Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 7. října 2003 v 18:36® Mirek

Václav: Jak čtu, vycházka se nakonec vydařila. Bráchovi říkáš „nerv“? Vypadá celkem pohodově. To počasí bylo opravdu jenom pro hrdiny. Jó, když mě bylo třicet, taky jsem dělal blbosti. A moc rád bych si je zvopakoval.

Úterý 7. října 2003 v 18:25® Mirek

Lerak: Ten „okýš“ je fakt hezkej. Obzvláště jestli to bylo na řece. Tady u nás se ryby taky celkem chytají, ale takového okouna letos ještě nemám. MAF: Typnul bych si spíše na teritoriální chování štiky. Natrefil si jí nejspíš na odpočinkovým místě. Je napapaná, v dobrém rozmaru a pouze odhání vetřelce. Občas se stím setkávám u pstruhů. Asi bych zkusil výraznější barvu a malou, nebo naopak hodně velkou nástrahu. Ruda: Mám teď pátek až neděle volno, takže můžeme vyrazit kam budeš mít chuť.

Úterý 7. října 2003 v 18:23@ Karlos

MAFiozo:Jednou jsem jednu kudlu sledoval z vysokého břehu na Sázavě. Woblera atakovala dost důrazně ale přišlo mě že se zavřenou hubou,prostě jako by ho spíš odháněla. Vystřídal jsem jich asi šest,pokaždé záblesk a rána do prutu. Až sedmičku rfsh vzala,měla ho až v jícnu. Je to můj Nepostradatelný:-) Zkoušels jí nabídnout nějaký karneval?RH a tak…

Úterý 7. října 2003 v 17:59® HaD
HaD

Václav: budu pozdravovat, je to taková každoroční „srandaakce“ TR a AZ, která by se mohla jmenovat „Křetinský okoun“…

Úterý 7. října 2003 ve 13:32® Láďa

Václav:No,opět promrzlí a promoklí. Candát opět žádný,ale pět malých štiček a pár okounů. Vltava,až na soutok s Labem bez vody a dnes jsem viděl i uschlé raky. Mám takový pocit,že letos pořádná podzimní sezona pro mě asi zkončila.

Úterý 7. října 2003 ve 13:21® Vaclav

MAF: Ale jo, jenom u toho nesmis myslet na ryby, ale treba na fotbal… Pak dostanes ranu, ktera te vrati z pokutoveho uzemi pred brankou Manchesteru zpet na to tve misto u reky. Ne, vazne, jenom hledam cestu, jak ji prelstit.

Úterý 7. října 2003 ve 12:25® MAF
MAF

Ruda:Pokud na tu Berounku pojedu tak ti dám vědět,mouchy bohužel nijak neurychlím neb to není v mé kompetenci a Pišta je svůj,toho nějaký urgence moc neberou.

Úterý 7. října 2003 ve 12:23® MAF
MAF

Václav. Myslíš tedy že nemá cenu nějak měnit tempo tažení plandavky ani nijak zvedat a spouštět prut?

Úterý 7. října 2003 v 10:59® MAF
MAF

Ruda:Jaká kecka?kdyžtak sandál to jo.-),švára byl o víkendu na Střele a říkal že je to fakt o ničem,pokud lipany chytáš tak víš co to s nima dělá když je voda plná lupení a větviček.

Úterý 7. října 2003 v 10:18® Vaclav

DaH: Tak pozdravuj i Mildu a Jozku Foltyna. Co se tam deje??

Úterý 7. října 2003 v 10:00® HaD
HaD

Václav: jo jedu s Tomem a Láďou U. ve čtvrtek ráno. Pozdravovat budu. Jinak na Křetince bude velká sešlost – tipnul bych to tak na půlku 1. ligy-asi budeš všechny znát AZ, TR, MR, MR, ZV, JŠ. no celkem asi 40 lidí

Úterý 7. října 2003 v 9:41® Vaclav

MAF: Ja plandavky zacal vloni docela dost pouzivat, letos uz jsem mel tri vychazky, ktere jsem venoval vyhradne jen plandavkam. Jedna rybacka se pritom mimoradne vyvedla, bylo to o prazdninach – teplo, mirny dest… Na Ohri jsem si s ni zachytal skvele, dokonce i na sumika doslo… Opravdu neco zapomenuteho, pokud si s tim nelames prilis hlavu (to je totiz nekdy na skodu), muze zafungovat prekvapive dobre…

Úterý 7. října 2003 v 9:23® Ruda

MAF: Ty jsi kecka, no prostě jí chceš dostat ty lupene. No jak chceš tak mám přijet na Berounku nebo co? Já pár těch much fakt potřebuju.

Úterý 7. října 2003 v 8:56® MAF
MAF

Václav:Člověče možná máš pravdu,plandavku jsem netahal už notně dlouho a je pravdou,že jsem ani v poslední době neviděl rybáře ,že by na ni chytali. Zdá se mi že je to polsední dobou dost opomínaná nástraha.

Úterý 7. října 2003 v 8:55® Vaclav

DaH:: Jedes s Tomasem? Jestli jo, tak ho pozdravuj, bejka jednoho, a rekni mu, ze je previt, ze se vubec neozve, cha.

Úterý 7. října 2003 v 8:55® MAF
MAF

Láďa:Tak to jsem na tom zatím relativně lépe,zatím prohrávám jenom 3:0,musím říct že máš výdrž tvé skore vypadá mnohem hrozivěji ale věřím že s celkového vítězství se budeš radovat ty. I když ty chvíle kdy ty štiku vidíš jak jede za tou nástrahou mi vždy spolehlivě vyplaví adrenalin a patří k nejkrásnějším zážitkům z rybařiny.

Úterý 7. října 2003 v 8:52® MAF
MAF

Petr:O téhle metodě jsem slyšel tady je problém že v tom místě není žádný strom asi 50 čísel vody a koláč leknínů,všechny 3 štiky mi zatím vyjely v takovéhle mělké vodě.

Úterý 7. října 2003 v 8:49® MAF
MAF

Ruda:Myslím,že teď to chce počkat tak týden až dva až odplave ta strašná spousta listí,lipani berou hrozně špatně jsou těkavý,z 10 záběrů je jich 11 od lupenů.-). V sobotu mi Pišta dával 50 much pro šváru a pro tebe má hotovou už skoro celou zásilku,hned jak to dodá tak ti to pošlu nebo předám osobně.

Úterý 7. října 2003 v 8:48® HaD
HaD

Tak pozítří odjíždím na 4 dny na Křetinku na okouny. Doufám, že dostanu nějakou čtyřicítku (nebo i padesátku?:-)) . Tak se tady mějte. Snad tam nezmrznu..:-oo

Úterý 7. října 2003 v 8:47® MAF
MAF

Pánové všem vám patří velký dík,všechno jsem pečlivě pročetl a promyslel,takže v sobotu je rozhodnuto. jdeme na ni s juniorem.

Úterý 7. října 2003 v 8:30® Vaclav

Lada: My s brachou v tu nedeli promokli a promrzli na kost, po trech hodinach uz se mi zdalo jen o horkem caji s rumem. Ale par ryb jsme chytili, a bylo to pestre celkem – 3 tlousti, dva boleni, jeden candatek a zbytek okouni (jeli jsme jenom rotacku, ja pak v zaveru nasadil wobblerky). Co ale bylo velmi zajimave… Bylo to v nedeli 5. rijna, val ostry studeny vitr, permanentne prselo a stupnu bylo jenom sest… Na chlup stejne pocasi bylo v Chebu i vloni 5. rijna, kdyz se zde konalo mistrovstvi republiky v privlaci. Diky tomu si to pamatuji. Ted uz vim, ze 5. rijna je na Chebsku hnusne pocasi. Ostatne od vody jsem si pres mobil objednaval u Mirka nejake rotacky, ktere mi chybely u vody, a rikam Mirkovi, ze jsme na rybach, a on mi rekl, ze je zrovna v praci a ze je mu tam urcite lepe nez nam u te vody… Jeste ted mi vrzou kolena z toho ledoveho brodeni.

Úterý 7. října 2003 v 8:23® Vaclav

MAF: Vsechno z toho, co tady zaznelo, ma neco do sebe a neni to od veci. Proste to budes muset zkouset a budes muset vydrzet, jak rika Ruda. A treba ji ani letos nedostanes, coz neni nic vyjimecneho, toho ale vis samm nejlepe. Kdyz uz budes zoufaly vzteky, zkus tam hodit nejakou silenost, treba starou zrezlou plandavku, a zkus u toho vedeni prilis nepremyslet. Obcas to zabere na ty dravce, o ktere dlouhodobe bez uspechu usiluji. Nevim, jestli ta stika ma svou pravidelnou dobu lovu, ale zkus to brzy rano pri zatazenem pocasi…

Pondělí 6. října 2003 ve 23:05® Ruda

MAF: Ještě jsem si vzpoměl na radu z knihy Smrt krásných srnců starej Prošek tam říká, když štiky nežerou tak dáme okouna jako konkurenci. Problém je že oni žerou takže jde o zvýšení agresivity. Co zkusit místo bílé ryby právě bassíka nebo štika je přeci kanibal takže malou zubatici. Ta fluo barva taky není od věci na jednom revíru ve středočeském kraji taky s ochlazením vody rybáři převazovali na tyto barvy, takže tak. Salmo teď dělá moc pěkný štiky do 150 kč. No už toho radši nechám nebo mne to zatáhne na vláčendu místo mouchy.

Pondělí 6. října 2003 ve 22:45® Láďa

Tomas:Žádná otrava,ale pouze vodohospodáři upustili vodu kvůli betonážím a zapomněli,že mají v řece ryby a ty taky potřebují kyslík. A ten jim právě došel. Pánové promiňte mi to slovo,ale jsou to bezohlední DOBYTKOVÉ!!!!!Vlta­va v Praze je to samé v bledě modrém,taky spousta mrtvých ryb a nikoho to nezajímá.

Pondělí 6. října 2003 ve 22:40® Láďa

Václav:Tak jsem opět dopadnul jak sedláci u Chlumce. Ráno na Jizeře dva okouni a odpoledne na Labi též dva okouni,ale Patrikovi se ohnala po dvojkovém banju štika a k metru jí moc nescházelo,ale. Jinak deštivo a docela chladno. Zítra ráno vyrážím před rachotou na Vltavu pod Prahu. Nastala tam dobrá konstalace,ale nemohu podrobně psát,je to příliš blízko Prahy. Jestli se zadaří zavolám.

Pondělí 6. října 2003 ve 22:30® Láďa

Tomáš:Jizera je pěkný revír,ale dost dlouhý. Okolo Mladé Boleslavi se dá dobře chytat přívlač ( okoun,štika,p. duhový i obecný ).

Pondělí 6. října 2003 ve 22:27® Láďa

MAF:Čauky chlape,vidím že máš problém se štikou. Z toho si nic nedělej mě podobná potvora atakovala nástrahy dokonce 13× ,ale do dneška se mi nepovedlo jí dostat ven. Chystám se na ní příští týden. Mě vždy útočila pod nohama,když jsem byl po pás ve vodě a nejednou jsem si málem sednul až na samé dno jak jsem se leknul. Mohu ti prozradit,že mě jednu dobu nenechávala klidně spát. Dodnes nevím co jsem dělal špatně.

Pondělí 6. října 2003 ve 22:22® Ruda

Petr: dobrá rada nad zlato, ale řeka není rybník . Taky Mafián ví kde Ty zubatice parkujou takže nějaký lezení po stromě je spíš vyplaší. A dost možná by ten strom do vody musel porazit sám, ne opravdu to nebude o tom hledat takové místo, protože on ví kde ty ryby jsou.

Pondělí 6. října 2003 ve 21:29® Ruda

Mirek: Takže lipani Ti taky jdou, já za dvě vycházky 9 ks nad 30 cm a krásnýho potočáka 33 + duháka 36 cm. menších ryb celkem 30 ks. Paráda. U nás pod jezem dostal v sobotu kámoš dva bassíky 35 cm úplný dvojčata a tlouště 56 cm vše na malé lesklé salmo. Ten tloušť je zpátky takže výzva pro ostatní. Dáme zase společnou vycházku?

Pondělí 6. října 2003 ve 21:18® Petr

MAF – Možná bych věděl, měl jsem podobný problém. Zkus si najít břeh s prudkým klesáním nebo nějaký padlý, silný strom na kterej se můžeš postavit a až budeš mít nástrahu (já jsem používal výhradně gumy) těsně pod sebou, tak s ní lehce, třepavě houpej, tak zhruba 0,5m nahoru a dolů nebo šikmo do stran. Opravdu jsem takto nachytal spoustu dravců na jednom rybníce, kde všichni říkali, že tam není ani kudla. Byly to štiky od 68 do 76cm a letos tam odsud mám 2 candáty(71,75cm) stejným stylem. Zajímavé na tom je, že na klasickej hod jsem chytil sem tam kudlu, ale tímto stylem jsem zde nechytil menší rybu, než uvádím. Tak doufám, že jí dostaneš.