Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 16. července 2009 ve 20:00® kanady
-
Alf> ja se těd akorat vratil z moravy a mam chuťe vyrazit ,ale koukal jsem že pod splavem je plno plavcu
- Čtvrtek 16. července 2009 v 19:53® Alf
-
kanady> já tam bydlet, tak jsem u vody pořád. I teď
- Čtvrtek 16. července 2009 v 18:32® kanady
-
Alf> no rad bych šel od Dobřichovic pod Karlštejn,jináč dík za radu asi pod nějaký jez zajdu a zkusím štěstí
- Čtvrtek 16. července 2009 v 15:42® hajan
-
Scanix> Gratulace, aspoň máš na co vzpomínat a o čem přemejšlet.
- Čtvrtek 16. července 2009 ve 12:57® Libor
-
DJ> dával jsem to do sumce na vláčku, ale sám používám návazec ze silné šňůry (60kg), chod nástrahy to ovlivní možná, ale už jsem jich na to pár čapnul. Trochu je to vidět zde na obrázku: http://www.jablib.cz/big/3su.jpg
- Čtvrtek 16. července 2009 ve 12:29® DJ
-
Předpokládám, že pletenka v bužírce je pružnější než lanko. Jde o to hadičku na obou koncích dostatečně připevnit, aby kladla co nejmenší odpor vodě a vše by mělo být OK. Nemám, ale tolik zkušeností a úlovku na to, aby mé nazory v téhle diskusi byly opravdu 100%
- Čtvrtek 16. července 2009 v 11:20® Alf
-
Nekazí taková bužírka chod wobleru? A případně používáte nějakou speciální „rybářskou“? Nebo prostě vezmete tenký drátek a z něj to stáhnete?
- Čtvrtek 16. července 2009 v 10:57® DJ
-
Máš pravdu, ale je lepší než nic.
- Čtvrtek 16. července 2009 v 10:54® regulus
-
DJ> silikonová hadička je na kočku, nic to nevydrží, bužírka je lepší.
- Čtvrtek 16. července 2009 v 10:40® DJ
-
Zkus jemnou bužírku nebo silikonovou hadičku.
Tento příspěvek byl editován 16.7.2009 10:40:58 uživatelem DJ. - Čtvrtek 16. července 2009 v 9:59® Scanix
-
Libor> jasne, chyba to byla, taky jsem tam necilene par pres metr lupnul s .20mm monofilem, tohle ale fakt bylo brutalni, takovou silu jsem na prute jeste nemel, takze jsem proste zase o zkusenost bohatci a lanko ani karabinu uz tam nedam…budu muset vymyslet, cim rozumne chranit tu pletenku…pak mi to capne kudla a budu zase smutnej, je to tezky…
- Čtvrtek 16. července 2009 v 9:49® Libor
-
Scanix> nevím, já možná blbnu, ale několik trpkých zkušeností podobných té tvé mě donutili předimenzovávat. Ale věřím že je-li voda bez vázek a mělčí tak se dá ryba tahat na jemnější cajk (třeba jak dokazuje Alf, byť necíleně). A jak říká Alf, třeba ho zase zapřáhneš.. .
- Čtvrtek 16. července 2009 v 9:32® Scanix
-
Alf> diky, ale zjevne to nebylo tak tezke, je mozne, ze bylo nadrbane od kamenu, kdo vi, kazdopadne jsem uz mel o proutek skoro tracha, ale to, ze se pretrhne lanko, tak to bych necekal, ne v tahu…
- Čtvrtek 16. července 2009 v 9:31® Scanix
-
Libor> prut mam Penn Prion 30–60g, ale rek bych, ze snese vic..15kg lanko byla nouze, jsem si rika, ze to musi stacit no.
- Čtvrtek 16. července 2009 v 9:03® Alf
-
Scanix> teď gratuluju zase já. Urvat 15kg lanko přes vláčák si pomalu nedokážu představit. Každopádně ta velryba tam plave dál a máš šanci dostat ji znovu na prut.
- Čtvrtek 16. července 2009 v 8:59® Libor
-
Scanix> no pěkný, hele jakou používáš gramáž prutu na sumatry? V podmínkách kde chytám já, bych 15kg lanko nedal, navíc si myslím že udávaná nosnost bude o 30% nižší. L.
- Čtvrtek 16. července 2009 v 1:45® Scanix
-
Navazuju nastrahu tentokrat primo na pletenku…nemaje buzirky, kterou bych ji chtel ochranit pred sumcimi kartacemi, to proste risknu…Od posledniho boje uplynulo tak 4–5 minut, nahodim snad 2× az 3× a prask, rana, zasek, ryba sedi, prut i pletenka se stejnym dotazenim navijaku vypad spolehlive tlumi a rybu okamzite obracim, defacto ji drzim na fleku, parkrat zapumpuje, 2× vypady a znovu ji obracim, zvedam, asi mimco, srovnavam si v hleve s predchozim bojem…o co vice koukam, ze ryba neni nejmensi…po brzkem vyloveni ji potezkavam a posleze merim, krasnych 117cm…vahu odhaduju neco pres 15kg…jaky asi musel byt ten predtim, je to slaba zaplata, ale i tak moc potesil…
- Čtvrtek 16. července 2009 v 1:44® Scanix
-
Lanko se pretrhlo, nevydrzelo tah ryby, bohuzel jsem nemel s sebou silnejsi, myslel jsem si, ze postaci, netroufam si odhadnout velikost ryby, byla pro me jiste z rad trofejnich, takoveho sumce jsem na prute doposud nemel a kdo vi, kdy se to zase postesti…bilancuju cestou zpet tmou k bagazi…
-
Nasledovalo 10min pochodu podel vody, 100m pletenky je uz odmotano a rybu jsem stale jeste ani naznakem nepribrzdil, dotahnu jeste krapet brzdu a cekam, co se stane, nic, zadny vysledek…za rybou jdu dalsich 200m a snazim se marne ziskat nejaky ten metr snury zpet…je to tezka, silna vec, co si to sine po proudu a zacinam panikarit, jak vidim, blizici se konec 150m pletenky na 25kg. Opiram se do prutu a pribrzduju rukou civku…ryba na chvilku zpomalila, ale ani naznak otoceni ci zastaveni, opet popojdu a zkousim manevr znovu a v tom lup…
-
Najednou se snesla mlha a fakt se ozyvali zalovy a splaseni kaprici a tolstojove prchali pobreznim porostem jako o zivot…v tom jsem dostal „vazku“, na pletence se mi najednou povesil „sutr“, se kterym neslo pohnout, projistotu jsem zasekl a nastal mazec, pletenka jen zazvonila, zasek sedel, jak do parezu a navijak se pomalu rozbzucel a postupne pridaval na jekotu. Dotahl jsem brzdu, co jsem si myslel, ze je na hranici nosnoti lanka na 15kg, ktere jsem tam mel, ale ryba nezpomalila, po 2 dlouhych a silnych zhoupnuti spise nabral na rychlosti…co naplat vyrazil jsem za ni…prut ohnuty k rukojeti, pletenka svisti do temnoty a ja se citim poprve s touto sestavou bezmocny…
-
Uz to vypadalo, ze si lajznu zero, kdyz v tom se mi povesil za bok amur neco 50+ a bylo to o chloupek veselejsi…
- Čtvrtek 16. července 2009 v 1:43® Scanix
-
Jeste nez pujdu chrnet, tak sem musim hodit dojmy z dnesniho lovu…zasli jsme s kolegou na sumiky, alespon dle vybavy…od 20:30 u vody a cca hodku bez jedineho zaberu, jen komari brali spolehlive…ani repelent nebyl moc ucinny…pak kolega prolomil zero sumikem neco mezi 50–60cm…
- Středa 15. července 2009 ve 22:07® Alf
-
kanady> Berounka je široký pojem, respektive dlouhý, musíš to upřesnit. Takhle se ti asi nikdo neozve. Zabroď si někam pod jez, navaž malou rotačku nebo woblírka a určitě nachytáš tlouště a boleny.
- Středa 15. července 2009 v 19:15® kanady
-
Chci se zeptat zda nepůjde někdo v sobotu na Berounku na ryby,rád bych tam šel s někým a samotnýmu se mi tam nechce,jsem začínající rybař a rád bych uvítal pomoc
- Středa 15. července 2009 v 16:54® Alf
-
cormaxx> jednodíl shimano cumara cus68m http://fish.shimano.com/…/cumara.html V sobotu ho otestuju.
- Středa 15. července 2009 v 16:46® cormaxx
-
Alf> co to je za proutek?
- Středa 15. července 2009 ve 14:54® zlomiljsemprut
-
Libor> Měřil 65 a slupnul twistříka.
- Středa 15. července 2009 ve 14:50® Libor
-
zlomiljsemprut> pěkný, kolik měl a na co skočil?
- Středa 15. července 2009 ve 14:49® Alf
-
Tak mi právě přišel nový proutek na lehkou přívlač. Co je na tom neuveřitelné: V pondělí objednán u prodejce v USA a dnes ráno už ho vykládali v Ruzyni. Tímto smekám před kurýrní službou FedEx. Kam se na tohle hrabe česká pošta…ta mi doručovala balík i 3 týdny a kdybych po tom nezačal pátrat, tak ho „doručují“ ještě dnes.
- Středa 15. července 2009 ve 14:41® zlomiljsemprut
-
Vylepšil jsem si osobáček úhoře na přívlač. Velmi překvapil a následně potěšil…