Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 10. srpna 2008 ve 14:19® zak14
zak14

regulus>ok ja jen ze se mi tu skoro každý za ten prut posmívá.Tak se snažim jen bránit,přiznávám že sem vybral hodně špatně nad tím uš jsem taky přemýšlel že je aš moc silný prostě me ten prodavač jen využil aby se toho prutu zbavil. (BUZÍK…:-D )

Neděle 10. srpna 2008 ve 13:58® regulus
regulus

zak14> názor mám stejnej. :-) Nicméně, abych tě nestrašil, 50g prut není až taková tragedie ve smyslu, že by se s ním nedalo chytat, jen je to naprosto zbytečně silnej klacek, méně ohebnej, zbytečně těžkej, neucítíš jemný záběry, prostě je to zbytečně silná balda. Pokud se toho kam jezdíš týká, tak jak sis asi všiml, napsal jsem už v předchozím příspěvku „pokud se pletu, tak mě oprav“, byl to jen předpoklad, nicméně alespoň já chodím na přehrady vláčet s vláčákem 2,7–3 m, což ovšem není žádný dogma, myslím, že tu je možná většina, co nepoužívají vláčák delší než 2,4 m, je to jaksi na tom co komu vyhovuje. Jinak pokud zapřáhneš na Mušově sumca 130+, tak ten 50g prut asi oceníš, jde o to, jestli to vydrží naviják a to co na tom budeš mít namotaný. Nebudem to už dál rozebírat, co sis koupil to máš, já jen vycházel z toho, že tak trochu vím co ve většině případů láká a baví kluky ve tvým věku a z toho důvodu si myslím, že jsi koupil prut nevhodné gramáže, nic víc.

Neděle 10. srpna 2008 ve 12:59® Uno

HaD – jelikož jsem neměl čas , odpovídám až teď , nemohu s tebou souhlasit , prošel jsem si schválně tvoje výsledky v 1. lize a ať počítám jak počítám průměr se pohybuje okolo 120 až 150 , krom jednoho závodu kde máš 2Ks za 600 bodů, což také nejsou zrovna žádní obři, to stačí tak na dvě pidi štičky. U Ticháčků je to obdobné , výkon 40 kousků je pěkný ovšem průměr okolo 120 , nic moc. Dnes jsem trénoval na jednom úseku , kde jsou závody začátkem září , a výsledek po čtyřech hodinách a probrození celé tratě , asi 25 tlouštíků o málo větších než 000 rotna a několik okounů o málo větších. Tak jsem opravdu zvědav co se tam v září ukáže , když říkáš že je to rukama , prostě když tam nic není tak neberou? Mimochodem na většině „tratí“ jsou vyšlapané místa od dědulů , kteří tam celí rok sedí se žížalkama.

Neděle 10. srpna 2008 ve 12:24® zak14
zak14

regulus>ale já jezdím různě na domaníně nechytám vůbec.na skalák jedu občas ale tam chytám pouze na těško jinak jezdím na křetínku,mušov,pi­lák atd.,je ted tvůj názor stejný ?

Neděle 10. srpna 2008 v 11:52® Sander
Sander

hecht > šmarja Józefe…máš zvednout sluchátko a říct mi ať Ti nějaké koupím.:-) Minulý týden jsem tu dvoje šestky kupoval. Maj jich dost.

Neděle 10. srpna 2008 v 10:37® hecht
hecht

čabi> Taky jsem se s tím dost natrápil. Dle mého je nejlepší řešení zamačkávací trubička v nejmenší velikosti.Apropo, kde jsi koupil ten MICRO WIRE nemohu sehnat ten s nosností 6 kg.Takže letos mám spoustu trubiček ale nemám je na co navléknout :-((

Sobota 9. srpna 2008 v 11:08® regulus
regulus

zak14> řeknu ti to asi takhle, na běžnou střední přívlač mám prut do tuším 28g, dalo by se říct, že to je jakejsi universál, vytáhnout se na tom dá ledacos a chytat se dá se všemi nástrahami relativně běžné velikosti. Prut s vrhací zátěží 60g používám na sumčí přívlač, chytám s 50kg pletenkou a woblery +15cm.

Pokud vezmu v úvahu, že to co máš v kartě je pravda, tedy je ti 13 a seš z Bystřice n.P., tak moc na výběr v okolí nemáš, Domanínskej rybník, na kalištích u Rodkova netuším jestli se smí chytat a pstruhová Bystřice. Nepředpokládám, že bys cestoval na ryby moc daleko. Takže na ten rybník je prut do 30g možná až moc a pokud bys chtěl vláčet na Bystřici, tak to je tam na nějakej UL pod 10g, protože je to říčka nějaký 2 metry široká. Jinými slovy jsi se bohužel stal obětí onoho prodavače, viděl mladýho nezkušenýho kluka a prodal ti ležák, kterýho se nemohl zbavit. Je to na nakopání do p****e. :-((

Sobota 9. srpna 2008 v 11:05® Kubah

Cajo> To je stejný jak u nás :-D :-D

Sobota 9. srpna 2008 v 10:58® Cajo
Cajo

zak14 – vies vo vsetko mi uz v ryb. obchode doporucili – asi vsetko coho sa chceli zbavit a zaujmave ze aj oni na to chytali a nic lepsieho asi ani v tej chvili neexistovalo… 50g je urcite moc

Sobota 9. srpna 2008 v 8:42® zak14
zak14

Ale ten prut mi doporučil prodavač v rybářství i on na něj chytá.Myslíte že 50gr. je moc ?

Sobota 9. srpna 2008 v 6:16® muf4
muf4

čabi> Taky sem na nem malem vykvet,musis uzle hodne opatrne a pomalu utahovat jinak se zkrouti jak k…a

Pátek 8. srpna 2008 ve 23:39® regulus
regulus

zak14> nic ve zlým, ale s tím prutem jsi střelil do křa. Soudě podle tvýho věku, tak nepředpokládám, že by byla tvoje priorita sumci na Dyji (pokud se pletu, tak mě oprav), předpokládám spíš revíry v nedalekým okolí. Myslím, že takovým slušným kompromisem by byl prut 20–30g (to není váha co to unese, ale optimální váhovej strop vrhací zátěže). Kdyby sis koupil něco do 15g, tak s tím asi taky nic nezkazíš, možná bys s tím byl daleko víc spokojenej. Udělal jsi jednu základní chybu, že jsi se ptal takovým způsobem, že to vypadalo, přinejmenším divně. Kdyby jsi na rovinu napsal, chtěl bych začít s přívlačí, ale vím o tom kulový, chytat budu tam a tam, určitě by se ti dostalo dobré rady.

Pro ostatní, blbý poznámky to by vám šlo, ale dobře kolegovi poradit, to nééé. :-D

Pátek 8. srpna 2008 ve 21:01® kubas
kubas

zak14> zajeď si někdy do Brna do Husovic pod jez, když bude pěkný počasí, tam to bude dobrý(žádný chyť a pusť) :-D

Pátek 8. srpna 2008 ve 20:59® skwor
skwor

zak14> Ten prut máš na srážení ořechů ze stromů? Na to by ta gramáž seděla :-D

Pátek 8. srpna 2008 ve 20:50® sus1

zak14> Je mi to jasný?!:-)) ))

Pátek 8. srpna 2008 ve 20:42® zak14
zak14

sus1>moc se nevzrušuj

Pátek 8. srpna 2008 v 19:49® sus1

zak14> Co na to budeš prosimtě chytat????(50Gr)

Pátek 8. srpna 2008 v 19:32® zak14
zak14

HAD>protože si budu kupovat nový prut a kdyš se mě v rybářství zeptají na jakou přívlač chceš ten prut ? co ? hmmm…?

Pátek 8. srpna 2008 v 19:31® zak14
zak14

dnes sem si koupil nový prut na přívlač zátež 50gr. 240cm dlouhý fotit se mě ho nechce…:-D

Pátek 8. srpna 2008 v 17:33® čabi
čabi

Používáte někdo lanko micro wire od jaxonu?Nevim jak se to váže.Zkoušel jsem to navázat,ale akorát se mi to kur…

Pátek 8. srpna 2008 ve 13:54® EDYS
EDYS

Můj první pop..co myslite bude dobrej??a nove pol. bryle..ty už jsem měl párkrat u vody a spokojenost..:-D 9-)

foto/diskuze/privlac/2008/th-img19430.jpgfoto/diskuze/privlac/2008/th-img19431.jpg
Pátek 8. srpna 2008 ve 13:42® EDYS
EDYS

HaD> mozna jaky si ma koupit prut nebo navijak..:-D

Pátek 8. srpna 2008 ve 13:28® HaD
HaD

zak14> střední. Proč potřebuješ znát kategorii přivlače, kterou provozuješ? To je myslím nepodstatné…

Pátek 8. srpna 2008 ve 12:39® Ftmči
Ftmči

zak14: U woblerů jde spíš o to, jaký kladou ve vodě odpor. Jestli ti tvoji wobleři nejsou hlubokopotáplivý, tak se jedná nejspíš o střední přívlač.

Pátek 8. srpna 2008 ve 12:06® zak14
zak14

no kdyš mám woblery okolo 10cm a asi okolo 5gr. tak je to jaká přívlač ?

Pátek 8. srpna 2008 v 11:34® HaD
HaD

zak14> jak již bylo řečeno, záleží na tom jak velké jsou. 3 cm gumička je ultralehká přívlač a 30cm riper už zase heavy :-)

Pátek 8. srpna 2008 v 11:33® HaD
HaD

dam> kecy prdy. čekám :-)

Čtvrtek 7. srpna 2008 ve 20:13® BuBu99
BuBu99

zak14 to zalezi jak mas velke woblery a gumaky kdyz mas velke je to tezka a kdyz mas male je lehka

Čtvrtek 7. srpna 2008 v 19:02® zak14
zak14

hele opět se omlouvám za svoji neskušenost ale může mi někdo poradit?Jak se chytá na woblery,gumové nástragy atd… tak to je lehká nebo střední přívlač? Předem děkuji za odpověd.

Čtvrtek 7. srpna 2008 v 16:05® dam
dam

HaD> ty máš času stejně jako já, takže na tu půl hodinu to nemá cenu:-D