Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 25. září 2003 v 11:07® Vaclav
-
BASS: Kalendar na rok 2003 nemam. Nikde jsem ho nesehnal, dokonce ani primo v redakci – uznebyl. Kilo a pul je sen, to jo, ale predstav si dve kila a 50 cm hranici. Jako kluk (svedek) jsem to zazil dvakrat na vlastni oci, popisuji to ve sve knize… Samotnemu se mi to ale nepodarilo, i kdyz jednou jsem mel na rotacce okouna, ktery na melcine u brehu vypadal, ze se kolem pul metru pohybuje. Bohuzel se trpytka z tenke blanky na kraji tlamky vyrizla…
- Čtvrtek 25. září 2003 v 10:26® HaD
-
Václav: používáš twistry s plovoucíma hlavičkama? Já s tím mám docela dobrý zkušenosti.
- Čtvrtek 25. září 2003 v 9:17® Bass
-
Václav: 40 cm, je bájná hranice a snem mnoha rybářů, kteří se aspoň trochu okounům věnují. Mě se podařilo přez ní přehoupnout celkem 4×, tak že co se centimetrů týče, mám splněno. Mým snem je teď se dostat přez 1,5 kg. Je to docela vysoká laťka, ale jestli máš na stole kalendář Kajmana, tak vidíš, že jsem k ní měl opravdu jenom krůček
- Čtvrtek 25. září 2003 v 8:12® Vaclav
-
Vasek: Ja tedy na ne chytam dva roky – vloni jsem s nimi zacal, letos uz chytam jen emtecka, Vaskovky a Meppsky. „Nulek“ mam dost, dokonce i odlehcene, ktere jsme si nechali od Mirka udelat na zakazku s Mikim. Mohu rict, ze na tekoucich vodach se mi neco podobneho jeste nestalo, na stojacich jsem s nimi nechytal. A to je vodim i po proudu dolu, i kdyz pravda – nasazuji je hlavne na tlouste, jeseny a boleny – takze je vodim o malinko svizneji. Pri tazeni proti proudu na melcinach – mam na Ohri na to sva mista – je zastavuji v proudu u dna a chytam tak hrouzky, u kamenu se chyti i okoun.
- Čtvrtek 25. září 2003 v 7:47® vasekX
-
Vaclav:včera jsem byl vyzkoušet nové třpytky od Mirka T. a protože psal , že bude tento týden mimo dovoluji si svůj dotaz směřovat na Tebe. Samozřejmě jsem nastačil vyzkoušet vše co mi přišlo ale když jsem zkoušel rotačku „0“ tak mi při pomalém tažení přestávala pracovat , když jsem po nahození cuknul tak se rozběhla ale když jsem zpomalil přestala se točit , je to u malých rotaček normální , že potřebují rychlejší vedení aby dobře pracovali nebo dělám něco špatně?U větších nebo tandému jsem neměl problém šlapali jak hodinky na tandém jsem chytil tlouště 37cm , bohužel jsem ho potom utrhl ve vázce (zatracený šutry):o((
- Středa 24. září 2003 ve 14:45® Vaclav
-
MAF: Diky za zpravu. Prijedes se podivat o vikendu na republiku?
- Středa 24. září 2003 ve 13:52® MAF
-
Venda:Tak jsem včera mluvil s Pištou zrovna dodělal zakázku pro Z. Olivu tady s Chytej a teď už se bude věnovat tobě a Rudovi,fakt jede jako šílenec já jsem mu ještě „přihodil“objednávku asi 40 lipanovek pro šváru k svátku,kterej bude mít v neděli takže chudák Pišta neví kde mu prsty stojí.-)
- Středa 24. září 2003 v 11:29® Vaclav
-
BASS: Clovece, to je poradne cislo, klobouk dolu. Taky bych se chtel letos prehoupnout pres 40 cm hranici, uvidime…
- Středa 24. září 2003 v 11:04® Bass
-
Václav: S okounama to pořád ještě neni to pravé. Sice si každý den nějakýho odnesu, ale neni to takový jak bych si to představoval. Jednou mám osm třicátníčků a druhej den jsou z dvanácti kusů jsou jedlí pouza dva, tak že záleží asi jak se vychrápou
Jinak, včera jsem doufal že už si napíšu stého krasavce,ale opět šli jenom malí, tak že jsem zůstal na stavu 98 ks !!! Neni to špatný, ale rozhodně pamatuji sezóny, kdy už jsem ke konci září šel jenom po těch přez 1 kg, protože těch třicátníků bylo, že už to člověka nebavilo. No, uvidíme co se bude dít až se trochu ochladí. Na každej pád by to sneslo aby upustili vodu. Chybí tak 1,2 m a to je málo. Já mám nejlepší zkušenost se stavem , kdy chybí tak 2 – 2,5 m, to jdou nejvíc.
- Středa 24. září 2003 v 9:00® Vaclav
-
BASS: Mas pravdu, cejn je zakerny dravec. Jak jdou na Hrachach okouni?
- Středa 24. září 2003 v 8:59® Vaclav
-
Petr: Je to asi jako vsude jinde – mista dobra a mista horsi. Musi se to znat, pak si clovek muze zachytat…
- Úterý 23. září 2003 ve 21:26® Petr
-
Václav: To byl jeden z důvodů, proč jsem to do Rybářství nenapsal, jednak jsem o tom nikde nečetl, fotograf jsem na ryby tenkrát nenosil a vyfoceného jsem ho měl až na břehu. A i když nejsme s otcem žádní BARONI PRÁŠILOVÉ, tak jsem se na to i tak vykašlal. A co se týče té Vaší chytačky na Berounce, tak to je fakt pěknej výsledek, takovej jsem na Berounce nezaznamenal, už aspon rok
Tady dole jdou docela sumíci, ale většího jak 90cm jsem ještě neviděl, tak snad… A co se týče objemnosti ryb o proti Ohři, tak nemohu soudit. Tam u Vás nahoře jsem ještě pořádně nechytal i když jsem zaslechl, že tam jsou super místa s hojným počtem ryb.
- Úterý 23. září 2003 v 15:41® MAF
-
BASS:Myslel jsem si že tě stáhnul nějakej ten pruhovanej barbar do vody,od neděle tě marně scháním.....
- Úterý 23. září 2003 v 15:41® MAF
-
BASS:Ty žiješ?????????????????????????????????????????????????????????????
- Úterý 23. září 2003 v 11:49® Bass
-
Václav: Jo, vzpomínám si když si tu o tom psal, tenkrát když si je nachytal. Ta marmyška mě ani tak nepřekvapuje, ale wobler ? Já to řikám pořád, cejn je zákeřnej dravec
- Úterý 23. září 2003 v 11:27® Vaclav
-
Vsem: Uz tyden mi nefunguje domaci e-mailova adrese (a jeste asi mesic nebude), takze mi muzete psat do redakce na: tydenikchebsko@quick. cz
- Úterý 23. září 2003 v 11:05® Vaclav
-
BASS: Je to urcite zvlastnost, ale ja jich kazdy rok na privlac ulovim nekolik, a to nehovorim o marmysce, na kterou je chytam bez problemu. Vloni napriklad jsem sve dva nejvetsi cejny – 60 cm a 57 cm – chytil na wobblera. Za hubu.
- Úterý 23. září 2003 v 10:06® Bass
-
Když už jste pánové u těch kuriozit, tak přihodim taky jednu horkou. V sobotu zapřáhnul kolega na rotačku cejna jak dekl od popelnice
Krásnej, poctivej záběr.
- Úterý 23. září 2003 v 8:20® Vaclav
-
Petr: K tomu vysledku… Vyvlaceli jsme ve trech lidech za 3,5 hodiny pres 30 ryb (tlousti, okouni, 2 candati, 1 sticka a uhor), i kdyz ja s brachou jsme chytili dost pres deset, zatimco nas kolega Risa udelal jen tri okouny. Myslim si, ze ryb se bude chytat fakt hodne, pokud tedy nenastanou zmeny klimatu. A mozna se povede i neco velmi zajimaveho, vzdyt tloust 50 cm uz zajimavy rozhodne je. Prekvapilo mne, nakolik jsou tlousti na Berounce objemnejsi nez na me Ohri. Na Ohri jsou jaksi utlejsi, zatimco na Berounce valcovitejsi a vypasenejsi.
- Úterý 23. září 2003 v 8:14® Vaclav
-
Petr, Lerak, Tom: Jsem rad, ze mate take takove vzacne zkusenosti s uhorem (ci mnikem) ulovenym na privlac. Ja kdybych tam u toho nemel hned dva svedky, tak bych to ani do sveta nepoustel, protoze bych se bal toho, ze budu oznacen za pohadkare. Ale takhle tam primo na miste byli dva lide, navic se to dokumentovalo na digital, takze o tom mohu v klidu hovorit.
- Úterý 23. září 2003 v 8:08® Vaclav
-
Ruda: Ubytovani jsme v Hrebecnikach, zavodi se kolem Skryji – nad a pod.
- Úterý 23. září 2003 v 7:27® Lerak
-
Václav : Jak vidno, dějí se s rybami občas věci neuvěřitelné. Takové hadí překvapení ! Tak dám i já k dobru kuriózní historku. Představte si tu „nejlepší“ dobu na lov mníka : polovina května, pravé poledne, obloha bez mráčků a vlastně první jarní pařák. Na Vltavě ve Vyšáku těsně před obědem přitahuji rotačku č.2, když ucítím prudký záběr. Ryba však rychle míří z prostředka řeky rychle ke břehu ani nestačím navíjet. Když ji zahlédnu, jak zajíždí pode mě do kamenného tarasu, volám na kámoše : vypadá to jako malý sumeček. Po krátkém boji rybu vyvláčím z balvanů a dostávám do podběráku. Kamarád na druhém břehu na mé sdělení, že se jedná o půlmetrového mníka odvětí pouze : ty seš ale pitomec, vrať papíry, když neznáš ryby – mníci se na přívlač nechytnou. Tak to bylo neuvěřitelné !
- Úterý 23. září 2003 v 6:44® Ruda
-
All: V Sokolově prší, momentálně docela silně. Hurá!!!
- Pondělí 22. září 2003 ve 21:27® Petr
-
Vaclav: Tak to je pěknej výsledek, určitě se pojedu podívat na ty závody, budou na sto procent bohatý na úlovky
A s tím úhořem je to dobrá kuriozita, ale před 7 lety se mi stalo, že jsme s tátou na Lipně tahali nad zatopenou tratí hluboce potápivého woblera a v tom prásk a úhoř 92 cm, no čuměli jsme jak blázni. Tenkrát jsem o tom chtěl napsat do časopisu Rybářství, ale nějak z toho sešlo.
- Pondělí 22. září 2003 ve 20:16® Ruda
-
MAF: V pátek jsem byl s Mirkem vláčet u nás V Radošově a celkem solidně jsme si zachytali. Já tlouště a Mirek tlouště + okouny jednoho měl 33 cm, bohužel jsem zvolil zbytečně tvrdý prut takže jsem spoustu ryb nezasekl, šli prakticky pouze na emte combi č.1 a černý peří. Ovšem nadšenej jsem z č.3 perfektně jde u dna a neklade odpor – bohužel žádná zubatá se za 5 hodim lovu nespletla, akorát já se jednou spletl a zajel po boku pod vodu, ale stále je ještě Ohře dost teplá, takže to nebylo tak hrozný. Včera jsem chvilku byl s feedrem na Březové, ale otrávila mne tam RS nejapnýma otázkama kam schovávám podměrečné kapry, že jsem se spakoval a vypadl, ale pěkně jsem si zacejnoval. Když jsem odcházel sbírala tam nějaká ryba, že to vypadalo jako když prší, ale bylo to daleko od břehu i na valivej, ale to víš ruka mne svrběla, pak se opět objevila ta dvě máča, takže jsem vychladl.
- Pondělí 22. září 2003 v 19:29® Ruda
-
Václav: Kde přesně je ten závod? Budu blízko na chalupě tak bych vytáhl rodinu na výlet. Jo a ty gumy medových a žlutých barev jsou trefa do černého, alespoň dle skromných zkušeností mé osoby na Berounce.
- Pondělí 22. září 2003 ve 14:13® MAF
-
Václav:Taky psal včera Karlos jak si užívá s mušákem říkal že je celej ulipanovanej
- Pondělí 22. září 2003 ve 14:12® Tom
-
Václav,Maf : Také se mi podařilo ulovit úhoře na přívlač-na plandavku-za hubu měl 63cm, a dokonce znám nádrž, na které jsem viděl rybáře,který ulovil na zeleného twistera úhoře 94 cm.
- Pondělí 22. září 2003 ve 13:31® Vaclav
-
MAF, Lasty: Jo, sila to je, byl jsem taky jak v Jirikove videni. Nejvetsi legrace pro mne osobne ale je, ze jsem minuly tydem pri privlaci skolil sveho syna a jeste jednoho maleho klucinu. A ten klucina se ptal: „A strejdo, uhor se da taky chytit na trpytku?“ A ja mu suverenne odpovedel: „Ne, uhor je jedina drava ryba, kterou privlaci na umelou nastrahu neulovis, to proste nejde,.“ A nasledujici vikend se sam na vlastni kuzi presvedcim, ze to jde!!!! Chapu to ale jako raritku, pro kterou stoji za to zit… Jinak my jsme tam chytali hodne na gumy v barve olejova hned a podobne odstiny, a taky rotacky Black Fury. Jednoho tlouste jsem chytil na wobblera Salmo v barve potocniho pstruha.
- Pondělí 22. září 2003 ve 12:40® MAF
-
Václav:Neboj Pišta i nadále žije a váže.-))jinak včerejší návštěva Berounky byla naprosto bezvadná s juniorem jsme napráskali 10 štiček do 50cm jednohop jelce 43 já na Shad Rapa Sd 7 cm a malej na Nilse Rh ,ale totálně mě vyškolil kámoš který tahal tu samou Rapalu jenom v devítce a chytil štiku 67 potom 3 malý do 40 cm štiky zakončil krásnou 81 a vše korunoval ve tři odpoledne v největším hicu kdy chytnul sumce 120 cm v proudu prostě nám vytřel kukadla,je to k nevíře co někdy znamenají 2 centimetry .-)jinak ten úhoř to je fakt raritak to jsem nikdy neslyšel ani nečet fakt síla.-)