Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 1. září 2002 ve 23:45@ Radek Ch.
-
Václav F : Nic ve zlém, ale ta kniha Krokodýl… mne osobně dosti zklamala. Mylsel jsem, že si více počtu o rybách a ne o tom, jak si seděl s tchánem u piva, šel se synem k lékaři nebo jak sníš o tom, že tě prezidnet přijme...... a podobné ptákoviny ( prostě výmysly ). To je hodno bájkaře Ezopa a ne novináře Fikara. Neznám tě osobně, v novém Kajmanovi jsem vždy vyhledávasl odpovědi na otázky expertů, ale toto mne fakt zklamalo. Doufám, že se neurazíš a přijmeš i negtivní hodnocení tvé knihy.
- Neděle 1. září 2002 ve 12:11@ Elvis J.
-
Dobrý den. včera sem si koupil Kajmana, kde je článek a adresa tohodle serveru. Vůbec sem netušil že je u nás takhle dobrý rybářský server. OK, boyzzzzzzz!
- Neděle 1. září 2002 v 11:58® Jakub
-
Děkuji za informace kolem červených twisterů. Vídim, že je to různé jako vždy.
- Sobota 31. srpna 2002 ve 22:51® Mirek
-
Václav: Není důvod k omluvám. Fotoaparát by asi měl patřit samozřejmě do výbavy lidí, kteří jsou ochotni pustit i trofejní rybu.
- Sobota 31. srpna 2002 ve 22:28@ Karlos
-
Jakub:Používám twistra Power Bait v barvě„Methiolate“. Není čistě červenej. spíš červenooranžovej a na Sázavě ho chtěli boleni ráno nebo při příkalené vodě. Na Berounce štika a pár setřepaných ryb jednoho deštivého zahájení. Cistě červeného twistra jsem ještě neviděl prodávat,hned bych pár koupil. Asi to chce to správné počasí. Brácha dostal za svítání parádního bolena na Nechrankách na oranžového twistra,ještě bylo šero. Asi to bude účinnější do temnější vody. Já třeba ještě nic nedostal na žlutého.
- Sobota 31. srpna 2002 ve 22:12® Vaclav
-
Martin: Děkuji moc.
- Sobota 31. srpna 2002 ve 22:08® Vaclav
-
Mirek: Já se omlouvám, já někdy zapomínám, že ne každý nosí u sebe připravený fotoaparát. Jak ho nosím stále při sobě, tak mi to prostě někdy nedochází. Potom samozřejmě chápu, že vzhledem k pozdnímu času ulovení ryby by s tím bylo více problémů než radosti, a že v konečném důsledku by to mohla odnést tato vzácná ryba.
- Sobota 31. srpna 2002 ve 20:34® MARTIN
-
Václave,vaše kniha je super,jsem vášnivý čtenář vašich článků v časopisech,ale kniha předčila moje očekávání!Určitě dejte vědět,až vam vyjde další§ určitě si jí koupím. jinak na Svratce nic moc,jen jedna štika a jeden okoun stojí za řeč:štika 1,21m, okoun 36cm. Ale obojí na začátku sezony, teď tu chcíp pes.
- Sobota 31. srpna 2002 v 19:32® Mirek
-
Jakub: Před mnoha lety byl úspěšný červený twister na Jesenici na okouny. Další roky jsem jej hodnotil jako celkem neůspěšný, až zase loni v září jsem na něj dostal u jezu pod chemičkou v Těšovicích osm okounů během několika málo minut. Pravděpodobně byli jednoznačně politicky zaměřeni, protože když jsem odchytl tuto buňku, byl jsem kyselej jak šťovík.
- Sobota 31. srpna 2002 v 19:20® Mirek
-
Václav: K té fotce- samozřejmě, že by o ní stál, ale byla už tma, kde sehnat film?Zhodnotil situaci zcela prakticky ve prospěch ryby. Těžko pobíhat s rybou po Sokolově a zachovat ji při zdraví. Předchozí čtyři zapřáhl na bílé červy, tu trofejní , protože mu došli, na kus rohlíku!! Jirka mi říkal, že podle tabulek, které projel v časopisech, by se jednalo o český a snad dokonce i evropský rekord. Ohře přímo v Sokolově je překvapivě bohatá na parmy. O úlovku na Hauserovo peří nevím, ale nevyloučil bych to.
- Sobota 31. srpna 2002 v 16:54® Vaclav
-
TAO: Ne, zatím se u nás sehnat nedá. Dovozce (dělá to Nils Master) by mo mohl dovézt do republiky na podzim, alespoň podle časového rozvrhu uvedení této novinky na světové trhy.
- Sobota 31. srpna 2002 v 15:39@ TAO
-
Zdravim. U vás jsem se teď dočetl o woblerovi Big Mouth, nikde jsem o tom ještě nečetl. Dá se u nás koupit? jestli jo tak kde?
- Sobota 31. srpna 2002 v 11:55
-
Celkem OK, jen by to chtělo víc článků o kaprech.
- Sobota 31. srpna 2002 v 6:27® Vaclav
-
Jakub: Váš dotaz na červené twistery je pro mne zajímavý z toho pohledu, že ani já s nimi nemám zářnou zkušenost. Dokonce i okouni, kde bych si na ně teoreticky vsadil, dávají přednost – alespoň dle mých zkušeností – prostě jiným barvám. Ale třeba jeden z mých kamarádů vloni vytáhl (Koncem října!) na Sázavě skoro metrového sumce právě na červeného twistera, prý se také červené a hnědé twistery dost používají na Vltavě. Určitě se pak najdou i jiné vody…
- Sobota 31. srpna 2002 v 6:16® Vaclav
-
Mirek: No, to je tedy paráda! Škoda jen, že neudělal tu fotku, pak ji mohl pustit zpět. Ale ryba je to úžasná, opravdu. A nač ji ulovil? Prý na sokolovské Ohři chytáte parmy na tzv. Hauserova peří?
- Pátek 30. srpna 2002 ve 22:37® Mirek
-
Musím potvrdit z vlastní zkušenosti, že i po muškařských závodech ( konkrétně Svatava 1) jsem viděl dost a dost mrtvých ryb. Jinak jedna zpráva z rodu úžasných. Můj kamarád Jiří Scheinkenig ze Sokolova ulovil ve středu 28. 8. na sokolovské Ohři dvě parmy 56, 62, další dvě utrhl a TEĎ- ve 20.30 hod. zapřáhl pátou, kterou zdolal po čtyřiceti minutách( na 14 vlasec). Parma měřila 91cm!!!!! Váha odhadem okolo 8–9 kg. A nyní to nejlepší. žádné focení, žádná registrace, všechny ryby vráceny vodě. Jirka ještě dnes kouří 60 denně.
- Pátek 30. srpna 2002 ve 22:08® Jakub
-
Pánové, ještě asi nikdy jsem nechytil rybu na červenýho twistra. Chytáte někdo na červený twistry? A jak to jde? Já radši chytám na žlutý a zelený, na ně aspoň někdy něco chytím.
- Čtvrtek 29. srpna 2002 ve 22:08@ Karlos
-
All:Vždycky je blbý když zbytečně uhynou ryby.
- Čtvrtek 29. srpna 2002 ve 21:04® Jakub
-
Je ale blbý, jestli po závodech umřou nějaký ryby.
- Čtvrtek 29. srpna 2002 v 19:57® Barbus
-
Jo, závody jsou někdy zajímavý, ale ten úhyn tam asi je.
- Čtvrtek 29. srpna 2002 v 19:37® Vaclav
-
MAF: Hmm, já viděl jeden muškařský závod, přičemž voda po něm zůstala v pohodě. Ale samozřejmě možné to je. Když rybáři při vyprošťování háčku rybu pořádně zmáčknou apod. Ale ta plavačka, kterou mám jinak velmi rád, je po této stránce asi největší „maso“. A ten pohled na vodu je pak někdy smutný.
- Čtvrtek 29. srpna 2002 v 8:51® MAF
-
Václav:Dovolím si oponovat i po muškařských závodech vidíš spoustu zaplísněných ryb a nejednou se najdou i ryby uhynulé. I když se používají háčky bez protihrotu a s rybama je nakládáno nanejvýš šetrně.
- Středa 28. srpna 2002 ve 22:43® Láďa
-
Zdravím všechny přítomné. Labe nám konečně kleslo a tak se budeme moct mi šťastnější zase věnovat rybám-od 21. září se budu dovolenkovat týden na Vranově-co myslíte,je ještě nějaká šance uvláčet nějakého sumíka???Dá někdo prosím nějaké své zkušenosti ohledně tamních dravců??Zvláště candátů??Předem děkuji
- Středa 28. srpna 2002 ve 21:38@ Karlos
-
Václav:Taky jsou to podle mě šetrnějši praktiky rybolovu.
- Středa 28. srpna 2002 ve 21:20® Vaclav
-
Karlos: Já se jich nechci zastávat, tím spíš, když na závodníky v přívlači (patřím mezi ně) jsou po této stránce kladeny opravdu velké nároky (poškozená ryba se neboduje, za špatné zacházení s rybou může přijít i diskvalifikace). Naopak, chtěl jsem vystihnout to, že se to děje. Plavačkáři však o tom (alespoň podle mých zkušeností) nechtějí ani slyšet, i když břehy kolem závodních úseků třeba už jen tři hodiny po lovu ukáží pár mrtvých těl ryb. To se po přívlači nestalo ani jednou, pokud vím, a myslím, že ani po mušce.
- Středa 28. srpna 2002 ve 21:08@ Karlos
-
Vašku nezlob se ale je jedno jestli je ryba modrá,bílá nebo zelená. Prostě by se to stávat nemělo,zvlášt u závodníků. Co myslíle,pánové?
- Středa 28. srpna 2002 v 19:55® Barbus
-
Jiri: Jo, jednou jsem bolena na marmysku dostal, na normální olověnou se slunkou. Ale myslím, že to byla náhoda.
- Středa 28. srpna 2002 v 19:47® Vaclav
-
DeMario: Ano, byly tam nějaké uhynulé ryby, ale to po některých plavačkových závodech bývá. Jinak ale souhlasím s tím, že je to smutný pohled, i když se jedná jen o „bílou“ rybu.
- Středa 28. srpna 2002 ve 12:22
-
Vcera vecer jsem prisel o bolena asi 75 cm na marmysku. Smula, no. Uz nekdo z vas dostal bolena na marmysku?
- Úterý 27. srpna 2002 v 11:49@ DeMario
-
Přečetl jsem si článek o mezinárodních závodech v plavané – Tubertini Golden Cup 2002. Chybí tam jen jediná zpráva o tom, že hodně ryb po závodech umřelo. Byl jsem se tam podívat a břehy na řece jsou plné čerstvě mrtvých a zaplísněných ouklejí, malých cejnů i plotic. To je obrázek toho, jak se k rybách chovají závodní mistři z Evropy!