Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 31. května 2009 ve 21:18® skwor
-
Prutos> ULX jsem v ruce neměl. Pezona v lásce moc nemám, s tím bude od letoška lapat víc táta. Na UL u mě tenhle veterán vede.
- Neděle 31. května 2009 ve 21:09® Prutos
-
skwor> pořád ho mám rád,ale v přímé konfrontaci s kolíky typu pezon nebo ULX jeho sláva v mých očích znatelně vadne…
- Neděle 31. května 2009 ve 20:19® skwor
-
Prutos> Jo
- Neděle 31. května 2009 ve 20:18® Prutos
-
skwor> myslíš starýho draka?
- Neděle 31. května 2009 v 19:48® skwor
-
dodorider> No, pěkně drahou hůlku sis koupil
Vláčáky mám 4, nejdražší stál v době pořízení 4600 a paradoxně nejradši chytám s tím nejlevnějším, který stál něco málo pod litr.
- Neděle 31. května 2009 v 16:40® Prutos
-
dodorider> píšu ti na icq, přihlaš se
- Neděle 31. května 2009 v 16:38® dodorider
-
psal sem mam tu pruty na ULP LP A ML na ULP pouzivam vetsinou rotacky 1 woblerky do 2cm a streamery, na LP smacky twisteri rotacky do dvojek a mensi voblerky vetsi streamery na ML kde mam prut 20–40g chci pouzit tu snuru lovim na woblery rotacky plandavky ty vetsi
- Neděle 31. května 2009 v 16:35® dodorider
-
treba je to jen nahoda ale prave ja se snur vyhybal protoze sem zkousel pokus lov s lankem tenkym! a chytl sme jen obcas sticku sundal sem lanko a tahal sem pstruhy boleny candose sticky tlouste apd nandal sem janko a zase jen obcas stika, tak sem si ymslel ze ta pletenka bude to samy ale ted kukam delaj uplne cire pletenky vypada jako vlasec a do toho 0,12 njn zkusim a uvidim
- Neděle 31. května 2009 v 16:33® Prutos
-
dodorider> Ale vždyť se tu nikdo nehádá, jen diskutujem
- Neděle 31. května 2009 v 16:32® dodorider
-
ja prevazne lovil na vlasce a chci jen zkusit snuru, nechtel sem tim ze se optam na to jake jsou snury, aby ste se tu porvali, spise kazdej rikejte vaze zkusenosti se snurama ne odpory ja ji neudsuzuji jen si ymslim neco sveho proste ale zkusim to a uvidim
- Neděle 31. května 2009 v 16:31® Prutos
-
dodorider> Jasně, při lehké a závodní vláčce chytám jedině vlasce.
- Neděle 31. května 2009 v 16:30® Prutos
-
zlomiljsemprut> Jak píšeš, pro zásek dobré pro zdolávání už méně. Záleží na každém co je pro něj priorita. Voda bohatá na vázky je taky jedním z důvodů pro šňůru.
- Neděle 31. května 2009 v 16:28® izzi
-
zlomiljsemprut> já mám brzdu přitahlou tak aby ryba kdykoliv si mohla odvinout pletenku, dobržďuju raději palcem
- Neděle 31. května 2009 v 16:24® dodorider
-
Prutos> jasny noja to zkusim a uvidim objednal sem 0,12mm uvidim ale jakozto priznivec ultralehke privlace se drzim vlascu
- Neděle 31. května 2009 v 16:21® zlomiljsemprut
-
Prutos> Promiň, asi jsem to jen špatně napsal, ale nemyslel jsem, že ji odsuzuješ. Jenom mne zajímal názor od někoho jiného. Já osobně používám šňůru pořád (kromě zimy). Chytám na trošku větší vodě, kde je plno vázek a nemohu si ji vynachválit. Pravda, že minimální průtažnost je skvělá při záseku, ale zdolávání větší ryby se mění na „cupitání“ ke břehu, aby se nesetřepala.
- Neděle 31. května 2009 v 16:13® Prutos
-
zlomiljsemprut> Šňůry rozhodně neodsuzuju…jen pro ně při svých lovech nemám moc využití. Lovím na různých vodách,ale valnou většinu záběrů inkasuju na vzdálenost do 20ti metrů, ale spíš ještě blíž. Nablízko se šňůrou lovím nerad kvůli její neprůtažnosti, víc ryb spadne a při divokém záběru pod nohama umí rybě nepěkně potrhat tlamu. Pokud očekávám daleké hody a záběry z dálky, šňůru bez váhání nasadím.
- Neděle 31. května 2009 v 15:59® zlomiljsemprut
-
Prutos> A ty chytáš spíše na (menší) řece nebo (větším) stojáku, že si takový „kritik“ šňůry.
Tento příspěvek byl editován 31.5.2009 15:59:32 uživatelem zlomiljsemprut. - Neděle 31. května 2009 ve 14:51® Prutos
-
dodorider> Používám převážně vlasce. Dřív jsem chytal dost i na šňůry,ale při běžném lovu to má z mého pohledu více nevýhod než výhod. Vlasce používám 0,10–0,22mm, na sumčí vláčku použínám jen šňůru, mám 40lb power pro. Někdy ovšem šňůra opodstatnění má, třeba při lovu s woby nebo gumami na velkou vzdálenost.
- Neděle 31. května 2009 ve 14:47® dodorider
-
Prutos> jasna vec a co pouzivas i snury??? napis nejake zkusenosti.
- Neděle 31. května 2009 ve 14:39® Prutos
-
dodorider> Tak to jo, kupovat takto drahý prut naslepo, považoval bych tě za blázna. Osobně bych tolik peněz za vláčák nedal. I když, přiznávám, pruty jsou to krásné a vybrat bych si dokázal. V současné době mám..1234..56.7…8 vláčáků a žádný z nich nepřesáhl cenu 3300 peněz.Mám mezi nimi i kousky s cenou kolem patnácti stovek. Chi tím říct, že při výběru opravu dobrého prutu, dnes nemusíš sahat hluboko do kapsy. Využívám je víceméně všechny a při výběru moc nehledím na značku a cenu. Naopak koukám na poměr cena/zpracování a hlavně na to, co od konkrétního kusu vybavení očekávám. Jiné vlastnosti chci od prutu na marmyšky, jiné od kolíku na rotny a woblery a jiné od prutu na gumy.
- Neděle 31. května 2009 ve 14:26® dodorider
-
Prutos> jiste ze sem ho mel v ruce, ale nebyl muj, ted uz je a navic si nestezuji jakozto staly clen obchodu mam 25% slevu takze prut mam za 9 299Kč na ceste jsou i vlasce 0,12 0,16 0,18 a to uz je hranice na ktere chytam. Musim se priznat ze neuznavam vlaceci snury ale koukal sem v obchode na 0,12 nosnost 6,18kg a byla uplne cira tak sem vzal 1000m na zkousku ale u vlasce zustavam!!!
- Neděle 31. května 2009 ve 14:22® Prutos
-
dodorider> Ty sis ho ani před koupí neosahal? Při koupi prutu této cenové třídy by mi musel sednout do ruky jako prdel na hrnec.
- Neděle 31. května 2009 ve 14:14® dodorider
-
Hura konecne sem dostal sms ze muj novej prirustek je na ceste
porizuji prut Shimano Lesath AX Spinning 3–14g, moje prvni shimano, tak sem zvedav jaky bude
- Neděle 31. května 2009 ve 13:36® Robur
-
iL3gAl , však vám to neberu, ale napsal si, že s chvějivkou lépe cítíš záběr. nyní jsi npasal, že máš větší úspěšnost, a to jsou rozdílné věci. A s tím už nemám problém souhlasit. Myslím si, že měkká špice umožní rybě gumové nástrahy lépe dobrat.
- Neděle 31. května 2009 ve 13:17® iL3gAl
-
crazykapr> Asi tak.
- Neděle 31. května 2009 ve 13:02® crazykapr
-
Robur> iL3gAl> takže to vůbec není o prutu, na smáčky jde chytat i s normall spinem. Je to jen o zvyku a o tom jak se komu chytá líp.
- Neděle 31. května 2009 ve 12:46® iL3gAl
-
Robur> Já nwm ale když si vezmu normál spinn tak mi to moc nejde a s jigem vše sekám. Je to spíš o zvyku od začátku jsem totiž chytal na smáčky s jigem.
- Neděle 31. května 2009 ve 12:43® Robur
-
já teda nevím, ale cejtit záběr s chvějivkou je dle mého pitomost, buď se ti ohne markantně špice a pak tam ryba většinou je, ale cítíti úder do ruky či prutu když je špička pružná mně moc logické nepřijde. Chcějivka spíš umožňuje rybě nástrahu dobrat.
- Neděle 31. května 2009 v 11:58® iL3gAl
-
skwor> To je možný.
crazykapr> Chytám na smáčky s chvějivkou protože lépe cejtíš záběr.
- Neděle 31. května 2009 v 11:50® zlomiljsemprut
-
Mne osobně smáčky nijak neoslovily. Zakoupil jsem jedno balení, ale hned první den co kolem mne prošlo „deset“ vláčkařů se smáčky, jsem se na to vyprd, protože nechci být součástí „davového šílenství“. Takhle jsem dospěl k názoru i u dalších nástah, třeba u popů.