Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 19. listopadu 2008 v 16:07® HaD
-
osprey> růžovou taky nemusím. Ale smáčci mě baví hlavně pro tu hru s nástrahou. Samozřejmě chytám na vše možné, ale tanec s těmahle gumičkama si hrozně užívám, i když nejsou úlovky. A teď jsem vymyslel tunnig hlavičky pro ještě lepší chod a funguje to.
- Středa 19. listopadu 2008 v 15:25® osprey
-
HaD: To se okrádáš. Já si to tuhle báječně užil s obyčejnou měděnou plandavkou. Neznaly to a vytáčelo je to neskutečně. Vylézaly z roští, chňapaly po tom… Smáka sežere zubatá jak malinu.
Ale nástrahy jsou to fajn. A taky mám rád ten klenot z mistrovství světa – jen to nemusí být růžová.
- Středa 19. listopadu 2008 v 15:13® HaD
-
osprey> smáčci jsou mazec, že
Já už skoro jinak nevláčím. Tuhle metodu zbožňuju
- Středa 19. listopadu 2008 ve 12:22® osprey
-
crazykapr: Mám na to chvějivku 1 – 10 g, lepší je delší (moje mají 275 a 290 cm). Nic extra prut – tyhle ryby se nijak moc neperou, takže jde jen o to, abys cítil nástrahu a nevlnilo se ti to v ruce.
- Středa 19. listopadu 2008 v 8:17® crazykapr
-
mirmen> Díky,asi se kouknu po nějakém tom vlačáku,mám winklepicker ale má 3m a to je na vláčku dost . . .
- Úterý 18. listopadu 2008 v 19:56® mirmen
-
> crazykapr, tu nejlehčí, jakou lze na místních podmínkách použít .. čím lehčí, tím přirozenější … na některých říčkách, tůních, tišinách můžeš lovit se zátěží 1,5 – 3 gr. jinde na silný proud musíš přidávat do té doby, než se dostaneš tam, kam chceš … je to o citu. Na většině malých říček postačí lov do 15–20 m ( a na tu vzdálenost můžeš lovit s pruty typu winkelpicker nebo speciály na vláčku 1 – 7 gr … 1–9gr. ...... 2 – 12 gr. … 3–15 gr. .. Všeobecně platí, že s nástrahou 1–2 gr. můžeš na odpovídajícím kmeni ( 0,10–0,14 mmm … cca 1,1 – 2 kg nosnosti ) uspokojivě nahazovat a lovit do 10–18 m daleko … samozřejm+ě záleží i na větru a odporu nástrahy ve vzduchu za letu … pokud je voda proudná a nadnáší, je třeba přidávat … anebo zvolit např. boční závěs ( a těch několik gr. navíc dát do koncové ) atd. … anebo lovit např. se sbirolinem ( plovoucím nebo mírně potápivým)
- Úterý 18. listopadu 2008 v 15:42® crazykapr
-
osprey> Jakej na takový gumišky a smáčky používáte pruty??? Chtěl bych něco podobnýho
- Úterý 18. listopadu 2008 v 15:35® albin
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Úterý 18. listopadu 2008 v 15:34® albin
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Úterý 18. listopadu 2008 ve 14:06® albin
-
osprey:Nádherná fotka. joysi:Na normální jighlavičku 1 gramovou.
- Úterý 18. listopadu 2008 ve 13:35® osprey
-
Lipan na přívlač – místy to není až tak těžké, ale zpravidla to cíleně nedělám. Loni se mi jich povedlo povícero, letos jen tenhle.
- Úterý 18. listopadu 2008 v 11:35® joysi
-
Albin: na tie lipne, daval si tu gumicku na jigovu hlavu (aku gramaz?) alebo si daval len hacik a pred to pridavnu zataz ?
- Pondělí 17. listopadu 2008 ve 22:33® Kubajs
-
vypadá to zajímavě
- Pondělí 17. listopadu 2008 ve 21:40® albin
-
Jo ještě ty rotgumy sou hodně zvětšený na té fotce.Normálně je to plech 1 a 2.
- Pondělí 17. listopadu 2008 ve 21:33® albin
-
Salmo:jj tu rotačku sem zapřáh do jigháčku,ale uvnitř gumy.Takže to drží a přitom je to volný v pohybu. HaD:Táh sem to k vodě,ale byl sem z těch lipošů tak vyplesklej,že sem na vyzkoušení zapoměl.Je to udělaný z rotaček ,který chodily docela pěkně tak doufám,že to bude fachat.Zítra. Jo byla tam na řece nekomunikativní paní s mouchou.Po dvou hodinách muškaření,kdy já tahal lipany tlouště a okyše to s O-lou vzdala.Tak ať mi nikodo neříká,že lipan preferuje mouchu a,že vláčet nemá cenu,protože ten druhej byl přesně z místa kde stála.
- Pondělí 17. listopadu 2008 v 19:40® doktor.fiSh
-
HaD> chodí, chodí… Na niečo podobné, no inej farby 57cm parma
- Pondělí 17. listopadu 2008 v 18:27profil byl smazán
-
Salmo> myslím že normálně tu rotnu zapřáhl za ten hák… alespoň to tak vypadá
- Pondělí 17. listopadu 2008 ve 14:24® HaD
-
albin> chodí to dobře i při pomalém tažení?
- Pondělí 17. listopadu 2008 ve 13:50® Salmo
-
albin> Pěkné
Mohl bych vědět jak jsi spojil jigovku s rotnou(myslím u té vrchní tandemky) ??
- Pondělí 17. listopadu 2008 ve 13:48® albin
-
Nedavno jsem měl diskusi s totim jestli se vyplatí jít cíleně vláčet na lipana.Nedalo mi to spát a tak jsem to byl párkrát zkusit u nás na Mži,kde jsou.Připomínám,že se jedná o MP.A dneska se mi to podářilo.Chyt sem dva 37a38 a jeden ještě o kousek větší mi spadl pod nohama.Chytil sem je na ty maličký hnědý gumičky se zlatejma flitrama co jsou na fotce vpravo nahoře.Já sem skákal radostí dva metry do vzduchu.
toti:Děkuju!!!A furt jsem si říkal :Malý ten kdo má jen malý cíl.
- Pondělí 17. listopadu 2008 v 10:51® dvorak
-
Nazdar chlapci,jak hodně vláčíte se streamerem? A jaké s ním máte zkušenosti na hodně prochytávaných vodách?
- Neděle 16. listopadu 2008 ve 22:32® albin
-
Jo a tady jsou.
- Neděle 16. listopadu 2008 ve 22:31® albin
-
Tak když už sem měl foťák v dílně vyfotil sem moje nejpoužívanější nástrahy.Ten vobler v barvě hrouzka je letošní podzimní nej.Ty gumorotačky co jsem dělal vezmu ještě zítra k vodě a když to jen trochu pujde vyfotím je v akci.Plechy jsem použil z vyřazenejch rotaček.
- Sobota 15. listopadu 2008 v 19:32® LojzaRybka
-
Salmo>stejně jako albin,v práci jsem dnes neměl ani čas udělat to co jsem měl,musel jsem kámošovi nastříkat auto a druhému dětskou tříkolku
,tak v pondělí večer jdu na noční,tak to spáchám a také vyfotím,antikoro plech mám už připravenej
- Sobota 15. listopadu 2008 v 19:26® HaD
-
albin> už se těším
- Sobota 15. listopadu 2008 v 15:42® albin
-
Všem očekávajícím se moc omlouvám,ale dneska bylo tak krásně,že sem místo do dílny vyrazil k vodě a od 17.00 musim zase na noční.Zítra ráno mi přemluvili na feedr tak odpoledne to už určitě utvořim,vyfotim a pošlu.Fakt.
- Sobota 15. listopadu 2008 ve 13:31® Salmo
-
LojzaRybka> Tak sem přihoď foto,taky bych to zkusil stvořit
- Pátek 14. listopadu 2008 v 18:43® LojzaRybka
-
Salmo>tento forichtunk neni těžký udělat,mám v práci plno antikora na lístky a antikorovej drát tam taky je,tak to zejtra v práci vyrobim a prubnu v neděli na řece
- Pátek 14. listopadu 2008 v 16:24® Salmo
-
albin> Jo jsem to na zvědavej
- Pátek 14. listopadu 2008 ve 14:48® albin
-
HaD:Pustil sem to jen do proudu a vypadalo to(alespoň v mé představě)jako malá hubená rybička,která zuřivě mydlí ocáskem,aby se udržela v proudu.Bylo to vše na jednom drátku tak to drželo lajnu.Možná by šlo udělat i po tom tělíčku očko a do toho dát rotačku.Dneska du na noční tak zítra něco podobnýho vytvořim a dam sem fotky.