Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 11. září 2002 v 10:48® MAF
MAF

Karlos:To byla bomba. já jí scháním 2 měsíce po všech čertech a nic. Objednal jsem si ji tady v Plzni v Gammarusu,říkal jsem si spolu sprodavačam,že když mají výhradní právo na distribuci Rapaly tady u nás tak to vyjde. No a ono nic prý nejsou ani na skladě. Mají pouze pětky a osmi,je vidět že ta sedma je opravdu „zabiják“když je po ní taková scháňka. Na druhu stranu to má svoje pozitiva objevil jsem krámek kde majitel rozprodává zlevněné woblery od Nilsu,že prý s nima končí ,že to nejsou solidní obchodní partneři . to mě až tak nezajímá,ale ty ceny jsou fakt solidní slevy kolem 50%z původní ceny.

Úterý 10. září 2002 ve 21:34@ Karlos

MAF:Pokusím se ti sehnat to RSFH.

Úterý 10. září 2002 v 9:14® MAF
MAF

Václav:Musím Ti prozradit:-) ,že tady u nás na Berounce(8a9) začínají jít celkem slušně dravci hlavně štiky a okouni. Nevím jak to bude s kvalitou masa tu nemám odvahu zkoušet,ale na chytání je to prímový. Takže by to v sobotu mohlo být dobrý i když tam to bude asi o něčem jiném(spousta lidí,„cvrkot“ kolem vody apod.)

Úterý 10. září 2002 v 9:09® MAF
MAF

Karlos:Pokud se ve čtvrtek neutopím v Otavě tak tam budu:-) . Vezmu ti ty mouchy,jestli bys chtěl ještě nějaký tak dej vědět>utopie@sez­nam. cz

Úterý 10. září 2002 v 6:15® Vaclav

Karlos: Ano, nic se nezměnilo, žádná změna nebyla hlášena.

Pondělí 9. září 2002 ve 22:29@ Karlos

Václav:Ty závody ve Skryjích budou?MAF:Přijedeš se podívat?

Pondělí 9. září 2002 v 11:50® tkrizak

Zdravicko ve spolek. O vykendu na Lipne 4× candati na plotici. Moc krasny chytanicko. V sobotu dva rano a v nedeli jeden rano a jeden v poledne. Chystam se pristi tyden na Slapy(mam cestu okolo) Muzete mi nekdo poradit slusnou lokalitu na privlac? Diky Tomas

Neděle 8. září 2002 v 5:21

Jakub: Peříčka používám spíš v chladnější části roku na štiky, vodím je většinou jako twistera. Znám chlapi co na ně řežou s úspěchem okouny, jiní zase parmy. Na západě Čech se vážně hodně používají na pstruhových i mimopstruhových vodách. Prý je to účinné na boleny. Já to párkrát zkoušel a chytil jsem jen jednoho podmírového. Petr Paul: Střízlivě si myslím, i když to nevím, že ti moc nepomůže.

Sobota 7. září 2002 ve 22:25@ Petr Paul

Prosím Vás, uchráním ryby voliérovou sítí před vydrou či norkem?? Moc dík- spěchá to- devastuje mi rybníček

Sobota 7. září 2002 v 19:42® Jakub
Jakub

Všem: Jaké máte zkušenosti s tím Hauserovým peříčkem? Já to párkrát zkoušel, ale neměl jsem štěstí. Asi nevím, jak to tahat. Ale asi to bude zajímavá nástraha, na západě Čech se údajně dost používá. Tak mji někdo dejte lekci, pokud to ovládáte.

Sobota 7. září 2002 v 19:01® Lukas

Hrouda: Má to někdo štěstí, já tak ještě nějaké cejny nebo plotice. Ale velkého candáta?! To je pro mě zakletá ryba.

Sobota 7. září 2002 v 15:35

Lukáš: To ti teda nazavidím. Já byl před měsícem na Moravě a tam chytil jeden ogar tři candáty – nejdřív 91 cm, a druhý den 89 a 88 cm.

Sobota 7. září 2002 ve 13:22® Lukas

Hrouda: To je dobré, já takového viděl naposled asi před sedmi lety.

Sobota 7. září 2002 v 10:56

Dnes ráno na Lipně candát 88 cm na mrtvou ouklej, letos můj největší.

Pátek 6. září 2002 v 18:37® Vaclav

MAF: Tou dobou budu na Skalce bojovat o mistrovský titul v přívlači.

Pátek 6. září 2002 v 9:51® MAF
MAF

Václav:Něco málo z jiného soudku 6.10. od 18:00 je v Plzni v klubu Pod lampou koncert Vader a Decapitated myslím,že by to stálo za zhlédnutí. Poslední počiny obou polských „deathstars“jsou opravdové lahůdky. Obzvláště „Revelations“od lorda Vadera je dle mého názoru nejlepší „deathové“album letošního roku. no nic jen jsem chtěl říct kdybys náhodou jel okolo Plzně v té době......:-))

Pátek 6. září 2002 v 7:26

Ydravime vsechny po dovolene. Tadeas: Staci ten konec prostrcit buzirkou na lanku, nahrat sirkou a zmacknout kombinackama. MAF: Taky myslim, ze tvar hlavicky nema vliv na uspesnost twistra. Radek Ch.: Nevim, co te zklamalo na knize Krokodyl Dandy: obludna stika z Jesenice. Ja naopak myslim, ze je to nejlepsi rybarska literatura za posledni roky u nas, cte se to jednim dechem. Jakub: Cerveny twister pruhledny obcas fungoval na Orliku na okouny.

Čtvrtek 5. září 2002 ve 20:08® Lukas

Tadeáš: O jaké se jedná lanko? Je to lanko, které se prodává s těmi bužírkami?

Čtvrtek 5. září 2002 v 18:25

Všem: Tak příští týden už bychom měli pohnout tou slíbenou Fotogalerií, jelikož se vrátil z dovolené náš webdesigner. Také chystáme nějaké nové rubriky, s Vencou to teď probíráme a dolaďujeme. Vlastně to už záleží jen na jeho čase (on je hlavní motor, ha), protože jako garant maká na organizaci říjnového Mistrovství ČR v přívlači, čeká ho taky brzy dovolená a ještě dodělává nějakou knížku, protože nakladatel na něj po čtenářském úspěchu „Krokodýla Dandýho…“ tlačí. Tak a teď jsem ho snad popohnal, jak jsem mu vyhrožoval.

Středa 4. září 2002 v 19:54@ tomas

Zdravicko ve spolek. Nasel jsem Vas server a doufam, ze mi pomuzete. Je mi 21 let a zacal jsem chytat ryby od osmi let s otcem. V 18 mi otec zemrel a prestal jsem chodit na ryby. Ted jsem zase zacal obnovil jsem si listek a koupil povolenku. pamatuji si skoro vse, ale vcera jsaem narazil na problem. Chytal jsem si v klidu kapry a asi 10–15 metru od brehu zacalo neco lovit. Hned jsem vytahl jeden prut a s myslenkou ze tam prdnu rybycku(chycena na miste do cerenu) jsem vyndal karabinu a  potazene lanko. Problem byl v tom, ze jsem si nevzpomnel jak se to NAVAZUJE!!!! Hledal jsem doma vsude a nic jsem nenasel. Poradite? Diky moc za odpoved. S pozdravem Tadeas Kalina

Středa 4. září 2002 v 8:53® MAF
MAF

Václav:Hm tak to máme stejnou zkušenost,vedl jsem s kámošem horlivou diskuzi na toto téma. on tvrdí,že na stand-up hlavičky(žehlič­ky)má mnohem více záběrů než na ostatní.Údájně je to tím,že hlavička zůstane po dopadu na dno stát a twister či ripper tím pádem taky čímž je pro ryby v dráždivější poloze!?Dokonale mě pobláznil tak jsem si jich pár koupil. Zkoušel jsem na ně chytat,ale výsledek je naprosto totožný jako s „kuličkami“.

Úterý 3. září 2002 v 18:51® Vaclav

MAF: Žádný rozdíl jsem nepozoroval (myslím co do četnosti záběrů), zkoušel jsem kdejaké… Nakonec ale, vlastně ani nevím proč, konzervativně používám ty kulaté. Snad se ve vodě chovají více podle mých představ, nebo co?! Pokud tam nějaký rozdíl je (možná při nahazování do dálky…), nebude tak velký, aby promluvil do množství úlovků.

Úterý 3. září 2002 ve 12:33® MAF
MAF

Václav:Vrátím se k Tvému článku o jigových hlavičkách. O vlivu barvy není třeba moc diskutovat to je skutečnost,která platí. Ale mě spíše zajímá jestli má na úspěšnost lovu vliv i tvar(nemyslím tím váhu)hlavičky. Jestli je rozdíl v chytání na kulatou hlavičku,nebo na hlavu rybky,pulce či „stand-up“hlavičku stejné gramáže.

Úterý 3. září 2002 v 8:51® MAF
MAF

Karlos:Samozřejmě žížalka a hnojáček té správné barvy a velikosti jsou neobyčejně účinné a nejenom na lipany. velmi rádi je mají i pstruzi(obzvláště potočáci)a siveni. A když si „umotáš“nějaký větší velikost tak 14–12 a půjdeš na mimopstruhovku budeš příjemně překvapen jak to funguje. A ještě když je voda trošku přikalená tak to je teprve šupec.-)). Vážou se z barevnýho vázacího lýka to co se s ním vážou balíky,pytle apod. Má celou škálu barev od světlounce růžové až po temně nachovou,je důleřité nechat na obou koncích volný nepřivázaný kousek lýka,pěkně se to potom hýbá. stačí tak 2–3 mm.

Úterý 3. září 2002 v 8:45® MAF
MAF

Václav:Tak to Vám(závodníkům)ne­závidím,proto­že dneska ráno když jsem jel do práce tak jsem koukal na Berounku kousek pod Plzní a musím říct,že bych nechtěl být na Vašem místě,ale pravda je ,že máte ještě 11 dní a to se ta voda určitě změní(pokud zase nebude lejt)!

Pondělí 2. září 2002 ve 20:35@ Karlos

MAF:Tak lipany na žížalku,jooo?!To mě,prosím tě,vysvětli.

Pondělí 2. září 2002 ve 20:21® Vaclav

MAF: Ano, i v takové vodě. Alespoň dosud nám nebyla žádná změna hlášena. Mluvil jsem s panem Možkovským z Nového Strašecí, který je garantem závodu, a říkal, že se tam mrkne zkraje tohoto týdne, a pak eventuálně zareaguje.

Pondělí 2. září 2002 v 19:46® Vaclav

Radek: Beru tvůj názor, každý máme nějaký. Je to prostě druh zábavné beletrie, která nemusí každému sednout. Jinak ale myslím, že o rybách je to celé. Ty „ptákoviny“, jimiž jsou povídky občas protkány, mají naopak nechat čtenáře odpočinout a dát mu krátký čas, aby se znovu připravil na rybářské příběhy. Ale beru, že ti to nesedlo. Mrzí mě to.

Pondělí 2. září 2002 v 10:11® MAF
MAF

Václav:Chci se ještě zeptat k těm závodům,to budete chytat i v takové vodě jaká je dnes to znamená zvedlá tak o metr a hnědá jak kafe s mlíkem?

Pondělí 2. září 2002 v 10:10® MAF
MAF

For all:Tak jsem si v sobotu napravil svůj pošramocený „vláčařskýapetit“. vyrazil jsem s juniorem na naše oblíbené jezero. Voda byla suprová a počasí taky(i když odpoledne už byl hic jak v pekle)zkoušel jsem toho „svýho“novýho Jaxona SD6DR a musím říct je to bomba!Za tři hodinky jsem lapil 4 štiky od 51 do 67 cm k tomu ještě pár prouhatých loupežníků, kteří ovšem musí ještě kousek dorůst abych o nich mohl psát. Ve středu chci zkusit zatopenej lom kousek od Rokycan uvídíme jaký bude počasí,„vyven­čil“bych své gumové stádo:-)) .