Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 5. června 2008 v 19:42® Kuba V.

Jak prosím Vás skladujete twistery, ripery, smáčky prostě gumové nástrahy… Máte už předem napíchnuto nebo navážete hlavičku hmotnostně podle podmínek a měníte gumy. Ptám se protože už jsem viděl poněkolikáté fotku s nástrahama bez hlaviček.

Čtvrtek 5. června 2008 v 15:15® Vara

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda máte někdo zkušenost s přehradou Trnávka, myslím teď po odbahnění. Pojedu tam na školení týden po zahájení a chtěl bych si zavláčet. Budu u rekreační chaty Trnávka. Prosím poraďte klidně na mail Díky

Čtvrtek 5. června 2008 ve 14:29® Prichy
Prichy

dam: to je dobre, ze vis co myslim.....pred patnacti lety jsem mel pubertalni pauzu v chytani, takze nemuzu soudit hihi

Čtvrtek 5. června 2008 ve 12:25® dam
dam

brabi> tak na tento druh vláčky to neí moc vhodný, má chvějivku a takové nástrahy bych s tím radši nechytal, je potřeba hledat prut s klasickou špičkou v rozmezí 15–30g, pokud už jsi u těch Imperiií, tak určitě ten s gramáží 7–22g

Čtvrtek 5. června 2008 v 11:24® brabi

Poraďte mi prosím jakou gramáž (nebo radeji přimo prut:) ktery bude vhodny na takovou spis lehci vlačku. Hlavne na woblery 5cm, 7cm a pak gumy podobne velikosti. Mam docela zmatek jestli třeba Imperium JigSpinn 2,6 m 3–15g( pry velmi oblibeny) bude vyhovovat na Husky Jerk 06 (3g) nebo pop (7g) a podobne. Diky

Čtvrtek 5. června 2008 v 9:48® dam
dam

Prichy> já moc dobře vím jak a co myslíš, ale to už tady bylo před 15-ti lety :-)

Čtvrtek 5. června 2008 v 9:46® dam
dam

ja-rule> nejlepší bude, když si počteš v soutěžním a závodním řádu pro přívlač na www.rybsvaz.cz

Čtvrtek 5. června 2008 v 1:10® Prichy
Prichy

dam: mozna vis co mam na mysli, mozna ze ne, tezko rici, duchovnim otcem teto myslenky je vlastne kostnak (mozna trochu s bassikem).....jde o to, ze nejde o klasicke „mlaceni“ dna, ale guma splyva nekde uprostred sloupce (na stojaku, mozna proti ti to nebude tak blizke) a velmi jemne se vytvari pohyb…s vetsi zatezi by to prakticky ani neslo. Smacek jen tak klouze vodou a nemam nad nim celou dobu kontrolu (trochu to nabourava vse co bylo napsano o kontrole nad nastrahou a naslednem zaseku). Okouni to berou s totalni duverou (pokud tedy zrovna nemaji agresivni naladu, i kdyz i tam jsem chytal pouze vetsi (line) kusy).....ze to bude tahat kazdy jinak, to je jasne…je to pouze jedna z alternativ privlace „extremne liny smacek“ a trochu jsem ji nastinil. Zajvame je, ze vetsinou clovek neciti ani zaber a uz tam ryba je (okoun zhltne nastrahu jako malinu, diky male hmotnosti lepe nasaje). Nevim, nekde snad byla i fotka od basse, jak se to nastrazuje a co se k tomu pouziva. Nej zajmavejsi zvlastne v chladnych mesicich je to, ze kdyz se to povede, tak ve slopci jde zakmitat smackem ktery se pohybuje jak slunka na splavku a chvilemi i stoji.....ty pruhovany na to cumi a byt to stoji (spickou prutu nedelam nic) najednou se jeden rozhodne a zhtlne to.

Uprimne bych kazdemu pral, videt, co jsem videl pri techto lovech ja…je to nadhera, kdyz je cista voda (bohuzel, ani kdyby byl kameraman asi by to svym pohybem rusil a byl by problem to natocit)...... Jednou se mi povedlo do cca 30cm vody privest cca 10-ti clenne hejno okysu 30+.

NO, uz jsem mimo tema, ale musel jsem se podelit.....nazval bych to mozna „lov s volnym vlascem“.

Čtvrtek 5. června 2008 v 0:21® HaD
HaD

Piranha> z boku ne, Shora nebo sdola a jak, to řeším podle tvaru smáčka aby fungoval háček na zásek. Z hlediska pohybu to neřeším,

Středa 4. června 2008 ve 22:17@ ???

jestli se můžu zeptat při závodech je vždy jedno jaký druh lovíte a jeké velikosti??Pořád se jen cm sčítají??Nebo jsou i závody co se specializují na druh ryby nebo na velikost??děkuju

Středa 4. června 2008 ve 21:57® dam
dam

zlomiljsemprut> víš, že ani ne…na řekách je možné vytvořit zhruba stejné podmínky pro všechny, ale na přehradě to moc nejde

Středa 4. června 2008 ve 21:52® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

dam> To jsem neřekl, že Sázava je říčka:-D A nemrzí to, že Vás nepustí se „prohnat“ na velkou vodu?

Středa 4. června 2008 ve 21:49® dam
dam

zlomiljsemprut> no Sázava není zrovna říčka…na ÚN se I.liga nepořádá, by se kapraři asi zbláznili:-D

Středa 4. června 2008 ve 21:47® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

dam> zajímalo by mě, jestli se loví jenom na říčkách nebo také na UN:-93;

Středa 4. června 2008 ve 21:46® dam
dam

zlomiljsemprut> a k čemu ti je plocha revíru?

Středa 4. června 2008 ve 21:41® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

dam> Kolik to má ha?

Středa 4. června 2008 ve 21:39® dam
dam

zlomiljsemprut> to záleží na tom, kdy? Pokud letos, tak na Sázavě v Českém Šternberku

Středa 4. června 2008 ve 21:37® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Všeci prvoligoví závodníci: Na jaké největší vodě se chytá první liga? Dost by mě to zajímalo:-93; Díky:->

Středa 4. června 2008 ve 21:32® Piranha
Piranha

Prichy> myslim si ze odpor vuci hacku ktery roztina sloupec vody ac horizontalne ci vertikalne je kazdy jiny.A kazdy odpor ci tlak na hacek muze i jinak pri pocukovani smackem, smacka naklanet a pohybovat s nim.kdyz hodis placatej kamen na hladinu tak ,jak se to dela, kamen hopsa po hldine ale jak posles kamen horizontalne tak se zasekne do vody:uz vis co mam na mysly? :-D

Středa 4. června 2008 ve 21:29® dam
dam

Prichy> každý vláčkař má jiné ruce, takže co rybář, to odlišný pohyb…když to navíc zkombinuješ s odlišným vybavením, zátěží atd, tak je až neskutečný, kolik druhů pohybu může existovat:-)

Středa 4. června 2008 ve 21:21® Prichy
Prichy

Piranha: osobne vetsinou napichuji smacka na streamerovy hacek normalne zepredu, pokud bych ovsem chytal na drop shot klidne bych ho napichl z boku, ale hlavne nevidim hlavni problem v tom, jak je to napichle, ale v tom, jak je to vedeno. Jestlize nekdo jednou napsal, ze nelze prakticky popsat jak vest gumu vseobecne, tak u smacka to plati na 100%......napr. se mi libi zpusob Milana Rozsypala, ovsem dle me ani tento nic neresi, dokonce jsem se dostal do takoveho extremu, kdy davam zatez primo do gumy, necham to vyklesat (na hloubky to moc neni, chova se to skoro intermedialne) a pak mu vdechnu zivot prakticky jen pohybem, ktery da do pohybu je smycku vlasce.......­..sliboval jsem k tomu clanek, bohuzel nejsem schopen to z casovych duvodu sepsat a co hur, chtelo by to i vhodne podminky (podzim, zima) a nejakeho ochotneho kameramana. (ale jak rikam, je to extremni lov „s volnym vlascem“ a hlavne to neni vselek)

Středa 4. června 2008 v 18:53® Piranha
Piranha

HaD prosim te kam napichujes smáčka z boku hlavy,ze spodu hlavy, nebo z vrchu. Ja bych rekl ze asi z boku, to se mi zda nejefektyvnejsi

Středa 4. června 2008 v 18:32® Densis

jájá → já mám švédský Tica a šlape v pohodě, když sem měl Shimano, tak za jednu sezónu už neměl tak čistý chod, Ticu mám přes rok a pořád jako nový..mluvím o kategorii do 2.000 Kč

Středa 4. června 2008 v 17:07® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

HaD> Nádhera:-)

Středa 4. června 2008 v 15:59® HaD
HaD

Exkluzivní VIDEO-reportáž s MISTRY SVĚTA ZDE: www.chytej.cz

Středa 4. června 2008 v 15:12® HaD
HaD

jájá> myslím, že ani u jednoho neprohloupíš. Já osobně preferuju shimano twinpower. Sice je dražší, ale šlape luxusně.

Středa 4. června 2008 v 15:00® jájá
jájá

Tak nová sezona na dravce se už blíží- hurá. Chystám se koupit nový naviják a váhám mezi shimano a ryobi, od obou značek nějaký ten kolovrátek mám a jsem spokojen s perfekt chodem u obou. Co vy by jste vybrali? Nebo spíš věříte víc jakému výrobci?

Středa 4. června 2008 ve 14:55® jájá
jájá

Díky Davide.

Středa 4. června 2008 ve 14:51® HaD
HaD

za 50 minut bude video s mistry funkční!

Středa 4. června 2008 v 0:43® HaD
HaD

Tento týden budu s Davidem a po něm bych Ti to poslal. Jinak doufám, že se to bude líbit. Zásluhy jsou především na vaší straně!