Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 18. května 2009 v 17:41® regulus
regulus

Filip00> se nezlobím, ale přišlo mi to divný. :-)) )

Pondělí 18. května 2009 v 16:12® Filip00
Filip00

Alf> jo byly, má je Horký na Andělu, pojedu tam znovu koupil jsem 0,10 vlasec tak jsem zvědav, jo jinak v pátek jedu na Berounku, chytit parmu jen potřebuji,aby padla voda tak 10cm.

Pondělí 18. května 2009 v 16:03® Kubajs
Kubajs

co používáte za hornety vel.2,5 floating nebo potápivý a jaký barvy hlavně

Pondělí 18. května 2009 ve 12:56® Alf
Alf

Filip00> Zdar, luciapumy jsme tu teroreticky probrali ze všech stran, už chybí jen ta praxe. Když je do zahájení uvidím někde na pultu, tak je zkusím vzít. I když rybářský rozpočet mám už skoro vyčerpaný. O víkendu jsem doplnil zásobu gum, vlasce, nový polarizačky a v peněžence je o pár tisíc míň. Jak jsi měl na V7 ty malý rotačky, to byly vojáčkovky? Kde jsi je kupoval?

Pondělí 18. května 2009 ve 12:45® Filip00
Filip00

regulus> to, že jste se bavili myslíš ty 4 až 6 vět, to byla velká diskuze,no snad se neurazíš:-D

Pondělí 18. května 2009 ve 12:39® sus1

regulus> :-D :-D

Pondělí 18. května 2009 ve 12:38® Filip00
Filip00

regulus> se nezlob hned ne, jsem to nečetl byl jsem na rybách

Pondělí 18. května 2009 ve 12:30® regulus
regulus

Filip00> si děláš pr*el??? http://www.chytej.cz/…uze/privlac/?… Vždyť jsme se o tom v sobotu bavili.

Pondělí 18. května 2009 ve 12:20® Filip00
Filip00

znáte to někdo

http://www.luciapuma.cz/red/

Pondělí 18. května 2009 v 8:10® Alf
Alf

regulus> rozumím. Ceně je jasná, na tý se nic nevyřeší. Takže teď už jen zjistit, jestli to bude chutnat rybám. Kolega Placek nabídl pozvání na testování, které by mě hodně zajímalo. Ale dál zatím nereagoval.

Neděle 17. května 2009 ve 23:14® regulus
regulus

Alf> bral jsem to jako porovnání k jinejm nástrahám, to co je nebo není člověk ochoten za nástrahu dát je značně individuální, ale to asi není třeba rozebírat. Prostě to stojí zhruba stejný peníze jako wobler a velikost u toho neřeším (vzhledem k ceně). Myslel jsem to tak, že to není pálka třeba 700 Kč/ks nebo podobná cna.

Neděle 17. května 2009 ve 21:25® EDYS
EDYS

crazykapr> JO..?ktera je to hospoda?:-d

Neděle 17. května 2009 ve 20:53® Filip00
Filip00

0,16 a 0,18

Neděle 17. května 2009 v 19:28® crazykapr
crazykapr

EDYS> Hej to je tak na UL,ale na ten tvuj bych dal 0,16,jo a hej mám good místečko kam půjdem na zahájenou…

Neděle 17. května 2009 v 17:28® EDYS
EDYS

Jaky vlasec kupujete na privlac, uz jen 29 dnu.:-d toho jsem se az leknul..:-d velikost tak 0,14…

Neděle 17. května 2009 v 9:07® Alf
Alf

regulus> 140 kaček není tragický, ale je to za 2,5 cm nástrahu. Ten samý typ v 8 cm stojí jiné peníze. Ale jestli to bude opravdu super wobler s odpovídající kvalitou a hlavně zájmem u ryb, tak si to rád koupím.

Neděle 17. května 2009 v 9:01® rapppala

regulus> o jercích jsem sice už slyšel, ale nějak jsem jim nevěnoval pozornost. Až teď tady co jste je nakousli. Takže je k nim nutný spešl prut? Co se týká jerků tak s jejich domácí výrobou by neměl být problém. Mám známého truhláře. Protože když píšeš jak jsou drahý, tak ušetřit se musí. A jak se ty jerky tahaj? Ale asi se ptám jako tydýt, takže budu taky vyhledávat. :o)

Neděle 17. května 2009 v 5:09® regulus
regulus

Jen malou poznámku k těm Luciapumám. Komentovali jste tu cenu. Mě nepřijde 140 Kč v porovnání s cenama ostatních nástrah nijak tragický. Nějak to fungovat bude a jako vždy to bude víc o rukách než o nástraze. Berte to tak, že to je taková lepší planda zkřížená s woblerem :-) .

Za memppsku taky dáte často 80 Kč a je to ještě menší kousek plechu. :-)) )

Tento příspěvek byl editován 17.5.2009 05:09:42 uživatelem regulus.
Neděle 17. května 2009 v 0:10® Alf
Alf

placek: jestliže je to skutečně takhle, pak beru s omluvou zpátky moji narážku. Ale je mnoho případů „slev“, které vlastně slevou nejsou a jen mají vyvolat v zákazníkovi pocit, že ušetřil oproti nákupu jinde. A protože dělám v obchodní firmě, tak si tohodle všímám jinak než běžný zákazník. Děkuji za pozvání, pokud to bude možné, rád se zůčastním a následně poreferuji kolegům zde na chytej.cz.

Sobota 16. května 2009 ve 23:16@ placek

Alf> s běžnou cenou se to má následovně – italský výrobce stanovuje doporučenou MO cenu v EUR. Za tuto cenu se Luciapuma má prodávat u všech evropských obchodníků . Tato cena by u nás byla asi příliš vysoká, proto cena naše versus cena běžná. ( mimochodem, na italských webech se cena uvádí bez 20%DPH) Budete-li mít zájem, rád Vás pozvu na ofic. testování, které se brzy uskuteční na některé zajímavé vodě.

Sobota 16. května 2009 v 19:55® sethy
sethy

regulus> jo pravda, na druhou stranu budme radi, ze to jeste neni tak rozsireny a ryby na to zatim berou:) jeste jsem zapomnel na rapala jerk: http://www.bohemiafishing.cz/…in%C2%B4Rap/

Sobota 16. května 2009 v 18:52® regulus
regulus

sethy> asi jen opravdu náhodně, myslím, že slušnej výběr to rozhodně není. Další věcí je to, jak to chodí. Ten Slider je vyjímečně dobrej, ale jinak mne ty PL jerky nijak nenadchly. Naprosto bezkonkurenční z toho co jsem měl v ruce jsou tyto http://lures.mysite.orange.co.uk/ , má je luxusně udělaný a perfektně vyvážený, měl jsem dva, (jeden bohužel trčí na dně Dyje), jen ta cena.

Sobota 16. května 2009 v 18:19® sethy
sethy

par odkazu na jerky prodavanych v CR (samozrejme je toho tady daleko vic): http://obchod.blackbass.cz/?… http://obchod.blackbass.cz/?… http://www.woblerdorado.cz/…A/44-2-10-cm http://www.lovec-rapy.com/?… http://www.scierra.cz/index.php?… salma a jaxony neuvadim ty maji vsude.

Tento příspěvek byl editován 16.5.2009 18:20:04 uživatelem sethy.
Sobota 16. května 2009 v 18:13® sethy
sethy

regulus> jerky se uz daji sehnat i u nas (ale spis nahodne v obchodech nez pres eshopy) jinak salma jsou dobry (a myslim si ze jejich nabidka na nauceni bohate staci-slider, jack, mass marauder, fatso, turbo jack), dalsi podobny jerky typu slider dela i dorado a rapy a dalsich par typu dela i jaxon. Nejaky jerky muskymania mely i v ravenu, dalsi jerky jenzi jsem videl u blackbasse v praze atd…

Tento příspěvek byl editován 16.5.2009 18:14:46 uživatelem sethy.
Sobota 16. května 2009 v 18:00® regulus
regulus

rapppala> jerky jsou tak trochu kapitola sama o sobě. Chce to především jerkovej prut, kterej má konzistenci tyčky k rajčatům, jinak to pořádně nerozpohybuješ (alespoň ty velký). Má to několik mínusů (z hlediska finančního), v prvé řadě prut co moc na nic jinýho použít nejde, taky jsem ze začátku špekuloval a na sumčí přívlač používal jerkovej prut, ale není to ono, nakonec mám na obě techniky jinej prut. Další věcí jsou samotný jerky. Pokud se od loňska nic nezměnilo, tak nabídka na našem trhu nic moc, teda spíš skoro nic než moc. Jedinou vyjímkou jsou jerky od Salma. No a pak homemade, ale to je děsná pakárna. Dají se sehnat různě na E-Bay, asi i na skandinávských e-shopech, něco málo i v USA, jejich společnou vlastností je dost vysoká cena. Pokud tě to zajímá, tak jsem dával odkazy do fóra Domácí výroba woblerů, je to asi tak týden. Nicméně v mým případě úspěchy dílčí, pokud se to dá úspěchama nazvat. Nástraha je to dobrá, ale já nemám v blízkým dosahu vhodnou vodu a když jedu dál, což třeba loni bylo málokdy, protože jsem neměl čas, tak se mi s tím nechtělo tahat. Připadne mi, že tento způsob lovu je lepší z lodi nebo zabrozenej z vody. Ber to tak, že každej rybolovnej způsob má svoje pro a proti.

Sobota 16. května 2009 v 16:03® rapppala

sethy> tak to jo. Ono na tom asi nic tak nepřekonatelného nebude. Ještě vybrat ten správný stroj a k němu i prut. Když se nad tím zamyslím, tak ta těžší přívlač s mulťákem bude o něčem jiným a ušetřím si smekáče. Vrhnu se na studium teorie a snad se během letošní sezony s multíkem k vodě dostanu.

Sobota 16. května 2009 v 15:57® rapppala

regulus> tak to je pěkný. Snad mě nic takového nepotká, protože další investice v podobě několika multíků by rodina těžko snesla. Trochu jsem nad multíky přemýšlel, ale chyběl mi takový ten impuls proč si ho na tu vláčku nepořídit a zkusit to. Na druhou stranu každá záliba něco stojí, takže se ani nedivím tvé multíkové vášni, která má navíc opodstatnění. Taky nemám jeden prut na vláčku. Přečet jsem si tvůj článek a článek co napsal Pepa a dost jste mě inspirovali. Snad nejsem tak levý abych se to nenaučil. Takže říkáš začít těžší přívlačí? To má logiku. Na lehkou a střední mi stačí smekáč. A co ty jerky? Máš s tím zkušenosti?

Sobota 16. května 2009 v 15:05® sethy
sethy

rapppala> tak jak rika regul, težky to neni, po par vycházkách to zvladnes a zacal bych se ucit s tezsima nastrahama kolem 50g. Kor dnes kdy uz je i par clanku na ceskych webech je lehci zvladnout techniku. Ja se ucil sam a sam jsem zjistoval jak to vubec funguje, a nebyl to zadnej problem.

Sobota 16. května 2009 v 15:03® sethy
sethy

regulus> tak to uz te pomalu dohanim, ja mam 4:)

Sobota 16. května 2009 ve 14:53® regulus
regulus

rapppala> Kuba kecá, nic nesbírám, jen jsem těm multíkům kapinku víc propadl. Kromě UL je používám na kompletní vláčku a z toho taky plyne že jich mám víc (6), zase nemám tolik prutů a smekacích navijáků na vláčení jako ostatní vláčkaři. Chytám na ně 4 rok a může za to jeden člověk, co se tu taky sem tam objeví, začalo to diskusí a skončilo to „multíkovou závislostí“. Ne trochu přeháním, jen jsem si na ně zvyknul a postupem času pochopil co by to chtělo a podle toho si doplňoval arsenál. Pokud se tvojí otázky jestli je to těžký týká, tak je to vlastně skoro stejný jako se smekacím navijákem, jen si musíš zvyknout na kapku jinej způsob nahazování. Když to zvládneš (zvykneš si za pár hodin), tak uvidíš jak moc ti to bude vyhovovat. Pro začátek bych doporučil něco na těžší přívlač, tam to 100% využiješ, to jestli budeš používat multíky i na střední vláčku nechej osudu, uvidíš jak se ti to bude zamlouvat. Myslím, že třeba na sumčí přívlač nebo jerkování je multík 100% lepší než smekací naviják.