Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 12. července 2009 v 18:23® hecht
-
Sander> Char Tak teď konečnějedu alespoň na chvilku ukojit mé pudy na řeku. Můj barák je nabarven, na řadě je ale ještě jeden
- Neděle 12. července 2009 ve 14:36® Char
-
hecht> no to víš tyč na váleček je pořádný nářadí ne jako ty tvoje švihátka, já se probírám z narkozy, včera jsem byl na „Hradech“ v Točníku, v večeru asi zajedu s vláčákum někam k rybníku potrápit bobkaře abych rozproudil alkohol v žilách.
- Neděle 12. července 2009 v 11:03® Sander
-
hecht > tenhle víkend byl právě tím, kdy bylo třeba se snažit o dravce, dokud je v šoku z té čistící se vody
Ryby to byly dobrý, co víc můžu od té naší řeky chtít, šak to znáš sám… Škoda toho sumce, ten už mi tu letos neveme.
Překvapili candáti, dokonce mám jeden tip na tyhle dravce, sotva opadne voda aby se tam dalo žehlit. Loni šel z téhle řeky myslím jen jeden, letos už to bude k patnácti kouskům všemožných velikostí. Ti pak brnknu až to bude hot flek
Jo, a zabal si pak prosimtě pruty, ne že tam přijedeš s válečkama :o)))
- Neděle 12. července 2009 v 10:30® hecht
-
Sander> Pěkné ryby chytáš, to mě na váleček a štětec nepřišlo vůbec nic
- Neděle 12. července 2009 v 9:37® jiris
-
regulus> to se mi taky nezda, deset metru je i na tolose moc
- Neděle 12. července 2009 v 0:07® regulus
-
Prutos> a 1120 cm už vůbec ne
)
- Sobota 11. července 2009 ve 23:46® jiris
-
Prutos> taky ne. Strop u nas tak 130 a to jsem jich videl hromadu.
- Sobota 11. července 2009 ve 23:10® Scanix
-
Prvni letosni ryba na thrill a hned pekna 4.6kg, jenze to byl kapr, regulerne za hubu…lapal jsem boleny na gumy, rikam si, zkusim thrill, nahodim a bum, ty jo, peknej kousek, rikam si a pak koukam jak puk, v te rychlosti to sbalil praseckin
- Sobota 11. července 2009 ve 22:07® Prutos
-
HaD> rozměr 150 cm je zas celkem neuvěřitelnej pro mě…nedokážu si takový tolstoprase ani představit
- Sobota 11. července 2009 ve 13:46® HaD
-
Sander: jestli chceš vidět tyhle ryby v rozměrech 1120–150 cm ve váze okolo 30–50 kg na vlastní oči, zajeď do Tábora na Jordánskou hráz, když bude horko a bezvětří. Uvidíš jich desítky…
- Sobota 11. července 2009 ve 13:45® HaD
-
Robur> ptal jsem se na to už mnoha odborníků a shodně říkají, že by se u nás vytírat neměli. Potřebují cca 3 týdny teplotu vody nad 26°C.
- Pátek 10. července 2009 ve 14:46® Robur
-
třeba to byl trumen, co se osypal, když uviděl tu celebritu, které skočil na háček.
byl to na 110% skvrnitý, páč si pamatuji, jak jsme se těšili, co si chytnem za atrakci. To se ještě ani nevědělo, že sumci žerou lidi.
- Pátek 10. července 2009 ve 14:12® cormoran
-
Robur> Tolstolobici se u nás netřou…
regulus> Co jsem tak viděl fotky z Jestřabic, tak tam trumeny asi mít nebudou (to by si nas*ali do bot)
Nějaký sumečky tam sice maj, ale asi to budou ty skvrnití, co psal Robur
- Pátek 10. července 2009 ve 13:26profil byl smazán
-
Robur>
- Pátek 10. července 2009 ve 13:16® Robur
-
pepos, holt ve studený vodě se nepostaví každýmu, že…
- Pátek 10. července 2009 ve 12:23® regulus
-
Robur> možná máš recht, byl to jakejsi divnej sumec, teda sumeček, fotku připomeň večer, teda pokud ho mám vyfocenýho.
- Pátek 10. července 2009 v 11:33profil byl smazán
-
Teď záleží jestli naštěstí,nebo bohužel
- Pátek 10. července 2009 v 11:32profil byl smazán
-
Robur> u nás sem se bavil s místním hospodářem, na rybníku jich též pár jezdi a prý maj snahu se vytřít dle svých zvyků, ae je tu na ně prý studená voda. prej by se vytřít chtěli
ale mají smůlu
- Pátek 10. července 2009 v 11:14® Robur
-
může se u nás tolstoj množit sám od sebe?
Regulet, chytil jsi sumečka skvrnitého, ne trumena, pošli mně prosím jeho fotku, dík.
- Pátek 10. července 2009 v 11:03® regulus
-
Sander> nejspíš jo, ale on dycky někdo vymyslí nějakou ptákovinu. Rusi na Dyji jsou tak hojní, protože povodeň v 97 vypláchla sádky v Pohořelicích, když ale mrkneš o tři diskuse níž, tak je tam řeč o trůmenech, chytil jsem ho jednou, na srazu v Jestřabkách na svazovce jsem ho ani nezahlídl, ale z diskusí vyplývá, že jsou místa kde je to jím zamořený. Zastávám názor, že nepůvodní druhy jsou jen na škodu, vlastně je na škodu především člověk, tím, že se furt snaží něco dělat líp jak příroda. Před mnoha lety se na Priglu vysadilo příliš moc bolenů, ruku v ruce s úpravou části břehů aby se nepodemílali to znamenalo během několika málo let rapidní pokles droboti, následně znatelnej úbytek okounů a štik. Nejedná se nějakej kousek, ale 3–4 km pobřeží.
- Pátek 10. července 2009 v 10:31® Libor
-
díky všem, něco vymyslím a Roburovi páte rady se bojím
- Pátek 10. července 2009 v 8:42® sus1
-
Libor> Gumu jen na háček a na vlasec před to asi tak 10cm připnout broček.
- Pátek 10. července 2009 v 8:38® Robur
-
bod 3 je myšlen i tak, že je olůvko, za ním 50 cm či více nebo méně návzaec s gumou, která je jen na háčku a má tam to nadlehčení
- Pátek 10. července 2009 v 8:38® cormoran
-
Libor> Něco plovoucího? Možná tohle…
http://www.sklepwedkarski.net.pl/index.php?…
A nebo navaž drop shot
- Pátek 10. července 2009 v 8:36® Robur
-
Libore: 1/ dělají se nějaké spešl hlavičky už odlehčené, ale musíš se ptát ve kšeftě nebo to někdo doplní. Prý je už i něco co je komplet, který pracuje ve sloupci.
2/ dát gumu na boční návazec
3/ gumu případně sestřihnout a za hlavičku ještě prdnout kousek nadlehčovadla, dobré jsou z takových plastů co se z nich teĎ dělají desky či hračky do vody. Jde to krájet či střihat.
4/ sbirulino a gumu dát klidně jen na strýmrový háček
5/ stejně prd chytíš, tak to neřeš
- Pátek 10. července 2009 v 8:28® Libor
-
Chlapi, máte nějakej fígl jak (hlavičky atd.) jak vláčet gumy v silném bahně, aby se nebořila, něco poloplovoucího atd. díkes
- Pátek 10. července 2009 v 8:17® Sander
-
regulus > u nás je to stejně utopie, voda je tu menší a rychlá, nic pro rusáky.
- Čtvrtek 9. července 2009 ve 23:20® regulus
-
Sander> voni ti rusi nejsou žádná výhra, řekl bych, že o co jich je víc o to je míň jinejch ryb, možná nejsou až tak konkurence v potravě, ale když ti hejno metrovejch tolstojů najede pod splav, tak tam máš od ostatních ryb vymalováno, všecko zdrhne jinam. Jo máš jedno pravdu, na prutu je to zajímavý, ale regulérně za hubu zevnitř náhodnej úlovek. Obecně tam kde jsou rusi je málo jinejch ryb.
- Čtvrtek 9. července 2009 ve 22:45® R-a-d-e-k
-
Zdarec hoši tady na moravě to není zrovna teď nelepší co se týká stavu hladiny, ale snad to bude lepší… J a vínko máme opravdu výýýborné
- Čtvrtek 9. července 2009 ve 22:19® sus1
-
Sander> V Kauflandu, mezi regálama.
Tento příspěvek byl editován 9.7.2009 22:21:23 uživatelem sus1.U nás sou vinice akorát s vietnamcema.