu smíchy a Flip si z tebe bude utahovat do konce života