Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 22. března 2009 ve 22:46® sethy
-
cormaxx: tak tak s tomikem jsme taky kazdej jeden vzali, aj kyby nemel fungovat a mel bych ho videt, za ty prachy
- Neděle 22. března 2009 ve 22:39® cormaxx
-
sethy: Salmo právě psal,že ho tam koupil za necelý 3 pětky
- Neděle 22. března 2009 ve 22:03® MadMack
-
soj – prut Dragon Mystery XT Salmon Power 3m, 30–70g, naviják Mitchell ALU 298 http://www.obchodprorybare.cz/…298-alu-1245 , v loni šňůra FireLine 0,20mm, na letošek zkouška šňůry Gigafish 0,17mm na 15,4Kg.
- Neděle 22. března 2009 ve 21:52® sethy
-
cormaxx: to je ten samej co měli na BVV za 29Kč že
- Neděle 22. března 2009 ve 21:49® sethy
-
soj: jinak tady je výčet mojich sumco vláčáku jak šel čas:
- Balzer magma 270 20–40g – proutek kupován někdy kolem roku 2000 po zlomení předešlého mitchella – prut používaný na štiky, boleny menší sumce. dalo se to ale nebyl to sumčák
- Shimano (název už si nepamatuji, a už se nevyrábí) 240 50–200g – prut na který bych se nebál zapřáhnout cokoliv přirovnal bych ho thuostí tak k charisme 180–620g ale vláčet s ním byla nehorázná dřina (a to nejsu žádný párátko)
- Rainshadow ručně stavěný 200 do 21g- tuhostí bych ho přirovnal k te charismě do 130g možná o kousíček níž, mě na sumce nevyhovoval ale kamarád na něj chytá sumce pořád a vytáhl bez větších problému i 150-ku.
Dnes toto: DAM calyber baitcast 228cm 21–56g (tuhosti srovnatelny s charismou do 190g – tohle mam na multik a potom tu charismu 210 50–190g Jak vidíš tak řídit se jen uvedenou gramáží je blbost. Chce si to prut vzít do ruky a vyzkoušet.
- Neděle 22. března 2009 ve 21:34® cormaxx
- Neděle 22. března 2009 ve 21:34® sethy
-
soj. ja se dměl v ruce všechny gramáže tj. 30–120 – vhodný max na štiky 50–190 – sedl mi akorat 120–420 – by se ještě taky dal Ostatní gramáže už byly moc. Podle mého ale ten 190gram bohatě stačí. Vem taky v ůvahu, že ten 120–420 bude zase o něco těžší.
- Neděle 22. března 2009 ve 21:32® soj
-
sethy-co myslis nebude ta charisma lepsi s tou gramazi 120–420g
- Neděle 22. března 2009 ve 21:31® soj
-
MadMack-ja bych byl rad kdyby si mi napsal co pouzivas jako mi to napsal sethy,sem raci protoze s tim co kazdej ma tak s tim ma logicky i zkusenosti tak mi prosimte napis co mas ty diky
- Neděle 22. března 2009 ve 21:27® soj
-
MadMack-sethy-vcera sem si ohmatal tu charismu kamos ji ma ve 240,ale 120–420g rikal ze na sumci vlacku nebo na tezsi woblery je tenhle lepsi tak co myslite vy
- Neděle 22. března 2009 ve 21:24® sethy
-
MadMack: jasny, při noční vláčce stačí být u vody v 21 někdy i v 22. Ale jinak se daji sumci na určitých místech lovit celý den od rana do večera, pokud víš kde. Jo s kosmodiskem asi skoncíme časem všichni:)
- Neděle 22. března 2009 ve 21:14® MadMack
-
sethy – s tou váhou s tebou souhlasím, ale celodenní vláčení jsme již zavrhli. Po několika výpravách jsem zjistili, že sumci jsou aktivní jen určitý čas, pak jsme házeli jak blbci a nic. Takže teď přijíždíme k vodě v 21hod a do půlnoci se to dá vydržet. Jinak my jsme silní kluci tak to ještě tak 3roky vydržíme a pak začneme nosit Kosmodisk
- Neděle 22. března 2009 ve 21:07® sethy
-
MadMack: ano zaleží na každém co komu sedi. Ja jsem začínal vláčet s 270 cm a postupně jsem se dostal až na 2 metrove proutky. A pokud prut dobře pracuje tak to délku náhozu (u woblerů, ne u twistru) neovlivní a to není jen můj názor. Na výstavě jsem zkoušel charismy od 180 do 270cm (dělají se myslím do 330) a tenhle mi seděl nejlíp. S 2m pruty v pohodě přehodím moravu (cca 30–40m) s 15g woblerem. Ano na chytání tam kde jsou vysoké břehy to neni. Velká výhoda kratších prutů, mimo ostaního, je jejich váha. Můžu vláčet dlouhé hodiny bez únavy. Takže rada pro soj: chce to vyzkoušet a uvdíš co ti bude vyhovovat.
- Neděle 22. března 2009 ve 20:58® MadMack
-
soj – nerad něco doporučuji, můžu ti napsat co používám já a kámoši. Ostatní ti napíšou co používají oni a budeš opět tápat co by jsi vzal. Max. můžu charakterizovat vlastnosti navijáku. Já a další 2 kámoši máme Mitchell ALU 298, převod 4,7:1, hliníkové tělo i rotor, bronzové převody. Další kámoš má Ryobi Applause, velikost asi 5000 (nejsem si jistý).
- Neděle 22. března 2009 ve 20:50® MadMack
-
sethy – nechci se s tebou hádat, ale pod 2,7m bych nešel. Záleží kde chce soj chytat. Pokud používáš vláčecí multík tak chápu, že jsi zvyklý na krátké pruty. Já začínal sumčí vláčku s prutnem Exori Thor 2,4m, 30 lb. S takhle krátkým a tuhým prutem jsem nedohodil lehčí nástrahy tak daleko jako kámoš s 3m rákoskou. A neřekl bych že ten Dragon je jemnej, pracuje v celé délce a krásně tlumí výpady. Mně sedl a vyhovuje mi. Jak se říká – „Záleží na vkusu každého sou…ha.“
- Neděle 22. března 2009 ve 20:31® soj
-
sethy-oprava,v poslednim radku,ne stiky a candaty,ale sumce a stiky
- Neděle 22. března 2009 ve 20:29® soj
-
sethy-ja ti to reknu zase takhle multik na vlaceni bych nikdy nevzal do ruky ne ze by byly spatny to ne,ale je to kvuli mimu vkusu,driv sem se zdrahal pouzit multik i na sumcarinu,ale postupem casu kdys sem jezdil na Pad nebo Ebro tak sem zjistil ze je nezbytny,jak pro koho i kdys znam spickovy sumcare ktery by zase nevzali multik ani na sumcarinu,ale kdys sem si koupil ja svuj prvni sumcovej multik byl sem stastnej ted mam na sumcarinu multiky tri a pouze jeden smekac do cech a do mist kde nemohu zavazet jinach z tech navijaku co doporucujes se mi nejvic liby sllamer takze uz mam jisto u prutu jdu do ty charismi jen nevim jestli gramaz 50–190g nebo radsi 120–420g na tu vlacku chci stejne spis chytat jenom stiky a candaty jinak dik za rady a navijak jeste uvidim
- Neděle 22. března 2009 v 18:19® EDYS
-
Beru toto http://obchod.mikado.cz/index.php?… ..chci to na gumy a mensi wobky..nemate nekdo tu radu tech prutu?
- Neděle 22. března 2009 v 17:43® sethy
-
Soj: řeknu ti to asi takhle. Pokud du chytat cíleně s většíma woblerama (at uz sumce nebo stiky) mám vláčecí multík abu garcia racord a k tomu i jinej prut na multik) Pokud du na sumce ale s menšíma woblerama (tak do 15 gramu) beru vláčák na naviják páč se tím lehčí nástraha líp odhazuje. Používal jsem na to ryobi zauber, ale bylo to malo. Teď jsem koupil penn slammer 360 tak uvidimé co vydrži. Pokud bys nechytal fakt nějak moc často stačily by tyto: Ryobi zauber 4000, Shimano twin power 4000, Shimano Spheros 4000 nebo toho slammra.
- Neděle 22. března 2009 v 15:31® hecht
-
Kublaj a jakého favorita na ULka jsi to vlastně měl? Řešil jsem to tam taky, prvotně jsem měl vybrán Cormoran ULX. Zaujal mě tam i UL Fujitsu byl za 4tis.Nádherný byl nový Pezon Mitchel 6 – 12g trout lure ale pouze 210 cm a za 3500,–Kč No a nakonec jsem to rozseknul u Kongra EQUS tango 240 cm 3–14g Je to podstatně tvrdší prut než mnou původně zamýšlený Cormoran, ale tímhle se nebudu bát opřít do ryby a záseky woblerků to zajistí taky ok.
- Neděle 22. března 2009 ve 14:10® Kublaj
-
tak sem se byl včera podvat na BVV mělo se to víst v duchu vybírání ULka , ovšem po porovnání několika prutů a osáhnutí dosavadního favorita sem z toho byl ještě víc zmatenej než předtím :o)) aspoň sem nakoupil pár zásob na novou sezonu. Byl jsem zklamán že tam nebyl Dragon a Relax.
- Neděle 22. března 2009 ve 13:43® soj
-
sethy-diky moc ty charismy se mi moc libej,nechci to jenom na sumci vlacku,ale je pravda ze budu vlacet vetsi woblery takze asi vezmu tu charismu,jinak co by si mi doporucil za navijak
- Neděle 22. března 2009 ve 12:45® cormaxx
-
LuboO: Šńůra má (ne)výhodu v tom,že není průtažná,takže máš kontakt s nástrahou i na velkou vzdálenost.A na UL chytáš na malé nástrahy = krátké náhozy.Navíc vedení mikromrdek je na slabšim vlasci přirozenější
- Neděle 22. března 2009 v 11:21® OK 59
-
LuboO: Já bych už asi na UL šňůru nepoužil. Měl jsem Firelinu Whiplasch crytal 0,10 a neustále se mi na ní vytvářely uzlíky. Pravděpodobně to bylo tím, že při její jemnosti a měkkosti ji naviják pri ukládání na cívku nestačil dostatečně utáhnout a pokud jsem ten uzlík ihned nerozpletl, pak při dalším hodu se vytvořila paruka za kterou by se nemusela stydět kdejaká barokní šlechtična. Nevím, možná ti bylo rukama, ale při výměně za vlasec bylo okamžitě po problému.
- Neděle 22. března 2009 v 11:01® sethy
-
soj: ten dragon co pise madmack na sumce nebrat. je moc dlouhej a jemnej (ani procházka z RSP ho na sumce nedoporucil) S dlouhym prutem se zbytečně nadřeš. Bohatě stačí 210 max 240cm. Mrkni třeba na tyto pruty: http://www.adler-dobruska.cz/index.php?… ja vzal konkrétně 210cm 50–190g (ta vrhačka neodpovída takže se toho neboj že by byl moc tvrdej.) Na tomhle prutě se zhodlo víc lídí co se sumcovláčce věnuji, že je OK:) S dlouhýma sumcopruta jsem už vlačel a po pár hodinách tě to odrovna.
- Neděle 22. března 2009 v 10:00® soj
-
MadMack-diky a jakej bys doporucil kolovrat
- Sobota 21. března 2009 ve 23:35® LuboO
-
cormaxx, vdaka za radu, ale preco je vlasec lepsi, ako snura? Pytam sa, lebo v tomto pripade nejak neviem odpoved. Je pravda, ze doteraz som vlacil len na vlasci, ale pri tom UL mi to radili uz viaceri. Len netusim preco.
- Sobota 21. března 2009 ve 23:22® cormaxx
-
LuboO: Pokud je šňůra nutnost, tak pak spíš 0,04 .Já sem si kupoval 0,06 a na tu UL je opravdu lepší vlasec.Ty průměry u šňůr stejně moc nesedí
- Sobota 21. března 2009 ve 23:09® LuboO
-
Vazeni, ktoru snuru by ste poradili na UL privlac? V priemere 0,04 alebo 0,06. Vdaka.
- Sobota 21. března 2009 ve 23:04® MadMack
-
soj – tak se Shimanem neporadím, tohle ve svém arzenálu nevedu. Osobně mám na sumce tenhle prut a stačí – http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce. Nejdůležitější na sestavě je naviják který něco vydrží. Takže spíš investuj do motátka.