Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 14. října 2008 v 15:27® crazykapr
-
Tutan> Já chci jít o víkendu,ale asi na feeder,na vláčku nemám náladu . . .
- Úterý 14. října 2008 v 15:18® EDYS
-
inspo> no tak jako chtel bych tak kolem 1500..neni to moc ale vic nemam ale uvidim podle toho co kdo doporuci..treba si pockam a pridam
- Úterý 14. října 2008 v 15:08® inspo
-
EDYS> nenapsal jsi nejdůležitější informaci…kolik kaček můžeš zainvestovat
- Úterý 14. října 2008 v 15:05® EDYS
-
takze opraveneho prutu jsem se nedeckal
ani po mesici..dostal jsem prachy..takze zvazuju dalsi koupi prutu mate nejake navrhy:?chci nejakou lehci vlacku..gumy okolo 2–10g rotacky 0,1,2,3 tak nejake navrhy..
- Pondělí 13. října 2008 ve 21:13® BuBu99
-
cau panove chtel jsem se zeptat jak vodite nastrahu pri lovu candatu a jaka je vase nej
- Pondělí 13. října 2008 ve 20:32® Tutan
-
Crazycapr> Dneska jsem si prošel Ondřejnici, žádná sláva …1 tloušť cca 35. Jsou tam i větší!
- Pondělí 13. října 2008 v 17:26® crazykapr
-
Tutan> Bere,hlavně na ostravici pod 3,tam už sem chyt plno candátů a tloušťů,ale poslední 3 vycházky nepřinesly ani rybu,a odru,tam to s vláčkou moc neznám
- Pondělí 13. října 2008 ve 14:55® skwor
-
Kubajs> Už jsou na něm ty tři roky, kdy je pořád v zápřahu znát, ale ještě nějakou dobu vydrží.
- Pondělí 13. října 2008 ve 14:53® Kubajs
-
skwor:už ti fakt dosluhuje???
- Pondělí 13. října 2008 ve 14:39® skwor
-
cormaxx> Otázka je, jestli vydrží to, co jeho červený předchůdce. Ten můj už pomalu dosluhuje, bude na čase ho vyměnit za něco z produkce Daiwa-cormoran. Ale vzhledově se mi ta novinka líbí.
- Pondělí 13. října 2008 ve 13:37@ ???
-
Tak jsem se byl opět učit vláčet a opět z toho byly 2 štiky, ale byly jen kolem 50cm. Bylo to v sobotu dopoledne, žádnej vítr a byla dost mlha, takže ani aktivita ryb nic moc. Zato listí na hladině až moc. pro crazykapra: minulý týden jsem byl služebně v Ostravě, a protože jsem věděl, že dopoledne bude chvilku čas, vzal jsem si „cestovní“ vláčák a zkusil Odru. Během 15 minut 3 candáti(!) kolem 40cm na gumu. Pak jsem tam taky dvě gumy nechal, ale jinak nádherná řeka, ve který jsou i ryby.
- Pondělí 13. října 2008 v 11:49® Fugas
-
cormaxx: tak ten vypadá hodně dobře!
- Pondělí 13. října 2008 v 9:15® Tutan
-
h.h> Jestli máš zbytečné 3 kila, doporučuju dvd Chytáme přívlačí z edice Chytej. Do začátku spousta zajímavých informací. Maj ho v Tescu nebo v ryb. potřebách.
- Pondělí 13. října 2008 v 8:19® hugo.hammer
-
Celou sobotu Berounka 6 privlac 11–17:30 cista nula,letos jsem s tim zacal tak to asi neumim. Zkouseny prevazne gumy Relax, ale i wobler a rotacka. 0.18mm plus cca 25 cm pletenka. Mate nekdo zkusenost, ze se da na neco jineho nez cisty vlasec bez lanka, pletenky neco v tuhle dobu oblbnout na Berounce 6, kde je pocitam docela dost vlackaru a ryby jsou zvykle…Moc jsem si pral alespon nejakou sticku a nechce se mi verit, ze by tam nebyly – nebo se mylim? Kdy podle vas vrcholi vlackarska sezona z hlediska pravdepodobnosti chytit sticku, cadata? V kterem obdobi jsou podle vas nejucinejsi A)Gumy, B)wobler, C)rotacky ci jine trpytky D) mrtva rybicka? Muj osobni odhad, ze cim je voda pruhlednejsi tim je treba mit nastrahu realnejsi tj. cim vic k zime tim bych ocekaval vice toto poradi – nejlepsi rybka (ty se mi ale nechce moc pouzivat, zabijet kvuli vlacce), wobler, gumy, trpytka.
- Neděle 12. října 2008 ve 22:08@ Pawel
-
A není tak nevkusně červený.
- Neděle 12. října 2008 ve 21:59® cormaxx
-
Řekl bych že zajímavá novinka na 2009.Vypadá že nebude mít vystouplou brzdu…
- Neděle 12. října 2008 ve 20:52® M.BURNES
-
Zdar dnes sem zjistil že mně teče do broďáků mám semácký nylony a teče tam švem netušíte čím to zalepím ?
- Neděle 12. října 2008 v 19:16® Tutan
-
V oblíbených revírech máš Odru a Ostravici, tam tě vláčka nebere?
- Neděle 12. října 2008 v 17:26® crazykapr
-
Tutan> Jj v Ostravě,tak hlavně abych si zachytal
- Neděle 12. října 2008 v 17:01® Tutan
-
Crazycapr> myslíš v Ostravě? Stoják nebo řeka? Jo a co bys rád lovil?
- Neděle 12. října 2008 v 11:10® crazykapr
-
Zdar fishmani, nevíte kam na vláčku v ostravě???
- Pátek 10. října 2008 v 6:25® martin.pilsen
-
Tak dopiju ranní kávu a vyrážím na Berounku 10, nakoupeni noví smáčci a woblery tak sem zvědav co dnes půjde. Minule okouni a candáti.
- Středa 8. října 2008 v 7:13® mishak03
-
mig61>Jestli jsi použil wolframové lanko tak je to tak jak napsal Sander, je to zcela běžný jev po pár štikách ho můžeš zahodit. Štičí zoubky jsou jako jehličky tomu se prostě neubráníš. A když budeš používat co nejjemněší náčiní tak z toho lovu budeš aspoň něco mít.
- Úterý 7. října 2008 ve 21:25® Sander
-
mig61 > to je o zcela jistě o zoubky, u MW na 3kg běžný jev, a ani 6kg není nějak obzvlášť odolné.
- Úterý 7. října 2008 ve 21:22@ ???
-
Protože jsem vlasec Stroft v našem malém rybářství nesehnal, tak jsem použil vlasec co jsem měl na feederu, taky 0,18, dal to nejtenčí lanko co měli, jedinýho woblera co mám a šel na to. K vodě jsem se dostal až v 17.15, nikde nikdo. Plocha rybníčku byla posetá spadaným listím, takže na 9 náhozů z 10 jsem vytáhl chomáč listí. Přesto jsem měl za 1 hod. tři záběry, z toho dvě zubatý 57 a 59cm se podívaly na břeh, jedna spadla. Vlasec vydržel i výskoky a třepání hlavou u břehu, ale lanko se po těchto 3 záběrech začlo třepit a kroutit. Štiky byly chycený za kraj tlamy, takže přes zuby jim to možná ani nešlo a nikde jsem neuvázl, že bych to jako rval. Je to normální? Výrobce lanka nevím, ale stálo 18,–Kč. I tak jsem nadšen.
- Úterý 7. října 2008 ve 20:52® mishak03
-
mig61>Jestli chceš kvalitní vlasec za dobrý peníz běž do Stroftu GTM průměr zvol do 0,18. Lanko na vlačení ti stačí krátký okolo těch 20 cm a určitě by mělo být co nejjemnější takže bych šel do wolframových lanek.
- Pondělí 6. října 2008 ve 22:37® toti
-
mig61> Rozhodni se také, na jaké nástrahy budeš především chytat. Pokud budeš tahat hlavně plandavky nebo větší rotačky, tak bych až zas tak drahý vlasec nekupoval, protože tyto dva druhy nástrah ti ho brzy značně zkroutí a zničí. Pokud ale budeš hlavně tahat woblery nebo gumové nástrahy, běž do Stroftu GTM. Vzhledem k tomu, že máš proutek s gramáží 10 – 30 gr, volil bych vlasec o průměru 0,16, 0,18. ( max. 0,20 mm – pro naprostého začátečníka ). Pokud jde o lanka, stačí ti cca délka 20 – 30 cm s nosností do 6 (4)Kg. Síla vlasce je celkem dost omezující faktor pro volbu nástrahy – velikost, gramáž, atd. To musíš zjistit sám.
- Pondělí 6. října 2008 ve 22:15® hecht
-
mig61> To si gratuluj, že na revíru dle Tebe dost prochytaném je ,,dost štik do 60 cm''.S tím vlascem je to podle mě tak že i když koupíš nějaký tvrdší, stejně je tam průtažnost ještě dost velká (oproti nulové na pletence). Ty skoky nad hladinu lze více méně omezit způsobem zdolávání.Tak se toho neboj, kup nějaký lepší vlasec (STROFT, TECTAN)a jdi na to.Průměr na štiky je tak 0,18 – 0,25 mm. Ten vlasec není to rozhodující, ty zkušenosti si musíš ale udělat sám. Vláčet se dá na jakýkoliv vlasec.
- Pondělí 6. října 2008 v 19:57@ ???
-
Vzhledem k tomu, že ten revír je dost prochytávanej, tak je tam hafo štik do 60cm -všechny větší jsou asi pryč, protože jsem neviděl, že by tam někdo chytil nějakou nad míru (ale co kdyby). No, a že na vláčení je prý lepší tvrdší vlasec kvůli jistějšímu záseku…, což mi ale nehraje s tím jak ty štiky lítaj nad hladinu a klepou hlavou, tak mi zase ten tvrdší vlasec nepřijde moc vhodný, protože si myslím, že se snadněji urazí. Většinou ta štika je v tomto případě dost u břehu a průtažnost vlasce je tedy minimální. Tak jakou sílou vlasce toto kompenzovat? Nebo tam dát měkčí?
U lanek jsem měl na mysli jestli má někdo zkušenosti s délkou a barvou. - Pondělí 6. října 2008 v 15:41profil byl smazán
-
mig61> jak velké jsou ty štiky? kudly 40cm vytáhneš i na 14 vlasec s lankem…trochu víc informací…asi bych zvolil 0,18mm stroft gt …lanka jsou asi skoro stejná…s tima nemám moc zkušeností