Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 3. května 2009 ve 23:13® HaD
-
Filip00> tedy v případě, že je za tím smáček nebo nymfa. U nástrah, které pracují i bez poškubávání většinou tahám plynule.
- Neděle 3. května 2009 ve 23:12® HaD
-
Filip00> já s tím poškubávám vždy
- Neděle 3. května 2009 ve 23:05® Robur
-
mně se osvědčil na gumky prut Dragon quiver silver ed. /doufám, že jsem to napsal dobře/. Je to něco jako picker, délka 270Cm, má 3 špičky a úplně nejlíp se mně vláčí tou, které jsem ulomil posledních cca 10 cm, prostě ta obarvená část a teď to nemá chybu. Dvě špičky mám jako mikrofídřík na blízko a zlomeno špičku jako UL vláčák.
- Neděle 3. května 2009 ve 20:24® Losfedos
-
skwor> uvazoval jsem i o tom ale jeste je 5 tydnu cas ,tak to necham a obejdu par obchodu a rozhodnu se…
- Neděle 3. května 2009 ve 20:16® skwor
-
Losfedos> Já bych naopak žvejky vynechal a koupil něco s chvějkou. Je to na vkusu každého soudruha.
- Neděle 3. května 2009 ve 20:11® Losfedos
-
regulus> celou zimu jsem premyslel, jakej proutek na smacky,nejaky kratsi a jemnej a pruznej,aby zdolavani i malich ryb bylo pozitkem.proto se radeji ptam abych nekoupil neco co mi nesedne.bude to lepsi si ho zkusit,co bys mi doporucil?diky…
- Neděle 3. května 2009 v 19:27® čabi
-
Robur,regulus:díky,už je mi to jasný
- Neděle 3. května 2009 v 19:09® regulus
-
Losfedos> jestli je to JAXON, tak blanky XT-pro jsou takový tužší – jakoby míň pružný (nevím jak bych to jinak řekl), záleží na tom na co jsi zvyklej a co od toho očekáváš. Tento konkrétní prut jsem v ruce nedržel, ale na smáčkování bych si zrovna prut z téhle řady nepořídil. Asi bych si pořídil něco pružnějšího, měkčího. Mám XT-pro jerkáč, ten je supr, pak prut na takovou lehčí střední vláčku, je dobrej, ale spíš na tu střední než lehčí a mušák AFTMA 5, ale #6 lajnu utáhne jak nic. Prostě mi připadne, že ty pruty jsou takový předimenzovaný a dost tuhý. Jinak s prutama JAXON su spokojenej. Ber to prosím tě s rezervou, nejlíp by bylo si ho ošahat, do Brna to zas tak daleko nemáš.
- Neděle 3. května 2009 v 17:07® Losfedos
-
http://www.lovy.cz/data/sindex.php?… Dobry den uvazuji o koupi tohoto proutku na smackovani,na mensi vodu,jestli mate nekdo zkusenosti s tim proutkem?
- Čtvrtek 30. dubna 2009 v 18:46® regulus
- čabi> dalo by se říct, že je to taková americká marmyška, mrkni semka:
http://www.ultimateluresaver.com/…dropshot.gif
http://www.softbaits.co.nz/…dropshot.jpg
http://www.oeexpress.com/…dropshot.gif
- Čtvrtek 30. dubna 2009 v 18:28® Robur
-
nemám rád cizí termíny, ale myslím, že je to označení pro chytání přívlačí, kdy je nástraha či olůvko na přívěsu a slušně o tom píší v posledním, možná dnes předposledním Rybáři.
- Čtvrtek 30. dubna 2009 v 15:56® čabi
-
nevíte co je to za rybolovnou metodu „dropshot“?
- Čtvrtek 30. dubna 2009 v 15:07® osprey
-
sus1: Celou řadu prutů jsem koupil, protože se mi prostě líbily. Většina z nich je dost nadčasová a ani moc nestárne. Časem jsem zjistil, co mi k čemu nejvíc vyhovuje a podle toho sem tam vybral něco dalšího.
Je jasné, že prut na smáčky by měl být jemný a schopný dát nástraze život. Ale i v tom je ještě spousta prostoru pro osobní preference a udílet definitivní rady si netroufám.
HaD: Ozvu se ti večer. Musím pořešit dost věcí a zase tradičně nevím, co dřív.
- Čtvrtek 30. dubna 2009 ve 14:53® skwor
-
Sander> To nemusí
Na ryby mi mám picker, woby sbírám
- Čtvrtek 30. dubna 2009 ve 14:52® Sander
-
skwor > hlavně aby potěšil i ryby
- Čtvrtek 30. dubna 2009 ve 14:21® skwor
-
Ten spodní hodně potěšil. Dneska už nevyráběná 8cm velikost.
- Čtvrtek 30. dubna 2009 ve 14:12® Filip00
-
HaD myslím potápivé
- Čtvrtek 30. dubna 2009 ve 13:37® Filip00
-
HaD, prosím tě to Stribolino se nechává jen splavávat po proudu a nebo s ním i pocukávám?
- Čtvrtek 30. dubna 2009 ve 12:51® proutnik
-
skwor> to taky ale hlavne dobra povest a sama chvala na vlacku uz jsem videl dost lidi co melo stradic
- Středa 29. dubna 2009 v 17:36® sus1
-
osprey> Takže vlastně až u vody zjistim na co jsem si vlastně koupil ten prut(guma,rot.smáček)
Proto píšeš,že jich máš doma dost.
- Středa 29. dubna 2009 v 17:31® sus1
-
osprey>HaD> Díky za odpovědi.
- Středa 29. dubna 2009 v 15:41® HaD
-
osprey> taky chytám lehké hlavy, když to lze. Na Orlíku na 6–10 metrech bych ale s gramem vyrostl a s driftující lodí by to ani nešlo. V pátek jedu na šumavu na pstruhy. Nechceš se připojit?
- Středa 29. dubna 2009 v 15:38® osprey
-
sus1: A taky chytám na smáčky štiky – a to je zas jiný prut. Naštěstí jich mám doma celkem dost
- Středa 29. dubna 2009 v 15:36® osprey
-
HaD: Souhlas. Právě, že záleží na všem, ale člověk si to časem intuitivně vychytá. A pak má radit druhým. To skoro nejde.
sus1: Smáčkuju s dlouhými chvějivkami a velmi měkkým pickerem, což je úplný opak než dělá HaD. Chytám ale úplně jiné vody. To, co dělám, v sobě nese prvky krátké nymfy, protože narozdíl od Davida používám lehčí hlavy – prakticky skoro pořád 1 g. Zastávám teorii, že pravidla nejsou – je jen rybář a ryby. Jak píše níž HaD – kdž budu muset, odchytám toho smáčka s čímkoli. Vem si nějakého, dej ho na nějaký lehčí vláčecí prut a zkus to. Přijde ti to krátké? Tuhé? Necitlivé? Padají ti ryby? Za chvíli budeš sám a přesně vědět, co od takového prutu chceš. Mě jednou poradili prut a nestačil jsem pak zírat. Dnes patří k mým oblíbeným, ale dělám s ním úplně jiné věci, než jsem původně chtěl.
- Středa 29. dubna 2009 ve 14:39® HaD
-
osprey> souhlasím. Taky se raději snažím a úlovku si vážím, než když jsou na dopad. Na druhou stranu, když berou skvěle, je to dobrý okamžik na testování.
Samozřejmě že záleží na všem, s tím nejde než souhlasit, ale důležitější je zvyknout si na daný cajk a pak se dá lovit téměř se vším. Zkrátka se přizpůsobíš. Mě to třeba s jedním prutem jde, ale když je vyměním, je tam určité „hluché“ období, než si zvyknu a začnu lapat dál. Zkrátka každý prut se stejnou nástrahou na stejném vlasci při danném pohybu pracuje jinak. Jsem přesvědčenej, že i při dostatečné snaze bych na smáčka chytil rybu i se sumčím vláčákem – řečeno v mírné nadsázce.
- Středa 29. dubna 2009 ve 14:38® skwor
-
proutnik> Stradic s bojovkou je sice pěkný naviják na odhoz, ale pořád nechápu, co tě na něm láká na vláčku. Vzhled? Firma?…
- Středa 29. dubna 2009 ve 14:28® sus1
-
osprey> Tak se teda zeptam ještě tebe.Smáčkuješ?Dle čeho si vybrat ten ,,správný"prut?Díky.
- Středa 29. dubna 2009 ve 14:26® osprey
-
HaD: Ono záleží úplně na všem – i na prutu, síle vlasce. váze hlavičky,… Když to jde, není co řešit. Když to totálně nejde, taky není co řešit. Mě baví situace, když to jde špatně a člověk se musí snažit.
Docela jsem si vychytal lov na malých vodách, velké jsou problém. Navštěvuju je málo a pokaždé je všechno jinak.
- Středa 29. dubna 2009 ve 12:10® Filip00
-
V pátek jedu na V7 tak je prubnu, smáčky a vše nové co jsem nakoupil. Mam to ho haldu
- Středa 29. dubna 2009 ve 12:09® Filip00
-
HaD,Alzo, tak díky za info, já jen abych nevypadal jako mamlas, když ji budu mít otočenou